• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipteyim, Sondayim..

Inanin altta kalmiyorum. Ben cok dişli bir insanim aslinda yani hic ezik olmadim su yasima kadar. Benfen buyuklere bile ablalim tasladim. Ama buna işlemiyor ki. Dun yuzunu bile gormedim yattim uyudum saatin 6 sinda ac karina. Gel bi yemek ye bile demedi. Ben umursamadikca oda umursamiyor.

Baska problemleri mi var peki? Yani birden 180 derece nasil döndü böyle? Ya gercek yüzünü iyi sakladi, yada cidden stresli mutsuz bir dönemde. Bazi erkekler evlilik sürecinede alisamiyorlar. Benim erkek kardesimde 6 ay önce evlendi, ilk 2-3 ay kendine gelemedi. Sürekli evlilik bana göre degilmis, bir sürü taksit var, istedigin zaman disari cikamiyorsun bilmem ne gibi sacma sapan düsünceleri vardi, konusa konusa, anlata anlata anladi, ablacim bunlar normal dedim, banada oldu dedim, herkese oluyor dedim, gececek dedim. Üstelik 4 sene cikti evlendigi kizla. Simdi iyi sükür. Esinde de böyle bir durum olabilir, görümcen felan var mi? Konussa anlatsa. Veya kaynin felan varsa ac konuyu.

Merhabalar,
2 yillik bir iliskinin ardından Subat ayinda tayin alabilmrk icin evlendim. Dugunum Temmuzda.. Daha once de bir nisanlilik dönemi yasamistim düğünüme 2 ay kala siddet yuzunden bozulmustu. Bu ayriligin ardindan 1 sene sonra esimle tanistim. Melek gibi bir adamdi. Beni korudu kolladi sahip cikti sevdi cok sevdim. Kanayan yaralarima merhem oldu. 13 yasindan beri ilk defa bu ilgiyi gördüm. Ailem disinda tabi ki. Annrm babam bana cok duskunler. Hersey o kadar iyiydi ki 1 yil boyunca. Kussem uyumaz aglasam gelir gulsem gulerdi.. Nisanlilik dönemi ve 3 aylik evlilik doneminde yani 1 yildir benim tanidigim sevdigim adam bu degil.. Bagiriyor, surekli ama. Aglatmadigi gun yok. Hafta sonu evde durmamak icin herdeyi yapiyorum. Cok anlayissiz. Ne yesem, ne giysem cok goruyor bana.. Kofte yapsam 3 gun aldigi kiyma parasini konusur. Dun kendime 15 liralik gomlek aldim evde kiyameti kopardi.. Ki ben calisiyorum ve esimin 2 kati maas aliyorum. Maasima dokunmadan esime teslim eden bir insanım. O kendine hic harcamaz. Borc harc gidiyor para. Su son günlerde artik kendime ciddi anlamda zarar vermeye basladim. Yorganlari isirarak agliyorum. Ben agladigimda benimle aglayan adam, gözyaşımı bile gormek istemiyor simdi.. O kadar tahammulsuz bana. Sevdigi zaman sever oper oksar ama hrr gun kavga çıkarmadan da uyumuyor. Cok sıkıldım, cok mutsuzum. Donsem yolun yarisindan nasil donerim? Aileme bunu tekrar nasil yasatirim? KIyamiyorum onlara.. Ama boylr omur gecer mi bilmiyorum.. Evlilik stresimi diyorum ama zaten 3 aydir beraber yasiyoruz.. Lutfrn biseyler soyleyin..
Bir nevi gerçek yüzü ortaya çıkmış. Ayni evde yaşamadan insanları tanımak ćok zor.

