• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş İmplantları...Bilgi...Paylaşım

bende 18 yaşındayım çürük dişim var alt arkada impilant yapılması gerekiyor 1 tane:çok üzgünüm: ancak çok korkuyorum öle böle değil 2 aydır erteliyorum bazısı çok acıo dio bazıları ise çok kolay sıkıldım artık ama korkuyorum :(((

ben 1 tane yaptırdım 600 tl ye 1 sene önce. şimdi de 650 ye halayapıyrlar. çene cerrahına mutlaka yaptırılmalı. çok memnunum, diger dişlerimden daha saglam süprizzzzz

ben de yaptırmak ıstıyorum bakalım bıkac doktor arastırdım

tosun tosun

ömer kutay

ali atay sımdılık dusunduklerım..

cok ıyı bır fıyata yaptırmıssın ama antepteymıssın sen.. keske ıstanbulda da bu fıyata yaptırsak:(:1no2:

ben de yaptırdım..ilk biraz acıyor sonra geçiyor..ama dişim henüz takılmadı 3 ay beklememiz lazımmış implantın yerleşmesi için..
bu arada sigara içenlere implant yapmayan doktorlar var..implanta iyi bakmanız lazım..sigara bile içemezsiniz..

2 sene önce ön dişlerime 2 tane implant yapıldı üstünede zirkon kaplama tek tek gayet güzel duruyo ama dişetlerim problemli implantlar diş çekimi kadar basit bi işlem bence düşünsenize kaplama için 2 sağlam dişinizde gidiyo size önerim doğal diş istysanız kaplamalrınızı tek tek yaptırın 3 yıl diş hekimi asistanlığı yaptım ve hertürlü dişi gördüm .

kızlar 3 saat once ımplant yaptırdım. alt cenede tek dısım vardı eksık. tam 12 dakkıkada ımplant yerlestırıldı ınanamadım. ben kı cok cok korkarım cok uzun zamandır da arastırıyordum. eger eksık dısınız varsa kopru yerıne kesınlıkle ımplant dusunmelısınız. cunku kopru fıyatları da oyle ucuz degıl. 700 kopruye verılecegıne bıraz daha beklenıp 1000 implanta verır kendı dısıznı gıbı kullanırsınız. bne cok cok memnun kaldım doktorumun el hafıflıgınde tavrındna rahatlatmasından.
ellerım tıtrıyodu daha oturmadan bıle koltuga. ama cok guleryuzluler. telkın edıyorlar falan.rahat olun bence.

benım doktorum prof ömer kutay

bu işlem izmirde yapılıyormu bunu yapan merkezlerin adresleriveya telefonlarını bilen varmı içinizde varsa lütfen yardımcı olsun

canım benim anneme implant yapılacak, bizim ailecek 6-7 senedir gittiğimiz(anneme porselen, ve bana tel tedavisi tabii dolguları kanal tedavisini falan saymıyorum) gümüşeller diş kliniği var. 3 gerçekten süper doktor kurmuş. ilgilenirsen telefonunu falan gönderebilirim. biz çok memnunuz şimdiye kadar hiç sıkıntı çekmedik.

letheriver implant 1000tlmi 1000dolar yada euromu menun kaldınmı ömer kutaydan bende dişet operasyonu yaptırmayı düşünyrm kendisine fiyatları genel olarak nasıl bilymsn muyne ücreti alıyomu

Son düzenleme:
Mina6 Arkadaşım Çapa dediğiniz ıstanbul üniversitesi değil mi?Bildiğim kadarıyla dolgu falan işlemleri için 1 yıl veriyor orası size ne kadar gün verdiler, eğer gittiyseniz?

