- 20 Şubat 2018
- 198
- 67
- 13
- 29
Cok teşekkür ederim canım rabbim hepimizin yardımcısı olsunTamam çok sağol ihmal etmiycem
Sana da çok geçmiş olsun
Güzellikler seninle olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cok teşekkür ederim canım rabbim hepimizin yardımcısı olsunTamam çok sağol ihmal etmiycem
Sana da çok geçmiş olsun
Güzellikler seninle olsun
Evet bir an once ogrenmek lzm.. tuplere zarar verebilir hatta tuplerin alinmasi gerekebilir Allah korusun...tupsuz hamile kalmak sadece tup bebek yontemiyle mumkundr. Sen icini ferah tut bi baska doktora daha gorun derimSağol umarım değildir
Ama öyleyse de bi an önce kesin öğrenmek isterim, bu şekilde arafta kaldım. Ne sevinebildim ne üzülebiliyorum
Ultrasonda tüpte olup olmadığı belli olmuyor mu? Neden "şüphe" dedi acaba?
2 haftada bu kese büyüyecektir haliyle, ya tüpteyse ve fazla büyüyüp tüpe zarar verirse.
Ben evde öyle hiçbir şey bilmeden oturucam mı ya?
Ağrı, kanama gibi şikayetlerle hastaneye başvurursan mutlaka dış gebelik şüphesi var diye belirt dedi doktor. O kadar da tehlikeli bişey sanırım
Sevgili arkadaşlar,
Şu an keyfimi kaçıran bir durumum var.
geçen hafta kan testinde beta hcg değerim pozitif çıktı. (68 idi, 2 gün sonra 260 oldu)
Bu hafta da ilk doktor randevum vardı.
Doktora gittiğimde son adet tarihime göre 6+5 günlük hamilelik olmalı ama geç döllenme olduğundan 5 hafta gibi olduğunu söyledi. (Net söylemedi)
Sonra ultrasona baktığında keseyi gördü, kesenin çok küçük olduğunu söyledi.
Bir de gördüğü bir şeyler için "bu görüntü dış gebelikte olan görüntüyle aynı, ama dış gebelik var ya da yok diyemem, 2 hafta sonra belli olur ancak" dedi.
Kanlanma alanı gibi bir şeyden bahsetti.
Bana iğne ve jel ilaç verdi. Bunlar keseyi güçlendirecekmiş.
Ultrason görüntüsünden anlayan ya da kendi deneyiminden yola çıkarak bişeyler diyebilecek biri var mı?
1) kesenin görüntüsü bu şekilde
Eki Görüntüle 2123250
2) bu fotoğrafa bakarak dış gebelik görüntüsü olabileceğini söyledi ???
Eki Görüntüle 2123251
Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Ben kaldım Can'ım.Genelde tekrarlamıyor araya saglıklı hamilelik giriyorCanım boş gebelikten sonra tekrar hamile kaldinmi şuan bende boş gebelik yasiyorum
Maalesef kese eğer yumurtalıkta oluştuysa dış gebeliktir ve hiçbir şekilde rahme düşmezşimdi aklıma geldi
arkadaşımın da dış gebelik dendi
fakat rahme düşüp düşmemesini beklememiz lazım demişti doktor
acaba bunun bir süresi mi var? yani atıyorum 6 haftalıkken tüplere zarar vermez ama 8 haftalıkken verir, bu yüzden 2 hafta beklenebilir mi acaba rahme düşmesi için? böyle bir şey mi var acaba
çünkü zaten yumurta sperm fallop tüplerde buluşup dölleniyor, sonra rahme ilerliyor
Maalesef kese eğer yumurtalıkta oluştuysa dış gebeliktir ve hiçbir şekilde rahme düşmez
Tüpte oluşan blastomer 5 gün yolculuktan sonra rahme tutunur daha sonra kese oluşur
Çünkü dış gebeliğin tanısını koymak çok zor.evet ya
çok saçma bir şey yazmışım, şimdi ben de google yaptım
6 günmüş tüpten rahme gelip yapışma süresi
o zaman benim arkadaşımı niye bekletti ki doktor bakalım rahme düşecek mi diye
sonra da dış gebelik dediler ve operasyon geçirdi
Aynı dertten muzdaribiz bende 5 hafta 5 günlük gittim kese var embriyo daha yok dedi ve bugün tam 8 haftalıkken gittim kese biraz büyümüş ama boş gebelik. Haftasonu operasyonum var maalesef. Umutlanmanı istemem. Bu benim5 yıl sonra 2. Kez başıma geliyor
Yaa inşallah bende tekrar sağlıklı bı gebelik geciririmBen kaldım Can'ım.Genelde tekrarlamıyor araya saglıklı hamilelik giriyor
Öncelikle hakkında hayırlısı olsun canım..
