Direksiyon sınavı travmam oldu

gamzeligunler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2022
282
353
33
1 ay önce direksiyon sınavına girdim daha 5 dakika dolmadan 2 stopla kaldım. Aşırı heyecanlıydım. Neyse ikinciye girdim unutmamıştım da derslerde iyiydim. Bu sefer heyecandan arkamdaki kamyonetten korktum yandaki dubalara sürtünce yine kaldım. Sınavdan sonra da işe gittim hayatımın en kötü günüydü çok ağladım. Ne yapacağımı bilmiyorum berbat da değilim yani güzel sürebiliyorum. Her sınava girişimde kaldım demekten utanıyorum artık ne yapacağım

Ders alabilirsiniz.
Sadece araba sürebilmekten ibaret değil bu iş.
Hislerinizi de kontrol altında tutabilmeniz gerek. Kamyonetten korkup dubaya sürtmek sebepli kalmanız normal.
Sadece gaz,fren kontrol edebiliyor olmanıza bakmazlar sonuçta trafik hareket halinde,degişkenleri olan bir durum,boş arazide sürmüyoruz yada bomboş yollarda, kamyon geçer yanınızdan ne bileyim yola bir hayvan atlar,bir yerden çocuk çıkabilir. Siz sakin ve dikkatli olabilmelisiniz ki durumu layıkıyla kontrol edebilin.
Trafikte hatalar panikle yapılıyor zaten.
Kamyonlardan,tırlardan acayip korkarak ehliyet almış senelerdir de araba kullanan biri olarak yazdım bunları da.
Benim kurstaki eğitmenim biliyordu bu durumu, beni hep kamyonların vızır vızır geçtiği yerlere götürmüştü. Biraz serbestti parkurda falan kullanmadık genelde e5de kullandırıyordu. Korkarak olmaz üstüne git demişti ama tek yapamazdım bunu da,yanimda olmasının ne bileyim her an frene basabilecek olmasının da özgüveni vardı tabi ki.
Sizde ek ders alabilirsiniz bence.

Bende çok aşırı heyecanlıydım.. bir tanidigim da aynı şekilde kitleniyorum felan diyodu sakinleştirici bı ilaç içmiş galiba çok rahat geçmiş sınavı.. bütün bunlar heyecandan oluyor malesef bende titreye titreye girmistim

ay çok üzüldüm size benimde başıma aynısı gelmişti bence kursla konuşup sınav saatinizi erken saate almanızı ve sınavdan önce papatya çayı içip sakinleşmenizi tavsiye ederim bende öyle yapıp 3. sınavda geçmiştim

dünyanın sonu değilki ben tekte almıştım hatta l park yaparken direksiyonu ne tarafa çeviricem diye kal gelmişti ama bi süre sonra bitse de gitsek modunda olduğum için geçtim sanrım bu arada komisyon çok önemli. a sınıfı alırken kırmızıda geçmiştim ona rağmen geçtim ama haklı sebeplerim vardı

Mesela dubalarin insan olma ihtimalini düşünün. Kamyondan kaçayım derken yoldaki insanlara zarar verebilirdiniz. Boş yolda herkes araba kullanır. Önemli olan trafikte, stres altındayken hatasız surebilmek...

Bence özel ders alın bir sure... cok ise yarıyor. Ben ehliyeti aldıktan sonra trafiğe çıkmak için özel ders almıştım 10 saat civarında...

Geçtiğimiz hafta sonu bende kaldım. Ama ben kendi hatam yüzünden kaldım. Kaldırıma sıfır yanaştım..parkim oldu çıkarken geri kayınca kaldirima değdi. Sağlık olsun diyorum. Umarım 2. Sınava geçerim bakalım. Soğukkanlı olmak lazım trafikte benim otomatik ehliyetim var manuele geçiş yaptığım için şimdi böyle stres çekiyorum.

Bende dosya yaktım sonra bir daha denemedim araba aldım kullanamıyorum rezilliğime bak ama tekrar yazılıp alacağım kafaya koydum. Ben hep parkta kalmıştım. Ay çok kötü oluyor o kaldığındaki his ağla ağla geçiyor sonra birkaç özel ders al eğer yine stop edersen otomatiğe geç ama debriaj olayını kavrarsan yaparsın. Benim sorunum parktaydı mesela sınavda hep aynısı olacak kaygısıyla aynısı oluyordu bence. Birde sakinleştici kullanmak faydalı oluyormuş denemedim ama deneyeceğim bende

Ben de ilkte kaldım ikinciye gireceğim. Araba sürmeyi öğreniyorum, sınavı geçersem ehliyet alavağım. Ne kadar heyecanlı ve güzel bir şey değil mi? Ama ben başıma bela oldu gibi düşünür oldum. Özel ders alacağım o da dünya para. Kısacası sizden aşağı kalır yanım yok. Üzülmeyin ama

Pasiflora şurubu dene heyecan kaynaklı ise ama sürüşünde konsantre eksikliği var ise kendini tabi geliştirmen gerekli hayat iki duba arasına park ettirmeyecek sana araçlar olacak dubalar yerine insanlar olacak çevrende trafikte sıkışıp kalacaksın bunları aşman gerek

Heyecandan sürekli hata yapıyordum üçüncüde geçtim sakinleştirici ile. Konsantre olmamı yola odaklanmami sağladı heyecandan gözüm dönüyordu tavsiye ederim. Ehliyetten hemen sonra araba aldım bir senedir de trafikteyim çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…