Kuran' a aykırı hiç bir hadis sahih değildir .
Kuran'da ;
Şüphesiz bir kere inandıktan sonra inkar edenler, tekrar inandıktan sonra inkar edenler, sonra küfürde daha da ileri gidenleri Allah affetmez. Onlara kurtuluş yolunu da göstermez.(Nisa -138)
demiştir Yaradan .Ayetleri tek olarak ele alıp yazmakta doğru değil aslında , başı sonu , hangi konuda geçtiği havada kalıyor .Ama tek bir ayetten de anlaşılan inkarın Allah tarafından affedilmediği , kulun hesap sorma hakkı bile yok , olsa ya belirtilir ya peygamber yaşantısı ile örneklendirilirdi.
O zaman bu fetvanın geçerliliği var mıdır ?
Yoktur.
Hadis Hz. Muhammedin (S.A.V) sözleri ve davranışlarıdır . Var mıdır bu bahse mevzu olan hadise yaşanmış bir örnek ?
Yoktur.
Duyarlı vatandaşKocaeli Müftülüğünün internet sitesinde yayımlanan hadisler tartışma yarattı... Bir yurttaş konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.
Gayrimüslim bir Türk vatandaşı olduğunu belirten Tolga Yarıcı isimli yurttaş Kocaeli Müftülüğün'ün internet sitesinde dinini değiştirenin boynunu vurun, zina yapan cariyeleri sopalayın, gibi çok tartışılan yorumlarla ilgili 'ayrımcılığa tabii tutulduğumuz halkı kin ve nefrete yönlendirme yapıldığı için gün itibarı ile İzmir Cumhuriyet Başdavcılığı'na müftülük adına suç duyursunda bulunuyorum' açıklamasında bulundu.
helal olsun ona...Duyarlı vatandaş
tabii ki devlet kalkıpta bu yüzden kimseyi öldürmeyecek, tehlike bu değil zaten, hepimiz biliyoruz ki toplumumuzda algılaması, kapasitesi sınırlı insanlar var, bunlar dolduruşa gelip, sen içki içtin, sen hristiyansın, mesela sen oruç tutmadın diye birilerine saldırabilir, hatta öldürebilir, bundan pişmanlık bile duymaz, gurur duyar, çünkü devletin sitesinde bile okumuştur
bazı bazı okuyoruz zaten bu olayları, o yüzden bence özellikle bu tip resmi sitelerde, kopyala yapıştır yapmayıp, ince ince düşünüp yazmak lazım diye düşünüyorum
eger hanife mezhebine itikad ediyor ve sunni isen bunlarla yükümlüsünüz, burda yazilanlar diyanetin degil yüzyillar önce bu mezhep kurucularin yorumlari, ben kendi adima sunni degilim hanefi de degilim beni baglamiyor. mesele su ki sunniyim mezhebi soruldgununda hanefiyim diyen kisiler neye inandiklari hakkinda bi fikirleri var mi ?
siz de doğru bilmiyorsunuz,hani nerede yazıyor dinden çıkanı vurun diye,kaynak gösterir misiniz.
ben mezheplere itikad etmiyorum demisim okumadiniz mi google yazin ögrenin fikih iki cümle özetlenecek bisey degil niye beni zahmete sokuyorsunuz.
Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektir: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149). Ulemanın çoğunluğu kadın için de aynı hükmün uygulanacağı görüşündedirler. Ancak Hanefiler bu konuda farklı görüştedirler. Kadınların öldürülmesini nehyeden hadisin (Ebu Davud, Cihad, 121) hükmünün geneli kapsadığını iddia ederek irtidad eden kadının öldürülmeyeceği görüşünü ileri sürmüşlerdir (İbn Kudâme, el-Muğnî, Mısır (t.y.), VIII, 125; Seyyid Sâbık, Fıkhu's-Sünne, Kahire, (t.y.), II, 385 v.d.).
İmam Mâlik, Leys, İshak ve Ebu Hanîfe; zındıkın ve irtidat edip tevbe ettikten sonra tekrar dinden dönenin tevbesinin dikkate alınmayacağını ve haddin uygulanacağını kabul etmişlerdir. Çünkü zındıkın mürted sayılmasını gerektiren önceki görüşlerinden
kabul etmişlerdir. Çünkü zındıkın mürted sayılmasını gerektiren önceki görüşlerinden döndüğü hiç bir zaman açık olarak tesbit edilemez. Allah Teâlâ; "Ancak, tevbe edip kendilerini düzelten ve Allah'ın indirdiğini açıklayanlar müstesna" (el-Bakara, 2/160) buyurmaktadır. Dinden dönmeyi birkaç defa tekrarlayanların tevbelerinin kabul edilmeyeceğine delil olarak da şu âyeti kerîme gösterilmektedir: "İman edip sonra inkâr eden, sonra imân edip tekrar inkâr eden, sonra da inkârlarında ileri gidenleri Allah ne bağışlayacak ne de doğru yola eriştirecektir" (en-Nisa, 4/137).
eger hanife mezhebine itikad ediyor ve sunni isen bunlarla yükümlüsünüz, burda yazilanlar diyanetin degil yüzyillar önce bu mezhep kurucularin yorumlari, ben kendi adima sunni degilim hanefi de degilim beni baglamiyor. mesele su ki sunniyim mezhebi soruldgununda hanefiyim diyen kisiler neye inandiklari hakkinda bi fikirleri var mi ?
peki nesiniz. merak ettim. inancınız nedir.eger hanife mezhebine itikad ediyor ve sunni isen bunlarla yükümlüsünüz, burda yazilanlar diyanetin degil yüzyillar önce bu mezhep kurucularin yorumlari, ben kendi adima sunni degilim hanefi de degilim beni baglamiyor. mesele su ki sunniyim mezhebi soruldgununda hanefiyim diyen kisiler neye inandiklari hakkinda bi fikirleri var mi ?
Hiç bir mezheb, hiç bir din, hiç bir inanç, hatta inanmamak olan ateizm bile insan öldürün demez. Hanefi mezhebine mensup olan kişiler kalkıp dinden dönenleri öldürsün madem ama adalet önünde ceza almasın, Allah yolunda haklıydı ve onun mezhebi bunu gerektiriyordu denilsin öyleyse. Ne kadar mantıklı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?