• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipteyim, Sondayim..

Merhabalar,
2 yillik bir iliskinin ardından Subat ayinda tayin alabilmrk icin evlendim. Dugunum Temmuzda.. Daha once de bir nisanlilik dönemi yasamistim düğünüme 2 ay kala siddet yuzunden bozulmustu. Bu ayriligin ardindan 1 sene sonra esimle tanistim. Melek gibi bir adamdi. Beni korudu kolladi sahip cikti sevdi cok sevdim. Kanayan yaralarima merhem oldu. 13 yasindan beri ilk defa bu ilgiyi gördüm. Ailem disinda tabi ki. Annrm babam bana cok duskunler. Hersey o kadar iyiydi ki 1 yil boyunca. Kussem uyumaz aglasam gelir gulsem gulerdi.. Nisanlilik dönemi ve 3 aylik evlilik doneminde yani 1 yildir benim tanidigim sevdigim adam bu degil.. Bagiriyor, surekli ama. Aglatmadigi gun yok. Hafta sonu evde durmamak icin herdeyi yapiyorum. Cok anlayissiz. Ne yesem, ne giysem cok goruyor bana.. Kofte yapsam 3 gun aldigi kiyma parasini konusur. Dun kendime 15 liralik gomlek aldim evde kiyameti kopardi.. Ki ben calisiyorum ve esimin 2 kati maas aliyorum. Maasima dokunmadan esime teslim eden bir insanım. O kendine hic harcamaz. Borc harc gidiyor para. Su son günlerde artik kendime ciddi anlamda zarar vermeye basladim. Yorganlari isirarak agliyorum. Ben agladigimda benimle aglayan adam, gözyaşımı bile gormek istemiyor simdi.. O kadar tahammulsuz bana. Sevdigi zaman sever oper oksar ama hrr gun kavga çıkarmadan da uyumuyor. Cok sıkıldım, cok mutsuzum. Donsem yolun yarisindan nasil donerim? Aileme bunu tekrar nasil yasatirim? KIyamiyorum onlara.. Ama boylr omur gecer mi bilmiyorum.. Evlilik stresimi diyorum ama zaten 3 aydir beraber yasiyoruz.. Lutfrn biseyler soyleyin..

maaşı neden veriyorsunuz ki eline,borç varsa ortak ödüyorsanız kendiniz verirsiniz, tabiki kendinize bir şeyler alıcaksınız, sabahın köründe kalkıp işe gidip milletin afrasını tafrasını çekiyorsunuz heraldeki alıcaksınız kendinize bir şeyler, bu arada çok mu borcunuz

24 ve 26. Az once msj atmis biraz kokonustuk. Bundan sonra ihtiyacım olan hicbirsey icin hesap vermeyecegimi belirttim. Hesap istemeyen birini bulup evlenmemi, hesap verecegi birini bulacağını söyledi. Annesinim yanına ankaraya gidecektikbugun. Ben gelmeyecegim dedim. Bende Izmire kendi ailememi gitsem bilemedim.. Bosanacagim diyor.

Adama bak ya, bosanmak icin sebep gösterdigi seye bak. Nah bulursun öyle birini deseydin. Tamam sen bilirsin de. Bosanacagi felan yok abartmasin, blöf yapmasin. Git ailenin yanina, bu ne cocuk gibi. Ailene git bence, sana dogru davransin ezdirme kendini.

Adama bak ya, bosanmak icin sebep gösterdigi seye bak. Nah bulursun öyle birini deseydin. Tamam sen bilirsin de. Bosanacagi felan yok abartmasin, blöf yapmasin. Git ailenin yanina, bu ne cocuk gibi. Ailene git bence, sana dogru davransin ezdirme kendini.
Kendi kararin bende ailemin yanina gideceğim dedim. Suan çok hissizim yani bilmiyorum. Annesi gereken cevabı kendisine verecektir eminim. Sagolsun kayinvalidem hep benden yana. 15 tl lik thsirt icin soyledigi laflari, cok zorlarsan kufur edicem diyisini anlatsin bakalim arka cikan olacak mi ona?

