- 13 Kasım 2018
- 678
- 232
- 33
- Konu Sahibi Anneolmakmucize
-
Canim tecrubem yok bu konuda. Deger yuksek olunca dis mi oluyor fakat gonlunu ferah tut. Cogul gebeliktir. Evet beklemek zor gercekten ama malesef boyle. Hep beklemece.Kizlar merhaba daha once kafa karistiran dr.lar diye konu acmistim kisaca ozetliyim size durumumu 5 gun klomenden sonra 4 nisanda catlatma ignemi oldum 15nisanda kan tahlili yaptim 1.20 negatif cikti adete 1 gun vardi .adet gunu 3 gun gecti 19 nisanda kan tahlili yaptim deger 90.49 cikti 22 nisanda tekrarladim 2 gun sonra yani 536.78 cikti dr cuma gunu gel ultrasonda bakalim suan gorunmez degerin cok yuksek ya dis gebeliktir yada cogul gebelik dedi dis gebelik dedi diye cok korkuyorum cumaya kadar bir omur var nolur azicik bilgisi yada deneyimi olan yazsin sizce bu degerin dis gebelikle alakasi nedir ?
Inan bende anlamadim bilmiyorumda bana dis gebelikte olabilir ikiz hatta 3 de degerin birden bire ve ve cok fazla artmis dedi aynen dr da skinti yapma rahat ol cumaya kadar sabret dedi gelde icime aklima anlat bunuCanim tecrubem yok bu konuda. Deger yuksek olunca dis mi oluyor fakat gonlunu ferah tut. Cogul gebeliktir. Evet beklemek zor gercekten ama malesef boyle. Hep beklemece.
Canım cok iyi anliyorum seni. Benimde dusuk riskim var. 12.haftayi iple cekiyorum. Gunler gecmiyor fakat iyi düşün hep. Bir arkadasim dis gebelik gecirdi. Boraz zor birsey o. Döllenme tüplerde oluşursa oluyor. Bir de dogal yolla gebe kalmadı sanirim. Aşılama ya da tüp bebek olduysa çoğul olması daha yuksek ihtimal.Inan bende anlamadim bilmiyorumda bana dis gebelikte olabilir ikiz hatta 3 de degerin birden bire ve ve k fazla artmis dedi aynen dr da skinti yapma rahat ol cumaya kadar sabret dedi gelde icime aklima anlat bunu
Insallah sende bende bebislerimizi sagsalim kucagimiza aliriz ben klomen kullandim bilmem etksii olmusmudurCanım cok iyi anliyorum seni. Benimde dusuk riskim var. 12.haftayi iple cekiyorum. Gunler gecmiyor fakat iyi düşün hep. Bir arkadasim dis gebelik gecirdi. Boraz zor birsey o. Döllenme tüplerde oluşursa oluyor. Bir de dogal yolla gebe kalmadı sanirim. Aşılama ya da tüp bebek olduysa çoğul olması daha yuksek ihtimal.
Min Insallah ama daha once yazmistim burda saglik ocagi yok hastaneler var bana en yakini 35 km yol iki gune bir gidip gelmek cok zor ya sabredicem cumaya kadar yada merakima yenik dusup gidip gelcem artikCumaya kadar beklerken iki günde bir kan vererek artışı takip edebilirsiniz. Düzenli artıyorsa sıkıntı yoktur. Ama bir sefer çok yükselip, bir sonraki az artış gösteriyorsa dış gebelik şüphesi olabilir.
İki günde bir tekrar edin hcg testini, inşallah düzenli bir şekilde artar, sağlıkla kucağınıza alırsınız..
