#direnşort

boylesine

her şey güzel olacak.
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
9.726
343
148
Bayram namazına, hastaneye, cenaze evine şortla gidilir mi?

Bayram tatili için İstanbul’dan arife günü otomobille yola çıkanlar, 3 saatlik Bolu yolunu 15 saatte almışlar. Tam bir kabus!
Onların terk ettiği trafiksiz-egzozsuz boş sokaklarda dün sabahın erken saatlerinde yürüyüş yapıyorduk. Karşıdan gelen ve sabah koşusuna çıktığı her halinden belli olan kır saçlı şortlu bir bey, bizi görünce yavaşlayıp “Levent Camii ne tarafta?” diye sordu. Biz yolu gösterince de bayramımızı kutlayıp Cami yönünde koşmaya devam etti…
Anlaşılan bayram namazına yetişmek istiyordu. Nitekim 10 dakika sonra ezan okundu. Doğrusu çok merak ettim; adamın sırtındaki küçük çantada bacaklarını örtecek bir pantolon var mıydı? Yoksa artık namaz bile şortla kılınabilir hale mi geldi? Evet merak ediyorum; çünkü son dönemde en olmadık yerlerde her yaştan, çoğunluğu kadın, kısacık şortlu insanlara rastlıyorum.

Şort giymeyi severim
Aslında giyim eşyası olarak şortu çok severim. Yerine göre çeşitli boylarda şortları, her yaştan kendine yakıştırarak giyenleri keyifle seyrederim. Özellikle tatil yörelerine gidiş-gelişte havaalanlarında ve uçaklarda çok renkli, değişik desenli şortlar hep dikkatimi çeker.
Kendim de şort giyerim, ama yerine göre tabii... Tatil yöresinde giyebileceğim şortla kalkıp da markete, hastaneye, postaneye gitmeyi aklımın ucundan geçirmem. Ne var ki günlük market alışverişini yaptığım Akmerkez Macrocenter’de de, Etiler Gurme Carrefour’da da bu yaz başından beri minnacık şortlarıyla gelen kadınlar dikkatimi çekiyor. Hani öyle tatilden gelmiş ve hemen geri dönecek gibi yanık bir halleri de yok; frapan tipler de değiller...
Geçen gün rutin kan ve idrar tahlillerim için yıllardır müdavimi olduğum Biruni Laboratuarı’na gittim; orada da tahlil için gelmiş şortlu kadınlara rastlamaz mıyım? Bu ilk kez oluyor…

Geri kafalı mı oldum?
Bitmedi; hafta başında bir muayene için gittiğim Amerikan Hastanesi’nde sıramı bekliyordum. Baktım, 50-55 yaşlarında bir hanım, bacaklarını neredeyse kasıklarına kadar açıkta bırakan kısacık şortu ve yanında eşiyle birlikte gelip karşımdaki koltuklara oturdular. Hangisi hastaydı bilmiyorum, ama hastaneye gitmenin de bir adabı yok mudur?
Her türlü aykırı davranışa ve değişik fikre açık olan ben, galiba hayatta galiba ilk kez bir şeyi bayağı yadırgıyorum. Ben mi geri kafalı olmaya başladım, yoksa bu yaz sadece popoları kapatıp, baldırları tamamen açıkta bırakan şort giymek çok mu moda oldu bilemiyorum valla…
Hele geçen hafta İstanbul’da bir cenaze evinde, yine orta yaş üstü bir hanımı, ancak tatil beldesinde giyilebilecek kısalıkta bir şortla görünce “pes artık” dedim. Umarım cenazeye de aynı şortla gitmemiştir. Bu bayram eminim, bayram ziyaretlerine de kısacık şortlarla gidenler olacaktır.

Yoksa AKP’ye tepki mi?
Acaba diyorum, özellikle orta yaş ve üstü kadınlarda beni rahatsız eden bu kısacık şortlar, Başbakan Erdoğan’ın giderek otoriterleşen ve muhafazakarlık dozu artan iktidarına karşı, laik kesimden yükselen bir tepki şekli mi?
“Senin yandaşların kapandıkça ben açılacağım!”
“Hamileler sokağa çıkmasın mı diyorsunuz, ben inadıma karnımı daha da ortaya çıkartan dar tişörtler giyeceğim!”
Örnekleri çoğaltabiliriz.
Galiba bu ihtimali de dışlamamak lazım.

Meral Tamer
Milliyet gazetesinden alıntıdır.

