Direksiyon sınavını geçebilmek için

Tamam aynen dediğiniz gibi park ve takildigim diğer yerlerde daha çok calistirmasini isteyim.Zaten 24 ders alacağım süre içinde bunlar geçmem için yeterli olacaktır inşallah
24 ders kac liraya mal olacak size? Biraz fazla aliyorsunuz diye dusunuyorum acikcasi, 10 saatte cozersiniz. Ben bu sinav sistemine ilk girenlerdenim 8 saatte cozmustum zaten en sorunlu konu paralel park, nadiren yokus kalkisin oldugu guzergah secilir.

Benden size tavsiye, instada bolca direksiyon hocasi park hileleri, kalkis hileleri öğretiyor.

Bir de sadece sinav icin soyluyorum bunu, yazildiginiz kursa mutlaka egitim aldiginiz aracla ayni marka modelde araçla sinava girmek istediğinizi belirtin.

Ve en onemlisi (duz vites icin) debriyaj tepkilerini ogrenebilmek adina mumkun oldugunca duz taban ve sıkı baglanabilen bir ayakkabiyla ders alin, suslu olacağım diye topuklu ayakkabiyla ders almayin. Senelerin şoförüyüm halen topukluyla hissedemiyorum debriyaji mesela :)

Direksiyon hakimiyeti icin mutlaka sehrinizin en kalabalik ve dar caddelerinde ders alin, bu en onemlisi bana kalirsa, parki bos alanda da calisirsiniz ama direksiyon hakimiyeti sıkısık yollarda ogrenilir.

Normalde 14 ders saatidir, +10 saati ücretli mi alıyorsunuz? Öyleyse baştan almanız gereksiz olmuş sonradan alabilirsiniz

Bende usta öğreticiyim kursumuz var hiç bilmemek çok daha iyi. Diğer türlü kafa karışıyor kendi bildiğinizle hocanın anlattığı uyuşmayabiliyor. Bütün taktikler veriliyor zaten parkurda dikkatli olursanız öğrenirsiniz hemen

Bana kalırsa pratik yapmayın. Pratik yapacağınız araç farklı kurs aracı farklı o yüzden kendinizi zora sokmuş olursunuz. Parklarda hocalar hep dubalari baz alarak anlatmıştı ben ezbere girmiştim. İnternette benim güzergahın videosu vardı hocaların çektiği burada 1. vitese aliyoruz şurada vitesi 2ye çıkarıyoruz vs gibi sabah akşam onları izleyip ezbere girmiştim ben açıkçası. Şuan araç kullanamıyorum bu yüzden ezbere aldığım ehliyeti kullanıp başkalarını riske atmamak için sadece kenarda dursun diye almıştım. He ehliyeti alayım daha sonra pratik yapar trafiğe çıkarım derseniz o şekilde de yapabilirsiniz. Şunu da ekleyeyim (ezbere dayalı aldım derken trafik magandası olmuyum gözünüzde ) derslerde de sınavda da tamamen ayna kontrolü trafik kurali vs odaklı oldum bir ehliyet için kimsenin canını riske atmaya gerek yoktu dediğim gibi sadece vites düşürme yukseltme ve parklardaki duba konusunda ezbere gitmiştim belki işinize yarar bilmiyorum.

Sonradan otomatiğe yazılsa mıydım diye düşündüm aslında ama sanırım otomatik ehliyet alırsam manuel kullanamaz, manuel alırsam ikisini kullanabilirmişim.Hem kurumda duydum hem de internetten baktım.Bilmiyorum yine de hayırlısı olsun inşallah.Evet kafada canlandirmakla olacak iş değil ama elimdeki bütün imkanları zorlayınca ancak o kalıyor geriye ders dışında.Derste kullandığım araba dışında başka araç kullanmam.Belki bu da etki eder.

Hocam kadın ama henüz başlamadık derslere.Bakarim içime sinmezse değiştirme şansım varsa değiştiririm.Bu hocayı da kuruma sorup tavsiye istememle verdiler,bakalım.Aynen ben de video izliyorum,izlemeye devam edeyim o zaman.Çok teşekkür ederim.

