Dış gebe miyim yoksa ltf yardım edin..

nina23

oğlum EGE'm
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
172
1
merhaba aranıza yeni katıldım.en son 5 şubatta regl oldum 14 gün geçti olmadım.idrar testi yaptım pozitif çıktı yani ikinci çizgi birazcık silikti..
2gün sonrada kan testi yaptırdım ve sonuç 468,91 çıktı yani 1-2 haftalık hamıle görünüyorum sonuçta ama ultrasonda bakıldığında hiç birşey göremedi doktor belki kesesi gelişmemiş olabilir dedi ve 10 gün sonra gel dedi.bugunde kahverengi bir leke geldi benden ve korktum hemen doktora gittim..
dış gebelik olablir dedi :çok üzgünüm:ve ya farkında olmadan düşük yapıyr olabilirsin dedi.tekrar kan testi istedi bugun sonuç 986,01 çıktı bu da 2-3 haftalık gebelik değeri .. ve ultrasonda hiçbişi görünmyr çok korkuyorumsenağlamap.tesi gel yine bakalım bu seferde görünmez ise dış gebelik olabilir dedi..
lüften sizin desteğinze ihtiycm var bu konu hakkında bilgisi olan yazsın ltf.:a015:ALLAH'IM YARDIM ET :Saruboceq:
:

canım değerin artmış gözüküo dış gebelik için dr un bence birkaç test daha istemeli. kese 5-6 haftadan önce gözükmez zaten ancak vajinal ultrason ile görürülebilrse görülür. o yüzden içini ferah tut. düşük yapsan değer artmaz azalır. kanaman düşükten şüphelendirebilir tabi ama değer atışı var p.tesi bence tekrar test yapıp git derim eğer değer artıyorsa güzel. ayrıca benim bi arkadaşımda 6 haftalık olana kadar kanda değeri bile çıkmamıştı.

canım sanırım düşük yapıyosun o 400lü değerin 10 gün içinde çok yükselmesi gerekir. ban da öle olmuştu. dış gebelik için 2 günde bir kan testi yaptırır ,kan sayımı yaptırır. eğer kan değerin azalıyosa düzenli kendiliğinden düşücek dmektir. benim öyle oldu.dış gebelik değildi. umarım seninde değildir.

bilemiyorum benimki 6. haftada görundu ultrasonda ılk kez. umarım hakkında hayırlısı olur. doktor ortada kesın bısey yokken nıye uzduyse senı. bazı doktorlara cok kızıyorum.

herkes birseyler yamiz ama ben dis gebelik gecirdim, ben de sana en dogrusunu yazayim.

canim degerinin kac oldugu degil iki gunde bir ikiye katlayip katlamadigi onemlidir. mesela 468 baktirdigin ne gun idi, 900 lu deger ne gun cikti? arada 2 gun varsa problem yok. ama tutup da 5 gun gecince ilk kan baktirdigindan degerin duzenli artmiyor demektir. bu da ya dis gebelik ya da dusuk habercisi olabilir.

bende hamileligimin basindan beri lekelenme geldi. ama degerim hep ikiye katladigi icin doktor dis gebelikten suphelenmedi, olabilir normal dedi ama malesef dis gebelikmis ve tupume zarar verene kadar anlamadik. yani keseyi gormek icin senin gibi 14 gun sonra cagirdi. aslind aiki gun sonra cagirsa kese gorunmeyecek ama degeriom 2000 olacak. demeliydi ki 2000 iken kese gorunmeliydi yok, dis gebelik o zaman. hemen ilacla mudehale edilebilirdi tupumun alinmasi gerekirken.

su anda kesenin gorunmemesi normal canim. cdoktorun sana soylemeli idi. kese en az 1500-2000 civarinda gorunur.

bence eger icini rahatlatmak istiyorsan iki gun sonra kan testi yaptir ve kesene bakit. 900 lu ya degerin. iki gun sonra 1900-2000 civari olmasi lazim ve kesenin haydi haydi gorunmesi lazim.

ihmal etmemeni tavsiye ederim. 10 gun bekleyip icin icini yiyecegine git baktir. rahatlarsin. eger kesen gorunuyorsa nu lekelenme normal kabul ediliyopr ve doktorlar progestan hapi veriyorlar. bu hap zararli degil. bebegin daha iyi tutunmasini sagliyor. yani benim TR deki doktorum hamile oldugundan suphelensen bile gunde 3 tane al demisti. yani hicbir zarari yok. zaten lekelenme diye arattir okuyacaksin. herkes kullandi bu ilaci. ama kese gorunmezse kullanma. o zaman dis gebelik ihtimali yuksek.

eger bhcg 1900-2000 cikmazsa da cikan degeri yaz. yorum yapalim. ama umarim degerin yukselir ve umarim keseyi gorurusun.

inan bana bu konuyu arastira arastira prof olduk. yazdiklarim kulaktan dolma seyler degildir. bizzat internetten arastirilarak yazilmis bilgilerdir.

herkes birseyler yamiz ama ben dis gebelik gecirdim, ben de sana en dogrusunu yazayim.

