• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipteyim, Sondayim..

Merhabalar,
2 yillik bir iliskinin ardından Subat ayinda tayin alabilmrk icin evlendim. Dugunum Temmuzda.. Daha once de bir nisanlilik dönemi yasamistim düğünüme 2 ay kala siddet yuzunden bozulmustu. Bu ayriligin ardindan 1 sene sonra esimle tanistim. Melek gibi bir adamdi. Beni korudu kolladi sahip cikti sevdi cok sevdim. Kanayan yaralarima merhem oldu. 13 yasindan beri ilk defa bu ilgiyi gördüm. Ailem disinda tabi ki. Annrm babam bana cok duskunler. Hersey o kadar iyiydi ki 1 yil boyunca. Kussem uyumaz aglasam gelir gulsem gulerdi.. Nisanlilik dönemi ve 3 aylik evlilik doneminde yani 1 yildir benim tanidigim sevdigim adam bu degil.. Bagiriyor, surekli ama. Aglatmadigi gun yok. Hafta sonu evde durmamak icin herdeyi yapiyorum. Cok anlayissiz. Ne yesem, ne giysem cok goruyor bana.. Kofte yapsam 3 gun aldigi kiyma parasini konusur. Dun kendime 15 liralik gomlek aldim evde kiyameti kopardi.. Ki ben calisiyorum ve esimin 2 kati maas aliyorum. Maasima dokunmadan esime teslim eden bir insanım. O kendine hic harcamaz. Borc harc gidiyor para. Su son günlerde artik kendime ciddi anlamda zarar vermeye basladim. Yorganlari isirarak agliyorum. Ben agladigimda benimle aglayan adam, gözyaşımı bile gormek istemiyor simdi.. O kadar tahammulsuz bana. Sevdigi zaman sever oper oksar ama hrr gun kavga çıkarmadan da uyumuyor. Cok sıkıldım, cok mutsuzum. Donsem yolun yarisindan nasil donerim? Aileme bunu tekrar nasil yasatirim? KIyamiyorum onlara.. Ama boylr omur gecer mi bilmiyorum.. Evlilik stresimi diyorum ama zaten 3 aydir beraber yasiyoruz.. Lutfrn biseyler soyleyin..

en sınır oldugum erkek tıpı....ben çalışıyorsam eger harcarım arkadasım....sen hepsını ona vermekle zaten hata yapıyorsun...tamam evlılıkte kese ortaktır ama herkesın kendıne göre ıhtıyacları vardır.....senınkı senın maaşa guvenerekmı evlendı...15 lıralık gömleğin lafını yapan adam degısmez bence
bır muddet zaman verın duzelmezse hıç vaktınızı bu adam kılıklıyla harcamayın derım.....aman dıkkat bebek felan olmasın...

Merhabalar,
2 yillik bir iliskinin ardından Subat ayinda tayin alabilmrk icin evlendim. Dugunum Temmuzda.. Daha once de bir nisanlilik dönemi yasamistim düğünüme 2 ay kala siddet yuzunden bozulmustu. Bu ayriligin ardindan 1 sene sonra esimle tanistim. Melek gibi bir adamdi. Beni korudu kolladi sahip cikti sevdi cok sevdim. Kanayan yaralarima merhem oldu. 13 yasindan beri ilk defa bu ilgiyi gördüm. Ailem disinda tabi ki. Annrm babam bana cok duskunler. Hersey o kadar iyiydi ki 1 yil boyunca. Kussem uyumaz aglasam gelir gulsem gulerdi.. Nisanlilik dönemi ve 3 aylik evlilik doneminde yani 1 yildir benim tanidigim sevdigim adam bu degil.. Bagiriyor, surekli ama. Aglatmadigi gun yok. Hafta sonu evde durmamak icin herdeyi yapiyorum. Cok anlayissiz. Ne yesem, ne giysem cok goruyor bana.. Kofte yapsam 3 gun aldigi kiyma parasini konusur. Dun kendime 15 liralik gomlek aldim evde kiyameti kopardi.. Ki ben calisiyorum ve esimin 2 kati maas aliyorum. Maasima dokunmadan esime teslim eden bir insanım. O kendine hic harcamaz. Borc harc gidiyor para. Su son günlerde artik kendime ciddi anlamda zarar vermeye basladim. Yorganlari isirarak agliyorum. Ben agladigimda benimle aglayan adam, gözyaşımı bile gormek istemiyor simdi.. O kadar tahammulsuz bana. Sevdigi zaman sever oper oksar ama hrr gun kavga çıkarmadan da uyumuyor. Cok sıkıldım, cok mutsuzum. Donsem yolun yarisindan nasil donerim? Aileme bunu tekrar nasil yasatirim? KIyamiyorum onlara.. Ama boylr omur gecer mi bilmiyorum.. Evlilik stresimi diyorum ama zaten 3 aydir beraber yasiyoruz.. Lutfrn biseyler soyleyin..
Önce maaşını dokunmadan eşine teslim etmekten vazgeç.Her ne sebep olursa olsun böyle birşey yapma.Verilecvek para varsa o miktar kadarını ver.Sen sadece maaşı teslim etmemeiş kendini de teslim etmişsin.Çalışan aklı başında ekonomik özgürlüğü olan bir insansın .Ağlamayı bırak ve kendini ezdirme.Buna o hakkı sen veriyorsun.