Daha düğün bile olmadan maaşınızı ona vermenizi hiiiiçç anlayamadım. Çok taviz vermişsiniz şimdide toparlayamıyorsunuz. Keşke aynı evdede yaşamasayadınız. gerçi böylece gerçek yüzünü görmüş oldunuz ama
Bayağı bayağı evlenmişsiniz siz düğün olmadan..

ben anlamadım, evli misiniz, birlikte mi yaşıyorsunuz. Henüz evlenmediysen hiiiiç uğraşma, evlendiysen biraz daha sabret ama çocuk yapma

Yorganı yemeyin, eşinizide terslemeyin. Çok yenisiniz. Evet çok zor. Ama biraz uzaktan bakmaya çalışın kendinize ve ilişkinize. Zaman ve çabayla düzelebilir. Mümkün olduğuna maaşınızı eline vermemeye çalışın. Bene en büyük yanlış bu. Düzelir inşallah. Bir de kıyma alıyorsa söylenmesini umursamayın . sağırlık iyi olduğu durumlar var. Ama kıyma almazsa bu ciddi bir durum olur. Ama en ideali parayı vermeyip kıymayı mümkün olduğunca işten gelirken sizin almanız. O zaman eşinizin gözünde büyümez. Adamın tek problemi cimrilik anladığım kadarıyla. Huydur tamamen geçmez ama biraz düzelebilir. Sevgi varsa idare edilebilir.Sevgi yoksa zor.
ne makul ne hoş bır hanımsın,tebrikler,ne güzel bir pencereden bakıyorsun,çok hoşuna gitti

böyle kusursuz adam olmaz diye keşke şüphelenseydiniz.nişanlılık dönemini uzun tutsaydınız ya da düğünden önce nikah yapmasaydınız mutlaka görürdünüz gerçek yüzünü.adam resmen oynamış rol yapmış.belliki paranız mesleginiz için korkmayın boşanın.hiç bir şey olmaz

Kendi kararin bende ailemin yanina gideceğim dedim. Suan çok hissizim yani bilmiyorum. Annesi gereken cevabı kendisine verecektir eminim. Sagolsun kayinvalidem hep benden yana. 15 tl lik thsirt icin soyledigi laflari, cok zorlarsan kufur edicem diyisini anlatsin bakalim arka cikan olacak mi ona?
Boşanmak istiyorsa boşansın, inanın değmez.

Amacı boşanmaksa boşanın, hiç uğraşmayın. Maaşınızı da asla vermeyin, en büyük hatayı burada yapmışsınız. Gereken ödemeleri onunki yetmiyorsa siz yapın ama asla paranızın kontrolünü ona vermeyin.
Hem çalışın, para kazanın, hem evde çalışın, bir de köftenin kıymasının hesabını verin. Olmaz öyle şey. Seninle evlendiyse geçimini de sağlamak zorunda aslında. Hiç taviz vermeyin.
Anladığım kadarıyla evlenene kadar prens rolünü oynamış, öpünce kurbağaya dönüşmüş. bitecekse de bitsin, sakın korkmayın. Böyle biri için de sağlığınızı bozmayın. Siz kimsenin psikoloğu değilsiniz varsa bir problemi derdini kendi çözsün, sizi stres topu olarak kullanmaya hakkı yok.

Cocuk düşünmüyorum. En az 3 sene. Anlatamaya çalışıyorum ama anlamamakta israr ediyor. Sorun gomlek degil sorun o gomlegi benim giyiyor olmam.. Ben istiyorum çünkü. Benim istediginib olmasi zoruna gidiyor.

Bu düşüncede biri ile bir ömür geçer mi?
Beni seviyor diyorsunuz, seven insan önce sevdiğinin isteklerine saygı duyar.
Ayrıca çalışıyor ya da çalışmıyor olmanız fark etmez eşler -çok uç olmadığı sürece- birbirlerinin isteklerini karşılamaya özen göstermelidir.

Bence yol yakınken geri dönün, zira ne amaçla olursa olsun böyle hesaplar yapan biri ile olmaz.

Kendisine sebep hep senin istedigin oluyor. Ben el bebek gul bebek buyudum. Bu zamana kadar ne istediysem elde ettim. Ailem bir dedigimi 2 ettirmedi bana. Bende sevgililik döneminde kendi dedigimi yaptim. Yani sinemaya mi cafeye mi diye tartisirken ben ne istersem ona girdik. Ama asil sorun esimin bana fark etmez deyisi. Ben o istese gitmez miydim? Hep bana birakti.. simdi ne istesem yapmiyor. Gunlerdir kofte diye yalvariyorum evde ya bi insan alip yapmax mi? O hic birdey istemez ama istemede bile ben her maasimda hediye aliyorum. daha bana aldigi bir çöp yok.