öncelikle herkese merhaba. bu başlık altında yazılan tüm yazıları okudum ve herkesin aklında hemen hemen aynı soruların yer etmiş olduğu dikkatimi çekti.
- implant uygulamasının başarılı olması için öncelikle hekimin doğru karar vermesi gerekir. hasta bu işlem için uygun mudur? kontrolsüz herhangi bir rahatsızlığı var mıdır? sigara bağımlılığı var mıdır? öncelikle bu soruları açarak muayene yapılır. daha sonra radyografi ile muayene desteklenir. evet üst çenede sinüslerin sarkık olması, alt çenede ana damar ve sinirlerin geçtiği kanala yakın olunması gibi durumlarda farklı çalışmalara gidilir. bu durumdaki bir kemiği implant yerleştirilemez diye birşey yoktur. uzman hekimler çok başarılı kemik yükseltme operasyonları yapmaktadır.
- fiyatı yüksek evet ama şöyle düşünelim. yapılan bir köprü protezinin ömrü en az 5 yıldır. 10 yılın üstünde sağlık problemleri oluşmaya başlar ve tüm köprünün yenilenmesi gerekir. ancak implantta böyle bir durum yoktur. değişim olacaksa da sadece implantın üstündeki protez değişir. tek bir implant varsa bir diş değiştirilir. ancak o bölgeye köprü yapılmışsa 3 diş değiştirilmek zorundadır. yani zamana yaydığımızda implant kesinlikle çok daha hesaplı bir uygulamadır. ayrıca zamanla fizyolojik olarak dişetlerinde çekilmeler olur. böyle durumda köprü protezinin değiştirilmesi gerekir. açık diş yüzeyi kalmasın diye, ancak implant için aynı durum söz konusu değildir.
- implant ameliyatı ne şekilde olursa olsun bir ameliyattır. steril ortam, bilgili ve tecrübeli bir ekip çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir. implantı yaptıran kişiler bilirler, çok sistemli, titiz ve narin bir çalışma ister. yani bir implant ameliyatı, gömülü bir diş ameliyatına kıyasla çok ama çok daha rahattır.
- implantlar ömürlük değildir. doğal dişlerde nasıl diş eti çekilmesi ve akabinde kemik kaybı oluyorsa, implantta da olur. ancak bu normal bir süreçtir. yani bir implantın ömrü o kişinin kendi doğal dişlerinin ömrü kadardır. en büyük fark çürüme riski olmamasıdır.
sözün kısası implant mucizevi bir şekilde kaybettiğiniz dişinizin yerini alır.

ya valla köprü yaptırıcam diye anlaştım diş hekimiyle buradaki yazılar internetten biraz araştırma yapmam kafamı çok karıştırdı...
sağ alt kısımda iki tane dişim cürümeden dolayı çekildi zaten sadece kökü kalmıştı...şimdi internetteki bilgilere göre köprü hem sağlam olan dişleri kaybetmemize yol açıyor ki benim yan yana olmayan iki dişim var bu durumda köprüden kaynaklı 2 dişimide kaybedicem ve sağ tarafta sadece son dişim sağlam kalıcak ve bakım çok önemli dişin içten çürüme riski var ve zamanla değiştirilmesi gerekecek şuanda porselenin bir tanesi için dr 130 tl ücret verdi yani 4 diş için 520 tl ve implant ta tanesine 900 dolar gibi bir fiyat veriyor...2 si 1800 dolar...ama uzun süre rahat edeceğimi varsayarsam implant daha mantıklı geliyor bana....haksız mıyım??

ya valla köprü yaptırıcam diye anlaştım diş hekimiyle buradaki yazılar internetten biraz araştırma yapmam kafamı çok karıştırdı...
sağ alt kısımda iki tane dişim cürümeden dolayı çekildi zaten sadece kökü kalmıştı...şimdi internetteki bilgilere göre köprü hem sağlam olan dişleri kaybetmemize yol açıyor ki benim yan yana olmayan iki dişim var bu durumda köprüden kaynaklı 2 dişimide kaybedicem ve sağ tarafta sadece son dişim sağlam kalıcak ve bakım çok önemli dişin içten çürüme riski var ve zamanla değiştirilmesi gerekecek şuanda porselenin bir tanesi için dr 130 tl ücret verdi yani 4 diş için 520 tl ve implant ta tanesine 900 dolar gibi bir fiyat veriyor...2 si 1800 dolar...ama uzun süre rahat edeceğimi varsayarsam implant daha mantıklı geliyor bana....haksız mıyım??

