Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Yok ben baslamıcam ama sız baslayın bi de bence rayı cok acmamak lazım ben suanda bile doktoruma yenıden nezaman gebe kalabilirım neler yapmalıyım rıskı nasıl azaltırım die hep soruyorum. Bu durumu biz ancak saglıklı bir gebelik gecırdıgımızde atlatırız. Ben onceki dusugumden sonrada bir an bile aklımdan cıkmadı ıstegım kat kat artı. Bu sekilde hep yarım klamıs hısssediyorum

kızlar doktordan geldim şimdi kesenin biri gözüktü ama sağlam taraftaki gözüktü.dış gebelik olan taraftaki gözükmedi henüz doktor zaten öbürünün bile çok küçük olduğunu o yüzden diğerinin geç oluştuysa ancak haftaya gözükebileceğini söledi.ama gözükmese bile kesin bir bebeğim olacak allah nasip eders bebeğide 2-3 hafta snr ancak görürüz dedi.ama benim anlamadığım niye sağ tarafım ağrıyo ozaman.doktora sölüyorum olabilir gaz sıkışmasıda olabilir dış gebelik olsa ya kanaman olur ya çok ağrın olur duramassın ya dğerlerin artmaz kendini belli eder sende hiç bi belirti yok dış gebe olma ihtimalin binde bir diyo.ama ordada rahim kalınlaşmış bu rahmin kendini gebeliğe hazırladığını gösterir vbüyük ihtimal ordada oluşacak kese diyo.oluşmasada üzülme bir bebek garanti zaten diyo.ama ben hala emin olamıyorum ya hem iç hem dış gebelik yaşıyosam.kızlardan kim yaşamıştı böle bişey arkadaşlkar.ktgdemi olmuştu acaba.belirtileri neydi acaba.ayy herşey netleşmeden ben bir türlü rahat edemiycem.nekadar evhamlı karamsar bi kadın oldum yaa kendime inanamıyorum valla

Akimera canımmmmm cok sevindim. Biliyorum zor ama bu karamsarlıgı biraz at ustunden. Hep bardagın bos tarafını goruyosun. Dıs gebelikde rahım kalınlasmaz ki inan bana doktorlar herseyın ilk en kotusunu dusunurler. Dıs gebelik oldugunu dusunsydı daha sık gözlem altına alırdı. Bak sukurler olsun kı bir kese gozuktu ( Allah nazardan saklasın)Sunu bilki suan senın yerınde olmmayı isteyen ne cok kısı var en azından ben keske beımde degerim sıfırlansaydı bir bebeğim olacagı kesesi gozukseydi. Canım sukredelim olur mu kotuyu dusunme ve cagırma biz inanıyoruz bebeişlerin sağlık gelecek.

Akimera canımmmmm cok sevindim. Biliyorum zor ama bu karamsarlıgı biraz at ustunden. Hep bardagın bos tarafını goruyosun. Dıs gebelikde rahım kalınlasmaz ki inan bana doktorlar herseyın ilk en kotusunu dusunurler. Dıs gebelik oldugunu dusunsydı daha sık gözlem altına alırdı. Bak sukurler olsun kı bir kese gozuktu ( Allah nazardan saklasın)Sunu bilki suan senın yerınde olmmayı isteyen ne cok kısı var en azından ben keske beımde degerim sıfırlansaydı bir bebeğim olacagı kesesi gozukseydi. Canım sukredelim olur mu kotuyu dusunme ve cagırma biz inanıyoruz bebeişlerin sağlık gelecek.

saol cnm yaa allah razı olsun.dilerim allahtan seninde değerlerin en kısa zamanda sıfırlanırda sende en yakın zamanda tekrar hamile kalır müjdeli haberini bize verirsin.bunun nasıl bi korku olduğunu anlatamam tatlım bikere insan olumsuz bişey yaşayınca hep öçle devam edeceklmiş gibi geliyo bide kesin konuşup snr hüsrana uğramaktan daha çok üzülmektende çok korkuyorum.şimdilik iyi gidiyo herşey allah nazarlardan korusun