Baska problemleri mi var peki? Yani birden 180 derece nasil döndü böyle? Ya gercek yüzünü iyi sakladi, yada cidden stresli mutsuz bir dönemde. Bazi erkekler evlilik sürecinede alisamiyorlar. Benim erkek kardesimde 6 ay önce evlendi, ilk 2-3 ay kendine gelemedi. Sürekli evlilik bana göre degilmis, bir sürü taksit var, istedigin zaman disari cikamiyorsun bilmem ne gibi sacma sapan düsünceleri vardi, konusa konusa, anlata anlata anladi, ablacim bunlar normal dedim, banada oldu dedim, herkese oluyor dedim, gececek dedim. Üstelik 4 sene cikti evlendigi kizla. Simdi iyi sükür. Esinde de böyle bir durum olabilir, görümcen felan var mi? Konussa anlatsa. Veya kaynin felan varsa ac konuyu.
Sanmiyorum.. Evlenmeden once tam ev erkegi diyordum. Arkadas cevresi yok disariya cikmaz asla. Zaten babasiz buyumus sorumlluk ne biliyor. Valla evlenmek isteyen brn degildim. Bekleyelim dedigimde hayir dedi geldi istedi babamdan. Simdi boyle yapmasini yediremiyorum. Ben ailemden uzak sehirde yaşıyorum. Babam her aradiginda kizim sana emanet diyor. Babam bilse her gun agladigimi, bu kadar kucuk sebeplerden beni nasil yiprattigini. Ceker alir birakmaz eline. Ben boyle yetismedim cunku. Derdini soruyorum ayaklarina kapaniyorum yok diyor. Yok yok yok..

vasıfsız erkekmı almak lazımdı
ezık buzuk dıslanmıs horlanmıs bılmıyorum ama
hepsı aynı
dedıgım gıbı lıght fılanda olur ama
kendı ayakları uzerınde duran cogu erkekler boyle malesef

ben esımle evlenmeden once esım benı evlılıge ıkna edebılmek ıcın ben bılıyorum kac kere agladı karsımda benlen evlensın dıye oldu bıttı, sımdı evlıyız sevıyoruz cıcıyız oh ama o adam o degıl kesınlıkle.
hatta sorsan ben aglamısımdır evlenmek ıcın :anneadayı:

neyse daha yenısınız 3 ay nedır kı
bırbırınızı tanıyıp orta yolu bulursunuz ınsallah

Sevgi, tek başına yeterli değil demek ki. Ne kadar sevsen ve sevilsen bile bu yaşadıkların normal ve sağlıklı bir ilişkide olmaması gereken şeyler. Bence, bir süre ayrı kalın ve düşünün. Tatile gidebilirsiniz. Nikah oldu, nasılsa köprüyü geçtik diye düşünme fırsatını ona vermeyin. Sizi kaybedebileceğini hissettirin. Bunların üzerine aynı şeyler yine tekrar ederse de hiç çaba sarfetmeyin. Kişiliğinizi, gururunuzu bu kadar ayaklar altına aldırmayın.

Sanmiyorum.. Evlenmeden once tam ev erkegi diyordum. Arkadas cevresi yok disariya cikmaz asla. Zaten babasiz buyumus sorumlluk ne biliyor. Valla evlenmek isteyen brn degildim. Bekleyelim dedigimde hayir dedi geldi istedi babamdan. Simdi boyle yapmasini yediremiyorum. Ben ailemden uzak sehirde yaşıyorum. Babam her aradiginda kizim sana emanet diyor. Babam bilse her gun agladigimi, bu kadar kucuk sebeplerden beni nasil yiprattigini. Ceker alir birakmaz eline. Ben boyle yetismedim cunku. Derdini soruyorum ayaklarina kapaniyorum yok diyor. Yok yok yok..

Zikkimin dibi ozaman! Tövbe tövbeee. Ne istiyorlar bu erkekler anlamiyorum ki. Esinzie kiziyorum kusura bakmayin, kendi kardesimede kizdim böyle sonunda dayanamadim, derdin ne kiz senin icin ugrasiyor, ailene iyi davraniyor bana abla abla anneme annem annem diyor, sen tam dayakliksin böyle kizi bu devirde bulamazsin dedim. Cidden dayaklik bunlar.

