• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Dini Nikah - Mehir(mihir)

huysuzamatatligelin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2016
138
184
23
Merhaba arkadaşlar, dini nikahta mehir olarak manevi bir şey istemek istiyorum. Umre-hac haricinde fikir verir misiniz? Altın, mal mülk maddi bir şey istemiyorum. Duyduğunuz yaptığınız veya keşke yapsaydım dediğiniz bir şey var mı manevi anlamda?

Ben de bu konuyu merak ediyorum. Ben nikahimiz kiyilirken nisanda takilan evlilik yuzugumu mehir istemistim. Sanirim mehir olarak kabul ettigin seyi kimse senden alamiyor. Bosansan noluyor bilmiyorum. Umre hac derken?

Ben de bu konuyu merak ediyorum. Ben nikahimiz kiyilirken nisanda takilan evlilik yuzugumu mehir istemistim. Sanirim mehir olarak kabul ettigin seyi kimse senden alamiyor. Bosansan noluyor bilmiyorum. Umre hac derken?
Umre veya hac isteyebilirsin dediler bana manevi anlamda

Bende Hac istemediğime çok pişmanım.
Nedense birden çekindim ve söyleyememiştim.
Eğer istiyorsan kesinlikle söyle derim.

Mihir kesinlikle maddi bir sey olmalı miktarına sadece kız karar verir babası nişanlısı karışamaz sadece damat "bu kadarına gücüm yetmez" diyebilir. Damadın "Senin mihir paranla haca gidelim ya da mihrinle araba alalım" gibi seyler söylemeye kesinlikle hakkı yok.
Gelin mutlaka mihir istemeli, istedigi mihir maddi olmalı. Hangi zamanda verilmesini isterse o zamanda verilmeli.
Mihir biz kızların hakkı erkegin de onuru. Bu yüzden cekinmek tamamen haksızlık olur:)

Back