Dış gebeligi igne ile atlatanlar

nurakyol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
30
2
86
30
Yaklaşık 6 ay once dis gebelik yasadim en fazla 700bta hcg ve iki doz igneyle kurtuldum cok şükür. Şimdi korunma donemim bitiyor ve tekrar cocuk dusunuyoruz bunun icin de hsg cektirmeyi istiyorum ondan da ayri korkuyorum. Dis gebelikten sonra tekrar hamile kalan var mıdır acaba bu konuda sizlerden umut istiyorum

Benim arkadasım dış gebelik ten sonra ikizlerini kucagına aldı

Size 6 ay mı dediler
Bize doktor 3 ay dedi
İki doz olduğu için mi acaba 6 ay dedi
Bende 3 ayın sonunda hsg çekinicem

Size 6 ay mı dediler
Bize doktor 3 ay dedi
İki doz olduğu için mi acaba 6 ay dedi
Bende 3 ayın sonunda hsg çekinicem
Hayir tek de olsa iki de olsa 6 ay dedi kesinlikle 6 ay gebe kalmayacaksin dedi bende duyuyorum 3 ay diye ama riske atmak istemedim siz de mi igneyle kurtuldunuz

Hayir tek de olsa iki de olsa 6 ay dedi kesinlikle 6 ay gebe kalmayacaksin dedi bende duyuyorum 3 ay diye ama riske atmak istemedim siz de mi igneyle kurtuldunuz
Evet tek doz ile. 292 en yüksek değer. İğneyle 640a çıktı 25 günde 0.400ü gördüm. Şimdi tamamen 0.100dür şükür. Doktor bana 3 ay yeterli dedi. Hsg ile de tüpleri kontrol edecek. İğneden sonra 2.ayda da gebe kalanlar varmış korunma önermelerinin sebebi düşük riski olmasıymış. Zaten 3 aydan sonra hemen olmaz yine bi süre gerekir 6 ay bekleme gereği duymadım o yüzden. 2 ayım var daha

Sizde erken farketmissiniz ben adet gördüm sonra kanda gebelik cikti cok tesafen ogrendim allaha sukur ameliyat olmaktan kurtuldum. İlk gebeliginiz mi ben cok korkuyorum tekrar yasarsam diye eger hamile kalirsan bebek sakat olurr dedi doktor o yuzden 6 ay dedi ama cogu da 3 ay diyor bende hsg cektircem ondan da korkuyorum

Sizde erken farketmissiniz ben adet gördüm sonra kanda gebelik cikti cok tesafen ogrendim allaha sukur ameliyat olmaktan kurtuldum. İlk gebeliginiz mi ben cok korkuyorum tekrar yasarsam diye eger hamile kalirsan bebek sakat olurr dedi doktor o yuzden 6 ay dedi ama cogu da 3 ay diyor bende hsg cektircem ondan da korkuyorum

Alıntı

İlk gebeliğimdi. Öyle dan dun konuşan doktora ben daha gitmezdim. Bu iğne radyasyonlu ve 3 ayda atılıyordur vücuttan. Çok yazı okudum 6 ay korunup sonra bi 6 ay daha çocuk için uğraşan. Hemen olan birşey değil zaten. Ona kalırsa hsgden sonra da korunma veriyorlar ama çoğu kadın bu filmden sonra hamile kaldı. Tabi tercih meselesi ama ben 3 ay beklicem 1 ay geçti kaldı 2 ay. Rabbimin izniyle olacak inşallah sağlıklı bi bebeğim. Hsgden pek korkmuyorum yeter ki sağlıklı gebelik elde edeyim. İğne de acıtmıştı ama 5dklık birşeymiş zaten o işlem

Valla 6 ay bana o kadar uzun geldi ki ama cesaret edemedimm doktorlar hep oyle zaten ne hissettigini düşünmeden konusurlar. Sık enfeksiyon gecirdim ben ona bağliyorum dis gebelik gecirmemin nedenini. Siz kac yaşındasınız

Valla 6 ay bana o kadar uzun geldi ki ama cesaret edemedimm doktorlar hep oyle zaten ne hissettigini düşünmeden konusurlar. Sık enfeksiyon gecirdim ben ona bağliyorum dis gebelik gecirmemin nedenini. Siz kac yaşındasınız
Bende idrar yanması falan olurdum sarı akıntım da olurdu benimde enfeksiyon olabilir. 27yim ben

Peki neden düşük riski oluyo acaba igneden dolayi mi

Merhaba geçmiş olsun. Bende geçen sene dış gebelik yaşadım. Hcg 4200 den geri geldik. İğne ile kurtuldum çok şükür. 4 farklı dr.a sordum kırkın çıksın derler ya aynen öyle dediler bana sorun yok deneyebilirsin dediler. Hee denedim ne oldu geçen sene dış gebelik yaşadığımda sat 11 Marttı. Bu sene sat 6 Mart. Tam bir yıl sonra gebe kalabildim. Çok şükür çok korkmama rağmen normal gebelik. Rabbim tamamına erdirsin inşallah Sizlere en kısa zamanda sağlıklı gebelikler diliyorum. Bu arada daha önce film çektirdiyseniz film olayına takılmayın. Ben dış gebelikten 1 yıl önce çektirmiştim sonrada dr.uma dedim çektirelim diye hayır gerek yok geçen sene çektirmişsin zaten temizmiş dış gebelik geçirmiş olman birşey değiştirmez dedi bana.

Ya ne kadar guzel cok sevindim sizin adiniza allah bizlere de nasip etsin insallah demek ki tuplerle de cok alakasi yok bu dis gebeligin olacagi varsa oluyor peki hsg cektirmek zor mu bazilari cok aciyo diyo bazilari da hic aci çekmedim diyor aneztezili mi aneztezisiz mi yaptirmaliyim bilemiyorum

Ya ne kadar guzel cok sevindim sizin adiniza allah bizlere de nasip etsin insallah demek ki tuplerle de cok alakasi yok bu dis gebeligin olacagi varsa oluyor peki hsg cektirmek zor mu bazilari cok aciyo diyo bazilari da hic aci çekmedim diyor aneztezili mi aneztezisiz mi yaptirmaliyim bilemiyorum

Şöyle dış gebelik benim 3. gebeliğimdi. İlk ikisi normal gebelikti ama olumsuz sonuçlandı. Dış gebeliğin nedenini yumurta güçlendirici ilaçlara bağlıyorum. 2. kayıptan sonra 1 yıl gebe kalamadım. Dr'a gittiğimde erken menopoz başlangıcı denildi kendin gebe kalamazsın denildi. Film çektirdim tüplerle ilgili bir sıkıntı yoktu (ki daha önce 2 defa gebe kalmıştım ama ne olur ne olmaz aklımda kalmasın diye çektirdim. Dr. gerek yok demişti) Ben çektirdiğim zaman normal çektirdim anestezi falan almadım. Tam ismini hatırlamadım yerin ama İstanbul Şişlide meşhur olan yerde çektirdim. Cevat Hoca mı ne çekti. Sıvı verildiği zaman bikaç saniye adetin ilk günü relg olacakmış gibi hafif bir ağrı oldu sadece başka bir sorun yaşamadım. Sonra dr. yardımı aldım yumurta takibi yapıldı. İlk ay klomen kullandım işe yaramadı bir sonraki ay letrol kullandım gebe kaldım ama dış gebelik oldu. Sonra 1 yıl sonra işte rabbim tekrar nasip etti kendi kendime gebe kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…