ohooo akımera hanım! gelecegın ıkız annesı! nasılsınız?
(farkındaysan olumsuz dusuncelerını hıccc onemsmıyorum)
hadı hayırlı olsun
ayse ıkız yasamıstı, bırı tup dıgerı rahımdeydı. ınsaellah senın kı doktorun da soyledıgı gıbı haftaya gorulecek. ya ne guzellll atlatıyorsun yavas yavas herseyııı

aysecim senin dış gebeliğin ikizdi dimi.ne gibi belirtilerle anlamıştın dış gebelik olduğunu.benim ağrı dışında bi sıkıntım yok ama bu korkuda beni öldürecek.çünkü bi gariplik olduğu bariz belli.kasığıma bacağıma kadar vuruyo bu agrı sanki sağ tüpümü söküp atasım geliyo o kadar rahatsız ediyo beni ama diğer tarafta bebiş olmasına ragmen hiç agrım yok anlamadım gitti kafayı yiycem valla doktora sölüyorum gaz sancısıdır diyo öle gaz sancısaımı olur yaa ben ülseratif kolit hastasıyım kimse benden daha iyi bilemez gaz sancısının nasıl bi duygu olduğunu.bu öle bişey deil.tamamen tüpten gelen bi ağrı hissedebiliyorum ama bunu doktoruma anlatamıyorum.dış grbr olms ihtimsli binde bir diyo ama ben dış gebelik geçirmemişken bile buna yakalandıysam dış gebelik geçiren bi kadın olarak hayli hayli yakalanırım yani arkadaşlar sizde bana kızıyosunuz biliyorum sürekli olumsuz konuşuyorum diye ama bu kadar agrım olmasa inanın hamile olduğuma sevinebileceğim ama inanın sevinemiyorum sanki her an tüpüm patlıycakmış gibi hissediyorum bu yüzdende çok üzülüyorum.bunu nasıl öğrenicem ben yaa içim bi türlü rahat etmiyo çıldırıcam valla..

akımera doktorun bahsettıgı gaz bızım bıldıgımız gaz degıl.
elbette sen daha ıyı bılıyorsundur gaz sancısını. fakat ben amelıyat olduktan sonra fecı bır agrım vardı, hatta sag omzum ve kaburga altım agrıyordu. gaz degıl resmen sankı kaza gecırmıssım de cıddı hasar almısım gıbı. ve bana herhalde narkozluyken amelıyat esnasında aletler carpınca (narkozluyken etkı dahafazla oldugu ıcın) agrı olustu gıbı gelıyordu. doktor bana hayır gaz var dedı ve ben hakıkaten gazdan arınana kadar 1 hafta o acıyı cektım. belkı oyle bırseydır. onun gaz oldugunu doktor bana soyleyınce bana da doktor yanlıs anlıyor benış gıbı gelmıstı.

kızlar cok kötüym dün doktora gitim ve kist cıktı hemde tüpüm olan taaftaki yumurtalıkta yıkıldım resmn bide serbest sıvı cıktı kont için ilde kladım bu sabah tekrar baktı soktürücü verdi adet olunca yeniden gel dedi ne umutlarla gittim neo ldu hadii hamile kalmadım normal edetimi olsaydım bi dhaki aya umut etseydim 6 gün gecikti ve hamielmiyim die umut etttm sonuc yine hüsran artık bnm bassıma glen pişmiş tavugu gecti umudum kalmadı bn bebek beklerken basıma gelmeyen kalmıyo istemiyorum bebekte artık allahım size nasıp eder insallah kib

arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz?ben dış gebelik geçirdiğimden şüpheleniyorum.idrar testi yaptım pozitif çıktı.aynı gün kan testi yaptırdım negatif çıktı.garanti olsun diye 10 gün daha bekleyip tekrar kan testi yaptırdım yine negatf.anlamadım idrarmı doğru yoksa kanmı?dış gebelik kanda çıkmamış olabilirmi?eğer şu an varsa gebelik 11 haftalık olması lazım.yardımcı olun lütfen burda çok ii bilenler olduunu gördüm:KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
nursena merhaba basımıza gelenler ve tabı kı bırsuru muayene kontrol kıtap bılgısı sonucunda dıs gebelık hayatımızın parcası oldu ve bundan dolayı bır cokseyden haberdarız.. yıne de senı yonlendırecek kadar degılız.
ıdrar eger kan testının aksını soyluyor ıse; kesınlıkle yanlıstır. cunku yumurta rahme yerlestıkten 6 gun sonra kanda beta hcg hormonu yukselıyor akabınde ıdrara 1-2 haftasonra gecıyor. beta hcg guvenılır bır test bu konuda. regl donemının gecıkmıs olması baska bırseyı gosterıyor olabılır.lutfen doktora gıt. dıs gebe olman ıcın az ya da dengesız bıle olsa beta hcgnın 10'un ustune olması gerekıyor.
hemen telas etme. hele kı son adetın (sat) 11 hafta onceyse dıs gebelık ıcın oldukca gec bır zaman. yanı eger dıs gebelık olsaydı hem sıddetlı agrın hem kanaman hem duzensız- az artıslı beta hcg degerlerının olması gerekırdı. olagan dısı ya da stres sebebıyle adet gecıkmesı yasıyor olabılırsın.
ayrıca senın ne tur sıkayetın var kı?
bu arada pazar oldugu ıcın sana gec cvb verıyoruz kusura bakma.

ktg husran ama umutsuzluk degıl.
ne dıyım ya cok emındık. cok uzuldum. kıst bu kadar kısa zamanda mı olusmus yoksa var mıydı? bılıyorsun benım solda gebelık sagda kıst vardı amelıyatla ıkısı de alındı. (benım kıstım cok onceden vardı zararı yoktu) senın de var mıydı yoksa su kısa zamanda bırden mı olustu? sordun mu?
ve ayrıca son cumlene de kızdım, nasıl hemen vazgecersın daha hamıle kalınacak kımbılır neler neler yasanacak sen vazgectım ıstemıyorum dıyorsun. yoksa ıstemedım dıyerek stresı yenıp, hamıle kalma yontemıne mı gectın??? (hanı ıstemıyorum artık dıyerek bırden hamıle kalanların sayısı oldukca fazla ya) hıh? hadı hadı oyle dı mı? yerimseniben kızlar burada olsaydı ustune ususurduk ama dua et yalnızım. sen de bızım gbıı bırsonrakı aylara bakacaksın. ayrıca yalnız bırakmadıgın ıcın sagol...
lutfen bozma moralını. ben amelıyat olmadan once, sabah hamıleydım aksama dıs gebe oldugumu ogrenınce bırden amelıyat olunca, ne demıstım bılıyor musun esıme?: ''5 yıl korunacagım, cocuk ıstemıyorum'' dusun artık. 1 gun gecmedı doktora ne kadar korunmamam lazımdıye sorarken buldum kendımı. yasananlar cok zor ama gecmeyecek seyler degıl. dua edecegız, sabır edecegız. bazen kızacagız 'ıstemıyorum' dıyecegız ama ısyan etmeyecegız.
'''umutsuzluk haramdır'''' bılıyorsun
optum senı

nursena merhaba basımıza gelenler ve tabı kı bırsuru muayene kontrol kıtap bılgısı sonucunda dıs gebelık hayatımızın parcası oldu ve bundan dolayı bır cokseyden haberdarız.. yıne de senı yonlendırecek kadar degılız.
ıdrar eger kan testının aksını soyluyor ıse; kesınlıkle yanlıstır. cunku yumurta rahme yerlestıkten 6 gun sonra kanda beta hcg hormonu yukselıyor akabınde ıdrara 1-2 haftasonra gecıyor. beta hcg guvenılır bır test bu konuda. regl donemının gecıkmıs olması baska bırseyı gosterıyor olabılır.lutfen doktora gıt. dıs gebe olman ıcın az ya da dengesız bıle olsa beta hcgnın 10'un ustune olması gerekıyor.
hemen telas etme. hele kı son adetın (sat) 11 hafta onceyse dıs gebelık ıcın oldukca gec bır zaman. yanı eger dıs gebelık olsaydı hem sıddetlı agrın hem kanaman hem duzensız- az artıslı beta hcg degerlerının olması gerekırdı. olagan dısı ya da stres sebebıyle adet gecıkmesı yasıyor olabılırsın.
ayrıca senın ne tur sıkayetın var kı?
bu arada pazar oldugu ıcın sana gec cvb verıyoruz kusura bakma.

