• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Dis gebelik sonrasi hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet onunla hep irtibattayim.yarinki tahlilime gore recete yazip whatsaptan yollayacaklar.yan etkileri cokmu? Vurunacak olsam kotu olurmuyum cok.
Bende yan etki olarak diş kanaması yaptı çok yumuşak bir fırça aldık hemşire çay bile içsen dişini fırçala demişti bana. Ama iğne birazcık ağır bir iğne yakıyor biraz. Açık söyleyeyim acı eşiğin yüksekse bile hissediyorsun onu 🙄
Bana kiloya gire vuruyoruz dediler maşallah o zamanda 71 kiloydum 71 mg yaptılar 3 şırınga hâlinde vurdular ilk gördüğüm de hemşireye yanlışlık olmasın ben bir iğne olacaktım dedim sizde 3 şırınga var 😂 tek seferde bir noktaya vuramayız dediler sonradan anladım tâbi nedenini🤦🏼‍♀️

Heh işte bu mantik. Rahim ince ve bana kurtaj edicem onc3 diyor.. rahimin ince olmasi yeterli bi sebeb degilmis devletteki doktorlarin kafasi cok baska anlayacagin
Iyide nerde olduğu belli değil kürtaj rahimde yapılır tuplerdeyse gebelik laporoskopi yapılıyor ufakken inşallah hayırla en kolayı nasılsa öyle olsun

• Beğen
Reactions: H M
Igne vuruldumu size.. vurulduysa etkisi cok oldumu.. yan etkileri
.
Iğne vururken canım çok yandı ilaç yakiyo ilk dozda öyle çok kanamam olmadı minik 1 pıhtı düştü zaten o iğne eritiyo onu öyle normal düşük gibi olmuyor ama 2 doz gece vuruldum iğneyi gece istifra ettim ve ertesi gunde çok midem bulandı ve halsizlik yaptı 2 doz ağır geldi yanii zaten kanser ilacı bu iğneler onlar yok ediyor dış gebeligi

Iğne vururken canım çok yandı ilaç yakiyo ilk dozda öyle çok kanamam olmadı minik 1 pıhtı düştü zaten o iğne eritiyo onu öyle normal düşük gibi olmuyor ama 2 doz gece vuruldum iğneyi gece istifra ettim ve ertesi gunde çok midem bulandı ve halsizlik yaptı 2 doz ağır geldi yanii zaten kanser ilacı bu iğneler onlar yok ediyor dış gebeligi
Anladim.. bakalim yarinki tahlilim nasi cikicak..
1 dozda vurunsak korunma suresi uzunmu olmali.. doktoruma sorucam eger vurunursam tabiki ama.. ne kadar onerildi 6 aymi sizede..

Anladim.. bakalim yarinki tahlilim nasi cikicak..
1 dozda vurunsak korunma suresi uzunmu olmali.. doktoruma sorucam eger vurunursam tabiki ama.. ne kadar onerildi 6 aymi sizede..
Kendi doktorum 3 ay yeterli dedi ama capadaki tupbebek merkezindekiler 6 ay dedi bende 6 ay korundum cnm yarın yaz mutlaka

Kendi doktorum 3 ay yeterli dedi ama capadaki tupbebek merkezindekiler 6 ay dedi bende 6 ay korundum cnm yarın yaz mutlaka
Bizde dogal yoldan hamilelik olmadi hic.tuple kalmistim bunla ilk denememdi.. bende problem yok kalmamam icin esimde de cok bi problem yok.yani korunmasak nasilsa olmaz diye dusunsek riskemi atmis oluruz esimde ya olursa diyor yani ben nabcagimi bilemedim.. neyse bi belli olsunda.
Tamam yazarim insallah

