Canım dış gebelik miymiş yaşadığın? Kanaman olmuş muydu ve ya ağrın?
Canim Doktor dış gebelik görünmüyor dedi. Ne olduğu çok anlaşılmadı ne yazık ki, ama dış gebelikte kullanılan iğneyi oldum çarşamba günü.
Yarın değere tekrar bakılacak
Benim süreç şöyle oldu: adet tarihi 1hafta gecikti. Evde test yapınca silik çizgi görundü, hemen ertesi güne dr randevusu aldık ama o gece ufak parça ve hemen ardından kahverengimsi kanamam başladı. Doktorum bhcg baktı 46 gibi bir değer çıktı. rahim baktı. Hamileligin ilk zamanları olabilir kese görünmüyor ama rahim duvarın kalinlasmis progestan veriyorum 1hafta sonra kontrole gel dedi. Adet gibi 2gun geçti. Hafif bir batma vardı. 2.gunde kanamam parçalı kırmızımsı oldu Sonra iyice hafifledi ama hiç puturlu kahverengi leke bitmedi.
1hafta sonra dr tekrarkontol etti bhcg 16 ve rahim duvarı incelince düşük yaptigima karar verildi ve yine 1hafta sonra kontrole çağrıldım.
1hafta sonra 5in altı bekliyorduk bhcg ama 21 çıktı, bu defa kontrolde rahimde hiç bir kalınlık kalmamıştı. Dr dış gebelik olsa rahim görüntüsü böyle olmaz ve değerin daha hızlı yükseliş gösterir dedi. ama profesör e danışayım dedi. Prof dr da aynısını dedi. 2gunde bir kontroledelim dedi.
2gun sonra değer tekrar artti 24gibi bir şey oldu. Ama rahimde usg vb hiç bir tuhaflık olmayinca laboratuvarda bir sorun olabilir diye bir başka hastaneye sevk edildim. Oradaki değer de25 çıktı ve o hastanenin dr bu düşük dedi ama kendi doktorum değer 25cikinca ve süreç uzayınca iğne yapalım kararı verdi.
Igne olacağım gün,bir umut belki değer düşüktür iğne yapmayız diyip bhcg tekrar bakıldı 29olmustu. Ben de ok dedim ve 75mg metotreksat İğneyi oldum.
Hafif bir sersemlik dışında bir etki vermedi.
Yarın 6.gun oluyor. Kontrole gideceğim tekrar.
Bu süreçte kasık batması yasadim aralıklarla ama şiddetli bir ağrım olmadı.