• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon dersi almama karşı çıkan eşim

Ben ders aldim bi bayandan cok iyi ogretiyordu sukurler olsun yillardir da sorunsuz kullaniyorum...siz bi esinizle deneyin belki o iyi ogretiyordur baktiniz sevmediniz ayni sorulari 10 kere sorun zaten o size hocayi ayarlar 🤣🤣

İlk ehliyet aldığım zaman maalesef denedim ve aynen dediğiniz gibi oldu :( şuanda bu gerginliği istemiyorum haklısınız
denediniz ve olmadıysa olmaz o zaman

ben de ik ehliyet aldığımda babamla denemiştim
ve kesinlikle olmazdı -ama başka da kimsede araç yoktu, babam korkunç agresif bir insandı. üstelik eski tofaş araba debriyajı geçene kadar benim saçlarıma ak düşüyordu.
o kadar gözümü korkuttu ki ben asla trafiğe çıkamadım babam yüzünden. öğrenemedim de. sadece ehliyeti aldım.
o zaman ehliyet alınıyordu her türlü

seneler sonra ben erkek arkadaşımla çıktım ilk trafiğe
o da nasıl oldu
ben de direksiyon hocası tutacaktım
o dedi ne gerek var ben öğretirim diye
ben de kocayla babayla olmaz diye "yok olmaz" demiştim
ama gayet ilk dersten çıktık, 2. derse ana caddeye çıktım 3. derse şehirler arası yol yaptım. mis gibi de oldu. ders dediğimde yarımşar saat.

ama babam deseydi ben öğretirim yok baba hoca tutacam derdim.

Kızlar merhaba
Bu ay nasipse arabamızı yeniliyoruz ben bir direksiyon hocasıyla görüştüm benim arabada başlarız sizinkini alınca da onda da ders yaparız dedi ancak eşim ben ogretirim ne gerek var diyor . Sana yanlış öğretirler orda sonra zorlanirsin diyor beni korkutuyor bu anlamda bana sandığın kadar kolay değil bu iş diyor iyice hevesim kırılıyor. Ders alıp tek başına kullanmaya başlayan arkadaşlar bana yardım edebilir misiniz ? Korkumu yenmeliyim
Kesinlikle kursta ders almalısınız, işinin ehli adamı niye size yanlış öğretsin asıl eşiniz veya ailen size gösteremez doğryu en ufak hatanda sana bağırıp hevesini kursağında bırakacaklar tecrübem sabit. Eşin kıskançlığı pintiliği bıraksın salsın seni biraz.

Hoca niye yanlış öğretsin adı üstünde o işin eğitimini almış kişi yani ,kocanız çok bilmiş sanıyor kendini inadına almazdım ondan ders.Sonra övünür ben olmasam bir halt yapamazdın der size bu

Kızlar merhaba
Bu ay nasipse arabamızı yeniliyoruz ben bir direksiyon hocasıyla görüştüm benim arabada başlarız sizinkini alınca da onda da ders yaparız dedi ancak eşim ben ogretirim ne gerek var diyor . Sana yanlış öğretirler orda sonra zorlanirsin diyor beni korkutuyor bu anlamda bana sandığın kadar kolay değil bu iş diyor iyice hevesim kırılıyor. Ders alıp tek başına kullanmaya başlayan arkadaşlar bana yardım edebilir misiniz ? Korkumu yenmeliyim
Esiniz sacmalamis. Direksiyon hocasi neden yanlis ogretsin ya tam tersi hem sakince hemde kuralina gore ogretir. Gayette kolay ayrica atom mu parcalaniyormus. Sizi bu sekilde korkutarak bu isten vazgecirmeye calisiyor bence. Sen ogrenebildiysen benim icin hic sorun olmaz ogrenmek deseydiniz. Valla su soyleme tarzindan dolayi kocanizi kusura bakmayinda pataklayasim geldi. Bu adam size hicbirsey ogretemez, bak beceremiyorsun, ben demistim kolay degil falan deyip sizi pes ettirip caydirir.

Kişiden kişiye değişir. Ben ilk sürücü kursunun arabasında ogrenmistim babamla da sınavdan önce pekistirmistim. İyiki babamla halletmiş pekistirmisim. Mekanı cennet olsun bir kaç yıl sonra da araba aldı bana. Başka sehirdeydim ve büyük bir kaza yapmıştım. Hemen yanıma geldi ilk yaptığı şey de bana arabasını vermek oldu. Korkarsan suremezsin ve ben seni iyi araba kullanmani istiyorum demişti. İyiki de öyle yapmış. Hiç de zor bir iş değil. Bir çok aklı eksik araba kullanıyor. Siz mi yapamayacaksınız ya. 😅 Youtube dan video izleyin, araba kullandıktan sonra evde zihninizde pratik yapın. Halledersiniz. Hele otomatikse hiç bir zorluğu yok.

Erkeğin arabası değerli oluyor en ufak hata yapsan tepki veriyor ,elin ayağın birbirine karışıyor baba , erkek kardeş de dahil. Bence hocadan ders alin

Her şeyi söylemek her yaptığının her harcadığının hesabını vermek zorunda değilsin. Git istediğin gibi al dersini. Dünyanın sonu mu yahu. O arabayı da kullan eşine bırakma.

