Dinden çıkanı vurun içki içeni öldürün! Müftülüğün internet sitesinde yazanlar!

o kadar
hepiciğine katılıyorum

tabii ki devlet kalkıpta bu yüzden kimseyi öldürmeyecek, tehlike bu değil zaten, hepimiz biliyoruz ki toplumumuzda algılaması, kapasitesi sınırlı insanlar var, bunlar dolduruşa gelip, sen içki içtin, sen hristiyansın, mesela sen oruç tutmadın diye birilerine saldırabilir, hatta öldürebilir, bundan pişmanlık bile duymaz, gurur duyar, çünkü devletin sitesinde bile okumuştur
bazı bazı okuyoruz zaten bu olayları, o yüzden bence özellikle bu tip resmi sitelerde, kopyala yapıştır yapmayıp, ince ince düşünüp yazmak lazım diye düşünüyorum

Son düzenleme:
bence herkes ilgili siteye mail ya da vs yollarla şikayette bulunmalı
bu islamla ilgili olmayan şeyler kaldırılmalı

Bu tip konular söyledikçe normalleşir.

Bugün bile Ramazan'da oruç tutmadığı için dövülen insanlar varken, "içki içeni öldürün"ü dinin gereği sanan bir kişi pekala birine zarar verebilir.

Duyarlı vatandaş

söylene söylene normalleşen, çocukların ve gençlerin beynine ekilen nefret tohumları, sonra da dünya barışı, hoşgörü beklenir, sadece bizim ülkede olduğunu sanmıyorum, yoksa dünya bu durumda olmazdı

Son düzenleme:
Bir vatandas habere cok guzel bir yorumda bulunmus, sizlerle de paylasmak istedim:

"Bu ülke için en ufak bir katma değer üretmeyen, tam aksine, kazanımlarını sömüren ve tüketen, bir asalak gibi bu ülkenin üzerine çöreklenmiş ve hala ortaçağın karanlığında yaşamaya devam eden karanlık beyinleri ile zehirlerini her fırsatta akıtan bu kamburlardan en kısa zamanda kurtulmak gerekmektedir... Kendi ödediğim vergilerimle bu yobazları beslemek istemiyorum."

Oldurmelik satir geldi haniiiiiiiiiiim. Pehh.O zaman her karsit fikirde oldugumuz insani oldurelim.Dunya sadece bizim gibi dusunenlere kalsin.Boyle dusunen agir yobazdir,beyni orumcek aglariyla kaplanmistir,isiktan korktugu icin perdelerini daima kapali tutar.Perde mecazi anlamda tabii.Insana insan oldugu icin deger vermek esastir.Sen evrenin hakimi misin boyle hukum veriyorsun? Benden farkli dusunen,benden farkli olan her insan benim icin zenginliktir..

Ne güzel yazmışsın........sokaktaki insanlar kadınlar kulübü kadınları gibi düşünen tartışılabilen insanlar değil mesleğimden biliyorum........sivas olaylarını hatırlarsınız değil mi bir saat içinde otel yakmak için binlerce kişi toplanmıştı

eger hanife mezhebine itikad ediyor ve sunni isen bunlarla yükümlüsünüz, burda yazilanlar diyanetin degil yüzyillar önce bu mezhep kurucularin yorumlari, ben kendi adima sunni degilim hanefi de degilim beni baglamiyor. mesele su ki sunniyim mezhebi soruldgununda hanefiyim diyen kisiler neye inandiklari hakkinda bi fikirleri var mi ?

siz de doğru bilmiyorsunuz,hani nerede yazıyor dinden çıkanı vurun diye,kaynak gösterir misiniz.

siz de doğru bilmiyorsunuz,hani nerede yazıyor dinden çıkanı vurun diye,kaynak gösterir misiniz.

ben mezheplere itikad etmiyorum demisim okumadiniz mi google yazin ögrenin fikih iki cümle özetlenecek bisey degil niye beni zahmete sokuyorsunuz.

Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektir: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149). Ulemanın çoğunluğu kadın için de aynı hükmün uygulanacağı görüşündedirler. Ancak Hanefiler bu konuda farklı görüştedirler. Kadınların öldürülmesini nehyeden hadisin (Ebu Davud, Cihad, 121) hükmünün geneli kapsadığını iddia ederek irtidad eden kadının öldürülmeyeceği görüşünü ileri sürmüşlerdir (İbn Kudâme, el-Muğnî, Mısır (t.y.), VIII, 125; Seyyid Sâbık, Fıkhu's-Sünne, Kahire, (t.y.), II, 385 v.d.).

İmam Mâlik, Leys, İshak ve Ebu Hanîfe; zındıkın ve irtidat edip tevbe ettikten sonra tekrar dinden dönenin tevbesinin dikkate alınmayacağını ve haddin uygulanacağını kabul etmişlerdir. Çünkü zındıkın mürted sayılmasını gerektiren önceki görüşlerinden
kabul etmişlerdir. Çünkü zındıkın mürted sayılmasını gerektiren önceki görüşlerinden döndüğü hiç bir zaman açık olarak tesbit edilemez. Allah Teâlâ; "Ancak, tevbe edip kendilerini düzelten ve Allah'ın indirdiğini açıklayanlar müstesna" (el-Bakara, 2/160) buyurmaktadır. Dinden dönmeyi birkaç defa tekrarlayanların tevbelerinin kabul edilmeyeceğine delil olarak da şu âyeti kerîme gösterilmektedir: "İman edip sonra inkâr eden, sonra imân edip tekrar inkâr eden, sonra da inkârlarında ileri gidenleri Allah ne bağışlayacak ne de doğru yola eriştirecektir" (en-Nisa, 4/137).

İster içki içerim, ister gider mayoneze taparım. Kime ne yahu ne yaptığımdan, neye inandığımdan? Beni cezalandırmak elin oğluna mı kalmış? Netice de o da bir insan. Benim boynumu vuracak, beni kamçılayacak ne üstünlüğü var benden? Ben inanmıyorum yok dini değiştiren öldürülecek de bilmem ne olacak da falan. İslamiyetin hoşgörü dini olması nerede kaldı o zaman? Kendinizle çelişmeyin. Her internette yazılana da inanmayın hadis, ayet diye. Açın okuyun araştırın. Bu neyin, kimin ya da kimlerin oyunu bilmiyorum ama din üstünden prim yapan insanlara pabuç bırakmayalım lütfen. Kendi çıkarları için bazı düşünceleri din üstünden dikte etmeye çalışıyorlar işte. Herkes kendi hayatıyla meşgul olsa ne güzel olurdu.

Son düzenleme:

dinim hak din,kitabım ve yol göstericim Kuran ı kerimdir.kuranda da öldürün diye bir kelam yoktur...

Son düzenleme:

Hiç bir mezheb, hiç bir din, hiç bir inanç, hatta inanmamak olan ateizm bile insan öldürün demez. Hanefi mezhebine mensup olan kişiler kalkıp dinden dönenleri öldürsün madem ama adalet önünde ceza almasın, Allah yolunda haklıydı ve onun mezhebi bunu gerektiriyordu denilsin öyleyse. Ne kadar mantıklı?

Peki ben de benim inandığımı inanmayanı öldürebilecek miyim.......biz de zeki müreni görecek miyiz.......hakikat nedir........hem laik hem müslüman olunamazsa hem hırsız hem müslüman olunabilr mi........te Allaam konuştukça batıyorsunuz......burdaki durumdan bu kadar memnunsan Türkiye de yaşa

peki nesiniz. merak ettim. inancınız nedir.

‘Resûlullah buyurdular ki: Dinini değiştirenin boynunu vurun” ifadesine yer verildi.

hiçbir müslüman peygamber efendimizin böyle bir şey diyeceğine inanmaz.Uydurma hadisler bunlar.

canım yanlış anlama seni eleştirmek için yazmıyorum, ama bir tespitim var, ateizm bile demişsin ya, bence aslında tüm dinlere ve bu dinlerin mensuplarına en saygılı olanlar, ateistler, deistler, agnostikler
"genelde" herhangi bir dine mensup olanlar, diğer dinlere mensup olanlara düşmanlık besler, hepsi değil tabii
hatta geçmişte dünyada yapılan "çoğu" savaşın bile temelinde bu yatıyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…