Dış gebelik başına gelmiş olan biri olarak öncelikle kan degerlerin de ya normal artış olmaz yada fazla fazla artış olur canım ve alttan ultrason da bebegin rahim içindemi yada dışındamı oldugu anlaşılır ve bunu sancıyla sende anlaya bilirsin tek taraflı kasık agrısı ve ve bacaga vuran Agrı şeklinde olur benim dış gebelik teşhisiyle hastanede yattım ama müdahale olmadı iç kanama başlayınca müdahale edildi amaliyat oldum ve sag tüpüm alındı malesef sende tek doktorla kalma mutlaka araştır canım umarım saglıklı ilerler gebeligin Allah yardımcın olsunUltrasonda tüpte olup olmadığı belli olmuyor mu? Neden "şüphe" dedi acaba?
2 haftada bu kese büyüyecektir haliyle, ya tüpteyse ve fazla büyüyüp tüpe zarar verirse.
Ben evde öyle hiçbir şey bilmeden oturucam mı ya?
Ağrı, kanama gibi şikayetlerle hastaneye başvurursan mutlaka dış gebelik şüphesi var diye belirt dedi doktor. O kadar da tehlikeli bişey sanırım
Size neden müdahale edilmedi ?Dış gebelik başına gelmiş olan biri olarak öncelikle kan degerlerin de ya normal artış olmaz yada fazla fazla artış olur canım ve alttan ultrason da bebegin rahim içindemi yada dışındamı oldugu anlaşılır ve bunu sancıyla sende anlaya bilirsin tek taraflı kasık agrısı ve ve bacaga vuran Agrı şeklinde olur benim dış gebelik teşhisiyle hastanede yattım ama müdahale olmadı iç kanama başlayınca müdahale edildi amaliyat oldum ve sag tüpüm alındı malesef sende tek doktorla kalma mutlaka araştır canım umarım saglıklı ilerler gebeligin Allah yardımcın olsun
Çok geçmiş olsunDış gebelik başına gelmiş olan biri olarak öncelikle kan degerlerin de ya normal artış olmaz yada fazla fazla artış olur canım ve alttan ultrason da bebegin rahim içindemi yada dışındamı oldugu anlaşılır ve bunu sancıyla sende anlaya bilirsin tek taraflı kasık agrısı ve ve bacaga vuran Agrı şeklinde olur benim dış gebelik teşhisiyle hastanede yattım ama müdahale olmadı iç kanama başlayınca müdahale edildi amaliyat oldum ve sag tüpüm alındı malesef sende tek doktorla kalma mutlaka araştır canım umarım saglıklı ilerler gebeligin Allah yardımcın olsun
Kesinlikle hatta şu an özele bile gidebiliyorsan git ihmal etme sakın.Kafası mı güzeldi neydi artık :)
Kan testi isteyince hcg görcem sandım tsh değerlerine bakmış
Cuma günü tekrar gidiyorum yeni bir doktora
O güne kadar kendim hcg baktırayım
Op doktor dış gebelik teşhisi koydu ama Prof dış gebelik degil dedi ama saglıklı da degil kendi kendine düşer dedi yatış yaptı sürekli beta bakıldı ama ben 4gece gündüz sancı çektim sonunda iç kanama başladıgını söylediler acil amaliyat oldum beta 5850diSize neden müdahale edilmedi ?
Beta hcg yüksek değilse iğne ile sonlandırılabilirdi benim iç kanama başlamasına rağmen iğne ile sonlandırıldı
O değerlerde iğne ile sonlandırılanlar var diye biliyorum.Op doktor dış gebelik teşhisi koydu ama Prof dış gebelik degil dedi ama saglıklı da degil kendi kendine düşer dedi yatış yaptı sürekli beta bakıldı ama ben 4gece gündüz sancı çektim sonunda iç kanama başladıgını söylediler acil amaliyat oldum beta 5850di
Kesinlikle hatta şu an özele bile gidebiliyorsan git ihmal etme sakın.
Canım hayırlısı olsun.
Sağlıcakla doğurursun umarım.
Sorduğunu bilmiyorum ama dış gebelikten şüphelenip 2 hafta sonra gel demesi garibime gitti, bir hafta sonra çağırması gerekmez miydi? Dış gebelik tehlikeli bir durum.
Bence doktorun genel risklerden bahsetmiş gibi sanki. Kese de görünmüş umutlu bence.
Yerinde olsam 2 hafta beklemez 1. Haftanın bitiminde giderdim doktora.
Spizellacım ben çok anlamıyorum bu konulardan ama ben hiç kötü hissetmedim.İnşallah hiç sorunun olmazSevgili arkadaşlar,
Şu an keyfimi kaçıran bir durumum var.
geçen hafta kan testinde beta hcg değerim pozitif çıktı. (68 idi, 2 gün sonra 260 oldu)
Bu hafta da ilk doktor randevum vardı.
Doktora gittiğimde son adet tarihime göre 6+5 günlük hamilelik olmalı ama geç döllenme olduğundan 5 hafta gibi olduğunu söyledi. (Net söylemedi)
Sonra ultrasona baktığında keseyi gördü, kesenin çok küçük olduğunu söyledi.