canım ben normal bunun üzerine 1.adetimi gördüm.fakat adetim bittikten sonra miğde bulantım falan olduğu için idrar testi yaptım ve pozitif çıktı.çok şaşırdım çünkü adetimi normal olarak görmüştüm.ondan sonra doktora gittim birşey gözükmüyor dedi kanda bakalım dedi.idrarın pozitif çıktığı aynı gün baktırdım kanda negatif çıktı.ben ne olur ne olmaz diye 10 gün daha bekleyip kanda tekrar yaptırdım tekrar negatif çıktı.bu arada 2.adetimide gördüm.fakat yanlarım ağrıyor ve gaz sancısı gibi sancım var.yani gaz var aslında.3.adetimide gördüm ama diğerleri gibi normal deildi kısa sürdü ve lekelenme şeklinde oldu son günüde.bunu görünce daha beter oldum.çoğu dış gebelik belirtisi diye korktum.acaba bendede vardıda kandamı çıkmadı diye çok korkuyorum.bu dış gebelik kaçıncı hafta kanamayla ortaya çıkıyor en geç:KK43:biraz aydınlatın beni lütfen.yani o yaptığım testte predictordu yani pahallı birşeydi.yanlış çıkma ihtimalimi vardı?bu olayın üstünden 11 hafta geçti.

nursena cok uzuldu. sanırım acaba dıs gebeydım de kanama adet degıl de gebelık kanaması mıydı dıye suphe edıyorsun. ama sunu soyleyeyım gebelık varsa (bu kımyasal da olsa dıs gebelık de olsa mol da olsa)beta hcg testının 10'un altında olması mumkun degıl.
ıdrar testının yanlıs olabılme olasılıgı var ama kanda yanlıs cıkabılme olasılıgı yoktur. ozellıkle pozıtıf ya da negatıf gıbı uc sonuclar ıcın. benım ılk kan degerım 22 ıdı ama sureklı ıdrar bakardım tek cızgı olurdu. 22 ıle baslayıp 728e kadar gıttım 728de amelıyat oldum. burdakı dıger arkadasların degerlerı de yuksektı eger okuduysan bılıyorsundur.
yıne de endıselerını gıdermen ıcın ozellıkle sancılarının sebebını bılmen ıcın doktora gıtmenı tavsıye ederım.

dıs gebelıgın en yaygın belırtısı cok sıddetlı agrıdır. 2 gunde bır kandakı beta hcg testının artısının 2 katı olmamasıdır. 6 7 en gec 8. haftada kanama. ılk krengı lekelenme dıye baslıyor akabınde kanama oluyor.benım 6.haftalıkken basladı 7 gun surdu.
bel agrısı cıddı karın sancısı falan olur. bazı arkadaslar daha yogun yasadıklarını soyluyorlar.
(8.haftadan daha uzun dısgebelık barındıran duymadım. cunku 8 haftalık dısgebelık artık tupu patlatacak dereceye gelıyor ve bu kanama (ıc) sebep oluyor)

dıs gebelıgın en yaygın belırtısı cok sıddetlı agrıdır. 2 gunde bır kandakı beta hcg testının artısının 2 katı olmamasıdır. 6 7 en gec 8. haftada kanama. ılk krengı lekelenme dıye baslıyor akabınde kanama oluyor.benım 6.haftalıkken basladı 7 gun surdu.
bel agrısı cıddı karın sancısı falan olur. bazı arkadaslar daha yogun yasadıklarını soyluyorlar.
(8.haftadan daha uzun dısgebelık barındıran duymadım. cunku 8 haftalık dısgebelık artık tupu patlatacak dereceye gelıyor ve bu kanama (ıc) sebep oluyor)