Ultrason görüntüsünden pek anlamıyorum.. Bildiğim şey, dış gebelikte kesenin rahim dışında bir yerde olması.. Belki rahim dışı olarak gördü ultrason bölgesinde..
Bende de geç döllenme oldu.. Sat'a göre 2 hafta farkım var.. Bu sıkıntılı bir durum değil.. Yine kese etrafında kanama alanı bende de vardı.. Bunun için progestan kullandım, geçti çok şükür..
Allah gönlüne göre versin inşallah..
Evet bir an once ogrenmek lzm.. tuplere zarar verebilir hatta tuplerin alinmasi gerekebilir Allah korusun...tupsuz hamile kalmak sadece tup bebek yontemiyle mumkundr. Sen icini ferah tut bi baska doktora daha gorun derim
Buarada dis gebelikte kanama olur diye biliorum
Demek Bebek bekliyorsun :)
Umarım gönlüne göre olsun.
Minimal ev tarzımız uyuştuğundan beri takip ettim yorumlarını.
Çok nazik, bilinçli ve kibar anne olacaksın eminim
Olsun o gebelik başka türlü sonlanırsa da, biliyorum
Anne olacaksın, güzel yüreğin kimsesiz çocuklara hep açık
Dış gebelik şüphe edilecek birşey mi,hem de iki hafta bekletilecek?
Bence bir an evvel başka doktora gidin,dış gebelikse aciliyet söz konusu çünkü.
Hayırlısı olsun, inşallah gönlünüze göre olsun.
Kese var hayırlı olsun.Kafanı bulandırmasın bence.Başka doktora gitmek mantıklı.Kese var daha neyin dış gebeliğinden bahsediyor ki
Canım sen başka bir dr a görün benim gözüm dr u tutmadı .
Kese oluşmuş nerede olduğunu soylemeliydi . Dis gebelik tehlikeli rahim icinde yerlesmediyse kese bunu anlamasi lazim. yani keseyi gorupte nerede olduguna karar verememesi beni sasirtti . Bekletmek niye tupteyse büyüdükçe zarar verir Allah korusun .
S Spizella öncelikle Allah hayırlısı ile gönlüne göre versin canım
tüm yorumları okuyamadım fakat bazı arkadaşların yazdığı gibi bence de başka bir doktora gitmelisin, doktorun bende güven telkin etmedi
benim bildiğim dış gebelik şüphesinde bhcg değerlerinin gün aşırı takip edilmesi gerekir
15 gün çok uzun bir süre
bir de dış gebeliğin en büyük risklerinden biri kısırlıktır
hiç bu riski göze alma, netleştirene kadar elinden geleni yap, bekleme bence
S Spizella Doktorun cok erken ve gereksiz konusmus gb geldi.Kese gorunuyor.Ki gebelikte daha erkenmis.
Kanama alanida gebeliklerde gorunebilir.
Dış gebelikte rahimde yalanci kesede gorunebilirmis ama bu genelde dusuk bi ihtimal.
Bide dış gebeliginde cesitleri var hepsi tüpte kalmiyor ama çoğu öyle.
Şu durumda sana yapmasi gereken duzenli kan takibi.Boyle bi risk varsa sadece bekletemez.
Kan degerlerinde dogru artis goruluyorsada zaten yakinda bebiste gorunur.
Baska doktora gitmediysen denemeni tavsiye ederim
Bende Eylül'de atlatmışım.
Olur Can'ım merak etme tekrarlama eğilimi herkeste yok.Yaa inşallah bende tekrar sağlıklı bı gebelik geciririm