• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Canım seninde mi ilk üste taktılar?Bana da ilk üst dişlerime taktılar üst dişlerim hala telli alt dişlerime takmadı üst çıkınca takcak galiba.Çevremde hep görüyorum telli olanların altlı üstlü takılı bir tek benim üstte var normalde 1-1,5 sene süren ve büyük bir olasılıkla sabır isteyen tedavi şimdi 2 yada 2,5 yıla mı çıkcak acaba..

7 aydır üst dişlerim telli, 1 haftadır da alt dişlerim...Alt çok problemli olmadığı için tedavinin ortasında takarız demişti doktorum.Muhtemelen senin de öyle olur diye düşünüyorum..

benımde 3 ayım bıtti.suan sadece üstlerde var,gecen hafta kontrolum vardı mayısta alta takacak buyuk ıhtımal...üstten ıkı dıs cektırmıstım,doktor alttan da bı dıs cekersek görunus acısından cok ıdeal olacak dedi,canım cok sıkıldı karar da veremıyorum.bıtane daha saglam dişten olmak cok üzecek beni.aynı zamnda 20 liğimde problemlı...:((((((( okadar para verıyorum ama bi tane daha saglam dişi cektırmek göruntu acısından güzel olsada degermii?:((((((( yardım edınnn banaaa cesarettt ıstıyorummm:5:

benımde 3 ayım bıtti.suan sadece üstlerde var,gecen hafta kontrolum vardı mayısta alta takacak buyuk ıhtımal...üstten ıkı dıs cektırmıstım,doktor alttan da bı dıs cekersek görunus acısından cok ıdeal olacak dedi,canım cok sıkıldı karar da veremıyorum.bıtane daha saglam dişten olmak cok üzecek beni.aynı zamnda 20 liğimde problemlı...:((((((( okadar para verıyorum ama bi tane daha saglam dişi cektırmek göruntu acısından güzel olsada degermii?:((((((( yardım edınnn banaaa cesarettt ıstıyorummm:5:

anlamadığım birşey var üstten 2 tane çekildiyse alttanda 2 çekilmesi lazım çünkü dengesizlik uyumsuzluk olur tek diş çekimi olmaz ban doktorum şöyle anlattı bir inci kolye düşün simetrisi için iki taraftada aynı sayıda inci lazım bi taraf fazla olursa simetri bozulur gibi bu konuyu sor bence

anlamadığım birşey var üstten 2 tane çekildiyse alttanda 2 çekilmesi lazım çünkü dengesizlik uyumsuzluk olur tek diş çekimi olmaz ban doktorum şöyle anlattı bir inci kolye düşün simetrisi için iki taraftada aynı sayıda inci lazım bi taraf fazla olursa simetri bozulur gibi bu konuyu sor bence

benım alt dişlerim dümdüz hıc bır sorun yok.ama dişlerım tam ortalı degılmıs yanı usttakı öndişlerın ortasıyla alttakıler denk gelmıyormus.üstten cekım de oldu yana kayarsa orta baya dengesızlesıyormus.1 diş dedı bana ama bılemıyorum gercekten..sızın söyledıkleırnzde kafamı karıstırdı...

bana aslında ilk gittiğim ortodontist alt çenede çıkıklık yapanın alt iki dişten biri olduğunu ve onu çekerek ortodononti tedavisine başlayacağını söylemişti.keşke vazgeçmeseydim,ona gitseydim.ben neyaptım bilmediğim bi yeri buldum ki ora da yanlışlıkla gittiğim biyerdi,beni tavlamayı başardılar.ve sonuç hüsran.bir buçuk yıllık tel tedavisi sonrası değişen bişey yok.evet alt dişler biraz daha geride ama milimlik ve gittikçe de eski haline dönüyor:(

Ferdi Allafı da çok iyi diye duymuştum netten de araştırmıştım.Fakat ne kadara yaptırdığıyla ilgili bir fikrim yok.Capacity-Carousel karşısında kalıyormuş yeri..

merhaba arkadaşlar..iyi bir ortodontist arıyorsunuz sanırım..bende yeni başladım tel tedavisine hoş benim daha çene genişletmem yapılıyor sonra teller takılcak.benm telcim:)ateşehirde Barış Ünlü on numara bir ortodontist ben memnununm şimdilik size de şiddetle tavsiye ederimm...fiyatlar değişiyor aama fiyat konusunda net bir şeyler söyleyemem ama aşağa yukarı 4 5 bini gözden çıkarın..:((

