- 20 Mart 2016
- 1.338
- 887
- 123
Kalinlasan rahim duvarini temizlemek amaciyla kuretaj yapılabiliyor. Revizyon kurtaj deniyor bana da igne olduktan sonra kürtaj yapti doktorum dis gebelik gecirdigimde. Orda zaten gebelik materyalini almiyorlar o vucut tarafindan emilip yok oluyormuş.doktor benı delirtiyor zaten benden parça alıp patolojiye göndericekmiş bebege ait bi bulgumuymuş onu tespit edicekmiş. şaşkın kadın zaten dış gebelik diyorsun madem dış gebelik rahmimi niye temizliyorsun. başka bi hastaneye gidicem zaten
cnm ben kabul etmedim başka bi doktora görünücem artık. doktorşa bağ kuramadım. belkide kendiliğinden düşer. bana iğne falanda vurmadan direk kürtaj dedi. ve bu benım 4. gebeliğim zaten 2kere kürtaj oldum ve zorlugunu biliyorumKalinlasan rahim duvarini temizlemek amaciyla kuretaj yapılabiliyor. Revizyon kurtaj deniyor bana da igne olduktan sonra kürtaj yapti doktorum dis gebelik gecirdigimde. Orda zaten gebelik materyalini almiyorlar o vucut tarafindan emilip yok oluyormuş.
Prof dr erol tavmergen canım, başka doktora gitmek istiyorsan öneririrm, çok iyi doktordur. Düşükten sonra kimsenin istemediği testleri benden o istedi. Alanında uzman...sende izmirliydin sen hangi doktora gittin ??
devlettemi bu doktor cnmProf dr erol tavmergen canım, başka doktora gitmek istiyorsan öneririrm, çok iyi doktordur. Düşükten sonra kimsenin istemediği testleri benden o istedi. Alanında uzman...
Canim onu duymustum sana bahsettigim hastanedeki dis gebelik geçiren kadindanda parça almislardi cok iyi hatırlıyorum onu gonderip dis gebelik mi degil mi anlıyor larmis bana cok sacma ve bir o kadar da garip gelmisti ama öyle teshis ediyorlarmış banada demisti doktor ilk gun yatisim yapildiginda ertesi gun icin değerin artis gosterirse rahimden parça alip göreceğiz demisti yani parça alınıyor ama hic duymuyormussun doktor asagiyi uyusturuyormusdoktor benı delirtiyor zaten benden parça alıp patolojiye göndericekmiş bebege ait bi bulgumuymuş onu tespit edicekmiş. şaşkın kadın zaten dış gebelik diyorsun madem dış gebelik rahmimi niye temizliyorsun. başka bi hastaneye gidicem zaten
Insallah kuzum ama 1 ayima maloldu bazen diyorum keşke kurtaj olsaydım biliyorsun dis gebelik sol tupumu kapattıen azından senin sürekli düşmüş. benım düşüp arttı şimdi tekrar düşüyor. kimyasal gebeliğimdede böyle olmuştu. o yüzddn kendiliğinddn düşücegini düşünüyorum
Ewt benimde kimyasal gebeligimde bakmıştı progesteron cok düşüktü doktor sağlıksız bu gebelik degil dedi ve kanamayla bitmistiCanım benim benim bi önceki de düzensiz artıyordu. Azalma olmadı hep arttı ama düzensizdi. Kese görünecek kadar hcg yükselmedi. Ama doktor yüksek ihtimal dış gebelik bu dedi. Onu da şuradan anladı. Sağ tüpümde kese gibi bir şey gördü ben de gördüm ultrasonda. Bu kese değil sarı cisim dedi. Kendi kendine de düşebilir iğne veya ameliyata gerek kalmadan dedi nitekim de öle oldu. Gecikmeden iki hafta sonra yoğun kanamayla sonlandı.
Ben de sarı cismi araştırdım. Yumurta çatladıktan sonra içindeki hücre spermle birleşip döllenio, yumurtadan geri kalan malzeme kese gibi olup tüplere girio. Bunun görevi de embriyo kendi progesteronunu üretene kadar progesteron üretmek. Bu da bebeğin yanı başında duruyormuş sarı cisim(corpus luteum) denen şey. Doktor buna dayanarak dış gebelik olduğunu söyledi muhtemelen.
Sen de doktora gittiğinde ultrasonda tüplerine bi dikkat et bakalım, öyle bir şey görünüyor mu...
Hiç de stres yapıp kendini de üzme, kendi kendine de düşebilir, iğneyle de sonlanabilir. Erken farkedildiğinde ameliyata bile gerek kalmıomış.
Tabi buradaki mesele doktorun belirtileri düzgün değerlendirmesi.
Mesela benim doktor beta hcg yi progesteronla birlikte takip etmişti. Düzensiz beta hcg ve düşük progesteron seyretmişti. Senin progesterona bakıldı mı?
teşekkürler cnmEge ünv tüp bebek servisinin kurucu hocası ama hastalarına özelde bakıyor. Muayenehanesi alsancak fransız kültürün karşısında canım.
hsg ile acılma ihtimali var mı cnmEwt benimde kimyasal gebeligimde bakmıştı progesteron cok düşüktü doktor sağlıksız bu gebelik degil dedi ve kanamayla bitmisti
Oyle bir ihtimal varmis canim ama benim 2 kere ilac verildi acilmadihsg ile acılma ihtimali var mı cnm
anladım cnm. belkide kendiliğinden açılır. ovulayon yapıyormusun cnm bu aradaOyle bir ihtimal varmis canim ama benim 2 kere ilac verildi acilmadi
ayy inşAllah cnmİnsallah sende sorunsuz bi sekilde atlatirsin kuzum sonucu haberdar et canim
anladım cnm. belkide kendiliğinden açılır. ovulayon yapıyormusun cnm bu arada
Kendiliginden açılmazmış doktora sormustumanladım cnm. belkide kendiliğinden açılır. ovulayon yapıyormusun cnm bu arada
inşAllah hayırlısıyla tutar ❣Temmuzda korunmadim yumurtlama dönemine denk getiremedik olmadi bu ayda bat 15 eylül ovulasyon yapmadım kafama gore adetin 14 16 18 ilişki oldu tutarsa tuttu tutmazsa ekime kaldi
aman herşeyede bi cin seddi örsünler zaten :)Kendiliginden açılmazmış doktora sormustum
Hayırlısı neyse o olsun kuzum kismetinşAllah hayırlısıyla tutar ❣
Maleseff kuzum cok xor dedi tek taraflı tuttu tuttu sizlere karşı sansim 100/40 dedi doktoraman herşeyede bi cin seddi örsünler zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?