canim degerinin kac oldugu degil iki gunde bir ikiye katlayip katlamadigi onemlidir. mesela 468 baktirdigin ne gun idi, 900 lu deger ne gun cikti? arada 2 gun varsa problem yok. ama tutup da 5 gun gecince ilk kan baktirdigindan degerin duzenli artmiyor demektir. bu da ya dis gebelik ya da dusuk habercisi olabilir.

bende hamileligimin basindan beri lekelenme geldi. ama degerim hep ikiye katladigi icin doktor dis gebelikten suphelenmedi, olabilir normal dedi ama malesef dis gebelikmis ve tupume zarar verene kadar anlamadik. yani keseyi gormek icin senin gibi 14 gun sonra cagirdi. aslind aiki gun sonra cagirsa kese gorunmeyecek ama degeriom 2000 olacak. demeliydi ki 2000 iken kese gorunmeliydi yok, dis gebelik o zaman. hemen ilacla mudehale edilebilirdi tupumun alinmasi gerekirken.

su anda kesenin gorunmemesi normal canim. cdoktorun sana soylemeli idi. kese en az 1500-2000 civarinda gorunur.

bence eger icini rahatlatmak istiyorsan iki gun sonra kan testi yaptir ve kesene bakit. 900 lu ya degerin. iki gun sonra 1900-2000 civari olmasi lazim ve kesenin haydi haydi gorunmesi lazim.

ihmal etmemeni tavsiye ederim. 10 gun bekleyip icin icini yiyecegine git baktir. rahatlarsin. eger kesen gorunuyorsa nu lekelenme normal kabul ediliyopr ve doktorlar progestan hapi veriyorlar. bu hap zararli degil. bebegin daha iyi tutunmasini sagliyor. yani benim TR deki doktorum hamile oldugundan suphelensen bile gunde 3 tane al demisti. yani hicbir zarari yok. zaten lekelenme diye arattir okuyacaksin. herkes kullandi bu ilaci. ama kese gorunmezse kullanma. o zaman dis gebelik ihtimali yuksek.

eger bhcg 1900-2000 cikmazsa da cikan degeri yaz. yorum yapalim. ama umarim degerin yukselir ve umarim keseyi gorurusun.

inan bana bu konuyu arastira arastira prof olduk. yazdiklarim kulaktan dolma seyler degildir. bizzat internetten arastirilarak yazilmis bilgilerdir.

arkadaşlar bende gecirdim ve kibelenin tüm dediklerine bende katılıyorum.
özellkle bhcg 400 küsür iken doktorun kese görmeye çalışması cok ama cok garip.
1000 lerden sonra gözükür.
doktor bunu bilmiyorsa vay haline.

bende 2 günde bir ölçtürerek kesin dış gebelik teşhisi konmuştu.
benim kibbele gibi normal görünümde katlayıp gitmiyordu.
aynı seviyelerde 2 ileri 1 ger yapıyordu, teşhisim daha kolay oldu bu yüzden.

ihmale gelmez arkadaşlar.
en ufak tereddütünüz varsa, lütfen gidin doktora, gerekirse başka doktora gidin.

ya benim kafam karıştı 1613 lü değerle gittim dr a göremeyiz ama bi bakalım dedi sonra 2mm olarak bişey gördü acaba başka bişeyi kese zannetmiş olabilirmi benim değerim artışları 1613 te 3816 ya çıktı ben dış gebelikte böle yükselmez sanıodum şimdi benimki dış gebelik olabilirmi acaba

geçmiş olsun cnm ya
bhcg yi yaptırdığın günler çok önemli cnm onları yazarsan daha kolay olur

ya benim kafam karıştı 1613 lü değerle gittim dr a göremeyiz ama bi bakalım dedi sonra 2mm olarak bişey gördü acaba başka bişeyi kese zannetmiş olabilirmi benim değerim artışları 1613 te 3816 ya çıktı ben dış gebelikte böle yükselmez sanıodum şimdi benimki dış gebelik olabilirmi acaba

cnm dış gebeliktede değerler yükselebilir hatta 6000lere kadar çıkabilir
ama dr.un keseyi görmüş sorun yok demekki
endişe etme

teşekkür edrim beyaz16cım ptesiden sonra kesinleşek bebişi ondan sonra bende daha rahat olurum :)

canım bhcg değerine göre henüz kesenin görünmemesi normal birde doktorunun ultrasonu 4 boyutlumu... buda çok önemli... moralini yüksektut... bu olaylar çok yaşanıyor.. ama sonra herşey normale dönüyor.. üzme sen canını... leken geldiyse sürekli yat bendede oldu 2 ay yattım şimdi iyiyim hamdolsun... 3.5 aylık hamişim... Rabbim hepimize sağlıklı bebişler nasib etsin. amin. birde sana tavsiyem tek bir doktorun lafıyla asla küretaj olma... başka bir doktorunda fikrini al.. umarım herşey yolunda gider iyi düşün iyi olsun canım... biliyorum çok zor.. ben ilk bebeğimi kaybetmiştim şimdide gene düşük tehtidim var iki ay boyunca hep lekelenmelerim oldu ama Rabbim ömür verdiyse olur zaten.. hakkında hayırlısı olsun. amin. bol bol dua et... moral çok önemli....bi bakmışsın herşey yoluna girmiş... belkide geç döllenme yaşamış olabilirsin 1 hafta sonra herşey normale dönebilir.......sağlıkla kal canım.