Paket olarak aldım.Benim aldığım en yüksek olanı.24 ders,yazılı ve direksiyon sınav ücreti de içinde.O zaman sıfırdan başlıyor olmamı avantaj olarak göreyim.Az değil ders sayısı bitirene kadar öğrenirim inşallah.Çok teşekkür ederim sağolun..

Yok canım estağfurullah hiç öyle düşünmedim.Kolay da alınmıyor zaten ehliyet, komisyoncular en ufak hatada birakiyormuş öyle biliyorum.Aynen dediğiniz gibi önce ehliyet alırım ama trafiğe çıkmak için kendimi iyice geliştiririm pratik yaparak.Çok teşekkürler..

İlk defa duydum paketi iyiymiş Öğrenirsiniz 14 derste bile öğreniliyor 24 de çok iyi pratik yaparsınız

Ben sürüşü pratik yapmama rağmen 1.sınavda aşırı heyecan yaptım ve kalmıştım:) yani sakin olursanız ve güzel derslerinizi alırsanız kazanırsınız. Hic birsey olmaz
En iyi taktik sakin olmanız heyecan yapmamamız sonrası zaten öğrendikleriniz olacak gerisi gelir merak etmeyin

İnşallah dediğiniz gibi olur.Heyecan yapmamaya çalışacağım, çünkü bu durum etkiliyormuş sınav durumunu ama o an komisyoncuyu görünce insan heyecan yapıyor vs gibi yorumlar okudum.İster istemez etkilendim.İnsallah sakin bir şekilde girer geçerim.Çok teşekkür ederim..Size de hayırlı olsun..

direksiyon sinavi ilk kez araba sürecek biri icin zor olabiliyor ama en onemli sey kendinize guveniniz ve sogukkanlı olmaniz. eger cevrenizde pratik yaptıracak birisi yoksa 24 saat almak gayet mantikli olmus, benim hocam son derslerimizde sınav provası yapıyordu hicbir seye karismiyordu az cok belli ediyordu zaten gecip gecemeyecegimi. bol bol park yapin mantigini kavrayin ve ezberleyin. eger gecemezseniz de hic sıkıntı yapmayin sinav ortamini deneyimlemis olursunuz simdiden basarilar diliyorum gonlunuzce olsun

İlla ki geçersiniz ya. Kimde doğuştan şoför olmuyor ya. Zaten büyük ve ölümlü kazaları genelde kendine usta diyen şoförler yapıyor. Acemiler ise hız sınırını aşmıyor, daha dikkatli daha yavaş kullanıyor. En fazla trafikte biraz sıkışıklığa neden olabiliyor :)

Arabayı sizin kontrol ettiğinizi unutmayın yeter. Zaten bir süre sonra, yanlış tabir olabilir belki ama kas hafızası oluyor. Yani yarım debriaj filan yapmaya uğraşmıyorusunuz. Ayaklar kendi kendine debriaj -gaz dengesini ayarlıyor. Duracakken kendi kendine frene kademeli basmayı, tam zamanında debriaja basmayı ayarlıyor. Refleks gibi oluyor yani.

Bir de bu tavsiyem trafik kurallarına aykırı olacak ama eğer yapabiliyorsanız, tek elle araç kullanmayı öğrenin. Özelle dönüş ve vites geçisi esnasındaki direksiyon hakimiyetinde çok faydalı. Ama ilk etapta ve kursta değil tabi. Sınavda hiç değil zaten :)

Çok teşekkür ederim Şöyle düşündüm 24 dersi tamamladıktan sonra halâ eksik hissediyorsam 3 ders daha alır öyle girerim sınava.Aynen dediğiniz gibi parklara ve eksik hissettiğim yerlere daha çok çalışırım.

Yazdiklariniz o kadar motive ediyor ki bugün burdaki yorumların verdiği rahatlık ve cesaret vardı üzerimde..Aynen zamanla debriyaj fren ayaklarım alışır diye düşünüyorum.Daha önce de duymuştum bunu.Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…