Değer yüksek çıktı diye dış gebelik olabilir demek saçma olur bence. Dış gebelikte değer de düzensiz artış olur, iki günde %66 katından daha az artar değer, bi artar bi azalır dengesiz gider bu şekilde ve kese görünmesi gereken zamanda kese görünmezse dış gebelik denir. Sizin 2 günde 2 katından çok daha fazla artmış çoğul gebelik ihtimali yüksekKizlar merhaba daha once kafa karistiran dr.lar diye konu acmistim kisaca ozetliyim size durumumu 5 gun klomenden sonra 4 nisanda catlatma ignemi oldum 15nisanda kan tahlili yaptim 1.20 negatif cikti adete 1 gun vardi .adet gunu 3 gun gecti 19 nisanda kan tahlili yaptim deger 90.49 cikti 22 nisanda tekrarladim 2 gun sonra yani 536.78 cikti dr cuma gunu gel ultrasonda bakalim suan gorunmez degerin cok yuksek ya dis gebeliktir yada cogul gebelik dedi dis gebelik dedi diye cok korkuyorum cumaya kadar bir omur var nolur azicik bilgisi yada deneyimi olan yazsin sizce bu degerin dis gebelikle alakasi nedir ?
Hay agziniz bal yesin Insallah..bu iki kati hesabi nasil yapiliyor acaba biliyomusunuz yani 24 48 saatte hangisinde yapiliyor mesela benim ilk degerim 90 iki gun sonra180 olmasimi gerekiyordu 48. saatteDeğer yüksek çıktı diye dış gebelik olabilir demek saçma olur bence. Dış gebelikte değer de düzensiz artış olur, iki günde %66 katından daha az artar değer, bi artar bi azalır dengesiz gider bu şekilde ve kese görünmesi gereken zamanda kese görünmezse dış gebelik denir. Sizin 2 günde 2 katından çok daha fazla artmış çoğul gebelik ihtimali yüksek
Aslında 2 gün sonra en az %66 lık artış yeter deniyor ama 2 kat olarak hesaplamak daha kolay olduğu için genelde 2 kat artması lazım denir. Evet sizin ilk değer 90 ise 48 saat sonra en az 180 olması lazım ama daha fazla çıkması sorun teşkil etmez bazı bayanların artışı çok daha fazla olabiliyor özellikle çoğul gebelikseHay agziniz bal yesin Insallah..bu iki kati hesabi nasil yapiliyor acaba biliyomusunuz yani 24 48 saatte hangisinde yapiliyor mesela benim ilk degerim 90 iki gun sonra180 olmasimi gerekiyordu 48. saatte
Insallah ikizlerim olur yas 34bucuk eylulde 35 saglikli hayirli evlatlar olsunlar dr da bakinca direk dedi kac gun arayla yaptin dedim iki cok fazla yukselmis degerin dis gebelik olup bizi kandirmiyorsa ikiz hatta ucuzdur dedi Allahim isteyen degerini bilecek herkese nasip etsin evladin tadi cok guzel kokusu sesi gulusu herseyi dunyalara bedelAslında 2 gün sonra en az %66 lık artış yeter deniyor ama 2 kat olarak hesaplamak daha kolay olduğu için genelde 2 kat artması lazım denir. Evet sizin ilk değer 90 ise 48 saat sonra en az 180 olması lazım ama daha fazla çıkması sorun teşkil etmez bazı bayanların artışı çok daha fazla olabiliyor özellikle çoğul gebelikse
İnşallah Allah gönlünüze göre versin. 6.haftadan sonra vajinal ultrason ile 7.haftada sonra karından ultrason ile keserler görünür o zaman içiniz rahat eder.Insallah ikizlerim olur yas 34bucuk eylulde 35 saglikli hayirli evlatlar olsunlar dr da bakinca direk dedi kac gun arayla yaptin dedim iki cok fazla yukselmis degerin dis gebelik olup bizi kandirmiyorsa ikiz hatta ucuzdur dedi Allahim isteyen degerini bilecek herkese nasip etsin evladin tadi cok guzel kokusu sesi gulusu herseyi dunyalara bedel
Dr bu hafta cuma gunu gel bakalim dedi kese yoksa acaba neye bakicak birde dis gebelikse bu cuma bakinca anlarmi cok soru sordumaffedin heyecanima verin lutfenİnşallah Allah gönlünüze göre versin. 6.haftadan sonra vajinal ultrason ile 7.haftada sonra karından ultrason ile keserler görünür o zaman içiniz rahat eder.