kesinlikle implant daha mantıklı. bir de şu yönden düşünün, şu an sizin çekimleriniz yeni yapılmış durumda yani kemik seviyeniz maximum düzeyde. bu demek oluyor ki o bölgeye olabilecek maximum uzunluk ve genişlikte implant uygulaması yapılabilir. ama şimdi bir köprü restorasyonu yaptırır ve bir on yıl sonra implanta karar verirseniz kemikte bir takım kayıplar meydana gelmiş olacağından daha küçük ebatlarda bir implant yerleştirilmek zorunda kalınacak, bu da ,implatınızın ömrünü olumsuz yöne etkileyecek. yani daha kısa kullanmanıza neden olacak. böyle bir karar vemişseniz en kısa zamanda yaptırmanız gerekir.

kızlar bu implant vidası nasıl takılıyor
matkap gibi bişeyle döndürülerekmi takılıyor ya
takılma şeklini çok merak ettim
yarıpta mı takıyorlar
nasıl oluyor

Benim dişimde de implant var şu an. Sorularınız olursa yanıtlarım. Çok zor bir işlem değil ama uzun sürdüğü kesin.

Arkadaslar ben gecen sene 2 disime implant yaptirdim.Tanesi 1000 € tuttu.Ama sadece bu ödeme ile kalmiyor. 4 defa cene röntgenim cekildi. röntgenlern icin yaklasik 200 YTL ödedim buna ilaveten implant dislerim yapilmadan önce dislerimin orginal rengine göre renk ayari yapilacagindan dislerimi temizlediler o da 100 ytl tuttu. 6 ayda bir de dislerimi kontrol ettirmeye ve temizletmeye gdiyorum. implant vidalari takildiktan sonra 2 aylik bir süre beklemeniz gerekiyor. Vidalar kemige tam otursun diye. Eger sorun üst ön veya alt ön dislerde ise gecici dis takabiliyorlar size. Tabiki yandaki dislere icten yapistirma yönetmi ile destek alarak. 2 ay daha gectikten sonra yani toplamda 4 aylik bir süre sonrasi dislerinize kavusuyorsunuz. Okadar zahmete ve paraya deger mi diye soracak olursaniz, kesinlikle deger diyorum. 1 yildir dislerimde agri sizi hic hissetmedim.Kendi dislerimden farki yok.Herkese tavsiye ediyorum.

Ben de implant yaptirdim kopek dislerim sut disiydi :/ onlari cektiler hemen vidalari taktilar, 2 ay sonra simdi uclarina vida taktilar yine, simdi yakinda dis takacaklar simdiye kadar ne bir agri ne bir sizi hicbirsey hissetmedim super bence yaptirin disiniz yoksa. Hem iyi bakarsaniz omurluk oluyor. Ben bir de laminate veneer yaptiriyorum 1 haftaya bitecek insallah tamamen. Implant islemi sizi korkutmasin zaten agziniz uyusuk oldugu icin birsey hissetmiyorsunuz ben radyo dinledim alet seslerini de duymadim sadece kafaniz sarsiliyor matkap deler gibi dis etinize bir mudahale var sinir bozucu o kadar baska birsey yok :1ninca:

Bende zirkonyum diş kullanıyorum 5 sene önce ön dişimi kırdığım için fakat bu çok belli olmaya başlıyor zamanla gerek şekil,gerek renk olarak...17 yaşındayım 1 sene sonra yapcak doktorum implant ama sabredemiyorum çok kötü görünüyor:(

Benim dişimde de implant var şu an. Sorularınız olursa yanıtlarım. Çok zor bir işlem değil ama uzun sürdüğü kesin.

slm benimde alt azı dişlerimden ikisi eksik.doktor köprü yapılmasını tavsiye etti.implantı araştırdım avantajları varmış korkuyorum açıkçasıeyvahedigeldismile birde benim kayıplarım yeni değil bu açıdan sıkıntı olurmu acaba.bu işi iyi yapan uzmanlar hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirm.

Back