Yaz tatili geliyor, tatile felan gitseniz? Bir hafta söyle kafanizi dinleseniz? Yok istemezse ben ailemin yanina gidiyorum, seni cekemiyorum dügüne kadar düsünecegim diye blöf yapin. Ama sert olun. Erkekler sert oldugunda ciddiye aliyorlar anca. Ya bu devrin erkekleri nasil erkek ya yemin ederim aklim almiyor..

Sevgi, tek başına yeterli değil demek ki. Ne kadar sevsen ve sevilsen bile bu yaşadıkların normal ve sağlıklı bir ilişkide olmaması gereken şeyler. Bence, bir süre ayrı kalın ve düşünün. Tatile gidebilirsiniz. Nikah oldu, nasılsa köprüyü geçtik diye düşünme fırsatını ona vermeyin. Sizi kaybedebileceğini hissettirin. Bunların üzerine aynı şeyler yine tekrar ederse de hiç çaba sarfetmeyin. Kişiliğinizi, gururunuzu bu kadar ayaklar altına aldırmayın.
Yalniz kalmaya o kadar ihtiyacim var ki.. BI sure diyorum yalnix kalalim ikimizde. Dusunelim. Aldigim cevap su; Sacma sapan onerilerini birak kenariya. Kimse yalnız kalmayacak.
Sıkışıp kalmisim gibi hissediyorum.

Zikkimin dibi ozaman! Tövbe tövbeee. Ne istiyorlar bu erkekler anlamiyorum ki. Esinzie kiziyorum kusura bakmayin, kendi kardesimede kizdim böyle sonunda dayanamadim, derdin ne kiz senin icin ugrasiyor, ailene iyi davraniyor bana abla abla anneme annem annem diyor, sen tam dayakliksin böyle kizi bu devirde bulamazsin dedim. Cidden dayaklik bunlar.

Yaz tatili geliyor, tatile felan gitseniz? Bir hafta söyle kafanizi dinleseniz? Yok istemezse ben ailemin yanina gidiyorum, seni cekemiyorum dügüne kadar düsünecegim diye blöf yapin. Ama sert olun. Erkekler sert oldugunda ciddiye aliyorlar anca. Ya bu devrin erkekleri nasil erkek ya yemin ederim aklim almiyor..
Blöf ise yarar mi bilmiyorum. Gercek duygularini yansitmiyoe ki bana.. Ben ayrilmam ama sen ayrilirsan yok yapma demem dedi gecenlerde.. 2 gun sonra da ben sensiz yapamam sinirle soyledim diyor. Bi dengesizlik vad dedikleri yaptiklariyla ortusmuyor bir turlu..

