Direksiyon sınavını geçebilmek için

Huzurkokanmevsimler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2022
941
1.209
43
35
Arkadaşlar iyi akşamlar ehliyet teorik sınavını evde video izleyip test çözerek ilkte geçtim çok şükür.Yakinda direksiyon derslerim başlayacak ve araba sürme konusunda hiç bilgim yok sıfırdan öğreneceğim nasipse.Genellikle ilk sınavı geçme konusunda olumsuz yorumlar duyup,okuyorum.24 ders alacağım ama onun dışında pratik yaptıracak kimse yok çevremde.Bu şekilde kazanmam mümkün mü?Tabi elimden geldiğince kendimi derse verip öğrenmeye çalışacağım.Bu konuda bana vereceğiniz taktikler var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Zaten kursun aracı dışında başka araçla ve başka biriyle bence pratik yapmayın. Bence amacınız da araba kullanmayı öğrenmek değil, direksiyon sınavını geçmek olsun. Çünkü o kadar kısa sürede ezberci bir eğitimle araba kullanmayı öğrenemiyoruz. Parklarda direksiyonu kaç kere çevireceğinize kadar söylüyorlar mesela, çalıştığınız güzergah ile sınava girdiğiniz güzergah aynı. Korkmayın, hocayı dinleyin, sakin olun, geçersiniz. Ehliyeti aldıktan sonra da güzel bir hoca tutuuupp misler gibi öğrenirsiniz

İlk direksiyon dersimdeki hoca sert aksi biriydi 3 ders sonrası değiştirdim 2 hoca şeker gibiydi ve sınavda en iyi en tatlı hocalara denk geldim rampada kalırım kesin demiştim... Sınav hocası debriyaj titrediği an bas gaza bas demişti usul usul zaten söylüyorlar ha birde soru soruyolar dikkatini ölçmek için kulağın onlarda gözlerin sağda solda aynada yolda olsun sağ olsun geçtim kasmayın iyi hocalara denk gelmeniz dileğiyle... Geçersin inanıyorum sana

Çok teşekkür ederim aynen ben de duymuştum başka araç kullanmamamız gerektiğini.İnsallah geçeyim ayrıca yine bir hoca tutup kendimi daha da geliştiririm.

Dersler bitmeden hoca degistirebiliyoruz değil mi? Sevindim bu duruma.İnsallah geçerim ben de .Yazdiklariniz baya motive etti beni sağolun..

24 ders cok iyi geçersin allahın izniyle ben 10 dersle geçtim ilk seferde sadece derslerde kullandım araç ekstra farklı bi araç kullanmadım . Derslerde hiç iyi değildim ama sınavda hatasızdım

24 ders cok iyi geçersin allahın izniyle ben 10 dersle geçtim ilk seferde sadece derslerde kullandım araç ekstra farklı bi araç kullanmadım . Derslerde hiç iyi değildim ama sınavda hatasızdım
Aa çok iyiymiş çok sevindim hem sizin adınıza hem de kendi adıma.İnsallah ben de geçerim.Şu yorumlari okuyunca kendime güvenim arttı diyebilirim.

Manuel mi otomatik mi? OTomatik hiç kullanmadım ama önemli otomatikte önemli olan, direksiyon hakimiyeti. Gaz ve fren' e ayağınız zamanla alışacak, debriaj derdi yok.

Mauellerde ise en önemlisi, yani ilk etapda kaldırma ve durdurmada, debriaj' ı tanımak. Arac gitmediğince, acemi bir aday daha fazla gaz verir. Aslında debriaj kavrama noktasına gelmemiştir, debriaj hafif şekilde kaldırılarak sorun çözülebilir.

Neyse, bunlar anca tecrübe ile öğrenilir. Zaten çok da usta bi şoför değilim.

Ama manuel ise özellikle tavsiye ettiğim:

Debriaj' ın kavrama noktasını öğrenin. Yani aracı çalıştırıp 1. vitese alın ve ayağınızı tam bastıktan sonra, yavaşça debriajdan çekerek, nerede stop ettiğini öğrenin.
Pedallara nazik basın. Özellikle abs frenli araçlarda. Gaz verirken yine aynı hafif hafif.
Araç stop edince, panik yapmayın. Zaten ilk etapda boş alanda olur. İlk hamle, el frenini çekin. Kontağı kapatın ve sakinleşin.
Araç stop etmişse, frenler sertleşecek ve direksiyon ya tam dönmeyecek ya da kilitlenebilecektir. Stop edince panikle pedallara ya da direksiyona yüklenmeyin. Zaten hoca müdahale eder ama en azından ilk olarak aracın direksiyonunu sabit tutmaya çalışın.
Aracın sesinden ilk etapta bir şeyler anlamak zor olabilir. ( vites değişimi vs. ) Devir saatini kullanmayı öğrenin.