Moda olması da etkili ama artık insanlar tepki gösteriyor. Dinden soğuttular insanları, bu konuda çok dertliyim.Konuşursam susmam

Yazara katılıyorum, olur olmaz heryerde şort ve bıngıl bıngıl bacak görmekten bö geldi. Kış gelsede kurtulsak..

bi insan bi insanı dinden soğutamaz.ben de akp nin birsürü davranışını uygulamasını beğenmiyorum dinden mi soğuyayım ya da genel olarak hiçbir siyasi partiyi tam manasıyla desteklemiyorum memleketten mi soğuyayım?en fazla siyasetle haşır neşir olmazsın,temel vatandaşlık görevin olan oyunu verirsin biter.
hanımefendinin yazısı ise tamamen ilgi çekmek için bence.2 ay önce şortla ilgili yazsa ses getirmezdi ama gezidir,hamilelkitir derken baktı bu konuda iş var yatırım yaptı.Yazıda yaşlıların ve bayram bilmem ne ziyaretlerinin şortu elelştirilmişken sanki genele ayar vermiş gibi tepkiler ayyuka çıkmış.hurriyet manşet geçiyo
falan filan

Saçmalamış...Sen sevmiyorsun giymiyorsun diye başkaları da mı giymeyecek?Ben de şehirde kısa şort giymem ama giyen kimseden de rahatsız olmadım şimdiye kadar.
Cami,namaz,cenaze gibi ortamlar dinle ilgili olduğu için belirli bir giyinme adabı olacak tabi ki.Ama bunun dışındaki yerlerde giyiniş şekli tamamen kişinin zevkine kalmış.
İktidara tepki olarak giyinildiğini zannetmiyorum.Moda olduğu için beğendikleri için giyiyorlar büyük ihtimalle.Ama bu baskılar artarsa ne olacağı belli olmaz tabi yarın öbür gün çıplak adamlar kadınlar görebiliriz sokaklarda

valla yaz günü pantolon giyemiyorum terden bayılaacak gibi oluyorum şort da giyerim kapri de geçen de hastaneye göz muayenesine şortla gittim orada birçok hasta kadını erkeği de yazlık kıyafetleriyle gelmişlerdi. bu yaz günü insanların şort giymesinden daha doğal ne var ben merak ettim. hele ki şort kadınlar için can kurtarıcı nitelikte etekle çok rahat edemiyorum ama şortla kuş gibi hissediyorum kendimi. bu yazar çok içerlemiş yazık kendisi de geçirsin ayağına bi şort çok darlandıysa.

milletin ne giydğinden size ne kardeşim. taktınız orasına burasına. ister şort giyer,ister çarşaf. size ne.
bıktırdınz ya. kusacağım artık. midem bulanıyor bunları okudukça. gidin başka şeylere kafa yorun da işe yarasın.

Son düzenleme:
böle konuları görünce vallahi utanıyorum yaa, bıktım artıkk ..
günümüzde hala etek giyen kadına hoş bakmıyolar, şort her yerde giyilir mi beni rahatsız ediyo, kadın açık giyinirse tacizi tecavüzü hakediyo gibi konular konuşuluyo ya yuh diyorum yaa yuhh ..
siz hiç etrafta çarşafla geziyolar, Allah Allah her ortamda bu giyilir mi ya da bu kıyafet beni rahatsız ediyo tarzında bi beyanda bulunanı gördünüz mü..
Allah aşkına rahat bırakın artık kadınları,
ister sadece totosunu kapatcak kadar etek giyer, ister selülit dolu bacaklarını açan şortlar giyer..
tercih meselesi arkadaş yaa..
benim bacağıma bakcağına erkek milleti otursunda uçkuruna sahip çıksın.

Bence çok güzel ifade etmiş.Sonuna da acaba bu sebepten mi diye eklemiş.
Açık olmama rağmen yazı beni hiç rahatsız etmedi.
Kendisi de (benim gibi) yerine göre şort giydiğini belirtmiş.
Dini açıdan değil adap açısından baktığını düşünüyorum.
Giyim adabı konusunda sonuna kadar katılıyorum.
Nasıl ki düğüne tişört-kotla gitmiyorsak başka yerlerin de giyilmeyecekleri vardır.