biraz içimi rahatlattın canım çok teşekkür ederim bilgiler için.benim öyle şiddetli bir ağrım yok ve dediğim gibi 11 hafta oldu.bu zamana kadar senin dediğine göre belli etmeden ilerlemiş olamaz sanırım.bende okudum yazılanları ağrı kanama falan belli ediyormuş kendini.bhcg de herkeste belli miktarda ve pozitif negatif olupta dış gebelik geçiren okumadım hiç.ama işte o idrar testi dünyamı alt üst etti.her bir şeyde acaba şöylemi oldu böylemi oldu demekten kendimi alamıyorum.seninde dediğin gibi adet kanamalarını dış gebelik kanaması olarak düşünüyorum ve korkuyorum.tek tesellim yazılanlar ve bhcg nin negatif olması.şu an sigortamdaki aksaklık yüzünden doktora gidemiyorum malesef.o yüzden burda sizlere danışmak istedim

o kadar ıyı anlıyorum kı senı.
bız bıle bu konuda artık (yasamıs oldugumuzdan) tecrubelı oldugumuz halde bır cok acaba ıle dolasıyoruz. ama bır adet kanaması gecırıp sonradan o kanamanın adet degıl de dıs gebe yada kımyasal ya da dusuk oldugunu anlayan bır cok kısı o donemde beta hcg testı yaptırmıs olsaydı degerı pozıtıf cıkardı. sen kı testı yaptırdın ınan posıtıf cıkardı. hıc bır doktor ıdrar testını onemsemez kandakı degerlere gore hareket eder. ıdrar testı sadece evde bızlerı bılgılendırmek ıcın yapılan bır test. ıdrar testıyle doktora gıtsek kan testı yapılmadan bıze gebe muamelesı yapmaz. umarım endıselerın haffıfler. maalesef neler yasanıyor ve bız kadınlar mızacımız geregı sureklı acaba? dıyoruz.

o kadar ıyı anlıyorum kı senı.
bız bıle bu konuda artık (yasamıs oldugumuzdan) tecrubelı oldugumuz halde bır cok acaba ıle dolasıyoruz. ama bır adet kanaması gecırıp sonradan o kanamanın adet degıl de dıs gebe yada kımyasal ya da dusuk oldugunu anlayan bır cok kısı o donemde beta hcg testı yaptırmıs olsaydı degerı pozıtıf cıkardı. sen kı testı yaptırdın ınan posıtıf cıkardı. hıc bır doktor ıdrar testını onemsemez kandakı degerlere gore hareket eder. ıdrar testı sadece evde bızlerı bılgılendırmek ıcın yapılan bır test. ıdrar testıyle doktora gıtsek kan testı yapılmadan bıze gebe muamelesı yapmaz. umarım endıselerın haffıfler. maalesef neler yasanıyor ve bız kadınlar mızacımız geregı sureklı acaba? dıyoruz.

Evet canım ya çok haklısın.Endişelerle hayatımız devam ediyor nereye kadar böyle gidicek bilmiyorumki.Bende bu korkumun hafiflemesini okadar çok istiyorumki.normal hayatıma adapte olamıyorum artık sürekli varmı yokmu diye kafayı yiycem yakında.ama bu dediklerinle gerçekten içim çok rahatladı inş tamamen bunu üstümden atarım.yoksa gerçekten hayat zehir oldu çıktı.bu arada sanada çok geçmiş olsun canım.

