Eki Görüntüle 946238
Dinden çıkanı vurun içki içeni öldürün!
Müftülüğün internet sitesinde dinini değiştirenin boynunu vurun, zina yapan cariyeleri sopalayın, gibi çok tartışılacak yorumlara yer verildi...
Kocaeli Müftülüğünün internet sitesinde yayımlanan hadisler tartışma yarattı. Sitenin kütübü sitte bölümünde, çeşitli kişilerden aktarılmış hadislere yer verildi. Sitede din değiştirenler için önemli bir uyarıda bulunularak, Zeyd İbnu Eslem anlatıyor:
Resûlullah buyurdular ki: Dinini değiştirenin boynunu vurun ifadesine yer verildi.
Sitede, dinden çıkma cezasının sadece İslamdan başka dine geçenler için geçerli olduğu vurgulandı.
Yahudi diyene 20 sopa
Sitede, Yahudi hitabını kullananlara verilecek cezalarla ilgili aktarmalara da yer verilerek, İbnu Abbas anlatıyor: Resûlullah buyurdular ki, bir insan diğer bir insana, Ey Yahudi diye hitab edecek olursa ona 20 sopa vurun denildi.
Sitede cariyelerle ilgili de bir kıssaya yer verilerek, Cariye zina ederse sopalayın, yine zina yaparsa yine sopalayın, yine zina yaparsa yine sopalayın, yine zina yaparsa yine sopalayın, sonra onu, (bu halini belirterek) bir örgü (ip) bedeliyle de olsa satın denildi.
Sitede içki içmenin ağır cezası da şöyle anlatıldı:
İbnu Ömer anlatıyor: Resûlullah buyurdular ki: Kim ısrarla içki içerse dördüncü sefere kadar kamçılayın, sonra devam ederse öldürün. milliyet
işte bunlar ve bu görüşler yüzünden dinden uzaklaştım ben..Cariye mi kaldı artık bu devirde,hiç şaşırmıyorum artık bunlara..
Dinimizi nereden alıp nereye getirdiler..
işte bunlar ve bu görüşler yüzünden dinden uzaklaştım ben..
bunlar insanları dinden soğutuyor maalesef.
müslümanlık bu değil!müslümanlık en güzel ve şefkatli dindir!insanları böyle müslümanlara düşman edecekler
zaten aklı sağlam insan bazı şeyleri ayırt etmesini bilmeli
yazık bu düşünceye sahip olan kişilere.Allah akıl fikir versin
Kuran der ki:'kimki bile bile birinin canını aldı,onun yeri cehennemdir' bunu bilen biri gidipde kendini din adamı diye tanıtan kişilerin lafına inanıyorsa şaşarım onun aklına
Aklı başında olsa böyle fetvalar verilmez zaten..
Ne haller düştü ülkemiz
bunlar yine iyi günlerimiz..
Suçlu olanlar düşünsün biraz,onlar için bişey fark etmiyor nasılsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?