Canım benim benim bi önceki de düzensiz artıyordu. Azalma olmadı hep arttı ama düzensizdi. Kese görünecek kadar hcg yükselmedi. Ama doktor yüksek ihtimal dış gebelik bu dedi. Onu da şuradan anladı. Sağ tüpümde kese gibi bir şey gördü ben de gördüm ultrasonda. Bu kese değil sarı cisim dedi. Kendi kendine de düşebilir iğne veya ameliyata gerek kalmadan dedi nitekim de öle oldu. Gecikmeden iki hafta sonra yoğun kanamayla sonlandı.
Ben de sarı cismi araştırdım. Yumurta çatladıktan sonra içindeki hücre spermle birleşip döllenio, yumurtadan geri kalan malzeme kese gibi olup tüplere girio. Bunun görevi de embriyo kendi progesteronunu üretene kadar progesteron üretmek. Bu da bebeğin yanı başında duruyormuş sarı cisim(corpus luteum) denen şey. Doktor buna dayanarak dış gebelik olduğunu söyledi muhtemelen.
Sen de doktora gittiğinde ultrasonda tüplerine bi dikkat et bakalım, öyle bir şey görünüyor mu...
Hiç de stres yapıp kendini de üzme, kendi kendine de düşebilir, iğneyle de sonlanabilir. Erken farkedildiğinde ameliyata bile gerek kalmıomış.
Tabi buradaki mesele doktorun belirtileri düzgün değerlendirmesi.
Mesela benim doktor beta hcg yi progesteronla birlikte takip etmişti. Düzensiz beta hcg ve düşük progesteron seyretmişti. Senin progesterona bakıldı mı?