şort yada mini falan giymem de hoşlanmam da ama kendi adıma..

iyi de birisi şort giyiyor bakkala,manava,hastaneye,postaneye öyle gidiyor diye bundan sana ne bana ne? abartılmıyor mu artık,kadınları eve hapsetsinler de tam olsun..bu nedir ya,millet işini gücünü bırakmış insanların hamileliğiyle,ne giyeceğiyle,kaç çocuk doğuracağıyla ilgileniyor..yasa çıkarılsın şurada etek,şurada pantolan,şurada şort giyilir diye ona göre giyinsin herkes de.

yazın palto ile gezecek değil insanlar,çıplak da gezmiyorlar sorun ne?

hepimizin en büyük sorunu kendisinden farkli olani kabul edemeyip direk karsiti yargilamasi..

bu yüzden degilmidir ki

basi örtülü bacima 'ay baksana yazin sicaginda pisiyor' diyerek aciyarak bakmak..

ve bu yüzden degilmidir ki

kisa sortlu bacima 'ay bunun yatacak yeri yok' diyerek aciyarak bakmak..

önce i n s a n olmayi ögrenmeliyiz..

Kırmızı yere kadar iyi gidiyordu.

Bu olayı da AKP'ye bağladılar ya, pes...

Evet AKP'yi sevmiyorum, gerçi hiçbir siyasi görüşüm de yok ama...

Ne demek AKPye inat açılmak ?? Hiçbir bağlantı kuramıyorum. Ben de sevmiyor olmama rağmen feracesini üstünden çıkarmayan tesettürlü bir bayanım. Hiçbir zaman aklımın ucundan geçmedi hadi AKPye karşı saçımı açayım düşüncesi...

Burdan bari sömürmesinler artık. Bundan bari birşey yontmasınlar. Yeter artık.

yazın palto ile gezecek değil insanlar,çıplak da gezmiyorlar sorun ne?

sorun 'ciplak' göreceli bir kavram olmasi..
kisinin din kültür egitim seviyeinse (vs) göre ciplak'in acilimi degisebilir..

A kisiye göre ciplak demek giyisisiz olmak demek.
B kisiye göre ciplak demek kisa kol dekolte yada iste sort demek.

Sorun bence dedigim gibi farkliliklari kendimize yediremeyesimiz...

çıpkaklık konusunda sana katılmıyorum..kaldı ki şortu,kısa kolu çıplaklık olarak algılıyorsa o karşıdakinin sorunudur ve ben öyle algılıyorum sen bunu giymezsin diyemez..

ancak farklılık konusunda katılıyorum..insanların ne giydiği ne içtiği ile o kadar ilgilenir olmuşuz ki kendi davranışlarımızı görmüyoruz bile..

hedeflerimiz olmalı ulusca milletçe DAHA İYİ Bİ YAŞAM,HUZURLU ORTAM,YENİ NESİLLER İÇİN GÜZEL BİR GELECEK vs vs vs ve bu hedefe giderken KİM NE GİYİNMİŞ? KİM NE YEMİŞ??? KİM NE DÜŞÜNMÜŞ uzun yazmak istemediğimden kısa cümleler kuruyorum AMA YETERRRRRR yahu yeter millet uzaya ,aya gitti,biz halaaaaa yayaa

osmanlı imparatorluğu istanbul almak için saldırıya geçtiğinde ,halk MELEKLER KANATLI MI ? KANATSIZ MI ?? diye kendi aralarında bölünmüş.İSTANBUL gitmiş :))))))))))))

bu sorunu doğuran daha büyük bir sorun var bence:
Kavramları değil kişileri tartışmak.
Yani ben şortu sevmeyeyim,giyeni değil.
Ya da o akp yi sevmesin,oy vereni değil.

Hadi bi de ara madde:
Farz edelim üstteki maddeyi sağladık,sonra da
Birbirimiz doğru anlayalım,ne kast ettiyse onunla iştigal olalım

O zaman farklılıklarımız ve nefretlerimiz bir nebze azalır sanki

Yazar saçmalamış da konuya bir yorum yapmak gerekirse herkes istediğini giyer kimseyi ilgilendirmez. Ama biraz da insanlar kendisine yakışanı giyse komik duruma düşmeseler daha iyi olacak. Ayrıca yazar saçma bir şekilde ifade etse de her kıyafetin yakıştığı belli yerler olduğunu ben de düşünüyorum. Aşırı dikkat çekmek özellikle bir bayanı inanılmaz itici yapıyor.

dün hastaneye bir bayan geldi, vücudu tamamen kapalı yüzü de dahil ellerinde eldiven var simsiyah, he garibime gitti mi gitti açıkçası komple siyah çünkü hiçbir nokta yok gözüken in mi cin mi belli değil, kimliğini aldım ama kimlikteki kişi o mu değil mi yüzünü açtırsam mı dedim neyse. garibime gitmiş olsa da dini inancı bişey demedim. şort giyene de kimse karışmamalı. hakkı da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…