Bence icinizi ferah tutun bu sefer saglikli gebeliktir inşallah zaten kese gorunmesi icin 1500 lu degerlerin uzerinde olmasi gerekiyor bende sizin gibi 6 ay önce dış gebelik geçirdim bende cok erken farkettim doktor nerede oldugunu goremedi 2 doz metotreksat igne ile sonlandirildi 2 ay once rahîm filmi cekindim korunmayida bu ay biraktim insallah bu sefer saglikli bir gebelik olur benimde
Merhaba iğne sonrasında doktor kürtaj yapalım yada kalınlaşma rahmini temizleyelim falan dedi mi

Bizde dogal yoldan hamilelik olmadi hic.tuple kalmistim bunla ilk denememdi.. bende problem yok kalmamam icin esimde de cok bi problem yok.yani korunmasak nasilsa olmaz diye dusunsek riskemi atmis oluruz esimde ya olursa diyor yani ben nabcagimi bilemedim.. neyse bi belli olsunda.
Tamam yazarim insallah
Merhaba ben dış gebelik geçirdim 2. Kez. Birisi geçen seneydi 4 doz metex ile düşürmeye çalıştık. Metex evet biraz agır bir iğne ama yan etki dediğiniz kişiden kişiye değişir. Ben sürekli uyudum mesela. Öyle kilonuza göre filanda değil beta hcg kaç değerse ona göre ben 2800 beta hcg ile başladım mesela. Ağrı diğer iğnelere göre biraz tabiki fazla sebebi ise kanser iğnesi olarak göründüğü için ama aslında iğnenin etki mekanizması vücutta istenmeyen mikroorganizmayı büzüştürüp vücuttan atmak. Etkisi bu şekilde. Kanser iğnesi demelerinin sebebi bu ama romatoid artritli hastalarda daha çok kullanılıyor. Dış gebelik sonrası tekrar dış gebelik oluyormuş korkunuza gelince evet ben bu sene yine aynı tüpte dış gebelik geçirdim bebeklerim ikizdi birisi rahimde birisi tüpte büyümüş tüpteki tüpü patlatmış ve kardeşinide benide zehirlemeye başlamış. Metex kullanınca dozuna göre en az 4 ay beklemek gerektiği için tercih etmemeni tavsiye ederim sonuçta yine tekrar ediyor ve daha agır sonuçlar alıyorsun kürtajdan yada ameliyattan korkma. Ben 2. Sinde 6000 beta ile ameliyata girdim. İlkinde iğne değil ameliyat olsaydım şuan tüpüm yumurtalığım hepsi yerinde duracaktı bende aynen senin yaptığın gibi burdan sordum cevaplara göre gittim iğne olayım ameliyat zararlıymış dedim suan tüpüm yumurtalığım hiç birisi yok. Kafana ne takılırsa özelden yaz ben cevaplarım çok geçmiş olsun

• Beğen
Merhabalar bundan 6 ay önce dış gebelik geçirdim ve iğne ile gebelik sonlandirildi.3 ay koruduk. 3 ay sonunda rahim filmi çektirdim ve normal çıktı.herhangi bir tıkanıklık yokmuş. Rahim filminde sonra ki ikinci ay adet gecikmesi yaşadım. Regl öncesi test yaptım ve pozitif çıktı.reglı olmadım ve üç gün geciktim.doktora gittim ultrason da kese görünmedi ama doktor çok erken dedi.kan testi istedi.betahcg 110.1 çıktı .progesteron da 17.randevum yarın ama korkuyorum açıkçası. Başına benzer olay gelen var mı belki tecrübesiyle içimi rahatlatır.
Ben de dış gebelik geçirdim. Tüpün patladı alındı. 5 ay koruduk. 6. Ay gebe kaldım. Minik kuşum şu an emziriyorum 3 aylık oldu.
Berbattı o günler 20 gün tedavi usg ameliyat süründüm.
Çok şükür ikinci yavrum hemen oldu.
İnş. Sizin de olur
Beta hcg çok iyi çıkmış ve gerçekten çok erken. Tıkanıklık yoksa da hiç korkmayın

Ben de dış gebelik geçirdim. Tüpün patladı alındı. 5 ay koruduk. 6. Ay gebe kaldım. Minik kuşum şu an emziriyorum 3 aylık oldu.
Berbattı o günler 20 gün tedavi usg ameliyat süründüm.
Çok şükür ikinci yavrum hemen oldu.
İnş. Sizin de olur
Beta hcg çok iyi çıkmış ve gerçekten çok erken. Tıkanıklık yoksa da hiç korkmayın
İkigun sonra tekrar doktora gittim beta 238 olmuştu şimdilik sorunum yok 1 hafta sonra kontrole gidicem.umarım herşey yolunda gider.teşekkür ederim bu arada.

