dış görünüşün önemi

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
22 yaşındayım univ. son sınıf öğrencisiyim. Kendimi bildim bileli makyaj yapamam, yapmam, hiç sevmem, yakıştığını da düşünmedim hiç. Çok sade ve rahat giyinirim genelde, kot pantolon ve gömlek yada tişört. Topuklu giyip gezmedim hiç, denemedim bile çünkü onlarla yürüyemeyeceğimi ve komik olacağımı düşünüyorum. Saçlarımı açıp da gezemem çok sıkıntılı bir insanımdır. Çevremdeki kızlar ne yapsalar bi şekilde kendilerine yakıştırıyorlar ve komik falan olmuyorlar. Öğrencilikte böyle şeylerin önemi yok ama iş hayatında böyle istediğim gibi giyinip gezemem biliyorum. Belki benden daha iyi giyinen birisi daha güzel görünen birisi işi alacak ben alamayacağım. Belki patronlar daha güzel olanı tercih edecekler. Mini etek, elbise falan giyemem ama en azından kadınlarda şık duran pantolon vs giymem gerekecek sanırım. İşe de kotla gidilmez. Ben ilgi çekmeyi seven birisi değilim, sanki kendimde ufak Bi değişiklik yapsam herkes bana bakıyormuş gibi geliyor. Bu zamana kadar hiç erkek arkadaşım olmadı, benden hoşlanan olmuş mudur bilemem ama hiç öyle sevgilisi olanlara özenmedim. Yanlış anlaşılmasın, aseksüel yada eşcinsel değilim. Sevgilim olmadı ve bunu hiç dert etmiyorum, etmedim de. Dış güzellik sorununu ufaktan da olsa çözmeye başlamam lazım ama işte hiç makyaj ve kıyafet meraklısı değilim. Kimseye imrenmiyorum, hiçbir kızın da güzelliğini falan kıskanmıyorum. Dış görünüşümün arkadaşlarıma yada erkeklere nasıl gözüktüğü umrumda değil. Onların düşüncelerini umursamıyorum. Ama bu sorunuma en azından iş hayatına atılmaya başlamama az zaman kalmışken bi çözüm bulmam lazım sanırım içimden hiç gelmese de. Ne yapmalıyım?

Psikolojik bir sorun olabilir mi,doktora hiç gitmiş miydiniz? Ya da sizi tanıyanlar ne diyor? Yani çok normal değil bence. Ben de makyaj sevmem ama göz kalmei sürmeden allık sürmeden gezmek istemem mesela, yada yaz ayındayız mini elbiselerle filan çok rahat ederim. İş hayatına atıldığınızda spor giyinmek sorun yaratır,ilerde evlendiğinizde de sorun yaşayabilirsiniz.Sanırım o konulara da soğuk bakıyorsunuz?

Hangi bolum okuyorsunuz? Okul bitince hangi alanda calisacaksiniz?

Çok ilginç geldi yazın, sanki 50 yaşındasın
Hayat enerjim çok yüksek aslında, çok neşeli biriyim, insanlar sohbetimi sevdiklerini söylüyorlar ve arkadaşlarım benimle beraber vakit geçirmek istiyorlar, bunu dile getiriyorlar. Sadece giyim kuşam konusunda falan bişeylere uyum sağlamak zorunda olmak canımı sıkıyor

Ufak tefek makyaj malzemesi alıp evde denemeler yapabilirsiniz. Dudak kremi,allık,rimel,eyeliner... Aşırı makyaj yapmazsiniz. Yüzünüze çok hafif renk verseniz yeter. Giyim konusunda da güzel cicili bicili bi elbiseyle başlayın bence. Topuklu giymesenizde olur ama diz hizasında çok hoş elbiseler var. Hiç abartılıda değil. Hem iyi gözükmenizi sağlar hemde çok rahatsız hissetmezsiniz.

Is hayatında illa acık seçik fazla makyajlı olmak zorunda degilsin, saclarında ufak bir dokunuş bile fark icin yetecektir. Acık degil de daha şık giyinmeye başlayabilirsin, evde denemeler yap, cok hafif topuğu olan bir ayakkabı, şık bir kumaş pantolon üzerine uygun bir bluz veya Gömlek.. Bunlar yeterli bence senin durumunda bir bayan icin. Saclarını açıp bir fön çektirsen belki fark sana da hoş gelecektir.

Kalıplara fazla takılma. Ne makyaj ne de topuklu ayakkabı farz değil, onlarsız da bakımlı ve şık olunabiliyor. Her işe elbette kot pantolonla gidemezsin ama bunun alternatifi mini etek, ilgi çekici kıyafetler ve topuklu ayakkabı değil. Senin için bu kadar rahatsız bir durumsa, kalıplaşmış güzellik ve süs püs anlayışına takılma, kendi tarzını bul, rahat et.

Kaslarinizi alir misiniz? Saclarinizi ne siklikta kestirirsiniz, kuafore gitme sikliginiz nedir yani?