Yok estğrfullah. Cuma günü karından ultrason ile görünmeyebilir eğer öyle olursa doktorunuza vajinal ultrasonla da bakar mısınız diye rica edin. Yine de görünmezse hiç üzülmeyin, biraz erken bakılmış olacak çünkü. Dış gebelik demek için size dediğim gibi değerin düzensiz artması lazım mesela 2 gün sonra kan baktırdınız değeriniz 500 den 600e çıkmış o zaman dış gebelik olsalığı artar ama şuan dış gebelik demek için hiç bir sebep yokki. Kese görünene kadar her gebelik düşük ihtimal de olsa kimyasal gebelik, dış gebelik ihtimalleri taşır doktorunuz sanırım ondan öyle dedi. İçinizi ferah tutun. Doktorunuz ggereksiz yere evham yaptırmış size.Dr bu hafta cuma gunu gel bakalim dedi kese yoksa acaba neye bakicak birde dis gebelikse bu cuma bakinca anlarmi cok soru sordumaffedin heyecanima verin lutfen
Şu an tahmini kaç haftalık gebesiniz? Sat nedir?Dr bu hafta cuma gunu gel bakalim dedi kese yoksa acaba neye bakicak birde dis gebelikse bu cuma bakinca anlarmi cok soru sordumaffedin heyecanima verin lutfen
Insallah oyledir sevinemedim bile bian once keseleri ve kalp atislarini duyarda rahatlarim InsallahYok estğrfullah. Cuma günü karından ultrason ile görünmeyebilir eğer öyle olursa doktorunuza vajinal ultrasonla da bakar mısınız diye rica edin. Yine de görünmezse hiç üzülmeyin, biraz erken bakılmış olacak çünkü. Dış gebelik demek için size dediğim gibi değerin düzensiz artması lazım mesela 2 gün sonra kan baktırdınız değeriniz 500 den 600e çıkmış o zaman dış gebelik olsalığı artar ama şuan dış gebelik demek için hiç bir sebep yokki. Kese görünene kadar her gebelik düşük ihtimal de olsa kimyasal gebelik, dış gebelik ihtimalleri taşır doktorunuz sanırım ondan öyle dedi. İçinizi ferah tutun. Doktorunuz ggereksiz yere evham yaptırmış size.
23 martta adet oldum 28 martta bitti 19 gun de bir 6 gun oluyorum bi gun erken bitti yani yani satin basiyla sonu 25 gun oluyor 29 mart 2 nisan arasi klomen kullandim 50ml gunde iki tane bittikten 2 gun sonra 3 yumurta var biri buyuk diyip catlatma ignesi oldu 15 nisanda kan tahlili yapyirdim 1.20 negatif cikti adete 1 gun kalmisti test sonucuyla dr a gittim cok fazla yumurta var gebelik yok ama olursa cogul olur dedi ama ben nasil olsa yarin adet olcam dedim artik olmaz diye dusunuyordum o gun gecti olmadim sonra 3 gun gecikti baska bi dr a gittim 4cm kist var gebelik yok adet sokturucu verelim ama siz yinede idrar testi yapin riske atmayalim dedi eve geldim yaptim cift cizgi net cikti ertesi gun sabah tekrar ettim kopkoyu ikinci cizgi cikinca gecen cuma kan verdim bu kez 90.49 cikti 2 gun sonra yani dun tekrarladim testi bu kezde 536.78 cikti simdi bende bilmiyorum kac haftalik oluyor bu durumda 1 hafta icinde hem gebe degilim hem gebeyim hicbisey anlamadimŞu an tahmini kaç haftalık gebesiniz? Sat nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?