'Dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi"

Bencede yok herkesin kendi hür iradesi var sonuçta

Tabiki de.Ben hirsiz olacagima dinsiz yaftasi yapistirsinlar daha iyi.Ibadetin gizli olani makbuldur.Benim dini vecibelerimi yerime getirdigimden kimin haberi olabilir ki.Dinli&dinsiz son yillarda yaratilan algi gibi turbani tak,cumaya git anlayisindan ibaret degildir en nihayetinde.

Chp'nin iktidar olamamasini bu kadar kafana takacagina ve sorgulayacagina kadar Akp neden iktidardan dustu onu sorgulasin arkadas bu arada.Iyi gelir.Nefes acar :)

akp iktidardanmı düştü.. sadece biraz geriledi ve bir dahaki şeçimlerde ki eğer ortaklık kurulmassa .. tek başına tekrar parti olarak çıkacaktır.. haaa.. akp sonsuza kadarda devam edecek diye bir kural yoktur..13.. 15 senelik bir iktidarlık bir noktada bitecektir.. ama teeee fizana dayanan chp neden ömrü hayatında iktidar olamamıştır .. bu büyük bir soru işaretidir..olmuşmuydu yoksa..

Tabiki öyle. Ama bana sorsan deniz baykal daha ilkeli bir siyasetçiydi.en azından dibine kadar laiklik ve atatürkçülük siyaseti yapıyordu.kılıçtaroğlunun ne yapmaya çalıştığını bilen var mı.

Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu seviyorum. Partiden ulusalcı/elitistleri kısmen uzaklaştırdı, Chp’yi daha çok proje üreten, daha halkçı bir çizgiye getirdi, son seçimlerde özellikle Chp gerçekten içime sindi. Böyle devam ederse oyunu yükseltir. Deniz Baykal’la kıyaslamak falan komik yani.

Konu chp'nin iktidar olamamasi degildi ki zaten.
Konu partilerin uzerine yapismis yaftalardi.Hirsiz Akp deyince konuyu birden buraya getirdiniz ama bu boyle olmamali.Zaten baska bir yerden vurabildiginiz de yok bu partiyi.Bir parti iktidar olamayabilir ama bence bir parti hirsiz,calip cirpan olamaz.Daha da konuyu uzatmayacagim.

CHP 1923-50 arası tek başına iktidar oldu. Daha sonra 1961-65 arası çeşitli partilerle koalisyona gitti. Daha sonra ise 1974-75 ve 1977-79 arasında bir koalisyon dönemi daha yaşadı..Cevap vermek için değilde biraz araştırarak yazarsanız hepimiz aydınlanırız...

Ya ben şunu mantıklı bulmuyorum.akp yaptigi hatalar sonucunda iktidarı kaybetti elbette.ama chpliler şunu niye düşünmezki; akp nin gecen secime gore %10 oy kaybetmis olmasina ragmen chp hala akp yi gecemiyorsa daha ne zaman gececek ne zaman iktidar olacak.ak partinin ölüsünden bile 15 puan fark yiyen chp secimi nasil kazandik demesi normal ki. Bence chp akp nin hırsızliğını bırakıp neden iktidar olamıyor bunu düşünmesi lazım.

Bide tek parti döneminden sonra chp ye alternatif bir parti çıkınca chp hemen iktidardan indirilmiş.chp tek parti döneminde acaba naptıda 65 yıldır iktidara gelemiyor.bence chp lilerin bunları sorgulaması gerekiyor

Ben oyle düşünmüyorum.siz alınmayın ama bence coğu chp li için chp nin basina kimin gectiginin bi önemi yok.kim gelirse gelsin %25 garanti zaten.bugün akp liler chpye chplilerde akp ye gecse ve secim olsa chp yine %25 alir.cunku takim tutar gibi parti tutuluyor.basta kimin oldugunun hic bi onemi yok.

Çevremde Deniz Baykal varken Chp'ye oy vermeyen ya da seçenek bulamadığım için veriyorum diyen insanların çoğu son seçimde içine sindiğini söylüyor. Bu yolda giderse daha çok oy alır. Yani kim olursa olsun %25 alır kişinin önemi yok değil.

