• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış Gebelik Sorunu

miniherir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
22
3
1
Merhaba, 2gün önce hamile olduğumu öğrendim ancak 1.5 yıl önce dış gebelik geçirdim ve iç kanama ile ameliyata alındım. Tüpüm patladı ancak dikildi ve kurtarıldı. Tekrar etme olsaılığı yüksek demişiti doktor. Dün 776 olan değerim bugün 847 çıktı. Ağrımda olduğu için muayene sonrası dış gebelik tanısı kondu. Ve bugün 17:00 gibi metotreksat iğne yapıldı 50mg. Ağrım ve hafif sancım var. Bu ağrı normal mi? Düşük bir seviyede olduğu için beta değerleri ilacın etki etmeisini umuyorum. İğne sonrası nasıl hissettiğinizi ve nasıl sonuçlandığını paylaşır, bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. Gerçekten tekrar bir ameliyat geçirmek istemiyorum. İğne de çok acıtan ve ağrı yapan bir iğne. Cevaplarınızı bekliyorum, yardım lütfen...

Buna cevap gelmedi, bugün tekrar beta larıma bakıldı sonuçlarım geldi 1363 değerde. Etki etmediği anlamına mı geliyor. Yoksa 7.güne kadar beklemek mi lazım.

iğneden sonra 4. Gün yüksek çıkması normal 7. Gün bakmak lazım, olmazsa tekrar iğne yapılır değeriniz düşük iğneyle düşer bence. İnşallah tekrar yaşamazsınız, rabbim hayırlı evlat nasip etsin inşallah.

iğneden sonra 4. Gün yüksek çıkması normal 7. Gün bakmak lazım, olmazsa tekrar iğne yapılır değeriniz düşük iğneyle düşer bence. İnşallah tekrar yaşamazsınız, rabbim hayırlı evlat nasip etsin inşallah.
Çok teşwkkğrler cevabınız için. Korkum büyüyüp tekrar iç kanamaya sebep olması. İnşallah düşüş olur. Peki hemen 50mg daha iğne yaptırmalımıyım sizce

Çok teşwkkğrler cevabınız için. Korkum büyüyüp tekrar iç kanamaya sebep olması. İnşallah düşüş olur. Peki hemen 50mg daha iğne yaptırmalımıyım sizce

7. Gün düşmezse yaptırmak daha iyi sanki ama doktor daha iyi bilir zaten yönlendirir

Nasil hemen dış gebelik tanısı koyup igne yaptılar anlamadim.
2gun arayla yapilan sonuclarda degerlerin 2kat artmasi lazim derler size ertesi gun yapilan test ile ağrı var diye nasil dış gebelik dediler merak ediyorum. Inşallah yanlış birseyler yapılmamıştır.

Çok yanlış bir düşünce bana kalirsa,
ya değilse 1gunden ne olabilirdi ki 1gun daha bekleyip test sonucuna göre hareket edilirdi.
Hadi doktor izin verdi keşke siz kabul etmeseydiniz bu büyük bir risk çünkü.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah artık ne diyeyim.

Haklısınız kesinlike doğru ancak kese göremiyorlardı bir türlü... İstenmeyen de bir gebelik olduğu için bu yol izlendi. Anlayamıyorum sadece çok korkuyorum.

Siz bilmiyorsunuz hadi doktorlar 6 sene boşa mi okuyorlar o da mi bilmez 1500 2000 olmadan değerler gozukmez ultrasonda diye?
Her ne kadar istenmeyen bir gebelik olsa da inanin cok uzuldum ve bazi doktorlardan 1 kere daha nefret ettim yazık işini iyi yapan doktorlarin mesleklerini boyleleri yüzünden lekeleniyor insanlar güvenmiyor.
Size de sitem etmeden gecemicem keşke önlemini alsaydiniz istemiyorsanız o kadar evlat hasreti çekip anne olmak icin yanıp tutusanlar var ki sizin istenmeyen gebelik diye böyle sorumsuzca davranmanız cok üzdü beni inanın.
Allah affetsin inşallah...

Yanlış değerlendirdiniz başka ciddi bir rahatsızlığım var, o yüzden istenmiyordu henüz çocuk. Korunduk ona rağmen oldu. Ben de şoka girdim inanın. Çok ağır ve zor günler geçiriyorum. Çaresiz kala kaldık...

