- 6 Ocak 2015
- 2.212
- 1.208
- 133
- 35
- Konu Sahibi ikincielci
-
Evet ben de öyle yaptım ama günün iki vaktini iş yerinde zorlu abdest alma şartlarında kılıyorum. siz ne zamandır kılıyorsunuz?Mesela siradan seccade degilde ben ozel ceyizime aldigim seccade takimimi cikardim en guzel kokulu tesbihimi cikardim Sonucta temiz ve ozenli olarak icten ibadet yapmamiz lazim namaz kiyafetlerim cemberim herseyim ayridir onlari hic bir yerde giymem:)
Benimde iki ay oldu baslayaliEvet ben de öyle yaptım ama günün iki vaktini iş yerinde zorlu abdest alma şartlarında kılıyorum. siz ne zamandır kılıyorsunuz?
Benimde iki ay oldu baslayali
Mesela bu da önemli bir konu benim için. BAzı yerlerde yazıyor ki "kaza" adı üstünde elinde olmayan imkanlarla kılmak isteyip de kılamadığın namazlar içindir. Keyfi kılmadığın namazın kazası olmaz onun için büyük tövbeler etmen lazım deniyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Kaynaklarla anlatılırsa sevinirim.Bende 9 aydır kılıyorum rabbime şükür ama iş yerinde çok zorlanıyorum zaten kimse bilmiyor kıldığımı bazen hızlı kılıyorum kabul olmuyormuş gibi geliyor çok üzülüyorum sonra da diyorum terketmektense Rabbim şu ahir zamanda kabul etsin.Huzur buluyorum adet oldugumda ara verdiğim için özlüyorum namaz kılmayı değişik bir duygu benimde çok kaza borcum var kazaları haftasonları kılarak azaltmaya çalışıyorum
Zaten tövbe etmen lazım ama onları da kılmak zorundasın kılmadan olmuyor.Çok ayrıntılı bilmiyorum ama sabah namazıyla başladım ben 1 aylık kılıp sonra diğer vakte geçiyorumMesela bu da önemli bir konu benim için. BAzı yerlerde yazıyor ki "kaza" adı üstünde elinde olmayan imkanlarla kılmak isteyip de kılamadığın namazlar içindir. Keyfi kılmadığın namazın kazası olmaz onun için büyük tövbeler etmen lazım deniyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Kaynaklarla anlatılırsa sevinirim.
İşte bazı yerlerde de kılamazsın diyor keyfi bırakmışsın kaza sadece kaçırdığın kılamadığın namazlara olur diyor. Bi bakayım da okuduğum yeri paylaşayım. Net bilgili biri cevap verir inşallahZaten tövbe etmen lazım ama onları da kılmak zorundasın kılmadan olmuyor.Çok ayrıntılı bilmiyorum ama sabah namazıyla başladım ben 1 aylık kılıp sonra diğer vakte geçiyorum
Yani fikir ayrılığı evet var ama hocalar hep kaza namazlarınızı ertelemeyin 20 yıllık burcunuzda olsa kılın diyorlar bende o yuzden elimden geldiğince kılmaya çalısıyorum belki bitmicek ömür yetmicek ama çabalıyorum yinede Rabbim görüyor"Peygamber'in kaza edilmesini emrettiği namazlar, unutmak veya uyku gibi nedenlerle kılınamayan namazlardır. Bunların kazası lâzım gelir. Fakat bile bile namaz kılmayan kimsenin bu namazlarını kaza etmesi gerekip gerekmeyeceği konusunda bir görüş ayrılığı mevcut. Hadîslerden sadece bir özür dolayısıyla kılınamayan namazların kazasının gerekeceği, mazaretsiz kılınmayan namazların, günâh olan namazı terk etmekten dolayı Allah'a tevbe ile af ve mağfiret dilemek gerektiği anlaşılır. Şevkânî de Neylu'l-Evtârında: "Uzun araştırmasına rağmen kasten kılınmayan namazların kazasının gerektiği hakkında geçerli bir delil bulamadığını" belirtmektedir."
Alıntıdır.
Yani insan şunu da düşünüyoır tabi, öyle de olsa böyle de olsa sen kaza et kıl kabul edip etmeyecek olan Allah'tır. Ama bir söz var ya "sana usanç veren terennümi ebediyettir." 29 yaşındayım vakit namazlarımı zor kılıyorum hele bir de kazaya başlasam sonunu nasıl getiririm diye gözüm korkuyor. Bu bir iç rahatlatma çaresizliği aslında sanırım
Allah kabul etsin o vakit :)Yani fikir ayrılığı evet var ama hocalar hep kaza namazlarınızı ertelemeyin 20 yıllık burcunuzda olsa kılın diyorlar bende o yuzden elimden geldiğince kılmaya çalısıyorum belki bitmicek ömür yetmicek ama çabalıyorum yinede Rabbim görüyor
Yani fikir ayrılığı evet var ama hocalar hep kaza namazlarınızı ertelemeyin 20 yıllık burcunuzda olsa kılın diyorlar bende o yuzden elimden geldiğince kılmaya çalısıyorum belki bitmicek ömür yetmicek ama çabalıyorum yinede Rabbim görüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?