en sınır oldugum erkek tıpı....ben çalışıyorsam eger harcarım arkadasım....sen hepsını ona vermekle zaten hata yapıyorsun...tamam evlılıkte kese ortaktır ama herkesın kendıne göre ıhtıyacları vardır.....senınkı senın maaşa guvenerekmı evlendı...15 lıralık gömleğin lafını yapan adam degısmez bence
bır muddet zaman verın duzelmezse hıç vaktınızı bu adam kılıklıyla harcamayın derım.....aman dıkkat bebek felan olmasın...
Bunu ona benim disimfa bir kadinin anlatmasi lazim. Cunku benim soyledigim hicbirseyi anlamiyor. Dinlemiyor bile. Yani annesi anlayacaktir umarim.

Maaşına dokunmadan eşine teslim etmeye devam et. Yahu kendinizi nasıl bu kadar kaptırıyorsunuz?
Ben çalışmadığım halde eşim tüm parasını eve bırakır. Herkes gerekirse istediği kadar içinden alır. Altınları bankaya yatıralım dedim sen kendi üzerine yatır altın senin hakkın dedi adam. Ne aldıysa birlikte kredi kartına internetten bakarız aylık neler almışız nelere dikkat etmemiz gerekir diye. Bana ek kredi kartı çıkardı. Ya ben çalışmadığım halde bunlar yapılıyorsa, çalışan kadının kendi parasından istediklerini almak en doğal hakkıdır. Ki sen emek ver çalış çabala sonra hepsini kocana ver. Bak ortak kullanmak başka hepsini vermek başka. Senin paranı napıyo haberin var mı sanki.?
Sen paranı kazandığın halde kendin gidip kıyma alamıyorsan kusura bakma o evlilikten bişey olmaz. Hiç çalışma zaten daha iyi. Kaldı ki yemeği yapan yemek için hangi malzemeler gerek bunları belirleyen ve istediği gibi alabilen kadın olmalıdır. Erkek adam eve kıyma alınıp alınmamasına karışır mı yahu yemeği yapan o mu sanki. 15tl lik kıyafetin lafını yapıyorsa da başka söyleyecek söz bulamıyorum. Kendinizi ezdirmeyin lütfen.

benc de balık baştan kokar maaşını vermen gerçekten çok saçma zaten bütün harcamlar ortak eğer yatırım yapıyorsa ok ama para pul olup gidiyorsa kötü tabii

Her evlilikte kavgalar olur ama hergün değil belki de yeni evli olduğunuzdandır dicem ama 15 tl senden daha değerli olmamalı bunları anlat ona bence otur konuş dene tekrar olmuyorsa karar ver üzülecek bir durum yok herşey insanlar için çocuk yok ise kendine fırsat ver derim evlenmek nasıl doğalsa boşanmakta mutsuz olacaksanız boşverr ama tekrar deneyin evlilik danısmanına gidin çaba göstrin bunlara rağmen olmuyırsa karar verin tabiki de

bu işler zor gerçekten

Konuyu ve digerlerini okudum da

1. Normalde sessiz ve icekapanik size eskiden de cok fazla iltifat etmeyip davranista sevgisini gosterebilen bir tip miydi

