• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik mi? o da ne!

Sağol umarım değildir :KK43:
Ama öyleyse de bi an önce kesin öğrenmek isterim, bu şekilde arafta kaldım. Ne sevinebildim ne üzülebiliyorum
Evet bir an once ogrenmek lzm.. tuplere zarar verebilir hatta tuplerin alinmasi gerekebilir Allah korusun...tupsuz hamile kalmak sadece tup bebek yontemiyle mumkundr. Sen icini ferah tut bi baska doktora daha gorun derim

Buarada dis gebelikte kanama olur diye biliorum

Demek Bebek bekliyorsun :)

Umarım gönlüne göre olsun.
Minimal ev tarzımız uyuştuğundan beri takip ettim yorumlarını.
Çok nazik, bilinçli ve kibar anne olacaksın eminim
Olsun o gebelik başka türlü sonlanırsa da, biliyorum
Anne olacaksın, güzel yüreğin kimsesiz çocuklara hep açık

Dış gebelik şüphe edilecek birşey mi,hem de iki hafta bekletilecek?
Bence bir an evvel başka doktora gidin,dış gebelikse aciliyet söz konusu çünkü.

Hayırlısı olsun, inşallah gönlünüze göre olsun.

Kese var hayırlı olsun.Kafanı bulandırmasın bence.Başka doktora gitmek mantıklı.Kese var daha neyin dış gebeliğinden bahsediyor ki

Ultrasonda tüpte olup olmadığı belli olmuyor mu? Neden "şüphe" dedi acaba?
2 haftada bu kese büyüyecektir haliyle, ya tüpteyse ve fazla büyüyüp tüpe zarar verirse.
Ben evde öyle hiçbir şey bilmeden oturucam mı ya?

Ağrı, kanama gibi şikayetlerle hastaneye başvurursan mutlaka dış gebelik şüphesi var diye belirt dedi doktor. O kadar da tehlikeli bişey sanırım

Canım sen başka bir dr a görün benim gözüm dr u tutmadı .

Kese oluşmuş nerede olduğunu soylemeliydi . Dis gebelik tehlikeli rahim icinde yerlesmediyse kese bunu anlamasi lazim. yani keseyi gorupte nerede olduguna karar verememesi beni sasirtti . Bekletmek niye tupteyse büyüdükçe zarar verir Allah korusun .

Sevgili arkadaşlar,
Şu an keyfimi kaçıran bir durumum var.
geçen hafta kan testinde beta hcg değerim pozitif çıktı. (68 idi, 2 gün sonra 260 oldu)
Bu hafta da ilk doktor randevum vardı.

Doktora gittiğimde son adet tarihime göre 6+5 günlük hamilelik olmalı ama geç döllenme olduğundan 5 hafta gibi olduğunu söyledi. (Net söylemedi)

Sonra ultrasona baktığında keseyi gördü, kesenin çok küçük olduğunu söyledi.
Bir de gördüğü bir şeyler için "bu görüntü dış gebelikte olan görüntüyle aynı, ama dış gebelik var ya da yok diyemem, 2 hafta sonra belli olur ancak" dedi.

Kanlanma alanı gibi bir şeyden bahsetti.
Bana iğne ve jel ilaç verdi. Bunlar keseyi güçlendirecekmiş.

Ultrason görüntüsünden anlayan ya da kendi deneyiminden yola çıkarak bişeyler diyebilecek biri var mı?

1) kesenin görüntüsü bu şekilde
Eki Görüntüle 2123250

2) bu fotoğrafa bakarak dış gebelik görüntüsü olabileceğini söyledi ???

Eki Görüntüle 2123251

Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. :KK200:

S Spizella öncelikle Allah hayırlısı ile gönlüne göre versin canım

tüm yorumları okuyamadım fakat bazı arkadaşların yazdığı gibi bence de başka bir doktora gitmelisin, doktorun bende güven telkin etmedi

benim bildiğim dış gebelik şüphesinde bhcg değerlerinin gün aşırı takip edilmesi gerekir
15 gün çok uzun bir süre

bir de dış gebeliğin en büyük risklerinden biri kısırlıktır
hiç bu riski göze alma, netleştirene kadar elinden geleni yap, bekleme bence