Bir de gördüğü bir şeyler için "bu görüntü dış gebelikte olan görüntüyle aynı, ama dış gebelik var ya da yok diyemem, 2 hafta sonra belli olur ancak" dedi.
Kanlanma alanı gibi bir şeyden bahsetti.
Bana iğne ve jel ilaç verdi. Bunlar keseyi güçlendirecekmiş.
Ultrason görüntüsünden anlayan ya da kendi deneyiminden yola çıkarak bişeyler diyebilecek biri var mı?
1) kesenin görüntüsü bu şekilde
Eki Görüntüle 2123250
2) bu fotoğrafa bakarak dış gebelik görüntüsü olabileceğini söyledi ???
Eki Görüntüle 2123251
Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Belki de doktor hatasına maruz kaldınızOp doktor dış gebelik teşhisi koydu ama Prof dış gebelik degil dedi ama saglıklı da degil kendi kendine düşer dedi yatış yaptı sürekli beta bakıldı ama ben 4gece gündüz sancı çektim sonunda iç kanama başladıgını söylediler acil amaliyat oldum beta 5850di
Özelde oldu bu olay
Yarın gidecektim ama doktorun ameliyatı çıkmış cumaya kaldı
Bakalım yarın içim rahat etmezse giderim
Ya da en ufak bi rahatsızlığım olursa
Sağol goha
Çok garip değil mi 2 hafta sonra gel bakarız demesi
Genel risk olarak demedi.
Şu an sende olan durum ve görüntü dış gebelikte gördüğümüz durumun aynısı dedi
Ama olmayabilir de dedi
Ben de endişelenmeli miyim dedim?
Bazı şeylerin önüne geçemiyoruz, anomaliler oluyor, bekleyeceksin falan dedi
3 gün sonra başka doktora da gideceğim
Emin olamadım
İkna olamadım
Evet sag tüpüm alındı malesef iç kanama durmayınca almak zorunda kalmışlar 4saat farkla beni kurtarmışlar amaliyat 4saat sürdü 4ünite kan verildiO değerlerde iğne ile sonlandırılanlar var diye biliyorum.
Gerçekten nasıl profesör doktormuş o anlamadım yani.
Tüpünüz alındı mı
Çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durum hele o ağrısı zaten yaşayan bilir bir tek.Evet sag tüpüm alındı malesef iç kanama durmayınca almak zorunda kalmışlar 4saat farkla beni kurtarmışlar amaliyat 4saat sürdü 4ünite kan verildi
Evet sag tüpüm alındı malesef iç kanama durmayınca almak zorunda kalmışlar 4saat farkla beni kurtarmışlar amaliyat 4saat sürdü 4ünite kan verildi
Çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durum hele o ağrısı zaten yaşayan bilir bir tek.
Birdaha yaşamayız umarım
Çok tşk ederim canım hiç sorma 4gece gündüz çektim o agrıları en sonunda agrıdan bayılmışım damarlarımdan kan çekilmiş kan alamamışlar kendime Geldigimde ultrasona aldılar iç kanama başladıgını o zaman ögrendim sanada çok geçmiş olsun Allah büyüktür hakkımızda hayırlısı olsun sanada 6ay 1 sene gebelik yasaklandımıÇok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durum hele o ağrısı zaten yaşayan bilir bir tek.
Birdaha yaşamayız umarım
Amin inşallah o yüzden diyorum ya ihmal etme çünkü 1 saat bile önemli bunda. İğne ile kurtulmak var ameliyat ile kurtulmak var. O yüzden bir eğitim ve araştırma hastanesinden randevu alın derim benAllah tekrarını yaşatmasın
Ne zor durumlarmış
Endişeleniyorum ben de...
sonum hayır olsun
Hakkında hayırlısı olsun canım artış normalse sorun olmaz inş benim artış %100 degildi hiç bir zaman iki katına çıkmadı malesef ama Regl den 1.5ay sonra dış gebelik oldugu anlaşıldı hatta kalp atışı bile var denildi sag tüpün içine yerleşmişti inş senden iyi haberler alırız kendini korkutma dua et Rabbim büyükAllah tekrarını yaşatmasın
Ne zor durumlarmış
Endişeleniyorum ben de...
sonum hayır olsun
Sağol canım. Benim iğne ile düşürüldüğü için doktor 2 adet dönemi geçirdikten sonra düşünebilirsin dedi ama ben o acılardan sonra 2 sene bile düşünmüyorum.Çok tşk ederim canım hiç sorma 4gece gündüz çektim o agrıları en sonunda agrıdan bayılmışım damarlarımdan kan çekilmiş kan alamamışlar kendime Geldigimde ultrasona aldılar iç kanama başladıgını o zaman ögrendim sanada çok geçmiş olsun Allah büyüktür hakkımızda hayırlısı olsun sanada 6ay 1 sene gebelik yasaklandımı
Amin inşallah o yüzden diyorum ya ihmal etme çünkü 1 saat bile önemli bunda. İğne ile kurtulmak var ameliyat ile kurtulmak var. O yüzden bir eğitim ve araştırma hastanesinden randevu alın derim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?