2. Cimrilik kesin olarak var da zamaninsa hic istedigimi elde ederim vari bi konusma oldumu sizden yana bunu mu gurur yapip aklinca tersini uygulamaya calisiyor

3. Su mesajlarda sizin muthis derecede kizgin oldugunuz belli sizi umursamiyor degil ama zaten sinir gecince 3 5 guEl soze sizi tavlayip tekrar cocuk yapjverip yoluna devam etme serzenisi sezdim medyummuyum hayir ama o kocadan 1 tanede bende var kendi ailesinin de baskilariyla sadece cimriligini asti icine otursa da alisti cimri olmamaya ama o numuneden bi tane de bende var yani

bak canım sana şöyle söyleyeyim.. ben de aynını hatta belki daha fazlasını yaşadım/yaşıyorum. hatta bu konularda post açmışlığım var. oku istersen. farklı olarak ben eşime maaşımı vermem, bana öyle karışma huyları hiç yoktur ama sürekli herhangi bir şeyden sürekli tartışma çıkarır. huzuru mumla arıyorum. bir de avladım var. tabi başta bu kadar değildi, ne olduysa doğumdan sonra oldu.. biri olmadığına eminim.ve depresyonda olduğunu düşünüyorum. o kadar ki kendisi her an mutsuz olmaya başladı. çok sinirli.. tartışmalar,tartışmalar,tartışmalar.. tek çözüm psikolojik tedavi.. ben şu an onu ikna etmeye çalışıyorum. edicem de.. biliyorum. sana tavsiyem öncelikle sakın çocuk düşünme.. önce sorunlarını halletmeye çalış.aile terapistine, psikiyatriste.. mutlaka gidin.. seninki pişman oluyormuş, bizde o da yok. hep kendisi haklı,aslında yeryüzünde herkes haksız bir o haklı.. benim işim o yüzden daha zor. ama evlilik hiç kolay değil. klişe bir laftır ama söyliycem. fedakarlık ister. ben bebeğim olduğundan henüz rest çekmedim ama sen ona rest çekebilir, onu birazcık korkutabilirsin. paranı ise kesinlikle kendin yönetmelisin. eğer baştan olanlara razı olursan sonunda değiştiremezsin. bu arada kendine sakın zarar verme. en kötüsü ayrılırsın ne kadar zor olsa da ama hiç bir şey ve hiç kimse için canına kast etme.. Allah kolaylık versin.

maaşını kesinlikler verme. dewam etsin düzelsin diye uğraşma. inceldiği yerden kopsun
değmez bu tip insanlar için.

Merhabalar,
evliliğin ilk bir yılı açlık oyunları gibidir şimdi birbirinizin ayarlarınız ölçüyorsunuz zamanla taşları oturtacaksınız..ama enişte beyin cimriliğini istersen 3 ay ağla kırmaya çalış alıştır nasıl alışırsa öyle gider unutma ;)

Uzerinizde tahakkum kurmaya çalışıyor . Maaşınızı eline vererek en büyük hatayı yapmışsınız. Ortak odemenizi yapacaksınız. Geri kalan parayı paylaşacaksınız. Başka yolu yok.

Değişmez tabi ki,değişmeyecek.
18 yaşındayım bir tane bile huyumu değiştiremiyorum.Hem neden maaşınızı ona veriyorsunuz?

Ben muzla cilek cok seviyorum diye esim o meyveleri evde varsa yemez ben yiyeyim diye yoksa da alir son parasiyla.. Sevgi budur arkadasim...Seni uzmek istemem ama hos degil yaptigi..
Allah yardimcin olsun arkadasim..

Daha olayın başında boleyse sonrasını iyi mi kotu mu kimse bilemez.umarım sakinleşir duzelir

en sinir olduğum şey yenilmesine içilmesine karışan tiplerdir o nasıl bir davranıştır öyle ya.büyük konuşmayımda bu benim için bir boşanma sebebi benim eşim ben yiyemem diye aklı çıkar ve maaşınızı niye ona veriyorsunuzki en büyük hatanız bence bu.siz bence kimse üzülür diye düşünmeyin.ya tedavi olsun düzelsin yada yolun başında bırakın hayat geçmez böyle birisiyle.

Back
X