• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

cnm tüpten kastın ne??

braket aslında... ama köşeli değil de daha uzun ve dış kısmı çok hafif bombeli; boru gibi diyebilirim belki... en arka dişlerime takılacak... dişleri arkaya doğru çekmek için bundan takması gerekiyormuş... normal braket takarsa bir etkisi olmaz dedi... anlatmak zor tabii :)

kesİnlİkle beyazlaŞtı.dİŞler arasındakİ lekeler hepsİ gİttİ. Ya ben İnanamadım.bence doktordan da oluyor bu mÜkemmel sonuÇ

umarım benimkiler de öyle olur... ben son zamanlarda ara yüz fırçasını kullanmadım da... daha doğrusu fırçam kırıldı ve yenisini almayı ihmal ettim :kedi:

evet canım ne yazıkki oluşuor
iyi temizlemeye çalışıyorum bende ama acı bi tat ve sanki koku oluşuyor gibi

İyi temizlendigi takdirde kesinlikle koku oluşmaz. Dİş ipi, diş fırçası ve arayüz fırçası kullanımına özen göstermek gerekiyor.

Benim koku problemim var, ancak bandın numarasının iyi ayarlanmamasından kaynaklanıyor. Diğer yerlerle ilgili herhangi bi koku oluşumu hiç olmadı...

benim doktorum hiç arayüz fırçası diş ipi falan önermedi ,doğru düzgün bişe de anlatmıyor zorla sormak gerek sanırım,netten okuduklarım da olmasa..
bi de takarken, dişlerimin arkasında diş taşları var onları temizlemedi,temizlet falan da demedi.sadece önü temizledi sanırım sonrada taktı. acaba ondan mı koku arkasının da temizlenmesi gerekmiyormuydu?

benim doktorum hiç arayüz fırçası diş ipi falan önermedi ,doğru düzgün bişe de anlatmıyor zorla sormak gerek sanırım,netten okuduklarım da olmasa..
bi de takarken, dişlerimin arkasında diş taşları var onları temizlemedi,temizlet falan da demedi.sadece önü temizledi sanırım sonrada taktı. acaba ondan mı koku arkasının da temizlenmesi gerekmiyormuydu?

Ne yazık ki kızlar, doktorlar nedense pek ilgilenmiyor. Ben de bundan muzdaribim. Muayenelerde ayaküstü soru yağmuruna tutuyorum doktorumu, o zaman mecbur kalıyor :) Ama dilersen doktorumonline.com sitesinde doktorlara soru sorabilirsin. Koku için ordaki doktorlardan biri, her ne kadar benim durumum için bi çözüm olmasa da, çinkolu diş macunu önerdi. Tam olarak koku için... Geçmiş oldun...

teşekkür ederim umarım bi an önce hepimiz sağlıklı dişlere kavuşuruz :)
doktordan hayır yok kendi arayüz fırçamı bulucam gidip :)

evet kızlar
bende sadece benim doktorum sanardım
meğersem herkesinki öyleymiş
bende hep internetten araştırıp duruyorum
benimde diş taşlarım oluşuyo
okadar iyi fırçalıyorumki özellikle dk tutup tam 5 dk fırçalıyorum ama yine de diş taşlarım var
birazda tükürük kalitesine bağlıymış sanırım
aman bi çıksada kurtulsak

Ilk diş tellerim takılmadan gittiğimde

bana

• dişlerini günde 4 defa fırçalayacaksın.
  • Arada bişeyler yediysen yine fırçalayacaksın.
  • üst diş arka 1dk;ön 1dk ;alt diş ön 1dk,arka1 dk toplam 4 dk fırçalayacaksın.
  • Diş macunu istediğin marka kullanabilirsin ama diş fırçası konusunda oral b kullan.
  • Diş macunu alırken nohut büyüklüğünden fazla alma.israftır fazlası.
  • Dişlerini fırçaladıktan sonra dilini fırçala.damağını ,sonra diş çevresini;daha sonra dudaklarını fırçala.
  • diş ipi kullan dedi.
  • ben bunları uygulamaya çalıştım.
  • inanırmısınız ağzımızın ne kadar özen gösterilmesi gerekli bir yer old uygulayarak gördüm.
  • diş macunu dayandıramıyorum artık kendime.
  • dişlerimi her öğün ırçalamadığım zaman ço k rahatsız oluyorum.
  • sizde bu uygulamayı dikkate alarak yapın hiç pişman olmayacaksınız kızlar.

