Direksıyon sınavını 2. De geçmek için

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.808
1.742
39
Arkadaşlar heyecan yapıyorum eşimin arabasıyla çalışsam kendı hocam çalışma dedı. Ama 20 gün ara verılmıs oluyor ve sınavdan bır gün önce 2 ders yanı ortalama 100 dk çalıştıracak kurs hocam. Sızın tavsıyenız nedır onlara kalsa özel ders alınsa daha ıyı oluyomuş valla çok para gıdıyor özel ders istemem normalde güzel kullanıyorum ama yapım gereğı panik oluyorum vs.. Sızce esımle sürücü pistine gidip çalışsam çok mu farkeder araba... Evet kursun arabası son model sıfır araba bizimki 2002 model

Merhaba. Bu konuda bütün herkes bana da aynı şeyi söyledi. Kafanız karışmasın bence eşinizin arabasıyla çalışmayın. Arada ne kadar zaman olursa olsun. O arabaya alışacaksınız ister istemez o an bir panikle yanlış bir şey yapabilirsiniz

Merhaba. Bu konuda bütün herkes bana da aynı şeyi söyledi. Kafanız karışmasın bence eşinizin arabasıyla çalışmayın. Arada ne kadar zaman olursa olsun. O arabaya alışacaksınız ister istemez o an bir panikle yanlış bir şey yapabilirsiniz
Ama ılkınde gecemedım ve tecrübe kazanmak ıcın esımın arabası dıye düşündüm

Arkadaşlar heyecan yapıyorum eşimin arabasıyla çalışsam kendı hocam çalışma dedı. Ama 20 gün ara verılmıs oluyor ve sınavdan bır gün önce 2 ders yanı ortalama 100 dk çalıştıracak kurs hocam. Sızın tavsıyenız nedır onlara kalsa özel ders alınsa daha ıyı oluyomuş valla çok para gıdıyor özel ders istemem normalde güzel kullanıyorum ama yapım gereğı panik oluyorum vs.. Sızce esımle sürücü pistine gidip çalışsam çok mu farkeder araba... Evet kursun arabası son model sıfır araba bizimki 2002 model
İkisi de aynı tarz ise problem olacağını sanmam. Siz zaten pratik eksik diye heyecan yapıyorsunuz. Bence sınav şartlarına uygun çalışırsanız kendi arabanızda hem ezberlemiş olursunuz hem de iyice oturur..
Tek sıkıntı park olabilir o da sedan araç hatchback araç farkı varsa sizin şahsi Araç ile kurs aracı arasında ondan sorun olur. Yoksa direksiyon vs hakimiyetiniz artar. Manuel alıyorsanız vites geçişleriniz düzelir.

Ama çalışırken sınav gibi çalışın. Arabayı eşiniz atıyorum çalışır vaziyette vermesin. Sıfırdan siz binin kemer ayna koltuk çalıştırma kalkış hepsini siz yapın. Sonra sınav esnasında unutup panik olabilirsiniz

Unutur daha doğrusu zaten kullanan biri olmadığı için panikler refleksleri yavaşlar ehliyeti olan biri olarak söylüyorum. Sürer mi sürer. Ama sınav heyecanı ile kalma ihtimali de var üst üste ikisi gelince.. Arabayı kaldırır eder ama panik olur. Trafikten tedirgin olduğu için ilk başta o yüzden hata yapıyor sınavda. Bir şey olmaz. Dizel benzin otomatik Manuel farkı yoksa çok aman aman fark etmez.

Unutur daha doğrusu zaten kullanan biri olmadığı için panikler refleksleri yavaşlar ehliyeti olan biri olarak söylüyorum. Sürer mi sürer. Ama sınav heyecanı ile kalma ihtimali de var üst üste ikisi gelince.. Arabayı kaldırır eder ama panik olur. Trafikten tedirgin olduğu için ilk başta o yüzden hata yapıyor sınavda. Bir şey olmaz. Dizel benzin otomatik Manuel farkı yoksa çok aman aman fark etmez.
ama arabalar arasında da fark var sanırım baya model farkı. bu da bir sorun teşkil edebilir. kendi arabasına alışkanlık olunca daha rahat arabada o an daha farklı panikte yaşayabilir gibi geliyor bana

Hocanız doğru söylemiş. Her arabanın kavraması, vitesi farklıdır. Bir de 2002 model diyorsunuz, kursun arabası yenidir. Büyük ihtimal park ölçüleri de farklıdır. Eşinizin arabası ile ancak sürüş deneyimi yapabilirsiniz ki o belki kafa karışıklığına sebep olabilir. Kurs merkezini arayıp daha fazla ders alabilirsiniz ücret karşılığında. Atıyorum 2 ders yerine 4 ders alabilirsiniz.

