merhaba arkadaşlar. bende dış gebelik yaşıyorum şuanda ve malum hepimiz gibi internette araştırma yaparken epey bi okudum yazıklarınızı ve sonunda ben de yazmaya karar verdim. ben en son kasım ayında adet oldum ve 25 aralıkta şüphelenip test yaptım. ikinci çizgi çok silik çıktı ve bende hemen kan testi yaptırım. sonuç:bhcg 21,4 çıktı. iki gün sonra ise kanamam başladı ancak 1 gün sürdü ve çok şiddetli bir kanamaydı. ilk testin üstünden 1 hafta geçtikten sonra bhcg 27,9 çıktı. daha sonra drum ne olduğunu iyice anlayabilmek için 2 günde bir bhcg testi istedi. çıkan sonuçlarım tarihleriyle beraber: 04 ocak-41,3 ; 07 ocak-58,2 ; 09 ocak-124 ; 11 ocak-155 ; 14 ocak-130 ; 16 ocak-150. en son 2 ölçüm bir düşüp bir arttığı için drum dış gebelik olduğundan emin oldu ve ben 17 ocakta hastahaneye yattım. malum kemoterapi iğnesi uygulandı ve değerim 1 hafta sonra 124e düştü ve benim ısrarım üzerine drum taburcu etti ancak 2 gün sonra yine bhcgye bakılmak şartıyla. nitekim 25 ocak son ölçümüm bhcg değerim 161e çıkmış yeniden. drum pazartesi gel hastaneye yatış yapıcaz yine iğne uygulanacak dedi. yani yarın yine yatıyorum hastaneye.. artık her bi bhcg ölçümü günü sanki sınav sonucu bekler gibi bekliyorum sonucumu. bitmek bilmedi bu süreç bir türlü.. 1 aydır 2 günde bir kan veriyorum .... tavsiyem kesinlikle ihmal etmeyin.. erken yakalamak çok çok önemli bu süreçte.. umarım benim için de bu iğne ile düşmeye başlar değerlerim de normal hayatıma dönerim.. bir de hep aklıma şu soru takılıyor: acaba bi sonraki hamileliğim normal olabilecekmi? :uhm:
kızlar slm bende cuam günü öğrendim dış gebeliğim olduğunu ancak bende 21 ine kadar herşey normaldi b-hcg 1300 dü, 25 inde baktığımızda 1664 tü, dr. film çektirdi birkaç gün bekleyelim dedi yarın tekrar bakacak b-hcg'ye bana ilaç tedavisine başlayacaz olmazsa en son çözüm ameliyat dedi, yazılarınızdan okuduğum kadarıyla hastanede yatarak geçiyor ilaç devresi, neden peki, yasemin canım senin sol tüpünde alınmış benimde sol tüpümde ama benim sağ tarafta zaten yumurtlama olmuyor hiç bebişim olmaz diye çok korkuyorum lütfen bilgi verin arkadaşlar bana
Canım bende dış gebelikden sonra korunmayı bırakdığım ay hamile kaldım buraları bende çok araştırmışdım zamanında geçmişde yazmış olanların birer bebekleri varmı yokmu diye senin gibi bakmışdım seni çok iyi anlıyorum ama korkma sadece 3 ay sonra bir rahim filmi çekdir tüpüne bakdır ben rahim filmi çekdirmeden korunmayı bırakmamışdım.
canim malesef kolay hamile kalamadim. 7. ayda kalmistim. adet duzensizligi vardi belki bir de luteal faz yetmezligi oldugunu dusunuyorum. yani yumurtlamadan hep 9-10 gun sonra regl olurdum. 14 gun olmasi gerekirken. onu da kontrol ettirecem. bir de yumurta gelisimine bakmalarini isteyecem. bu ay bir reglim gelsin. sonraki aydan itibaren korunmayi dusunmuyorum.
Tabiki illah hangi tarafından yumurtlamışsan o taraftaki tüp çekmiyor yumurtayı bende araştırmışdım bunu dış gebeliğim sol tüpümdeydi acaba demişdim sağ tarafdan yumurtladığım ay denesem hamile kalmayı sağ tüpmü kullanılır diye alakası yokmu sol taraftan yumurtlayıp sağ tüpde çekermiş hiç belli olmazmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?