gnydın kızlar.nerelerdesiniz yahuu..kaç gündür kimse yok ortalarda.bi tunemi girmiş fazlaca sağolsun o kadar.sizler çk yoğunsunuz anlaşılan.bu arada nursenacım sen dış gebe falan deilsin cnm emin olabilrsin öle olsa mukakkak beta hcg.de çıkardı.ayrıca ktgcim hamile olmamana çok üzüldüm bende çok inanmıştım cnm ama kiste çok takma kafanı bence.bende 4 senedir bi türlü düşmeyen bi kist var iyi huylu gelişmiyo o yüzden doktorlar alma gereği duymadı ayrıca yiğit o kistin olduğu tarafta oluşmuştu ve hiç bi sıkıntı vermedi bana hamileliğim boyunca şu an gözüken kesede yine kistimin olduğu tarafta oluştu.yani bu gebeliğe engel deil bence canını çok sıkma tatlım allah en yakın zamanda şifa verir inşallah ve müjdeli haberlerini verirsin bize.benimde hamileliğim çok ağır geçiyo kızlar.çok agrılarım var mide bulantılarım başdönmelerim napıcam bilmiyorum dün gözümü bile açmadan bütün gün yattım bu sabah biraz daha iyiyim annemle kızkardeşim gelecek hem evimi toplayıp hem bebeğime bakacaklar bende dinlenicem biraz.zaten ayakta duramıyorum hemen agrım oluyo bikaç ay baya zorlanacak gibi gözüküyorum allah sonunu hayır eylerde inşallah bebğimi yada bebeklerimi kucağıma sağlıklı bi şekilde almayı nasip eder.bu arada ayse senden nbr.naptın test yaptınmı sonuç ne çıktı meraklandırma bizi cnm yaa.yasmincim senide unutmaım tatlım sende iyisindir inşallah geçen baya yoğundun bugunde ölesin sanırım bu saate kadar girmediğine göreçsanada kolay gelsin tatlım öpüyorum senide.ayrıca tunemicim sanada verdiğin destekler için tşk ederim hayatım gerçekten çok pozitif bi insansın senin gibi olmayı çok isterdim öpüyorum tatlım verdiğin moraller için

gnydın kızlar.nerelerdesiniz yahuu..kaç gündür kimse yok ortalarda.bi tunemi girmiş fazlaca sağolsun o kadar.sizler çk yoğunsunuz anlaşılan.bu arada nursenacım sen dış gebe falan deilsin cnm emin olabilrsin öle olsa mukakkak beta hcg.de çıkardı.ayrıca ktgcim hamile olmamana çok üzüldüm bende çok inanmıştım cnm ama kiste çok takma kafanı bence.bende 4 senedir bi türlü düşmeyen bi kist var iyi huylu gelişmiyo o yüzden doktorlar alma gereği duymadı ayrıca yiğit o kistin olduğu tarafta oluşmuştu ve hiç bi sıkıntı vermedi bana hamileliğim boyunca şu an gözüken kesede yine kistimin olduğu tarafta oluştu.yani bu gebeliğe engel deil bence canını çok sıkma tatlım allah en yakın zamanda şifa verir inşallah ve müjdeli haberlerini verirsin bize.benimde hamileliğim çok ağır geçiyo kızlar.çok agrılarım var mide bulantılarım başdönmelerim napıcam bilmiyorum dün gözümü bile açmadan bütün gün yattım bu sabah biraz daha iyiyim annemle kızkardeşim gelecek hem evimi toplayıp hem bebeğime bakacaklar bende dinlenicem biraz.zaten ayakta duramıyorum hemen agrım oluyo bikaç ay baya zorlanacak gibi gözüküyorum allah sonunu hayır eylerde inşallah bebğimi yada bebeklerimi kucağıma sağlıklı bi şekilde almayı nasip eder.bu arada ayse senden nbr.naptın test yaptınmı sonuç ne çıktı meraklandırma bizi cnm yaa.yasmincim senide unutmaım tatlım sende iyisindir inşallah geçen baya yoğundun bugunde ölesin sanırım bu saate kadar girmediğine göreçsanada kolay gelsin tatlım öpüyorum senide.ayrıca tunemicim sanada verdiğin destekler için tşk ederim hayatım gerçekten çok pozitif bi insansın senin gibi olmayı çok isterdim öpüyorum tatlım verdiğin moraller için

slm canım.ozman şimdi bhcg de pozitif çıkmadığına göre hem hamilelik yok hemde dış gebelik öylemi?ben yeniyim pek bir bilgim yok .sağolsun tunemi kardeş bana yardımcı oldu dün gece.sanada çok geçmiş olsun.inş geçer bu ağrıların rahat edersin canım.

evet tatlım dış gebe olabilmen için öncelikle hamile olduğunun beta hcg de çıkmış olması ve değerlerin genelde düzensiz artmasıl lazım.ayrıca kanma ve ağrında olur ama sen zaten kan testine göre hamile deilsin öleyse dış gebe olman imkansız üzülme zaten allahta yaşatmasın çok zor bi durum tatlım.iyi dileklerin içinde tşk.ederim bu arada ayrıca topiğimize hoşgeldin

X