Merhaba ben dış gebelik geçirdim 2. Kez. Birisi geçen seneydi 4 doz metex ile düşürmeye çalıştık. Metex evet biraz agır bir iğne ama yan etki dediğiniz kişiden kişiye değişir. Ben sürekli uyudum mesela. Öyle kilonuza göre filanda değil beta hcg kaç değerse ona göre ben 2800 beta hcg ile başladım mesela. Ağrı diğer iğnelere göre biraz tabiki fazla sebebi ise kanser iğnesi olarak göründüğü için ama aslında iğnenin etki mekanizması vücutta istenmeyen mikroorganizmayı büzüştürüp vücuttan atmak. Etkisi bu şekilde. Kanser iğnesi demelerinin sebebi bu ama romatoid artritli hastalarda daha çok kullanılıyor. Dış gebelik sonrası tekrar dış gebelik oluyormuş korkunuza gelince evet ben bu sene yine aynı tüpte dış gebelik geçirdim bebeklerim ikizdi birisi rahimde birisi tüpte büyümüş tüpteki tüpü patlatmış ve kardeşinide benide zehirlemeye başlamış. Metex kullanınca dozuna göre en az 4 ay beklemek gerektiği için tercih etmemeni tavsiye ederim sonuçta yine tekrar ediyor ve daha agır sonuçlar alıyorsun kürtajdan yada ameliyattan korkma. Ben 2. Sinde 6000 beta ile ameliyata girdim. İlkinde iğne değil ameliyat olsaydım şuan tüpüm yumurtalığım hepsi yerinde duracaktı bende aynen senin yaptığın gibi burdan sordum cevaplara göre gittim iğne olayım ameliyat zararlıymış dedim suan tüpüm yumurtalığım hiç birisi yok. Kafana ne takılırsa özelden yaz ben cevaplarım çok geçmiş olsun
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Benm degerim cok dusuk.. ameliyatlik birseyde gozukmuyor suan icin.. erken onlem icin igne dendi.. bekleyip dismi icmi diye riske atmaliyim bilmiyorum ama bugun tup bebek doktorumla konusup neticelendiricez..
Henuz yeniyken önlem almak daha mantikli geliyor.. yan etkilerinden korkuyordum sagolun cevabiniz icin iyi oldu daha genis ogrenmek..
Benm dogal yoldan olmadigi icin dis gebelik tuplerdeki sorunlardan kaynakli oldugu dusunulmuyor hsg cekilmistim acikti tuplerim rahim normaldi..
Tup bebekle oldugu icin embriyo canli oldugu icin rahimden yuvarlanmis oraya eger dis gebelik ise.. kesin degil ama dengesizlik onu gosteriyor.. bakalim suan 131 bthcg bugun dususe gecmisse igneyi vurunmucaz beklicez belki sagliksiz bi ic gebeliktir diye.. ama artmissa tekrar doktorum vuralim artik dedi..
B3nmd3 bugun belim kasiklarim agrimaya basladi vucudumda cok degisik seyler hissediyorum anlam veremedim.. midemde kotü.. hayirlisi olsun insallah..
Sizin icind3 umarim hakkinizda hayirlisi olur zor gercekten bu surec siz daha ilerisini yasamissiniz.. b3nm suan icin durum erken ama bekledikce ne olur bilmiyorum kendimi pek ii hissetmiyorum tereddut ediyorum. Gec3n ultrason muayenem iyiydi temiz gozukuyordu hersey suan yine bakilcak olmassa..

