- Konu Sahibi bendislimon
Gecmis olsunn oncelikle 8 yil once dis gebelik gecirdim.tupelerimi temizlediler 2 ay sonra gebe kaldim 7 yasinda oglum var 3 yildir gebelik dusunuyorum ama olmadi derken oldum fakat yine bu ay dis gebelik geciyorum suan igne tedavisi basladi.eger deger dusmezse tuplerim alinacak.cok dikkat etmelisin.ins en kisa zamanda bebegini kucagina alirsin.cunku dis gebelik tekrarlaniyor.Belirtilerini daha önce bir konu açıp yazmıştım zaten, şimdi geri kalan süreci anlatmak istiyorum biraz. Öğrendiğimde inanılmaz derecede şok olmuştum. Değerim 1700 küsürdü. Doktorum iki seçenek var; ya metatreksat diye bi ilaç var ondan yapıcaz ve seni gözlemlicez hastaneye yatırıp dedi, ya da laparoskopi yapıp alıcaz dedi. Ben artısını eksisisini değerlendirip laparoskopiye karar verdim. İğne olursam 6 ay çocuk yasaktı beklemek istemiyordum, ayrıca hastanede baya yatacaktım ve iğne sonucunda yine iç kanama geçirip yine ameliyata dönebilirdi durum. İç kanama esnasında tüpüme zararda verebilirdi. Laparoskopiyi tercih etme sebebim ise tüpümü korumaktı belki hiç hasar vermemiştir vakumla alırız temizleri kapatırız demişti doktorum ki öyle de oldu. Git bir sonraki ay gebe kal sorun yok dedi. Laparoskopiden korkan arkadaşlarım, korkmayın gerçekten en hafif amelyatlardan olabilir. Bi ayılırken sıkıntı yaşadım o da ameliyattan değil narkozdan o kadar. Onun dışında sıfır sıkıntı. Tam 33 gün oldu ameliyat olalı. Adet olmayı bekliyorum henüz olmadım. Olduktan sonra tekrar denemeye başlayacağız.