herkes birseyler yamiz ama ben dis gebelik gecirdim, ben de sana en dogrusunu yazayim.
canim degerinin kac oldugu degil iki gunde bir ikiye katlayip katlamadigi onemlidir. mesela 468 baktirdigin ne gun idi, 900 lu deger ne gun cikti? arada 2 gun varsa problem yok. ama tutup da 5 gun gecince ilk kan baktirdigindan degerin duzenli artmiyor demektir. bu da ya dis gebelik ya da dusuk habercisi olabilir.
bende hamileligimin basindan beri lekelenme geldi. ama degerim hep ikiye katladigi icin doktor dis gebelikten suphelenmedi, olabilir normal dedi ama malesef dis gebelikmis ve tupume zarar verene kadar anlamadik. yani keseyi gormek icin senin gibi 14 gun sonra cagirdi. aslind aiki gun sonra cagirsa kese gorunmeyecek ama degeriom 2000 olacak. demeliydi ki 2000 iken kese gorunmeliydi yok, dis gebelik o zaman. hemen ilacla mudehale edilebilirdi tupumun alinmasi gerekirken.
su anda kesenin gorunmemesi normal canim. cdoktorun sana soylemeli idi. kese en az 1500-2000 civarinda gorunur.
bence eger icini rahatlatmak istiyorsan iki gun sonra kan testi yaptir ve kesene bakit. 900 lu ya degerin. iki gun sonra 1900-2000 civari olmasi lazim ve kesenin haydi haydi gorunmesi lazim.
ihmal etmemeni tavsiye ederim. 10 gun bekleyip icin icini yiyecegine git baktir. rahatlarsin. eger kesen gorunuyorsa nu lekelenme normal kabul ediliyopr ve doktorlar progestan hapi veriyorlar. bu hap zararli degil. bebegin daha iyi tutunmasini sagliyor. yani benim TR deki doktorum hamile oldugundan suphelensen bile gunde 3 tane al demisti. yani hicbir zarari yok. zaten lekelenme diye arattir okuyacaksin. herkes kullandi bu ilaci. ama kese gorunmezse kullanma. o zaman dis gebelik ihtimali yuksek.
eger bhcg 1900-2000 cikmazsa da cikan degeri yaz. yorum yapalim. ama umarim degerin yukselir ve umarim keseyi gorurusun.
inan bana bu konuyu arastira arastira prof olduk. yazdiklarim kulaktan dolma seyler degildir. bizzat internetten arastirilarak yazilmis bilgilerdir.