Diş fırçalama savaşı

kalemkitap2

Kapsama Alanı Dışında !
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
1.977
6
156
Diğer
Çocuğunuzun dişleri çıktıktan sonra, yani 1.5 yaşından itibaren dişlerinin temizliğine dikkat etmeniz gerekir. Erken yaşta başlanacak ağız ve diş bakımı ile ileri yaşlarda oluşabilecek çürükleri ve diğer problemleri önleyebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuz herşeye hayır demeye başlamadan bu alışkanlığı edinirse işiniz kolay olur. Yutma ihtimaline karşılık iki – üç yaşına kadar diş macunu kullanmadan sadece suyla fırçalama yapılmalıdır.

Çocuğunuz diş fırçalamayı sevmiyorsa şu yolları deneyerek ona fırçalamayı sevdirebilirsiniz:

İyi örnek olun.
Diş fırçalamayı ailenin birlikte yaptığı bir aktivite haline getirin. Dişlerinizi fırçalarken çocuğunuzun sizi seyretmesine izin verin ve günün en eğlenceli işini yapıyormuş gibi davranın. Birlikte fırçalayalım deyin.

Kendi fırçasını seçmesine izin verin.
Sevdiği bir fırça olursa daha hevesli olabilir. Çizgi film kahramanları ile süslenmiş veya kendi istediği renkte bir fırçası olsun.

Oyuncaklarının dişlerini fırçalatın.
Fırçalama denemeleri yapmak çocuğunuza hem eğlenceli gelir hem de daha iyi öğrenir. Tabii ki su ve macun kullanmadan oyuncak hayvanlarının dişlerini fırçalamasını söyleyin. “Onların da fırçası var, bak senin de” diyerek herkesin dişlerini fırçalaması gerektiğini anlatmış olursunuz.

Takdir edin.
Dişlerini her fırçalayışında onu övün, ne kadar güzel yaptığını söyleyin. Bu davranışınız yaptığı işin doğru olduğuna inandırır ve devam etmesini sağlar.

Büyümekten bahsedin.Çocukların çoğu büyümek ve büyükler gibi olmak ister. Dişlerini fırçaladığında “Benim oğlum ne kadar büyümüş dişlerini fırçalıyor” deyin.
alıntı

yaramı açtın sevgili kelebek,bu konuya değindiğin için teşekkürler.
of of hepsini denedim.olmuyor olmuyor
daha da başka bir sürü şeyler denedim.(kaç yıllardır uğraşıyorum,1 yaşından beri diş temizliğine önem veriyorum)
öğretmeni tablo vermişti,fırçalayınca çarpı atıyorduk.ama tablo bitti,herşey bitti.
2 yıl önce çok şiddetli diş agrısı çekti ve dişini çektirmek zorunda kaldık.o zman pişman olmuştu fırçalamadığına,hep söz veriyordu bir daha fırçalaycağım anne diyordu.ama sonra hemen unuttu (
7 yaşında küçük değil artık.
hatırlatıncada surat asıyor,mızmızlanarak yapıyor.
ne yapacağım bilemiyorum.farklı fikirleri olan var mı?

Son düzenleme:
sevdiği kahramanların düş fırçasını aldım.
önce diyordu ki şarjlı fırça la,o zman fırçalarım diyordu.aldık o da fayda etmedi.

benim oğlum şuan 14 aylık. 12 aylıkken dış fırçılamayı öğrendi. ve bunu kendi istedi ben hiç bişey yapmadım. sadece sabah ve akşamları dişimi fırçalarken bana bakıyordu hep. sonra kalemle dışıni fırçaladığını farkettim hemde hayali bide suya tutuyor. hemen gittik fırçamızı aldık şimdi yemeklerden sonra birlikte dış fırçalıyoruz. bebişlere rol model olmak çok önemli bunu anlamış oldum. fırçalamayan bebişlerle birlikte yapın alın kucağınıza geçin aynanın karşısına hem eğitici hemdee çok eğlenceli

canım ben anasınıfı öğretmenliği okuyorum biz bu gibi konularda yıldız yöntemini kullanıyoruz yada premack ilkesini mesela çocuğunuza dişlerini fırçaladığı her gün için bi yıldız verin ve bu yıldızlar mesela 15 tane olduğunda onu biryere götürün yada istediği birşeyi yapacağınıza söz verin ve bu sayıyı zamanla arttırın mesela 15 iken 20 yapın 20 bitince 30 gibi ama ilk olarak 5 yıldızla başlayın biz bu yöntemden genelde hep sonuç alıyoruz ilerde yıldız sayısı arttıkça alışkanlık oturuyor ve çocuk kendiliğinden fırçalamaya başlıyor zaten oturması için bu alışkanlığın en az 2 ay yaptırın bu dediğim yöntemi fakat asla zorlamayın mesela deyinki
tatlım bugün dişlerini fırçalamaman beni çok üzdü çünkü çok güzel bi sürprizi kaçırdın ama yarın fırçalar ve dewam edersen telafi edebiliriz gibi...
çocukla asla inatlaşmayın çünkü bunu bir irade savaşına dönüştürecektir şimdiden kolay gelsin bi problem olursa yazabilirsiniz buraya yardımcı olmaya çalışırım
BAŞARILAR opuyorumnanaktan

verdiğin fikirler için çook teşekkür ederim arkadaşım.a.s.
inşallah anlattığın yöntemi uygulamaya çalışacağım.
+ rep gönderdim:1hug:

Benimde oglumla kizim ben fircalayin demeden fircalamiyorlar.Yine kizim
demeden yapiyor arada ama.Hatta ogluma git fircala desem bile salliyor.
Bende sikayetciyim bu durumdan.

netertuacım ne war ne yok tatlımmm başarılı oldun inş opuyorumnanaktan

ilginiz için teşekkür ederim ama hiç sormayın ya benneyaptımki
yakın zamanda denedim.güzel bir tablo hazırladım.güzelce buzdolabının üzerin astım.
sizin dediğiniz gibi 5 puanı olunca ödülünü de kararlaştırdık
ilk gün heyecanlıydı hemen fırçaladı hatta iki kere fırçaladı.
ama sonra :1no2:

bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.

aaa bıraktı mı tatlım o zaman ödül çekici diilmi yeterince bu bana bunu düşündürdü tatlım onun çok istediği birşey olmalı opuyorumnanaktan

sevgili fenomen ilgin için çok teşekkür ederim.
ödülü kendi seçti.seçimi ona bıraktım halbuki.
bir umursmazlık ,boşvermişlik var.
sonumuz hayır olsun bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…