direksiyon eğitimi ve ayağımın debriyaja yetişmemesi

asrin80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2014
482
357
123
Arkadaşlar ehliyet almak için kursa yazıldım.bu hafta direksiyon eğitimim başladı.sorunum araba koltuğu yeterince ileri gitmiyor ayağımı debriyaja yetiştirmek için dümdüz tutuyorum ve kavrama noktasını yakalamam çok zor oluyor.topuğumu yere koyamıyorum.bu arada kullandığım araba ford focus.hoca olmazsa sınav günü arakana bir minder koyarız diyor.şimdi her araba farklıdır ama sizce araba kızağında mı bir sorun var yoksa focus arabalar fazla ileri gitmiyormu ? Bu sorunu çözmem için ne önerirsiniz?

Kesinlikle araba ya da marka modelle ilgili sorun var. Ben 150 cm lik bir hatunum, senelerce ayagim debriyaja degmeyecek diye ehliyeti bile erteledim. Sonra esimin israriyla kursa yazildim ki meger araba koltuklari ve debriyaj mesafeleri bizi de dusunerek tasarlanmis:) fazlasiyla yetiyordu ayagim ki bu benim icin gercekten mucize

yanlıs anladım ben sanırım
koltugu one cekmenıze ragmen mı ayagınız yetısmıyor

Başka bir sorun olabilir mi? Boyum 1.50 ve hiç böyle bir sorun yaşamadım. Hangi arabaya bindiysem mutlaka kızağı yetti. Kursunuzla konuşun size koltuğu ayarlanabilir bir araba versinler.

yanlıs anladım ben sanırım
koltugu one cekmenıze ragmen mı ayagınız yetısmıyor
Evet koltuğu alabildiğim son noktaya kadar alıyorum.ayağım debriyaja yetişiyor ama dümdüz oluyor.ve kavrama yaparken çok zorlanıyorum

Hayatımda duymadım böyle bir şey
Ee yani
Focus kullanamayan trafiğe çıkmasın zaten.

150 boy
35 numara ayakla neler kullanıyor kadınlar.

Bence sen henüz bilmiyorsun nasıl direksiyona oturulur, zamanla öğreneceksin. Endişe etme

Ee yani

150 boy

Bence sen henüz bilmiyorsun nasıl direksiyona oturulur, zamanla öğreneceksin. Endişe etme
Arabaları boy şeyine göre yapıyor olamazlar. Koltuğu mu dikleştirmedi acaba

Evet koltuğu alabildiğim son noktaya kadar alıyorum.ayağım debriyaja yetişiyor ama dümdüz oluyor.ve kavrama yaparken çok zorlanıyorum
baska araba talep edın bence benım zamanımda aracı secebılıyorduk kursda sımdı sıstem nedır bılemıyorum
o arabada teknık sorun olmalı
ılk kez duyuyorum cunku boyle bırsey

Ee yani

150 boy

Peki ayağımın dümdüz olması normal mi.internette araştıdım ayak L şeklinde durmalı dümdüz olmamalı diyor.debriyajı kullanıyorum ama kavramalarda çok zorlanıyorum ayağım havada kalıyor.evet tecrübesizim biliyorum ama debriyaj bu kadar uzakken zorlanıyorum.

Surucu kursundaki yetkililere soylediniz mi bu sorunu...belki aracin koltugu bozuktur...tamir edilir...ya da baska arac versinler

Surucu kursundaki yetkililere soylediniz mi bu sorunu...belki aracin koltugu bozuktur...tamir edilir...ya da baska arac versinler
Söylemedim ama söylemeyi düşünüyorum.bu şekilde kazanamam.araba kullanmayı yeni öğrendiğimden sorun bende zannediyordum oturuş pozisyonlarını araştırdıkça kızakta bir sorun var gibi geliyor.

Peki ayağımın dümdüz olması normal mi.internette araştıdım ayak L şeklinde durmalı dümdüz olmamalı diyor.debriyajı kullanıyorum ama kavramalarda çok zorlanıyorum ayağım havada kalıyor.evet tecrübesizim biliyorum ama debriyaj bu kadar uzakken zorlanıyorum.
Debriyajı sadece kalkarken ve frende kullanacaksın, elbette düz olur pedal sonuna kadar çünkü.
El freni ile kalkarsın olmadı lambalarda falan, ilerde.
Her aracın kavraması farklı ama bir süre sonra aracın sesinden anlıyorsun debriyajı nerde bırakman gerektiğini.

Bende 150 yim. Sürücü kursundaki araç fiat albeaydı. Koltuk geriye çok yatık olabilir, onu düzeltmeyi deneyin.
Eğer sedansa hatchback tercih edin.

Boyum 1.58 .eşim böyle saçmalık olmaz koltuğu istediğin kadar çekebilmen lazım diyor.kızaktamı bi sorun var acaba bilmiyorum ki
Bence araba koltuk mekanizması arızalı. 1.50 lik bayanlar yazmışlar bak. Ben de 1.60 zaten, senden farklı değilim ama dört beş farklı arabaya bindim hiç senin yaşadığını yaşamadım, kimseden de böyle şey duymadım

Back
X