şimdi aklıma geldi
arkadaşımın da dış gebelik dendi
fakat rahme düşüp düşmemesini beklememiz lazım demişti doktor
acaba bunun bir süresi mi var? yani atıyorum 6 haftalıkken tüplere zarar vermez ama 8 haftalıkken verir, bu yüzden 2 hafta beklenebilir mi acaba rahme düşmesi için? böyle bir şey mi var acabao_O
çünkü zaten yumurta sperm fallop tüplerde buluşup dölleniyor, sonra rahme ilerliyor

şimdi aklıma geldi
arkadaşımın da dış gebelik dendi
fakat rahme düşüp düşmemesini beklememiz lazım demişti doktor
acaba bunun bir süresi mi var? yani atıyorum 6 haftalıkken tüplere zarar vermez ama 8 haftalıkken verir, bu yüzden 2 hafta beklenebilir mi acaba rahme düşmesi için? böyle bir şey mi var acabao_O
çünkü zaten yumurta sperm fallop tüplerde buluşup dölleniyor, sonra rahme ilerliyor
Maalesef kese eğer yumurtalıkta oluştuysa dış gebeliktir ve hiçbir şekilde rahme düşmez
Tüpte oluşan blastomer 5 gün yolculuktan sonra rahme tutunur daha sonra kese oluşur

Maalesef kese eğer yumurtalıkta oluştuysa dış gebeliktir ve hiçbir şekilde rahme düşmez
Tüpte oluşan blastomer 5 gün yolculuktan sonra rahme tutunur daha sonra kese oluşur

evet ya
çok saçma bir şey yazmışım, şimdi ben de google yaptım
6 günmüş tüpten rahme gelip yapışma süresi
o zaman benim arkadaşımı niye bekletti ki doktor bakalım rahme düşecek mi diye
sonra da dış gebelik dediler ve operasyon geçirdi

evet ya
çok saçma bir şey yazmışım, şimdi ben de google yaptım
6 günmüş tüpten rahme gelip yapışma süresi
o zaman benim arkadaşımı niye bekletti ki doktor bakalım rahme düşecek mi diye
sonra da dış gebelik dediler ve operasyon geçirdi
Çünkü dış gebeliğin tanısını koymak çok zor.
Kesenin yerini çoğu kez bulamıyorlar özellikle de gebeliğin erken döneminde ve erteliyorlar
2 günde 1 beta hcg takibi yapıp operasyonsuz kurtarabilirlerdi

Aynı dertten muzdaribiz bende 5 hafta 5 günlük gittim kese var embriyo daha yok dedi ve bugün tam 8 haftalıkken gittim kese biraz büyümüş ama boş gebelik. Haftasonu operasyonum var maalesef. Umutlanmanı istemem. Bu benim5 yıl sonra 2. Kez başıma geliyor

Gunune gore kesenin geri kalmis olmasida onemli tabii ama kese 20mm iken biz yolk sac hala gorememistik.
Mudahaleden once yine kontrolun olur buyuk ihtimalle ama olmazsada mutlaka iste;) gecmis olsun.

S Spizella Doktorun cok erken ve gereksiz konusmus gb geldi.Kese gorunuyor.Ki gebelikte daha erkenmis.
Kanama alanida gebeliklerde gorunebilir.
Dış gebelikte rahimde yalanci kesede gorunebilirmis ama bu genelde dusuk bi ihtimal.
Bide dış gebeliginde cesitleri var hepsi tüpte kalmiyor ama çoğu öyle.

Şu durumda sana yapmasi gereken duzenli kan takibi.Boyle bi risk varsa sadece bekletemez.
Kan degerlerinde dogru artis goruluyorsada zaten yakinda bebiste gorunur.

Baska doktora gitmediysen denemeni tavsiye ederim:KK66:

Bende Eylül'de atlatmışım.

Öncelikle hakkında hayırlısı olsun canım..
Ultrason görüntüsünden pek anlamıyorum.. Bildiğim şey, dış gebelikte kesenin rahim dışında bir yerde olması.. Belki rahim dışı olarak gördü ultrason bölgesinde..

Bende de geç döllenme oldu.. Sat'a göre 2 hafta farkım var.. Bu sıkıntılı bir durum değil.. Yine kese etrafında kanama alanı bende de vardı.. Bunun için progestan kullandım, geçti çok şükür..

Allah gönlüne göre versin inşallah..