Kızlar merhaba

Esten, babadan arac kullanmak ogrenilmez, hele senin esin gibi pimpirikli adamdan hic öğrenilmez.

Ben 15 yıllık soforum, 2 yıl trafige cikamadim babam yüzünden, deli gibi korkuttu beni, sonra gittim ders aldim, piti piti ciktim trafige.

Esiniz sacmalamis. Direksiyon hocasi neden yanlis ogretsin ya tam tersi hem sakince hemde kuralina gore ogretir. Gayette kolay ayrica atom mu parcalaniyormus. Sizi bu sekilde korkutarak bu isten vazgecirmeye calisiyor bence. Sen ogrenebildiysen benim icin hic sorun olmaz ogrenmek deseydiniz. Valla su soyleme tarzindan dolayi kocanizi kusura bakmayinda pataklayasim geldi. Bu adam size hicbirsey ogretemez, bak beceremiyorsun, ben demistim kolay degil falan deyip sizi pes ettirip caydirir.
Off teşekkür ederim gerçekten insan acaba ben gerçekten bu kadar beceriksiz miyim diye endişe ediyor

Her şeyi söylemek her yaptığının her harcadığının hesabını vermek zorunda değilsin. Git istediğin gibi al dersini. Dünyanın sonu mu yahu. O arabayı da kullan eşine bırakma.
Senden öğrenecek çok şeyim var aşkom haklısın aslında direkt ders aldım deseydim keşke

Sen pratik yapma araba sadece kendisine kalsın kendisi kullansın diye yapıyor. Ders alıp kendini geliştirdiğin zaman arabayı sen de isteyeceksin. O zaman her istediğinde araba onun altında olmayacak. Paşama bak ehliyet kursunda yanlış öğretiyorlarmış, şöyle özgüvenli olacaksın hayatta.
Yemin ediyorum aynı şeyi düşündüm.

Yanlış öğretme kısmını zaten çok tartışıyoruz bana ehliyet derslerinde öğrettikleri bilgilerin yanlış olduğunu söylüyor. Yavaslama ve durmayı öğretmediklerini vites düşmeden sürdüğümu söylüyor ha otomatik viteste bu sorun olmayacak ama eşim bana şimdi sen otomatik olunca daha kolay sandın o kadar kolay değil diyor ben de öncelikle yakın mesafelere yalnız giderim dedim ilk zamanlar zaten çocuğu almam yanıma dedim
Otomatik vites çok kolay, hiç korkmayın. Hocayla birkaç ders çıktıktan sonra çok rahat tek başınıza çıkabilirsiniz.

Yaklaşık bir buçuk yıl oldu ben manuel aldım ehliyetimi ama aracımız otomatik. Ehliyetimi aldığım günden çıkmaya başladım ki korkumu yeneyim.
Benim eşimin direksiyon eğitmenliği sertifikası var ve direksiyon sınavlarında da görev alıyor. Her zaman sakince destekledi beni ama eşiniz sakin kalamiyorsa hiç uğraşmayın daha çok panik olursunuz, hocayla çalışın.

Benim kadar trafikten arabadan korkan yoktur sanırım. Ben ön koltukta bile oturamiyordum korkudan.
Ama bugün mesela il merkezinden dönerken eşim sen kullan dedi çok hastaydı, ilçeye giden bölünmüş yolda ben kullandım eşim çocuklar uyuya uyuya geldiler eve kadar 😀
İnsanlık için küçük ama benim için büyük adımlar bunlar 🤩 hızımı da 95e sabitledim gayet rahat geldim.

Hiç korkmayın, eminim gayet rahat ve güzel halledersiniz 👍🏻🌸

Kızlar merhaba
Onun sandığı kadar zor değil asıl, artık nasıl zorlandıysa alırken ehliyeti.
Bana önce erkek kardeşim öğretti; öğrettiğini sandı diyelim 😅 Çok sinirimi bozuyordu ve odaklanamıyodum; saçma sapan tepkiler verdikçe ağzının ortasına vurasım geliyordu. Evlendikten sonra 10 saat ders aldım eşimden de öğretmen olmayacağını anlayınca, şuan kocamdan daha iyi şoför olduğumu düşünüyorum 😄
34 yaşındayım, 15 senedir araba kullanıyorum, daha bir kez vurma çarpma yaşamadım, benden kaynaklı olmayan kazalar hariç.
Mahallede turlar attım önce tek başıma, sonra kendime güvenim gelince uzun yola gittim 3. Seferde :)

Otomatik vites inan zor degil. Yaklasik 10 senedir otomatik aracim var, aktif kullaniyorum. Ilk aldigimda kardesim max. 3 kez kapali pazar alaninda gosterdi. Babam bilmiyorsun cikma trafige dedi desteklemedi. Annem sagolsun, kendi kullanmayi bilmez ve cok panik biri olmasina ragmen kizim cikmazsan hic ogrenemezsin ben senle gelirim dedi. Yanimda geldi bir iki pratikten sonra ise gidip gelmeye basladim. Gerisi geldi. Eger kardesim ve babama kalsaydi aylarca ogrenemezdim. Annemin cesaretlendirmesiyle ciktim yola.

Inanin cok kolay, yapabilirsiniz. Bir hoca tutun ve cikin o yola.

Back