Yanlış değerlendirdiniz başka ciddi bir rahatsızlığım var, o yüzden istenmiyordu henüz çocuk. Korunduk ona rağmen oldu. Ben de şoka girdim inanın. Çok ağır ve zor günler geçiriyorum. Çaresiz kala kaldık...
Yargılamak haddime degil yanlış anlamayin. Sadece bende 3 sene cocuk diye yanip tutasan biri olarak cok üzüldüm inanin okuyunca duygusal olarak.
Ama bakin o kadar korunmaya rağmen Rabbim nasip ettiyse belki vardı bir hikmeti bir hayrı...
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah canım tez vakitte şifanı versin inşallah. Zor günlerine bertaraf etsin inşallah.

Yargılamak haddime degil yanlış anlamayin. Sadece bende 3 sene cocuk diye yanip tutasan biri olarak cok üzüldüm inanin okuyunca duygusal olarak.
Ama bakin o kadar korunmaya rağmen Rabbim nasip ettiyse belki vardı bir hikmeti bir hayrı...
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah canım tez vakitte şifanı versin inşallah. Zor günlerine bertaraf etsin inşallah.
Amin çok teşekkür ederim... 🙏🏻

Bugün 2.iğne yapıldı. Ve sol yumurtalık tarafıma ara ara iğne gibi sancı giriyor. Bu normalmidir acaba? Hastaneye gitmelimiyim?

Merhaba tekrar, cuma gecesi araştırma hastanesine yönlendirdiler ve dün öğlen küretaj ameliyatına aldılar. Bu sabah ki kan sayıyım 880 çıktı yani yarı yarıya düştü. Laparoskopik ameliyat tehlikesini atlattım ve çok sevindim. Ancak bir korkum da şu tekrar artma olabilir mi? Böyle bir durum yaşanıyor mu acaba?

Siz bilmiyorsunuz hadi doktorlar 6 sene boşa mi okuyorlar o da mi bilmez 1500 2000 olmadan değerler gozukmez ultrasonda diye?
Her ne kadar istenmeyen bir gebelik olsa da inanin cok uzuldum ve bazi doktorlardan 1 kere daha nefret ettim yazık işini iyi yapan doktorlarin mesleklerini boyleleri yüzünden lekeleniyor insanlar güvenmiyor.
Size de sitem etmeden gecemicem keşke önlemini alsaydiniz istemiyorsanız o kadar evlat hasreti çekip anne olmak icin yanıp tutusanlar var ki sizin istenmeyen gebelik diye böyle sorumsuzca davranmanız cok üzdü beni inanın.
Allah affetsin inşallah...
Ne kadar cahilsin ya. Yaşamadığın için anlaman mümkün de değil zaten ama ben yine de anlatayım. Dış gebelikte haftasına göre küçük ilerler beta hcg değerleri. Ayrıca progesteron hormonu da 5 in altında kalır. Ve doktorlar haftasını, progesteron a göre ayırt ederler. 6 haftalık gebelik 3000 lerdeyken 800,en fazla 1000 de kalır. Progesteron yükselmesi gerekirken geriler. Hastanın tüpü patlamadan ilaçla, tüpte ya da rahim dışında gelişen bebeğin gelişimini durdurarak sürekli takip ederler.. Ayrıca insanın elinde olmadan olur dış gebelik. İki kere yaşadım. Boş boş konuşup milletin moralini bozma..

Merhaba bence doktorları dinlemekle iyi yapmışsınız.Ben ciddiye almadım belirtileri.Dış gebelik geçirdim.İç kanamadan ölüyordum bir de sağ tüpüm alındı.Yaşamayan bilemez çocuk beklerken olmayacağını öğrenip,ağır bir ameliyat geçirmenin,sonrasında da annelik şansınızın yarıya inmesinin ne demek olduğunu.

dış gebelikte yalancı kese die bi durum da var rahim içinde keese var gibi görünüyor ama aslında gerçek kese değil dış gebelik odağını saptamak ta kolay değil daha önce dış gebelik geçirip ameliyat olmuş şimdi de düzensiz beta artışları dış gebelik riski yüksek bir gebe annenin hayatını riske atmak istememiş doktor elilerine sağlık çok doğru bir karar vermiş bence ..üstelik anne psikolojik ve fizyolojik olarak bu gebeliğe de hazır değilmiş rahatsızlıkları olan bir anne zorlayıp anne hayatını tehlikeye atmanın anlamı yok gerçekten doktor bu kararı tek başına da vermez anne nin fikirleri herşeyden üstündür

Back