Dış gebelik mi? o da ne!

Dış gebelik başına gelmiş olan biri olarak öncelikle kan degerlerin de ya normal artış olmaz yada fazla fazla artış olur canım ve alttan ultrason da bebegin rahim içindemi yada dışındamı oldugu anlaşılır ve bunu sancıyla sende anlaya bilirsin tek taraflı kasık agrısı ve ve bacaga vuran Agrı şeklinde olur benim dış gebelik teşhisiyle hastanede yattım ama müdahale olmadı iç kanama başlayınca müdahale edildi amaliyat oldum ve sag tüpüm alındı malesef sende tek doktorla kalma mutlaka araştır canım umarım saglıklı ilerler gebeligin Allah yardımcın olsun

Size neden müdahale edilmedi ?
Beta hcg yüksek değilse iğne ile sonlandırılabilirdi benim iç kanama başlamasına rağmen iğne ile sonlandırıldı

Çok geçmiş olsun
Yarın hcg baktırıcam
2 günde 4 kat artmıştı iki değerimin arasında

Saydığın ağrıların hiçbiri yok
Belki de daha erken diye yoktur
Kaçıncı haftanda teşhis koyulmuştu?
Ameliyattan falan korkuyorum.

Canım hayırlısı olsun.
Sağlıcakla doğurursun umarım.

Sorduğunu bilmiyorum ama dış gebelikten şüphelenip 2 hafta sonra gel demesi garibime gitti, bir hafta sonra çağırması gerekmez miydi? Dış gebelik tehlikeli bir durum.

Bence doktorun genel risklerden bahsetmiş gibi sanki. Kese de görünmüş umutlu bence.

Yerinde olsam 2 hafta beklemez 1. Haftanın bitiminde giderdim doktora.

Size neden müdahale edilmedi ?
Beta hcg yüksek değilse iğne ile sonlandırılabilirdi benim iç kanama başlamasına rağmen iğne ile sonlandırıldı
Op doktor dış gebelik teşhisi koydu ama Prof dış gebelik degil dedi ama saglıklı da degil kendi kendine düşer dedi yatış yaptı sürekli beta bakıldı ama ben 4gece gündüz sancı çektim sonunda iç kanama başladıgını söylediler acil amaliyat oldum beta 5850di

O değerlerde iğne ile sonlandırılanlar var diye biliyorum.
Gerçekten nasıl profesör doktormuş o anlamadım yani.
Tüpünüz alındı mı

Kesinlikle hatta şu an özele bile gidebiliyorsan git ihmal etme sakın.

Özelde oldu bu olay
Yarın gidecektim ama doktorun ameliyatı çıkmış cumaya kaldı
Bakalım yarın içim rahat etmezse giderim
Ya da en ufak bi rahatsızlığım olursa

Sağol goha
Çok garip değil mi 2 hafta sonra gel bakarız demesi
Genel risk olarak demedi.
Şu an sende olan durum ve görüntü dış gebelikte gördüğümüz durumun aynısı dedi
Ama olmayabilir de dedi
Ben de endişelenmeli miyim dedim?
Bazı şeylerin önüne geçemiyoruz, anomaliler oluyor, bekleyeceksin falan dedi

3 gün sonra başka doktora da gideceğim
Emin olamadım
İkna olamadım

Spizellacım ben çok anlamıyorum bu konulardan ama ben hiç kötü hissetmedim.İnşallah hiç sorunun olmaz

Belki de doktor hatasına maruz kaldınız
İnsanın hayatı söz konusu
Çok daha titiz olmalılar

Yok Canım doktora gitmene gerek yok beta hcg değerine baktır sadece

O değerlerde iğne ile sonlandırılanlar var diye biliyorum.
Gerçekten nasıl profesör doktormuş o anlamadım yani.
Tüpünüz alındı mı
Evet sag tüpüm alındı malesef iç kanama durmayınca almak zorunda kalmışlar 4saat farkla beni kurtarmışlar amaliyat 4saat sürdü 4ünite kan verildi

Evet sag tüpüm alındı malesef iç kanama durmayınca almak zorunda kalmışlar 4saat farkla beni kurtarmışlar amaliyat 4saat sürdü 4ünite kan verildi
Çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durum hele o ağrısı zaten yaşayan bilir bir tek.
Birdaha yaşamayız umarım

Çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durum hele o ağrısı zaten yaşayan bilir bir tek.
Birdaha yaşamayız umarım

Allah tekrarını yaşatmasın
Ne zor durumlarmış
Endişeleniyorum ben de...
sonum hayır olsun

Birdaha yaşamayız umarım
Çok tşk ederim canım hiç sorma 4gece gündüz çektim o agrıları en sonunda agrıdan bayılmışım damarlarımdan kan çekilmiş kan alamamışlar kendime Geldigimde ultrasona aldılar iç kanama başladıgını o zaman ögrendim sanada çok geçmiş olsun Allah büyüktür hakkımızda hayırlısı olsun sanada 6ay 1 sene gebelik yasaklandımı

Ne zor durumlarmış
sonum hayır olsun
Amin inşallah o yüzden diyorum ya ihmal etme çünkü 1 saat bile önemli bunda. İğne ile kurtulmak var ameliyat ile kurtulmak var. O yüzden bir eğitim ve araştırma hastanesinden randevu alın derim ben

Ne zor durumlarmış
sonum hayır olsun
Hakkında hayırlısı olsun canım artış normalse sorun olmaz inş benim artış %100 degildi hiç bir zaman iki katına çıkmadı malesef ama Regl den 1.5ay sonra dış gebelik oldugu anlaşıldı hatta kalp atışı bile var denildi sag tüpün içine yerleşmişti inş senden iyi haberler alırız kendini korkutma dua et Rabbim büyük

Sağol canım. Benim iğne ile düşürüldüğü için doktor 2 adet dönemi geçirdikten sonra düşünebilirsin dedi ama ben o acılardan sonra 2 sene bile düşünmüyorum.
Senin ameliyat olduğu için vücudunun toparlanması gerek ve biliyorsun ki 1 kere dış gebelik yaşandığında bir sonraki hamileliğin dış gebelik olma olasılığı %10-15 e çıkıyor.
O yüzden acele etme vücudun iyice toparlansın ondan sonra tekrar düşünürsün

Amin inşallah o yüzden diyorum ya ihmal etme çünkü 1 saat bile önemli bunda. İğne ile kurtulmak var ameliyat ile kurtulmak var. O yüzden bir eğitim ve araştırma hastanesinden randevu alın derim ben

Yarın bi plan program yapıcam, ankarada eğitim araştırmalarda sıra bulmak o kadar zor ki
En yakın tarihe alayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…