Isırarak bi braketimi kırdım doktorumdan azar yedim-tatlicadiarzu-
Kızlar bi sorum olacak aranızda süt dişinin altında gömük dişi olan var mı?
Benim var süt dişlerimi teli takmadan önce çekti ama,o gömük dişlerin çıkması için bi tedavi uygulanacak demi?
Nasıl bi süreç bu?
arastırdıgın bi doktormuydu canım :S ben hem alt hem üstte 2500 taksitle yaptırdım.. heryer aynı fiyatımı verdibenneyaptımki
Dün 2 tane sağlam dişimi çektirdim.. senağlama
Çok üzüldüm..
Gerçekten mi?akannehir
Gittiğim bütün doktorlar hep aynı fiyatı verdi.. 4500 diyen de oldu.. Her iki tarafa mutlaka takılması gerek diyen de oldu.. Ama alttaki dişlerimde hiçbir sorun yok.. Sadece çok çok azıcık üst dişlerime göre arkaya eğikmiş gibi duruyor.. Farkedilmiyor bile.. doktorum alta hiç gerekmiyor dedi.. Diğer doktorlar alta da takılması lazım diyince aklım karıştı, sadece üste takılırsa alttaki dişlerime göre tavşanımsı bir durum olabilir mi diye doktoruma sordum..kaydirigubbakcemile3 Duruma göre bakıcaz dedi doktor, şimdilik üste takılacak..
Alta takılırsa +500 lira alıcak.. zemuszemus Çok iyi bir doktor.. Toplam 2500 lira olacak.. seninki gibi..
Tellerimin takıldığının ertesi günü, hangi akla hizmetse hamburger yemeye çalıştım.Baktım ısırarak olmayacak, mıncıklaya mıncıklaya bi şekle soktum köftesini.Kilo vermek falan hak getire, bütün bütün yuttum onu valla kaydirigubbakcemile3
kızlar çok moralim bozuk dişçim 4 ayda şuandaki tedavi biter(ön 4 dişim yukarı kaldırılıyor) sonra bütün telleri takarız dedi ama 7 ayı geçti hala bir taraf yükseldi diğer taraf aynı. o kısmı birtürlü yapamadı. geçen hafta gittim teldeki kuvveti arttırdı 5 dk sonra tel yerinden çıktı(tel çıktığı için gitmiştim zaten) birdaha gittim yine taktı, bikaç saat sonra yine çıktı. evime uzaklığı da 1,5 saat sinirlendim gitmedim bida. ne olcak bilmiyorum ama çok sıkıldım heran çıkar telleri diyebilirim.
bu telleri takmak için de 2-3 ay boş boş bekletmişti beni artık katlanamıyorum şimdi tedavinin sonlarında olmam gerekiyordu ilk başta dediğine göre.
keşke özelde yaptırsaydım çok pişmanım.
özele gitseydim deme bence..
ben özelde yaptırıyorum. senin dediğine benzer bişey bende de var. ön dişlerimin biraz dışa doğru açılması gerekiyordu. ilk ay sağ dişim oldu, ama 6. aydayım hala diğer dişimin onun yanına çıkmasını bekliyorum... bazen dişlere söz geçiremiyebiliyoruz yani... sabret...dişçine de takipte ve farkında oldugunu belli et...
arkadaşım da tel vardı,ne kola içebiliyodu ne de sakız.çok kötü bişey
canım sorun dişimde değil telde.
yani her takışında çıkıyor o tel diğeri gibi sağlam ayarlayamadı. sonuçta taktı 5 dk sonra yine çıktı yine aynı şekilde taktı sorunu çözmek için uğraşmadı.
diğer taraf gibi taksa sorun kalmıcak ama o şekilde takamadı birtürlü bu teli.
çıkınca arıyorum gel takalım diyo, ulaşamadığımda mesaj atıyorum geri dönmüyo.
şuan biraz sinirliyim o yüzden belki de bu kadar tepki gösteriyorum ama sonuçta 1 değil 2 değil hep çıkıyor bu tel. aramızda sorun da olsun istemiyorum daha en az 1 yıl ayda 1-2 kere görüşcez ve dişlerim ona emanet.yarın gitmeyi düşünüyorum bakalım ne olcak. bide tel çıkınca dişim eski haline dönüyor ufacık düzelme de yok oluyorakannehir
herkes hiç acımıyo 15 dkda çıkarıyolar diyo inş acımAZ canım :) gözünnn aydınnnnnn :) yaa sakıncası yoksa tel çıkınca foto koyarmısın bizede moral olur :kedi::kedi: bol gülüşlü günler simdiden :)
senin tel çıkmasından kastın, telin braketin yuvasından çıkması dimi?
şimdi, bildigim kadarıyla telin çıkıyo olması bikaç şeye delalet, en makul olanı da dişlerin duruşunun tel kuvvetine karşı ters bi yerde olması. bunu duymuştum bikaç kez. hatta bazen tek bi diş atlanıp bi süre sonra tel o dişe de bağlanıyor.
benim telim genelde şeffaf lastiklerle bağlı braketlere. bi iki tanesinde kuvvet az geldigi için doktorum ince metal bi ip kullandı. telle braketi daha sağlam bağlıyor onlar. aklında olsun, kibarca sorarsın...
benım arkadaşımın dişi üst üste idi çarpıktı. tel taktırdı. dr.en az 6 ay kalcak dedi.sonra çıkarmak için giitiğinde 1 sene olcak dedi.derken 2 sene kaldı teller. dr.gene kalcak dedi.artık arkadaşım adaynamadı çıkardı ama şimdi tekrar çarpıklaşıyor.
kızlar çok moralim bozuk dişçim 4 ayda şuandaki tedavi biter(ön 4 dişim yukarı kaldırılıyor) sonra bütün telleri takarız dedi ama 7 ayı geçti hala bir taraf yükseldi diğer taraf aynı. o kısmı birtürlü yapamadı. geçen hafta gittim teldeki kuvveti arttırdı 5 dk sonra tel yerinden çıktı(tel çıktığı için gitmiştim zaten) birdaha gittim yine taktı, bikaç saat sonra yine çıktı. evime uzaklığı da 1,5 saat sinirlendim gitmedim bida. ne olcak bilmiyorum ama çok sıkıldım heran çıkar telleri diyebilirim.
bu telleri takmak için de 2-3 ay boş boş bekletmişti beni artık katlanamıyorum şimdi tedavinin sonlarında olmam gerekiyordu ilk başta dediğine göre.
keşke özelde yaptırsaydım çok pişmanım.
Benimde tellerim bu perşembe çıkıyor bugün pazartesi kaldı 3 gün..en çok doktor telleri çıkartırken acıcakmı.bide ağzımdan cıktğında teller olmadan nasıl hissedicem bunlarımerak ediyorum.Tedavim tam 1 yıl sürdü bu arada :)
O kadar da kötü değil canım yerimseniben
Hele bi çıksın da koyamammı yeterki kurtulaytım :) Darısı sizlerinde başına arkadaşlar.. yarın sabah 9 da dişçideyim :):dance:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?