Merhabalar,
2 yillik bir iliskinin ardından Subat ayinda tayin alabilmrk icin evlendim. Dugunum Temmuzda.. Daha once de bir nisanlilik dönemi yasamistim düğünüme 2 ay kala siddet yuzunden bozulmustu. Bu ayriligin ardindan 1 sene sonra esimle tanistim. Melek gibi bir adamdi. Beni korudu kolladi sahip cikti sevdi cok sevdim. Kanayan yaralarima merhem oldu. 13 yasindan beri ilk defa bu ilgiyi gördüm. Ailem disinda tabi ki. Annrm babam bana cok duskunler. Hersey o kadar iyiydi ki 1 yil boyunca. Kussem uyumaz aglasam gelir gulsem gulerdi.. Nisanlilik dönemi ve 3 aylik evlilik doneminde yani 1 yildir benim tanidigim sevdigim adam bu degil.. Bagiriyor, surekli ama. Aglatmadigi gun yok. Hafta sonu evde durmamak icin herdeyi yapiyorum. Cok anlayissiz. Ne yesem, ne giysem cok goruyor bana.. Kofte yapsam 3 gun aldigi kiyma parasini konusur. Dun kendime 15 liralik gomlek aldim evde kiyameti kopardi.. Ki ben calisiyorum ve esimin 2 kati maas aliyorum. Maasima dokunmadan esime teslim eden bir insanım. O kendine hic harcamaz. Borc harc gidiyor para. Su son günlerde artik kendime ciddi anlamda zarar vermeye basladim. Yorganlari isirarak agliyorum. Ben agladigimda benimle aglayan adam, gözyaşımı bile gormek istemiyor simdi.. O kadar tahammulsuz bana. Sevdigi zaman sever oper oksar ama hrr gun kavga çıkarmadan da uyumuyor. Cok sıkıldım, cok mutsuzum. Donsem yolun yarisindan nasil donerim? Aileme bunu tekrar nasil yasatirim? KIyamiyorum onlara.. Ama boylr omur gecer mi bilmiyorum.. Evlilik stresimi diyorum ama zaten 3 aydir beraber yasiyoruz.. Lutfrn biseyler soyleyin..
valla maas konusuna takıldım ; çalışıp kazandıgınız parayı neden esınıze teslım edesınız kı ne ben esıme verırım maasımı ne o bana, odenmesı gerekenler odenır sahsı kart kredı vs borcunu herkes kendı maasından oder, kalanı ıle fatura-kıra-yeme masrafı vs ayarlanır, artarsa da para kımse kımsenın ne aldıgına karısmaz.

bırde sıze hergun psıkolojık sıddet uygulayan bır adamla bır omur gecmez, belkı sızı yeterı kadar sevmıyor, belkı aynı evde yasamak bır evın sorumlulugu kaldırmak, bırıne baglı kalmak onu zorluyor. bence aglamak yerıne esınızı alın karsınıza neden boyle davranıyorsun, bır sebebı mı var, derdın mı var anlat kı anlayayım senı,ne sen ne ben uzulmeyeyım deyın...

sureklı aglıyorsunuz bu da onu gerebılır, bende cok duygusalımdır mesela bana bagırmasına gerek bıle yok bıraz sesını yukseltse hemen salya sumuk aglarım bır ara yıne basladı bu demeye baslamıstı ama artık aglamak yerıne lafımı soyluyom baska bır odaya gecıp sakınleşıyorum bıraz ayrı kalınca ıkımızınde sınırı gecıyor...

egerkı ben cok ıyı nıyetlı yaklaştı ısem olaya sorun esınızın kısılıgıyle alakalı ıse sebepsız bagırıp-çağırıyor ıse ya bır terapiste gıdın ya da bunun sorumlulugunu kaldırabılecek ısenız ayrılın karar sıze kalmıs...

Blöf ise yarar mi bilmiyorum. Gercek duygularini yansitmiyoe ki bana.. Ben ayrilmam ama sen ayrilirsan yok yapma demem dedi gecenlerde.. 2 gun sonra da ben sensiz yapamam sinirle soyledim diyor. Bi dengesizlik vad dedikleri yaptiklariyla ortusmuyor bir turlu..

Ya inanma, her erkek kadin evden gittiginde zirlaya zirlaya kapilarda yatiyor. Bir sürü örnegi var. Ben bi gün evi terkedecek oldum, o sert, duygularini belli etmeyen, disiplinli kocam birden cocuk gibi oldu, bakislari masumlasti, tuhaf oldu, kapida öneme gecti. Bunlar hep böyleler. Ya adam olursa ya da defolur giderim de bakim napiyor. Öyle aglama, dimdik dur, ben aglaya aglaya icim disima cikiyordu, ne kadar saf biriymisim diyorum simdi, aglayince bi süre sonra umursamiyorlar bile. Kendini hakli cikarmak icin aglama diyordu, ne alakasi varsa artik. Insanim, incindigimde aglarim, ama beyfendiye göz yaslarimizda sahte geliyordu bir zamanlar. Simdi hic aglamiyorum onun karsisinda, dimdik duruyorum, bana daha cok saygili davraniyor, tartisma cikmasin diye bazen alttan aliyor ki benimki hayatta yapmazdi bunlari, tam bi karadeniz erkegi, maco.