Detaylı anlatmışsınız çok teşekkür ederim.Yazdiklarinizi mutlaka dikkate alacağım.Özellikle parklarda sıkıntı oluyormuş galiba, tabi stop ettirmede de..İnşallah iyice öğrenirim.Çok teşekkürler..

Benim zamanımda yoktu ama şimdi L park filan gelmiş. O konuda da pratik lazım işte. Araçtan araca da fark eder. Hidrolik direksiyon olmayan bir arabayı park etmek başka, hidrolik direksiyon ile park yapmak başka.

Kursu geçecek kadar öğrenseniz parkları, yeter. Sonra park sensörü, geri görüş kamerası gibi ekstralar alabilirsiniz. En kötü birileri gel abla gel gel gel diye bağıryor park ederken.

Aynen dışardan birileri de yardımcı oluyor,yeterki sınavı geçeyim gerisi daha kolay olacak inşallah.Bu arada manuel olarak alacağım eğitimi.Park konusunda ve takildigim diğer yerlerde de ancak ders dışında da zihnimde canlandirarak kavramaya çalışacağım.

24 ders alıp pratik yapacağınızı söyleyip hala kalır mıyım diye düşünmeniz ben araba konusunda sıfırdım hatta sıfır üzerinden daha fazla sıfırdım 7 ders aldım ve tekte geçtim üstelik manueldi ve hiç pratik yapmadım. Kesinlikle kendinize güvenin o kadar ders alırsanız zaten gözünüz kapalı geçersiniz büyük bir ihtimal. Hiç kafaya takmayın gönlünüzü ferah tutun

Ayy inşallah ben de geçerim.24 ders alacağım, ders dışında pratik yapmayacağım.Şimdi paralel park,l park ve yeni eklenen u dönüşü var.Onlar da düşündürüyor beni ama Yazdiklariniz moral oldu.İnsallah ben de tekte geçerim.

Dur kalk olayını iyice kavradıktan sonra bol bol park çalıştırmasını isteyin hocanızdan. Benim hocam parkur park alanında çok fazla sıra olduğu için boşver ya park olayını çözersin zaten diyordu sınavda çok zorlandım park etmeye çalışırken. O yüzden mutlaka her tur sonunda park çalışması yapmak istediğinizi söyleyin

Tamam aynen dediğiniz gibi park ve takildigim diğer yerlerde daha çok calistirmasini isteyim.Zaten 24 ders alacağım süre içinde bunlar geçmem için yeterli olacaktır inşallah

keşke otomatik alsaydınız. onlarda debriaj sıkıntısı olmadığı için, daha kolay. İnternetten izlemeyle ya da kafada canlandırmayla olacak iş değil. Çünkü arabadan arabaya bile fark eder manuellerde. Aracın pedal sertlikleri ve tepkileri, vites geçiş aralıkları, yol tutuşu vs genel olarak aynı olsada, araçtan araca fark eder. Yani golf 6 kullanırken, rahmetli dedem' in 1970 li modellerdeki renosunu kullanmayı denedim. Arada dağlar kadar fark var. En basiti kendi aracımda 5. vitese çok rahat bir şekilde geçiyorum. Ama dedemin aracında geçememiştim. Çünkü araçta 5. vites yokmuş, araba 4 vitesmiş

Benim kardeşimde sıfır bilgiyle tek seferde aldı ehliyetini çok şükür geçen haftalarda. Darısı konu sahibinin başına

Hiç korkmayın ders saati de baya fazlaymış çok rahat öğrenirsiniz. Yalnız naçizane tavsiyem erkek hoca seçin :) (Tabii ki tavsiye edilen bir hocaysa)
Ben biraz garantici olduğum için kursa başlamadan baya direksiyon videosu, debriyaj-fren-gaz vites kullanımı hakkında videolar izlemiştim. Bence çok faydası oldu hoca ilk defa araç başına geçtiğime inanamamıştı. Siz de bakın isterseniz, ilk dersten her şeye sıfır olmak önemli değil ama stres yaptırabilir size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…