- 15 Haziran 2016
- 7.702
- 20.398
- 38
Olur mu öyle şey hanımefendi ne diş kaybetmesimerhaba tecrübelerinizi fikirlerinizi almak istiyorum hatta aranızda dr-diş hekimi vs olan varsa yazarsa çok sevinirim.
24 yaşındayım hayatımda dişlerimde hiç sorun yaşamamıştım şükrederdim hiç dişçi koltuğu görmedim diye. yaklaşık 1 yıldır pandemide ortaya çıkan bi sorunum var diş eti çekilmesi-iltihap ve tartar oluşumu. önemsemedim ama bugün özele muayeneye gittim doktor enfeksiyon çok var dedi. antibiyotik verdi 4 gün sonra diş taşı temizliği yapılacak İLK işlem olarak.
sonrasında çürüğe dolgu ve en son diş eti çekilmesi için küretaj diye bir şey üç kere yapılacak ama korkuyorum. dişçi fobisi oluştu bile. korkulacak bir şey var mıdır? diş taşı temizliği ve küretaj yapılırken dişimi kaybederim. çok kanarsa bişey olursa zaten iltihaplı etlerim var sağlam mıdırlar diye kuruntu yapıyorum. kendimi telkin etmeye çalışıyorum iyileşicem iyi olacak aksine diye ama.. ücret de 3200. ama para elbette sağlığın yanında önemsiz.
bu arada ANKARA'dayım devlete de yarın muayeneye gideceğim. kimisi devlette yaptır diyor kimisi özelde diyor. kararsızım. tavsiyeleriniz nedir?
İşlemi yapacak olan kişi doktor, mühendis değil
Yıllarca eğitim almış sizi tedavi etmek için
İşlemler canımı acıtır mı diye korksanız anlarımda diş kaybetmekten filan korkmak çok saçma, diş etlerinizin ne kadar sağlam olduğunu da görmüştür doktorunuz.
bu işlemlerde biraz kanama oluyor ama kan kaybından bayılıp-ölecek kadar değil. Korku filmi gibi senaryo yazmışsınız aklınızda, biraz mantıklı düşünün