Bende 2. sınavda geçtim. Ek ders almadım, birisinin arabasıyla da pratik yapmadım zaten araba da yoktu yakın çevremde ama geçtim çok şükür. Banada farklı araba da kafan karışabilir denmişti. Arabadan arabaya direksiyon, gaz fren debriyaj pedallarının sertiği bile değişiyornuş. Benim tavsiyem youtube da mutlaka vardır, sınav güzargahınıza ait videolar varsa onları izleyin bol bol. Ben kendi güzargahımda anlatımlı olarak video çeken bir hoca bulmuştum. Her aşamayı tek tek anlatıyordu bana da tekrar oluyordu. Bir de mutlaka hayali araba sürün. Komik geliyor kulağa ama işe yarıyor. Ben yatmadan önce her adımı hayal ederek adım adım o arabayı kullandığımı hayal ederdim. Ayaklarımı pedallara basar gibi uygulardım.

Valla 18 ime girer girmez tekte aldığım ehliyet için ben sana tam tersi öneride bulunucam. Her türlü arabayı kullan. Babam beni biraz erkek gibi büyüttü ergenlik zamanı ve 6. sınıftaydım araba kullanmayı öğrettiğinde, heeer türlü araba kullandım 80 modelinden 2020 modeline kadar. Ancak bu şekilde her arabaya adapte olmayı öğreniyorsun ve 15 dk bir arabaya binip alışma süresi. Ama sık kullan yani şurda sınava az kaldıysa yapma bunu ancak sınava zaman varsa bol bol araba kullanıp sınav arabasıyla da sınavdan önce yarım saat geçirmen yeterli olacaktır senin için.

Kafa karıştırmasının sebebini anlamıyorum. Ben kendi aracımla pratik yaptım, o dönem benim aracım 2003 model, kursun aracı 2022 modeldi.

Zaten insan zekası gereği iki arabanın farklı olduğunun bilincinde oluyor :) heyecan atmak için kesinlikle sürüş pratiği yapın, son dersinizde de parklara ve diğer arabanın park ölçülerine çalışırsınız olur bu iş

Kafa karıştırmasının sebebini anlamıyorum. Ben kendi aracımla pratik yaptım, o dönem benim aracım 2003 model, kursun aracı 2022 modeldi.

Zaten insan zekası gereği iki arabanın farklı olduğunun bilincinde oluyor :) heyecan atmak için kesinlikle sürüş pratiği yapın, son dersinizde de parklara ve diğer arabanın park ölçülerine çalışırsınız olur bu iş
Pratık yapmadan nasıl geceyım dıyorum özel ders çok pahalı geldı

pratik yapmadan ben yapamadım, pratikle bile zor yaptım :KK45:

alın aracınızı çıkın pratik yapın kafa karıştıracak bir şeyi yok
Kurs yerım dıyokı 10 saat daha ders aş mesela dıyo tıcaret işte para kazanacak günlük 1500 dedı

Bence kafa karışmaz ya ne kadar karışabilir, arabanın mantığı aynı zaten farklı farklı arabalar kullanırım arada iş sebebiyle havuz araçları değişiyor, 15 dk da alışıyosun kavrama ve refleks hissiyatına aracın. Bence git pratik yap

Arabanız varsa tabi ki çalışın hocaları dinlemeyin. Para tuzağından başka birşey değil. Ben de ikinci de geçtim ve pratik yapmadığım araba kalmadı desem yeridir. Arabanın boyutu aynı ise (park yapmak açısından) aldığınız tüyolar işe yarayacaktır. Ben youtube'den video bile izliyordum :)çok şükür geçtim ve yapmanız gereken sakin kalmaya çalışmak sınav da.

Ben de ikincide geçtim. Kursta kullanılan araba dizel fiestaydı, babamın arabası sembol. Sorunun ne olduğunu söylerseniz daha doğru yardımcı olabiliriz. Parkta mesela aracın önemi yok. Stop ediyorsanız, arabayı kaçırıyorsanız vs evet arabada debriyaj ayarını bozmamanız daha iyi

Kesinlikle eşinizle çalışmak daha çok strese sokar, bence hocanın verdiği direktifleri ezberleyin ben kağıda bile yazıp ezber yapmıştım.

Kesinlikle eşinizle çalışmak daha çok strese sokar, bence hocanın verdiği direktifleri ezberleyin ben kağıda bile yazıp ezber yapmıştım.
Canım her koca da strese sokan cinsten değil belki adam sakin bir insan hocadan iyi gösterecek?
Hayır bir de yani ehliyet alınca da koca ile araba sürecek ayrı gidecek halleri yok:KK70:

Canım her koca da strese sokan cinsten değil belki adam sakin bir insan hocadan iyi gösterecek?
Hayır bir de yani ehliyet alınca da koca ile araba sürecek ayrı gidecek halleri yok:KK70:
Eşimle araba sürüşü yaptığım günler aklıma geldi ve kim eşinden bahsetse kavgayla bitiyor diyordu ondan şey ettim ah inşallah konu sahibinin eşi sakindir örnek olsun🤣

X