Aynı ben :KK48: Makyaj yapmıyorum neredeyse çoğu zaman, arada canım isterse. Kim benim hakkımda ne düşünmüş daha doğrusu güzel buluyor mu, çekici geliyor muyum umursamadım hele senin yaşlarında hiiiiç umurumda değildi . Arada sırada makyaj yap, alışverişe çıkmaya zorla kendini. Yalnız eğer genlerinde yatkınsa, makyaj yapmazsan çok (cildi yıpratmazsan yani) ben gibi 33 yaşında olup 23 yaşında zannedenler olabilir :KK48: Az ve öz yap yeter bence.

Psikolojik bir sorun olabilir mi,doktora hiç gitmiş miydiniz? Ya da sizi tanıyanlar ne diyor? Yani çok normal değil bence. Ben de makyaj sevmem ama göz kalmei sürmeden allık sürmeden gezmek istemem mesela, yada yaz ayındayız mini elbiselerle filan çok rahat ederim. İş hayatına atıldığınızda spor giyinmek sorun yaratır,ilerde evlendiğinizde de sorun yaşayabilirsiniz.Sanırım o konulara da soğuk bakıyorsunuz?
Normal olanı nedir peki?
Geçenlerde bir arkadaşım makyaj yapsan çok yakışır dedi, onun dışında insanlar bana sen şöylesin, böylesin, şöyle gözüküyorsun falan demez. Küçüklüğümden beri ben böyleyim ama. Bişey moda olur mesela, annemler der ki bak bütün yaşıtların bunu giyiyor, seviyor vs sen neden giymiyorsun, kullanmıyorsun vs ben de herkeste olduğu için giymezdim, almazdım falan. Merakım yok. Doktora gitmedim çünkü hiç dert etmedim ama iş için dert ediyorum şimdi

Kafamı karıştıran hiç sevgilim olmadı ve dış görünüşe önem vermiyorum deyip bu konu üzerinde baya durman ilgimi çekti. Bu dış görünüş değişikliğin sadece iş için mi istiyorsun peki?

Bir kadın doğası gereği süslenmek, güzel görünmek, beğenilmek ister, kendini iyi hissetmek ister. Yani ne bileyim canımız sıkkınken bile bir kuaföre gidip moralimiz düzeltebiliyoruz. Belki biraz uğraşmaya çalışsan, başlarda sıkıcı gelecektir belki topukluyla yürümek, makyaj yapmak falan ama bence sonrasında seninde hoşuna gitmeye başlar.

Ufak tefek makyaj malzemesi alıp evde denemeler yapabilirsiniz. Dudak kremi,allık,rimel,eyeliner... Aşırı makyaj yapmazsiniz. Yüzünüze çok hafif renk verseniz yeter. Giyim konusunda da güzel cicili bicili bi elbiseyle başlayın bence. Topuklu giymesenizde olur ama diz hizasında çok hoş elbiseler var. Hiç abartılıda değil. Hem iyi gözükmenizi sağlar hemde çok rahatsız hissetmezsiniz.
Hafif ruj, fondoten falan sürüyorum, onlar hayatımda olan şeyler ama göz makyajı vs. yok. Elbise giymem, hiçbir güç bana elbise giydiremez.

instagram hesabın yoksa, bir tane edin. bloggerların ya da instagram ünlülerini şöyle bir gözden geçir, sonra çok takipçili değil de daha kıyıda köşede kalmış hesaplara bir göz at.
belki tarzını, giyimini kuşamını sevdiğin biri çıkar karşına.
kendine özgü bir tarz oluşturmak zordur, zaman alır.
makyajla vs. ile güzellik olmaz,
yüzünü temiz tut, nemlendirmeyi ihmal etme, temiz ve bakımlı giyin, kendine yatırım yap, işinde iyi ol. kendini o bilindik "güzellik kalıplarına" hapsetme.
ben makyaj süs püs severim ama sen sevmiyorsan sevmiyorsundur yani, zorla değil.
ama bir değişim istiyorsan bloglarda falan bir dolaş belki sevdiğin, yapmak isteyeceğin bir tarz çıkar karşına.
illa feminen bir tarz belirlemen gerekmez, belki de kendini maskülen kadın kıyafetleriyle daha rahat hissedeceksin.
olmuyorsa da kendini olduğun gibi kabul et.
herkes çok şık, parfümlerin, rujların içinde dolaşacak diye bir kural yok.

Is hayatında illa acık seçik fazla makyajlı olmak zorunda degilsin, saclarında ufak bir dokunuş bile fark icin yetecektir. Acık degil de daha şık giyinmeye başlayabilirsin, evde denemeler yap, cok hafif topuğu olan bir ayakkabı, şık bir kumaş pantolon üzerine uygun bir bluz veya Gömlek.. Bunlar yeterli bence senin durumunda bir bayan icin. Saclarını açıp bir fön çektirsen belki fark sana da hoş gelecektir.
Şık takım elbiseler var mesela, hiç denemedim ama beğeniyorum, o tarz şeylerle durumu kurtarır mıyım?

üniversiteden sonra hangi işe yöneleceksin. Ona göre şekillenir kıyafetlerin . Ama ye kürküm ye atasözünü de unutmamak gerek

X