Bugun tahlili aldim. Igneyi kaldirdik suanlik. Sagliksiz ic gebelikte yasamis olabilirsin dedi doktorum.
Degerlerim söyle 116 / 141 / 165 /131 / 64
Haftaya bidaha vericem
Sanrm agrilarimin sebebi dusecek olmasi olabilir..
Rabbim herkesin yardimcisi olsun.. sevincten agladim yani Allahima sukurler olsun.. kanamam devam ediyor insallah atar vucudum bir an once..
Butun arkadaslara Rabbim bu cumanin guzelligi hurmetine şafi ismiyle şifa versin..
Insallah herkesin skntisi gider..

Bugun tahlili aldim. Igneyi kaldirdik suanlik. Sagliksiz ic gebelikte yasamis olabilirsin dedi doktorum.
Degerlerim söyle 116 / 141 / 165 /131 / 64
Haftaya bidaha vericem
Sanrm agrilarimin sebebi dusecek olmasi olabilir..
Rabbim herkesin yardimcisi olsun.. sevincten agladim yani Allahima sukurler olsun.. kanamam devam ediyor insallah atar vucudum bir an once..
Butun arkadaslara Rabbim bu cumanin guzelligi hurmetine şafi ismiyle şifa versin..
Insallah herkesin skntisi gider..
Kimyasal gebelik gibi görünüyor inşallah kendiliğinden sıfırlanır rabbim yardımcın olsun🙏🏽🤲🏽

• Beğen
Kimyasal gebelik gibi görünüyor inşallah kendiliğinden sıfırlanır rabbim yardımcın olsun🙏🏽🤲🏽
O sifiri gormeden rahatlayamicam sanirim..
Benm bide o tahlillerden oncesi var o yuzden karisik mevzu..doktor sagliksiz gebelik dedi bilmiyorum.hepimizin insallah siz kalabildiniz mi tekrwr?

Ben mersindeyim illaki istanbulda imkanlar daha iyidir ancak doktorum tavrı çok yardımcı oldu nokta atışı yaptı rahîm filminden sonra ilk ay 13. 14.ve 15.gün deneyin dedi tutmazsa diğer ay 12 14 16 deneyin dedi bu ay tuttu umarım siz de 2. Çocuk için zahmet çekmeden isteğinize kavursunuz
Acaba hsg çekildikten sonraki 13. 14.15.gün mü? Yoksa hsg çekilen aydaki adetin 13.14.15. Günü mü?

Acaba hsg çekildikten sonraki 13. 14.15.gün mü? Yoksa hsg çekilen aydaki adetin 13.14.15. Günü mü?
Filmi adet bitiminde hemen çekiyorlar .adetin baslangicindan 13 14 15 dedi doktorum. O ay tutmazsa diğer ay adetin baslangicindan 12 14 16 da deneyin dedi.2. Ay hamile kaldım .bir yerde daha okumuştum 1 gün araya ilİSKİ daha net sonuç veriyor diye

Ocak ayında 2150 lerde bir değerle şok tüpümde kese görüldü. İki doz mtx sonlandı. İlk zamanlar ağrım olmadı ama hastaneden çıktıktan bir süre sonra şiddetli ağrım oldu değerim 141 e düşmüştü ama bir hafta ağrı çektim ve 28 Şubat'ta değerim sıfırlandı. 7 Mart ta hsg çekildim ve o gün adet oldum sadece 2 hafta ilişki yasağı vardı bitti normal hayatımıza döndük. 31 Mart'ta idrar testinde 1 Nisan da kanda öğrendik kızımızı, inşallah yakında da kucağımıza alacağız 🙏
Çok sevindim bebisinize🤗 Rabbim sağlık nasip etsin bende dis gebelik geçirdim şubat ayında 8 ay geçti. İğneyle sonlandı benimkide şimdi rahim filmi çekileceğim.siz dis gebelikten sonra hiç beklememissiniz sanırım doktorlar en az 6 ay demişti bana

Back