Ben anlamiyorum neden herkes chp'nin iktidar olamamasina bu kadar takiliyor? Futbolla cok hasir nesir oldugum icin bir ornek vereyim.Kimi takimlar vardir sampiyonluk gorememistir kuruldugundan beri ama bakarsin en atesli taraftar onlarinkidir.Mesela Ankaragucu.Eminim en az 3-4 nesil ankaragucunun bir basarisini dahi gorememistir ama oyle bagli taraftari vardir ki sorsan onlara dunyada baska takim yok ve Turkiyede ciddi bir taraftar grubudur.Ayni partiler gibi iste.Chp'nin elindeki potansiyeli bu.En fazla %30-33e cikabilir.Akp 'nin profili ise revacta hangi takim populer,hangisi yildiz oyuncu getiriyor,hangisi sampiyonluga kosuyor bunu destekleyenler.Akp'nin avantajli olmasinin sebebi de bu secimseki gibi %9 luk kayipta oy skalasindaki degiskenlik te bu.Chp'ye kolay kolay kimse kemik kitlesi disinda oy vermez.Yani artik cidden su chp neden iktidar olamiyor sorusundan kurtulmak lazim.Turkiyede iktidari hassas oldugu konulardan giren(basortusu gibi),degisken oy potansiyeli olan,tam gorusu oturmamis,yenilik arayisinda olan insanlar belirliyor.Genc parti ornegi,akp ornegi gibi...

sizinde tek bildiğiniz hırsız ama haklısınız bişi demek lazım değilmii.. hırsız olmasına rağmen 13 senedir bu parti lider ama süt gibi beyaz olan chp 65 yıldır muhalefette burda bir terslik var o zaman bu ülkenin çoğu hırsız şimdi bak kafam karıştı hırsız ise bu parti bu milletle bir sıçrar,,iki sıçrar, üçüncüsünde toslatır bu halk değilmi... ama sıçramaya devamm.. ama 65 yıldır chp hep şıcrayışta ama bir türlü ulaşamamakta.. o zaman bu halk acaba niye böyle yoksam çokmu cahil benim halkımm.. var bu işte bir terslik var.

vay anasını futbolla iktidar kıyaslaması pek saçma olmuş.futbol bir oyundur ayol ama ülkeyi yönetmek mazallah...

haaa bak orda durAtatürkn chp si ile şimdiki chp kıyaslanamaz bile bakın siz verdiniz tarihleri..1923 ila 50 arası ve taze bir chp ondan sonrası fos..

Farkında mısınız son seçimden sonra Akp'liler Chp ile bozdu kafayı, niye iktidar olamıyorr niye olamıyoooooorrr!!! diye. Savunma psikolojisinin gereklerini yerine getiriyorlar farkında olmadan. "Benimki başarısız olabilir ama seninki daha başarısız tamam mı?!!!!"

Yahu anlamadiklar hatta anlayamadiklari su chp tabaninda bi Izmirli rahatligi var ve onlar sorgulamiyorken bu akplilere noluyor gece gunduz neden iktidar olamiyor Allahim nedeeeeennnnn modundalar anlamadim :)

Vala onu bunu bilmem akp bugun var yarin yok erdogan olse akp buyuk ihtimal dagilir tipki ecevitin ölüp dsp nin dagilmasi gibi ve erbakanin ölüp saadet partisinin dagilmasi gibi.ben acikca soyluyorum oyumu akp ye verdim ve sebeplerinide cok iyi biliyorum.cevremdek8 bircok insanda bu yuzden akp ye oy veriyor.calmis olsa bile.

Gezi parkinda agac kesilecek diye ortalik yakilip yikildi ulke kaosa suruklendi.yalovada 200 den fazla agac kesildi ama eylem yapilmadi niye yalova belediyesi chp liydi.ben bunda bir art niyet ararim.yanilmiyorsam 2007 yilinda anayasa mahkemesi parti ici hesaplarında usulsuzluk yapildigi icin chp ye 1 milyon tl ceza kesti.ayni olay akp nin basuna gelse yer yerinden oynardi. Şu son chpli bi vekilin rezidans meselesinde dogrumudur bilmiyorum ama o rezidanslari akp li birisi alsa turkiye calkalanirdi.ama chp li birisi yanlis yapinca suc kisiseldir deniliyor.akp li birisi yanlis yapinca o kisinin yaptigi yanlis tum akplilerin uzerine yikiliyor.sirf bu cifte standartlatdan dolayi akpye oy verdim
Yoksa erdogan benim babamin oglu degil.erdogan olse baska partiye oy vermeyecekmiyom sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…