• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş ateşi ile ilgili ilk bebeğim tecrübeli anneleri bekliyorum

Handleme

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2021
108
66
18
30
Merhaba hanımlar bizim için mesai başladı ilk bebeğim kayınvalidem baktı dişi patlamış dedi. 2 gündür ateşi var yani şöyle vücudu serin ama kafası sıcak ağız içi sıcak emzirdiğim de daha iyi anlıyorum. Ateşi bir bakıyorum düşmüş bir bakıyorum çıkmış. Kakasını Günde 2 kere yapıyor ama cıvık yapıyor. Ateşi 36.9 en fazla 37.5 oluyor. 38 olmadığı için ateş düşürücede vermedim vermelimiyim

Oglumun doktoru ates dusurucu verdirmedi. Onun yerine Tetagil diye bir toz verdik cok sık olmamasi kaydiyla.

Yavrunuzun disleri inci gibi siralansin. 🌸

Oglumun doktoru ates dusurucu verdirmedi. Onun yerine Tetagil diye bir toz verdik cok sık olmamasi kaydiyla.

Yavrunuzun disleri inci gibi siralansin. 🌸
Amin bugün bende fark ettim iyice yarılmış
20220810_084645.jpg

Oy kuzum benim agliyor muymus bir de 🥲

Ates dusurucu vermeyin. Sık ates dusurucu vermek israrci ateslere sebep olur cunku vucut o an atesi yukseltmeye ihtiyaci oldugu icin yukseltiyor atesi. Mikrobunu kirmak icin sutu kaynatiyoruz ya benzer bir mekanizma var. Doktor kadir tugcu'nun atesle ilgili yazilarini okuyun mutlaka.

Her bebek ayri belirtilerle dis cikarir. Kimisi cok rahat cikariyor kimi ishalle, kimi atesle, kimi salyayla, kimi cilt dokuntusuyle, kimi istahsizlikla vs. Gelir gecer, bebegi rahatlamaya tabi ki calisin ama atesine, ishaline vs cok mudahale etmeyi huy edinmeyin. Cok evhamli bir anneye donusursunuz

Diş atesimiz hiç olmadı ama bildiğim kadarıyla zaten dış ateşleri 38lerden sonrasını görmüyor. 38,3ten önce ve ılık duştan sonra düşüyorsa bize kesinlikle ilaç vermeyin diyor doktorumuz. Ateşi olduğunda küvetine varsa havuzuna su koyun hem ateşini düşürür hem vücudunu rahatlatır. Meyve/Sebze fileleri var onlara yediği meyveleri koyun dolapta bekletip verin. Yeşil soğanın beyaz kısmını, diş kaşıyıcıları yine soğutup verebilirsiniz.
İnci gibi dizilsin dişleri 😊

Amin inşallah çok zor süreçmiş. Ahh yavrum benim 20 lik diş çıkınca hayattan bağımı koparmıştım 🥺 Allah bilir ne çok acıyordur canı yavrumun 😔

Back