Üzme kendini. Degisiyorlar, ama degismeleri senin elinde. Disliymissin madem, göster dislerini. Bu aptal erkekler anca ondan anliyorlar, bunlara iyi davraninca simariyorlar.

Yalniz kalmaya o kadar ihtiyacim var ki.. BI sure diyorum yalnix kalalim ikimizde. Dusunelim. Aldigim cevap su; Sacma sapan onerilerini birak kenariya. Kimse yalnız kalmayacak.
Sıkışıp kalmisim gibi hissediyorum.

İşten izin alın, kocanızdan değil. İzin vermemeye (!) kalkarsa gerekirse ailenizi veya polisi arayın. Kusura bakmayın ama bu kadar haddini bilmezlik de olmaz. Niye bu lafları söylemesine müsaade ediyorsunuz ki? Bence, izne bile gerek yok. Sınırlarını çoktan aşmış kocanız. Ailenizi bu kadar dert etmeyin. Üç gün üzülürler ama dördüncü gün unuturlar, geçer. Kocanızla aynı evde yaşayan siz, bu kadar zorbalığa da dayanan sizsiniz. Eminim tüm bunlara katlandığınızı, sineye çektiğinizi duysalar daha da çok üzülürler. Kendinize değer verin biraz.

eşinle konuş ama uzun uzun ve sakince..gerekirse yardım alın..ve bu arada bebek düşünme sakın..mutlu olmak için ikinizde çaba göstermelisiniz hayat kısa üzülmeye üzmeye değmez bunları anlat..

Ya inanma, her erkek kadin evden gittiginde zirlaya zirlaya kapilarda yatiyor. Bir sürü örnegi var. Ben bi gün evi terkedecek oldum, o sert, duygularini belli etmeyen, disiplinli kocam birden cocuk gibi oldu, bakislari masumlasti, tuhaf oldu, kapida öneme gecti. Bunlar hep böyleler. Ya adam olursa ya da defolur giderim de bakim napiyor. Öyle aglama, dimdik dur, ben aglaya aglaya icim disima cikiyordu, ne kadar saf biriymisim diyorum simdi, aglayince bi süre sonra umursamiyorlar bile. Kendini hakli cikarmak icin aglama diyordu, ne alakasi varsa artik. Insanim, incindigimde aglarim, ama beyfendiye göz yaslarimizda sahte geliyordu bir zamanlar. Simdi hic aglamiyorum onun karsisinda, dimdik duruyorum, bana daha cok saygili davraniyor, tartisma cikmasin diye bazen alttan aliyor ki benimki hayatta yapmazdi bunlari, tam bi karadeniz erkegi, maco.

Üzme kendini. Degisiyorlar, ama degismeleri senin elinde. Disliymissin madem, göster dislerini. Bu aptal erkekler anca ondan anliyorlar, bunlara iyi davraninca simariyorlar.
Bende cok hassasim. En ufak bagirmaya tahammulum yok. Zamaninda cok ust ciktim sen degisirsen bende degisirim dedi. uysal biri olmaya çalıştım yani degistim, ama o hala ayni yerdinde duruyor. Dedikleriniz aklima yatti, yapmaua calisacagim. Malesef benim esimde karadenizli......

Bende cok hassasim. En ufak bagirmaya tahammulum yok. Zamaninda cok ust ciktim sen degisirsen bende degisirim dedi. uysal biri olmaya çalıştım yani degistim, ama o hala ayni yerdinde duruyor. Dedikleriniz aklima yatti, yapmaua calisacagim. Malesef benim esimde karadenizli......