Kendimle ayni dertten muzdarip birini bulunca danismak istedim
9 haftalik hamileyim
Son 1 haftadir lekelenmem var
Doktora gittim kese etrafinda kanama var dedi
Dinlen progestan kullan dedi
Ara ara devam ediyor
Ama cok huzursuzlaniyorum
Sizin ne zamana kadar devam etti
Kanama alani kendi kendine mi kapandi
Benim yapabilecegim ekstra bisey var mi
Cevaplarsaniz cok sevinirim.

Boş gebelikle dış gebelik ayrı şeyler canım . Boş gebelik demek için bi 10 gün beklemen lazım

Evet bir an once ogrenmek lzm.. tuplere zarar verebilir hatta tuplerin alinmasi gerekebilir Allah korusun...tupsuz hamile kalmak sadece tup bebek yontemiyle mumkundr. Sen icini ferah tut bi baska doktora daha gorun derim

Buarada dis gebelikte kanama olur diye biliorum

Valla tüplerde ise zaten beni 14 gün bekletmesini anlayamam! Kanama mı geçireyim

Demek Bebek bekliyorsun :)

Umarım gönlüne göre olsun.
Minimal ev tarzımız uyuştuğundan beri takip ettim yorumlarını.
Çok nazik, bilinçli ve kibar anne olacaksın eminim
Olsun o gebelik başka türlü sonlanırsa da, biliyorum
Anne olacaksın, güzel yüreğin kimsesiz çocuklara hep açık

Bekliyorum da gelecek mi belli değil baksana :)
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için
Sen de benim kafa yapıma yakın bulduğum birisin
Senden böyle sözler duymak çok tatlı ;)

Dış gebelik şüphe edilecek birşey mi,hem de iki hafta bekletilecek?
Bence bir an evvel başka doktora gidin,dış gebelikse aciliyet söz konusu çünkü.

Hayırlısı olsun, inşallah gönlünüze göre olsun.

Cuma günü gidiyorum
Bugün hcg verdim kendim takip edeyim bari diye
Bakalım artış beklendiği gibi oldu mu

Kese var hayırlı olsun.Kafanı bulandırmasın bence.Başka doktora gitmek mantıklı.Kese var daha neyin dış gebeliğinden bahsediyor ki

Ben de anlamadım
Gördüğü Kese rahim içinde değil mi diyeceğim o zaman ilaç verip kesenin daha iyi tutunmasını sağlıycam ne demek???

Canım sen başka bir dr a görün benim gözüm dr u tutmadı .

Kese oluşmuş nerede olduğunu soylemeliydi . Dis gebelik tehlikeli rahim icinde yerlesmediyse kese bunu anlamasi lazim. yani keseyi gorupte nerede olduguna karar verememesi beni sasirtti . Bekletmek niye tupteyse büyüdükçe zarar verir Allah korusun .

Evet deneyimli olduğu söylenen ve herkesin kapısında sıra olduğu, en yakın muayenesini 3 hafta sonra bulabildiği bi doktordu bi de. Güvenerek gittim ama aklımı bulandırdı

S Spizella öncelikle Allah hayırlısı ile gönlüne göre versin canım

tüm yorumları okuyamadım fakat bazı arkadaşların yazdığı gibi bence de başka bir doktora gitmelisin, doktorun bende güven telkin etmedi

benim bildiğim dış gebelik şüphesinde bhcg değerlerinin gün aşırı takip edilmesi gerekir
15 gün çok uzun bir süre

bir de dış gebeliğin en büyük risklerinden biri kısırlıktır
hiç bu riski göze alma, netleştirene kadar elinden geleni yap, bekleme bence

Ben kendim bugün hcg değerime baktırdım 2 gün sonra başka bir doktora gideceğim o da bakar sanırım

S Spizella Doktorun cok erken ve gereksiz konusmus gb geldi.Kese gorunuyor.Ki gebelikte daha erkenmis.
Kanama alanida gebeliklerde gorunebilir.
Dış gebelikte rahimde yalanci kesede gorunebilirmis ama bu genelde dusuk bi ihtimal.
Bide dış gebeliginde cesitleri var hepsi tüpte kalmiyor ama çoğu öyle.

Şu durumda sana yapmasi gereken duzenli kan takibi.Boyle bi risk varsa sadece bekletemez.
Kan degerlerinde dogru artis goruluyorsada zaten yakinda bebiste gorunur.

Baska doktora gitmediysen denemeni tavsiye ederim:KK66:

Bende Eylül'de atlatmışım.

Çok geçmiş olsun dediklerini yapacağım ;)

Back