diş sıkma neden olur?

ela gozlum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
246
47
merhaba benim bir sıkıntım var ben sürekli dişlerimi sıkıyorum uyurken ve gündüzleri nedeni ne olabilir acaba ben normalde çok streslenenen bir yapıya sahip değilim ama bilinçaltına attığım sıkıntılar yüzünden mi oluyor böyle bilgisi olan var mı şimdiden teşekkür ederim.

Stres bu durumu arttıran bir durumdur. Gündüz yaşadıklarınıza siz tepki vermemiş olabilirsiniz ama gece uykuya daldığınız da bilinç altı devreye girer.O gün yaşadığınız ya da daha öncesinde yaşayıp etkilendiğiniz bir şey buna sebep olabilir.Diş sıkmak ağız yapısına,dişlere zarar verir. Bir diş hekimi ile görüşün gece plağı verebilir, psikolojik bir sebepten kaynaklı ise bir psikolog ile de görüşmenizi tavsiye ederim.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, inşallah bir an önce bu sıkıntımdan kurtulurum.

aynisi bende de oluyor bazen farketmiyorum birde cenem agriyinca farkediyorum bazen. ozellikle derin dusunurken

Pskolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Stres sıkıntı .. ve bir an önce bi ortodonti klinigine gidip diş sıktıgınızı söyleyin size gece plaği yapicaklardir . Her gece kullanmaniz için dişlerinizi örten seffaf bi plak

Merhaba aynı sorun bende de var,gece plağı vermişti bana da dr ama o plağı bile catlattim sıka sıka,dislerimde de var malesef çatlak, sebebi de herşeyi sıkıntı yapan bi kişiliğe sahip olmam. Mükemmel olmaya çalıştıkça,sorumluluk da çok olunca,her işe yetişemeyince vücut ister istemez bi yerden çıkarıyo bunun acısını, o da genelde hep dişlerde oluyo. Ben 3 ay önce sigarayı bıraktım ve ondan beri çok siddetlendi,çenemde kayma bile yaptı, ağrı kesici fayda etmiyodu,sonra çareyi nikotini az olan elektronik sigarada buldum. Canım istemediği halde içiyorum rahatlatiyo,vücut alışmış bi kere sinirlendiğimde hep sigarayla sakinlesirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…