Ve sizde bu adamı hala çok seviyorum diyorsunuz :KK57: İsterseniz 4 katı maaş alın kendi maaşınızın tek kuruşunda söz hakkınız yoksa oturun evde daha iyi. Günlerce karısını köfte diye yalvartmak ne demek Allah aşkına? Siz aynen böyle aman huzurumuz kaçmasın modunda devam ettiğiniz sürece bu adam sizi daha çoookkkk sömürür.. Evet evet bunun adı tam anlamıyla bu sanırım"SÖMÜRMEK". :KK12:

Suan hayal kirikligi yasiyorsunuz, anliyorum :KK42:

Ama bence sizde artik aglamayin! Yeter! Hergün aglanilir miymis? Takmamis numarasi yapin.

Sanmiyorum.. Evlenmeden once tam ev erkegi diyordum. Arkadas cevresi yok disariya cikmaz asla. Zaten babasiz buyumus sorumlluk ne biliyor. Valla evlenmek isteyen brn degildim. Bekleyelim dedigimde hayir dedi geldi istedi babamdan. Simdi boyle yapmasini yediremiyorum. Ben ailemden uzak sehirde yaşıyorum. Babam her aradiginda kizim sana emanet diyor. Babam bilse her gun agladigimi, bu kadar kucuk sebeplerden beni nasil yiprattigini. Ceker alir birakmaz eline. Ben boyle yetismedim cunku. Derdini soruyorum ayaklarina kapaniyorum yok diyor. Yok yok yok..

sorunlarınız;
1- maaşınızı olduğu gibi ona vermeniz
2- ayaklarına kapanmanız
3- sanki her şeyi o yönetmeli gibi düşünmeniz
4- adamın bencil olması

biz de borç ödüyoruz, hem de evlendiğimizden beri. ay sonlarında paramızın kalmadığı günler oluyor.
ancak eşim hiçbir zaman maaşımı almadı. otururuz hesap kitap yaparız çıkarırız o ayki ödenecekleri zaten kendimize ya bi gömlek almaya para kalır ya kalmaz. kime alınırsa alınsın ikimiz de mutlu oluruz. çünkü senin gömleğe sevindiğini gören adamın da sevinmesi gerekir karım mutlu oldu diye. köfte yiyorsan mutlu olması gerekir senin karnın güzel doydu diye.
ipleri biraz adamın elinden alın.
her şeye de ağlarsanız artık bi yerden sonra bi tarafına bile takmaz.
alın karşınıza neden böyle yaptığını sorun.
her daim de alttan alırsanız adam her istediğini kavga gürültüyle çözebildiğini görünce önünü alamazsınız.
o yüzden adamın ayaklarına da kapanmayın bence..

Teşekkür ederim yorumlariniz icin. Galiba bu zamana kadar herseyi yaptim. Yani elimden geleni.. Duzelir dedim yeni dedim ama tabi ki hayal ettiğim boyle bir hayat degil. Mutsuz bit kadin, en önemlisi mutsuz bir anne olmak istemiyoruM.. Zaten esim ben hataliyim demedi boşanma konusunu acti. Artik ne istiyorsa yapabilir. Ben aileme anlattım. Annrm şok oldu. Ben seni bunun icin vermedim kimseye, uzulmen bizi daha con üzer dedi.. Bugun memleketime gidicem esimde kendi memleketine gidicek. Artik hayırlısı diyorum. Hatasini anlamadigi sürece ben yokum.

Orda biseyler konusuyoruz. Bi yandan komik tvitler atiyor. Gercekten sabrimin sonundayim. Cok pisman olacak cok.

Eklentiler

• 2015-05-15 14.16.15.png
    2015-05-15 14.16.15.png
    788,5 KB · Görüntüleme: 147
Hakkınızda hayırlısı olsun ama kızların dediklerine katılıyorum ipleri eline vermişsiniz.Paranızı getirip ona vermeniz olduğu gibi çok saçma.Hesap kitap yapılır.Borçlar ödenir.ARtanı isterse biriktirilir isterse gezme için kullanılır isterse kılık kıyafette alınır ama verdiğiniz paraları tümüyle onun idare etmesi güzel bir şey değil.Yediğiniz köftenin 15 liralık gömleğin hesabımı olurmuş.O zaman ekmekte yemeyelim.Çok zor bir karar tabikide boşanmak ama ilerisinde böyle bir adamdan çocuk yapıp mutsuz bir ortamda onu büyütmek daha zor.

eşinizin psikolojik sorunları olabilir... size anlatamadığı bir şeylere canı sıkılıyor olabilir... bunu anlamaya çalışın önce..

Back
X