Ne güzel ya telleri çıkanları duyunca sanki ben tel taktım da çıkarmışım gibi mutlu oluyorum.ınşallah benim gibi taktıramayanlar da bir an önce tel taktırırlar da güzel gülüşlere kavuşurlar. :(

Yazın yaptıracağım ben de inşallah ama yaptıracağım yer ya çok kötü olursa diye de korkuyorum açıkçası yani dişlerim istediğim gibi olmazsa diye.Hiç memnun kalmayan olmuş mudurki bu tedavide? :S

Ilk diş tellerim takılmadan gittiğimde

bana

• dişlerini günde 4 defa fırçalayacaksın.
  • Arada bişeyler yediysen yine fırçalayacaksın.
  • üst diş arka 1dk;ön 1dk ;alt diş ön 1dk,arka1 dk toplam 4 dk fırçalayacaksın.
  • Diş macunu istediğin marka kullanabilirsin ama diş fırçası konusunda oral b kullan.
  • Diş macunu alırken nohut büyüklüğünden fazla alma.israftır fazlası.
  • Dişlerini fırçaladıktan sonra dilini fırçala.damağını ,sonra diş çevresini;daha sonra dudaklarını fırçala.
  • diş ipi kullan dedi.
  • ben bunları uygulamaya çalıştım.
  • inanırmısınız ağzımızın ne kadar özen gösterilmesi gerekli bir yer old uygulayarak gördüm.
  • diş macunu dayandıramıyorum artık kendime.
  • dişlerimi her öğün ırçalamadığım zaman ço k rahatsız oluyorum.
  • sizde bu uygulamayı dikkate alarak yapın hiç pişman olmayacaksınız kızlar.

tmm canım dikkate alcam teşekkür ederim :))

Yazın yaptıracağım ben de inşallah ama yaptıracağım yer ya çok kötü olursa diye de korkuyorum açıkçası yani dişlerim istediğim gibi olmazsa diye.Hiç memnun kalmayan olmuş mudurki bu tedavide? :S

valla ben memnun kalmayan pek duymadım yaptıran arkadaşlarım var mesela hepsi iyi ki yaptırmışım tüm acılara değer dio :) aynı şekilde nette okuduklarımdan da tek bi yerde kötü oldu yapamadı die okudum sadece galiba.yine de şüphe varsa iyice bi araştır öyle git derim ama ben kötü sonucun çok nadir olacağını düşünüyorum :)

ende bi kişide duydum olmadı diee hep olumlu sonuşçlar aldım diye duydum bende takrtıralı bugün 12 gün oldu vallal ağazımda hiç hissetmiyorum diyebilirimm yanii ilk 5 ila 6 gün hissettim yemede biraz problem oldu şimdi çokk rahat ımm yasak olan yiyeceklee de uyuncaa bir problem kalmaz inşallah tedavim bitsinn resim koyacam ben kesinlikle.....

Ben iki bucuk yil tel kullandim. Yinede cok guzel olmadi. Birde 7 milyar param gitti.

mrd. bende taktıralı 8 ayı geçti bayağı bi düzelme oldu. şimdi arkaya doğru çekilerek boşluklar doldurulmaya çalışılıyor. ancak bazı dişlerim arası boşluk yani diş yan yana ama arada boşluk var. diş etleri oraları kapatırmı diye sordum... onun için de estetik tevami görecekmişim... bitmeyecek yani çektiğim acı...

bende cuma günü tel taktırdım arkadaşlar çok ağrım var sanki düşecek dişlerim çok ağrıyo bişey yiyemiyorum ne zaman geçecek bu ağrılareyvahedigeldismile

Back