Arkadaşlar ben yeni üye oldum dişime lamine mi yaptırsam yoksa ortodontik tedavi mi gorsem kararsız kaldım.O yuzden bana Ankarada bu işi en iyi yapan bir ortodontist ve lamine kaplama yapan bir diş hekimi önerebilir misinz?2 doktorla da gorusup kararı mı ona göre verecğim ...şimdiden tesekkurler

canım bende 26 yasındayım zor karar verdım ama bu cumartesı bende taktırıyorum 2 hafta önce 2 diş cektırdım gel bana sor..cok zordu gercekten,ama sonu güzel olcak inş.ben cok fıyat arastırması yapamadım bulundugum ilde ortodondist yok baska ılden ayda bır gelıyr,cevre ıllerede sordum daha uygundu ama gıdıs geliş benm ıcın zor olurdu .metele 4000 bın dedı şeffafa 4500.fıyat fazla ama nıyet ettım bıkere.öğretmen oldugumdan da şeffafe karar verdım.hepimiz için ıyı olur inşşş.:21:

Hangi doktora diş teli taktırdınız ve simdi menunmususnuz?

Hangi doktora diş teli taktırdınız ve simdi menunmususnuz?

evet memnunum,doktorum malatyadan gelıyor..3 ay bitti dişlerım ınanılmaz hızla düzene gırdıler.köpek dişim vardı bıtane o da indi.boşluklar kapanacak.alta henuz takılmadı..sonu daha guzel olu inşşş:21:

benım diş teli takılalı 20 gun olucak ama varmı yokmu bellı dııller dişimde, nısan 4 unde ilk randevuma gıdecegım bu gidişte cok mu sıkacak ne yapacak bilmiyorum alısmam içinmi sıkmadı ilk taktıgında vs gibi sorular gelıyor aklıma yine aynı olursa daha fazla sık dıyecegım daha hızlı bıtsın tedavı dıe :)))

evet memnunum,doktorum malatyadan gelıyor..3 ay bitti dişlerım ınanılmaz hızla düzene gırdıler.köpek dişim vardı bıtane o da indi.boşluklar kapanacak.alta henuz takılmadı..sonu daha guzel olu inşşş:21:

Rica etsem özelden doktorunuzun ismini bana yollayabilir misiniz?Teşekkürler

3 ayım bitti cumartesi 3. ay kontürolüm vardı gittim köpek dişler aşağı indi üste ve altta 3 numaralı dişlerimden birer tanesi içe dönüktü onları telle bağladı bağladığı gün hemen öne doğru dönüş başladı 1 ay içinde yerine oturacak 4 ayda yani 23 nisanda randevum var ve köşeli tel takacağını söyledi böylelikle boşluklara doğru kayma yapması için büyük ihtimalle mayıs sonu gibi boşluklarda dolmuş olacak gelilmelerden çok mutluyum

merhaba arkadaşlar..
7 yıl oldu tellerimi taktıralı..ve 26 nisanda çıkıcak tellerim.. uzun süre tel takıp çıkartan arkadaşlara sorum şu..teller çıktıktan sonra iz kalırmı,çünkü 7 yıl için de kola da içtim,çay da,kahve de,sigara da..doktorum temizliyceğini söyledi,ama ben beyazlatsında istiorum..ben söylemeden doktorlar yapıolar mı? bi de şeffaf bişey vericekmiş o ne kii?
8tane dişim çekildi,4 20 lik 4 süt dişlerim..o boşluklar nasıl doldu,hiç anlamadım..bi sağa çekio bi sola çekio..ÇOK ÇEKTİM YANİ TELLERDEN.şuan çok düzgün dişlerim.elma yemeyi,ceviz yemeği,çok ama çok özledim..
umarım herkez güzel dişlere kavuşur..

arkadaşlar her köpek dişi yukarıda olanların azı dişlerini çekiolarmı ?? ben daha önce 2 sene damaklı sabit olmayan tel kullanmıştım, o zaman hiç ole bişi yapmamışlardı dişere yer açmak için sağa ve sola kaydırmışlardı ama tedavim bi sebepten dolayı yarıda kaldı. 2 tane köpek dişim yukarıda ama fazla değil,onun yanlarındaki 2 diş de geride asıl rahatsız edici onlar, konuşrken onlar çirkin gözüküolar şimdi 24 yaşındayım istanbulda bana vakit kaybetrmcek bir ortodontist arıorum ve asıl merak ettiğim şey herkesin azı dişini çekiolarmı ve 20 lik dişini(bende şimdilik bi ağrı sızı yok ) bu konuda yeniyim absürd sorular sorduysam özür dilerim yardımlarınızı bekliyorum kızlarrr...şimdiden teşkrrr

