Direksiyon dersi almama karşı çıkan eşim

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
2.119
1.829
53
Kızlar merhaba
Bu ay nasipse arabamızı yeniliyoruz ben bir direksiyon hocasıyla görüştüm benim arabada başlarız sizinkini alınca da onda da ders yaparız dedi ancak eşim ben ogretirim ne gerek var diyor . Sana yanlış öğretirler orda sonra zorlanirsin diyor beni korkutuyor bu anlamda bana sandığın kadar kolay değil bu iş diyor iyice hevesim kırılıyor. Ders alıp tek başına kullanmaya başlayan arkadaşlar bana yardım edebilir misiniz ? Korkumu yenmeliyim

Kocadan, babadan, abiden, kisaca yakinlarinizdan ogrenemezsiniz.
En kucuk bir hatanizda bile kendileri panikle, size agresif cikislar yapip, korkunuzu pekistirirler ancak.
Kocanizla bir defa deneyin, ne demek istediğimi anlayacaksiniz
İlk ehliyet aldığım zaman maalesef denedim ve aynen dediğiniz gibi oldu şuanda bu gerginliği istemiyorum haklısınız

Sandığından da kolay öncelikle.
İyi bir hocayla çalışırsan kısa zamanda halledersin.
Ama eşinle babanla kardeşinle olmuyor.
Maalesef babamdan öğrendim araba kullanmayı 18 yaşımdaydım. Özgüvenimi yerle bir etti zor toparladım kendimi. 15 yıldır aktif kullanıyorum çok şükür ama keşke hocayla başlasaydım/
Sabırlı sakin bir hocayla çalışın derim.

Ben özel ders almadım, eşim yardimci oldu ama o da herkesin yapacağı bir şey degil.
Özel derste size niye yanlış öğretsinler ? Sandığınızdan daha kolay aksine. Burada bahsettiğiniz kadarıyla eşinizle olmaz bu iş. Hiç aklınızı karşıtırmasina izin vermeyin, alın özel dersinizi.

O zaman ben hemen hocadan bir ders saati çizelgesi isteyeyim

Yanlış öğretme kısmını zaten çok tartışıyoruz bana ehliyet derslerinde öğrettikleri bilgilerin yanlış olduğunu söylüyor. Yavaslama ve durmayı öğretmediklerini vites düşmeden sürdüğümu söylüyor ha otomatik viteste bu sorun olmayacak ama eşim bana şimdi sen otomatik olunca daha kolay sandın o kadar kolay değil diyor ben de öncelikle yakın mesafelere yalnız giderim dedim ilk zamanlar zaten çocuğu almam yanıma dedim

Çok sık uyarı yapıyor mesela daha döneceğim yere 300 MT var bak burdan şöyle dön tamam mi diyor e ben daha onu kafamda planlamadim onun yönlendirmesi eklenince panik oluyorum
Ehliyetı aldınız mı ? Yani şuan sadece otlmatıge gecılıyor die mi calıstıracak sizi manueli kullanabılıyor muydunuz

Gayet kolay otomatik vites. İsteyip de kullanmayan kisme yok etrafımda. Kısa sürede herkes trafiğe çıkıyor tek başına. Sizi baştan korkutuyor resmen eşiniz. Kulak asmayın, bir hocayla halledersiniz trafiğe çıkma işini.

Ben eşimden öğrendim ama emdiğim sütü burnumdan getirdi siz hocadan öğrenin,hoca doğrusunu öğretir tabi ki o konuda sıkıntı olmaz

Eşle, abiyle, babayla bu iş olmuyor. Biri eşi, biri kardeşi, diğeri kız evladı diye hor görüyor, anlamıyoruz sanıyorlar. Temkinli olmak isteyince eziyorlar. Sonra tansiyon yükseliyor, heyecan, stres hepsi bir araya geliyor. Siz korkarak araba kullanmayı öğrendiğinizle kalıyorsunuz. Sonra da trafikte korkan, kuralları bilmeyen kadınlar yine başka erkekler tarafından eziliyor. Yani demem o ki her şeyi usulünce, hocasından öğrenin

Nesi zormuş acaba? Göz korkutup ne elde edeceğini sanıyor ki eşiniz? Hiç de zor değil, gözünüzde büyütmeyin. Sadece dikkati elden bırakmayın, kurallara uygun hareket edin. 1-2 ay kendi kendinize sürmeye alıştığınızda yolda yürümek gibi gelecek, rahat olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…