• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ARALIKSIZ ders çalışmamı etkiler mi?

mervemervemervem

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
29
0
16
İstanbul
Arkadaşlar diş telinin ders çalışmaya olumsuz etkisi olur mu?Diş telleri sıkıldığında falan ağrı yapar mı?Ne tür ağrılar olur, şiddetleri ne olur?Ne kadar sürer?

Cevap verecekseniz eğer şu soruma özellikle detaylıca cevap veriniz lütfen, diş teli aralıksız ders çalışmamı engeller mi?

Özel bir sınava hazırlanıyorum da, diş telini taktırdığımda ilk sınava 1 yıl, ikincisine 15 ay, üçüncüsüne 2 yıl, dördüncüsüne de 2,5 yıl falan olmuş olacak.

Yaşım 17

Teşekkür ederim, iyi forumlar.

Son düzenleme:
İlk takıldığında uzun süre bişey yiyemezsin ve de tüm dişlerin ağrır,,
Zaman zaman dişlerinin yer değiştirmesinden dolayı hafif sızılar da olur..
Yani kişiden kişiye değişir aslında ağrı durumu
Hiç ağrı çekemem diyosan taktırmayacaksın..

Ayrıca üslubuna biraz daha dikkat etmeni tavsiye ederim
Burada kimse kimsenin sorusuna cevap vermek zorunda değil, emir verir gibi olmuş tavrın...
Üyeler birbirine yardım amacıyla yorum yazarlar burada...

Son düzenleme:
Ben taktıralı 2 ay oldu. hiç öyle abartıldığı gibi acı yaşamadım.ama kişiden kişiye değişiyor. Ayrıca tel en fazla 2 yıl kalır bu kadar sıkıntı yapma :34: yapacaksan da taktırma :34:

İlk takıldığında uzun süre bişey yiyemezsin ve de tüm dişlerin ağrır,,
Zaman zaman dişlerinin yer değiştirmesinden dolayı hafif sızılar da olur..
Yani kişiden kişiye değişir aslında ağrı durumu
Hiç ağrı çekemem diyosan taktırmayacaksın..

Ayrıca üslubuna biraz daha dikkat etmeni tavsiye ederim
Burada kimse kimsenin sorusuna cevap vermek zorunda değil, emir verir gibi olmuş tavrın...
Üyeler birbirine yardım amacıyla yorum yazarlar burada...

Bir süre şey yazmıştım güzel bir biçimde, hepsi silindi yanlışlıkla.Sonrada vaktim olmadığı için hıp hızlı bir şekilde imla kurallarına, yazım şeklime falan dikkat etmeden yazmıştım.Kimse kusura bakmasın lütfen.Düzelttim mesajımı.Hata yaptıysam özür dilerim.

Sizce ders çalışmamı engelleyecek ağrı ve acılar oluşmaz mı?Mesela rutin kontrollerde teller sıkıştırıldığında falan?

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim, iyi forumlar.

Ben 17 aydır kullanıyorum.
İlk aylar doğru düzgün yemek yiyemedim ve ağzımı kapatamadım.
Daha sonra zaten birkaç ay rahat ettim. Ama ondan sonra lastiklere geçtik ve tekrar ağzımı kapatamamaya başladım.
Diş ağrıları bende çok oldu. Uyuyamadım geceleri.

Diş teli emek ve sabır isteyen bir süreç canım
Ben çok rahat geçirdim ama herkes böyle olmamıştı çevremde..
Aylarca yemek yiyemeyen vs vs..
Teller sıkıştırıldığı zamanlarda da öyle ağrım olmamıştı sadece ağzımı açarken dirençle karşılaşıyordum o kadar...
Eğer çok önemli bir sınavsa ,o geçtikten sonra taktır istersen
Artık tel taktırmanın yaşı yok zaten, ben 21 yaşımda taktırmıştım..

Cok garip konu gibi geldi ne demek araliksiz ders calismayi etkiler mi ? Tel oyle abartilacak bir konu degil ilk takildiginda agrin tabiki olucak , her ay lastiklerin degistirilip tellerin gerildiginde de sancin olcak ama seni cok etkileyecek bir durum degil bu . Cok rahatsiz ederse bir agri kesici icersin olur biter yani. Bende kullandim 2.5 sene ki canim cok tatlidir benim aciya hic gelemem ilk zamanlar sancilarim oldu arada agri kesici kullandim ama sosyal hic bir aktivitemden geri kalmadim ki bu demek ders calismani engellemez. Yemek yiyemezsin diyen olmus ben yemistim ama ilk zamanlar ve gerdikleri zmanalrda kasildigi icin aciyordu . Benim en buyuk sorunum agiz ici bagisiklik sistemim normal insanlara gore dusuk ve surekli aftim olurdu tel donemimde iyce artti onun disinda kesinlikle bu kadar abartilcak bir konu degil yani ..,
Bir de bir arkadas tel en fazla 2 yil kalir demis o isler oyle olmuyo malesef kendi de gorur doktoru 1 seme der o tel 1,5 sene sonra cikar benim islerim cok agir olmamasina ragmen 2,5 yil kalmisti:-)

Son düzenleme:
Back