arkadaşlar her köpek dişi yukarıda olanların azı dişlerini çekiolarmı ?? ben daha önce 2 sene damaklı sabit olmayan tel kullanmıştım, o zaman hiç ole bişi yapmamışlardı dişere yer açmak için sağa ve sola kaydırmışlardı ama tedavim bi sebepten dolayı yarıda kaldı. 2 tane köpek dişim yukarıda ama fazla değil,onun yanlarındaki 2 diş de geride asıl rahatsız edici onlar, konuşrken onlar çirkin gözüküolar şimdi 24 yaşındayım istanbulda bana vakit kaybetrmcek bir ortodontist arıorum ve asıl merak ettiğim şey herkesin azı dişini çekiolarmı ve 20 lik dişini(bende şimdilik bi ağrı sızı yok ) bu konuda yeniyim absürd sorular sorduysam özür dilerim yardımlarınızı bekliyorum kızlarrr...şimdiden teşkrrr

benim dişlerimde aynı senin gibiydi..köpek dişlerim fırlıodu,tel takılmadan önce köpek dişlerimin yanındaki küçük azılar çekildi.(tel takıldığında 18 yaşındaydım,şimdi 25 yaşındayım bu arada)eğer 20 liklerim ve o azılar çekilmezse 20 lik dişlerim çıkacağı zaman baskı yapıp diğer dişlerimin kökünü çürütürmüş..ve daha da bozulurmuş ön dişlerim..şuan o çekilen dişlerimin arasında hiçbir boşluk yok..ve çok güzel oldu..26 nisanda çıkıcak tellerim..umarım yardımcı olabilmişimdir

benim dişlerimde aynı senin gibiydi..köpek dişlerim fırlıodu,tel takılmadan önce köpek dişlerimin yanındaki küçük azılar çekildi.(tel takıldığında 18 yaşındaydım,şimdi 25 yaşındayım bu arada)eğer 20 liklerim ve o azılar çekilmezse 20 lik dişlerim çıkacağı zaman baskı yapıp diğer dişlerimin kökünü çürütürmüş..ve daha da bozulurmuş ön dişlerim..şuan o çekilen dişlerimin arasında hiçbir boşluk yok..ve çok güzel oldu..26 nisanda çıkıcak tellerim..umarım yardımcı olabilmişimdir

o ne demek yaa nasıl 26-18=8 YIL!!!!!!! ben daha yeni taktımm tellerimi korkutmayınn.:((neden uzun sürmüş senn zorun neydi tatlımmm??????????

kızlaaaar ben de tel taktırmayı düşünüyorum 30 yaşındayım :( çok kararsızım bu yaştan sonra nasıl olur diye. doktor takalım diyor fakat 2 bini rahat bulur maliyeti. siz tel taktırmak için fiyat açısından uygun bir yer tavsiye edebilir misiniz?

o ne demek yaa nasıl 26-18=8 YIL!!!!!!! ben daha yeni taktımm tellerimi korkutmayınn.:((neden uzun sürmüş senn zorun neydi tatlımmm??????????

valla doktora sormak lazımm zoru neydi die..gerçi son 2 yıl artık çok zorlandım.her kontrolde de soramıodum ne zaman çıkıcak die..bilmiorum ama her doktorun uygulama şekli farklı..doktorumun da hakkını yememek lazım çok uğraştı..özelde yaptırmadım ben,devlet hastanesinde yaptırdım..ve o kadar da paralarda bayılmadım...çok ama çok az bi para ödemiştim takılırken..kontrollerdede hiç ücret ödemedim..nişanlanırken dedim nişanlanıorum çıkartalım "nie çekiniosun seni telli tanımadılar mı "dedi..ben tabii ağzımı açamadım ölle söyleyince doktorum..hiçte zorlanmadım açıkçası..bi de şeffaf telde değil di benimkisi..ama artık çıkıo nisanı sabırsızlıkla bekliorum...

Benim de sorunum seninkiyle aynı sanırım. 24 yaşındayım ve iki köpek dişim yukardan çıktı ama ben liseye giderken çektirmiştim yanındaki dişleri..onun dışında gömük yirmilik dişlerim var alt çenede ama doktor onlara dokunmayalım çünkü bi süre sonra onlara da yer açılabilir operasyonla almaya gerek kalmaz daha rahat olur dedi. Üsttekiler zaten çıkmışlardı birini daha çıkarken çektirmek zorunda kalmıştım çünkü baya ağrı ve iltihap yapmıştı. Bu arada ben de 24 yaşındayım. Belki sen daha önce de bir aparat kullandığından gerek bile kalmaz çekime çene yapın uygun olabilir. Doktorunla konuşmalısın bence bunu.. Bunun dışında ben Şişli'deki ortonorma gidiyorum ve çok memnunum. Henüz 2 ay yeni bitti ve bir köpek dişim baya bi yola girdi. Ödemelerde de taksit yapılıyor. İlk kontrolden sonra 3 hafta içinde takıldı benim tellerim. Tavsiye ederim.

Back