bilemiyorum benimki 6. haftada görundu ultrasonda ılk kez. umarım hakkında hayırlısı olur. doktor ortada kesın bısey yokken nıye uzduyse senı. bazı doktorlara cok kızıyorum.

inan ki o kadar çok üzdü ki beni :çok üzgünüm:p.tesi günü belli olck bakalım işte Şeniz

canım bhcg değerine göre henüz kesenin görünmemesi normal birde doktorunun ultrasonu 4 boyutlumu... buda çok önemli... moralini yüksektut... bu olaylar çok yaşanıyor.. ama sonra herşey normale dönüyor.. üzme sen canını... leken geldiyse sürekli yat bendede oldu 2 ay yattım şimdi iyiyim hamdolsun... 3.5 aylık hamişim... Rabbim hepimize sağlıklı bebişler nasib etsin. amin. birde sana tavsiyem tek bir doktorun lafıyla asla küretaj olma... başka bir doktorunda fikrini al.. umarım herşey yolunda gider iyi düşün iyi olsun canım... biliyorum çok zor.. ben ilk bebeğimi kaybetmiştim şimdide gene düşük tehtidim var iki ay boyunca hep lekelenmelerim oldu ama Rabbim ömür verdiyse olur zaten.. hakkında hayırlısı olsun. amin. bol bol dua et... moral çok önemli....bi bakmışsın herşey yoluna girmiş... belkide geç döllenme yaşamış olabilirsin 1 hafta sonra herşey normale dönebilir.......sağlıkla kal canım.

off nasıl yatarım çalışıyorum :çok üzgünüm:peki kesenin görülmemesi normal ise niye bna böyle söyledi çıldırmamak elde değil ya..p.tesi gel tekrar kan testi yapalım dedi..sabrım yok bekleyemıyorum ve korkuyorum:a015:

468 li değerim ,13 martta yaptrdım 976 li değerimde 18 martta, 2 gün arayla değil yani..peki 2 gün arayla artıyorsa değer doktor neden p.tesi gel dedi..mademki 900 değerde kese görünmüoyrsa bu benı niye korkuttu :çok üzgünüm:dün gittiğimde öyle mutluydum ki bide eşimin d.günüydü unutamıycağı bi an olacktı onun için ama nerdee hiçbişi yapamadım senağlama şimdi ne hamıleyim diyebilioyrum ne de değilim..ne kadar kötü bir durum.. karmakarışığm şu an:a015:

canım sanırım düşük yapıyosun o 400lü değerin 10 gün içinde çok yükselmesi gerekir. ban da öle olmuştu. dış gebelik için 2 günde bir kan testi yaptırır ,kan sayımı yaptırır. eğer kan değerin azalıyosa düzenli kendiliğinden düşücek dmektir. benim öyle oldu.dış gebelik değildi. umarım seninde değildir.

inşallah canım inşallah:Saruboceq:

canım inşallah hayırlı haberler alırsın seni çok iyi anlıyorum yalnız bende hamileyim ve hiç kanda baktırmadım daha önümüzdeki haftalarda gitcem doktora net göründüğü zaman gideyim diye düşndüm ama şimdi aklıma takılıyo benim değerlerim nasıl diye allah hakkımızda hayılısını versin arkadaşım tüm hamilelerin yardımcısı olsın ALLAH ım

canım bende dış gebelşik geçirdim ilk değerim 217ydi çok yeni o nedenle görünmüyor olabilir dendi ve 2 gün sonraya gün verdi malesef ertesi günü kanamam oldu bildiğin şekilde sonrasında lekelenmetye döndü sonra 2 günde bir kanda baktılar değerle düşüyordu o nedenle düşük dendi 90lara kadar düşmüştü sonra bir anda tekrar 196 ya çıktı kii öyle farkedildi..senin doktor neden o kadar uzun arayla bakıyor anlamadım..dilerim dış gebelik değildir Allah yardımcın olsun canım ama ihmal etme istersen birde farklı bir doktora görün çoğu farkedemeyebiliyor..malesef bende öyle oldu..inşallah hayırlı haberler alırsın

kızlar dış gebelik olma ihtimalim % de kaçtır bişi söleyin n'olur benı yanlız bırakmyın içim rahat olsun en azından ...çok istiyorumm:CüvCüv:

canım inşallah hayırlı haberler alırsın seni çok iyi anlıyorum yalnız bende hamileyim ve hiç kanda baktırmadım daha önümüzdeki haftalarda gitcem doktora net göründüğü zaman gideyim diye düşndüm ama şimdi aklıma takılıyo benim değerlerim nasıl diye allah hakkımızda hayılısını versin arkadaşım tüm hamilelerin yardımcısı olsın ALLAH ım

amin cnm akardaşım..inş. cnm p.tesiyi beklıyrm işte..sende bi git doktora bekletme Şeniz

X