Diploma ve iş

sweetwitch

Guru
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
9
1
45
Eşimin işi sebebiyle yaza Hollanda'ya taşınıyoruz. Highly skilled migration olarak oturum ve çalışma izni alıyor şirketi. Araştırdım benim ayrıca başvuruma gerek yokmuş. Ancak benim asıl problemim şu Ben dokuz eylül İngilizce öğretmenliği mezunuyum ve dört yıldırda öğretmenlik yapıyorum. Birinci sorum Diplomamın Hollanda da geçerli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
İkincisi ise sizce öğretmen olarak iş bulma şansım nedir?
Şimdiden teşekkürler...

bizde esimin isi dolayisiyla hollandaya geldik ..

3 yil dolmadan size calisma izni verilmeyebilir,benim oyle olmustu. ama eger is bulursaniz,isyeriniz sizin icin calisma izni alabilir..ingilizce ogretmeni oldugunuz cin cok sanslisiniz cunku burda ingilizce cokgecerli bir dil..almanlar ya da fransizlar gibi ingilizce bilip de konusmamazlik yapmiyorlar..büyük ihtimal ogretmen olarak da is bulabilirisiniz..diplomanizin gecerliligi de vardir ,hollanda belediyesinde diplomanizin cevirisni yaptirabilriniz

bende matematik ogretmeniyim ve turkiyede 1 yil calismistim sonra evlenip buraya geldim..suan holandaca ogreniyorum,yeterli seviyeye ulasinca is basvurularina basliycam..

hangi sehre geliceginiz belli mi

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. İşyeri Barendrect diye bir yerde ama evi ordan mı yoksa yakınlarında bir yerden mi tutacağımız belli değil. Aslında Roosendaal da hoş bir ev bulduk ama 40 km mesafede.Gerçi o benim için problem değil diyor ama bakalım. Bir de highly skilled migration olacağı için benim için ayrıca oturum ve çalışma izni gerekmiyor. Siz nerede oturuyorsunuz?

ben rotterdam da oturuyorum 2 bucuk yil oldu..eger barendreh diye baska bir sehir yok ise ,rotterdamin barendreh diye bir semti var ,sehir disinda yeni kurulan sakin bir yer..ben merkeze cok yakin bir yerde oturuyorum ve barendreh e yakin sayilirim,araba ile 15 dakika sürüyo ,orda oturan bir kac tanidigim var..rosendal rotterdama cok da yakin sayilmaz ,hernekadar otobanlar sayesinde sehirler arasi ulasim kolay olsa da,sabah ve aksam yani is giris cikis saatlerinde trafik yogun oluyormus..ben rotterdami seviyorum guzel bir sehir ..burdan msn adresi vermek yasak sanirim ama bir yolunu bulup vericem ,tanismak ve daha ayrintili konusmak icin..

Merhaba sweetwitch...Bende 2,5 yildir burada yasiyorum suan gordugum derslerden biliyorum...Buranin dilini ogrenmeden meslegini yapamazssin,bu yeni kanunda sart...once hollandaca!Evet ingilizcen oldugu icin burada hic zorluk cekmezssin,iyiki biliyosun,bu konuda emin ol cok sanslisin,,,umarim geldiginde hemen alisir ve meslegini burada devam ettirirsin!!!!
:lepi:veel succes

en son 2009 da yazilmis anlasilan yine sorular bana kaldi. kimse hollanda paylasim alaniyla ilgilenmiyorm mu artik

Selamlar ,
Ev hanımları, calisanlar yada is arayanlar Almanya da olan fakat Türkiye ye yeni gelmiş yabancı bir firmayla güvendiğiniz arkadaslarınızla calısıp para kazanmak istermisiniz .
Kazanmak istediğiniz tutarı hedefleyip size uygun çalışma planıyla kazanc yada ek gelir saglayayıp kendi işinizin patronu olabilirsiniz.. Evinizden sosyal ortamınızdan kopmadan kendi işinizin patronu olabilirsiniz.
İlgilenen arkadaslarla detaylı konusabiliriz. Bu işi Almanyada evden çalışarak yapabilirsiniz.
[email

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…