Benim tanidigim karadenizli erkeklerin cogu böyle. Yapar yapar, bagirir cagirir, sonra pisman olur ama yine yapar. Asiri bir öfkeleri var, sinirliler. Bagirip cagirmayla adam olduk zannediyorlar, yani normal geliyor onlara. Benim babamda sinirlidir, karadenizli degiliz biz ama öyle olur olmaz seylere sinirlenip hergün kavga cikartacak derecede degil. Bunlarin hakkinda ancak karadenizli kadinlar gelir. Gerci onlarda erkeklerini simartiyorlar, erkek diye yere göge sigdiramiyorlar. Neyse memleket ayrimi yapmayayim daha fazla.

Dik durmalisin karsisinda, o gereksiz ve haksiz yere tartisma cikardiginda bagirmalisin ve kibarca ama sert bi sekilde kes sesini demeyi bilmelisin, tek cözümü bu. Benimkine bu isliyor, ki benimkinin huyu cok sert, senin esin daha yumusak biri gibi geldi bana, ona hayli hayli isler.

Karadenizliymiş eşiniz bir anda patlar bir anda sayar ,bağırı çağırır ve de kuru inadı vardır ama sevdimide tam severler.Unutmadan diyim laz damarı tutmuştur damarı kuruyasıca :D :D Evliliğe alışma evresindesiniz ondan böyle bocalıyor eşiniz güzelce tatlı bir diller konuşun tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır.Bol şanslar diliyorum

Sunu da belittmek isterim. Liseden samimi oldugum 3 kiz arkadasim var. Yedigimiz ictigimiz ayri gitmedi yillardir. Evlendigimizden beri onlarla gorusmemi bile sorun yapar oldu. Her gun whatsapptan konusmalarimiza bakiyor. Sen benim hakkimda dedikodu yapıyorsun diye tutturdu aylardir didik didik inceliyor herseyimi.

Karistirma. Benim senden öncede bir hayatim vardi dersin, o senin bekcin degil. Yapici olmayi istiyorum ama esin bi sorun yok diyip hala susmadigi icin gicik oldum gercekten. Olmaz böyle. Kiz arkadaslarinla görüsmeni kesme, karistirma o da fazla olmus.

Benimde maaş kartım eşim de dediğin gibi kredileri borçları o ödüyor o nedenle benim zoruma gitmiyor ama o bunun bilincinde olduğundan sürekli markette mağazada kendine elbise al canın ne istiyor alalım diye ısrar ediyor olması gereken bu yani demem o ki bu iş böyle devam edemez 15 tl ye gömlek almışınız daha da lafını ediyorsa iyi bir cezayı hakediyor ama bunun için boşanılmaz kuzenimin eşi o kadar pinti dir ki onca zenginliğin içinde önceden 100 gr 200 gr sucuk alır çocukları yerken de gözüne bakar fazla yemeyin karnınız ağrır derdi şok olurduk biz az yesinler artsın diye uğraşırdı ama kuzen onu öyle kabul etti şimdiler de biraz daha düzeldi. umarım eşiniz düzelir sizde herşeye ağlamayın biraz kuvvetli güçlü bir kadın olduğunuzu her fırsatta maaşınız olduğunu hatırlatın aciz durmayın karşısında sizin ona şuan hiç bir muhtaçlığınız yok o size muhtaç dursun

Bu arada yaslariniz kac?
24 ve 26. Az once msj atmis biraz kokonustuk. Bundan sonra ihtiyacım olan hicbirsey icin hesap vermeyecegimi belirttim. Hesap istemeyen birini bulup evlenmemi, hesap verecegi birini bulacağını söyledi. Annesinim yanına ankaraya gidecektikbugun. Ben gelmeyecegim dedim. Bende Izmire kendi ailememi gitsem bilemedim.. Bosanacagim diyor.

Back
X