• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dindar aileler tarafından büyütülen çocuklar daha kaba ve daha az cömert oluyor

işte olayın özü tebrikler :KK9::KK9: olay dinde değil dini bütün insanların da bir kesimi bunu yapıyor fazla inançlı olmayanlar da yapıyor hristiyanı da yahudisi de yapıyor ...
Evet. Yargılamayı kendinde hak gören herkes yapıyor.
Olay din meselesi değil kişilik meselesi.

konunun kaynağına yorumum;
:KK14: islamofobik.
zaten yazının sonundan belli çok sayıda müslüman az sayıda yahudi ile yapılmışmış . Çünkü bizim dindar çocuklarımız füzelere mesaj yazıp filistinlilerin üstüne atıyordu yahudiler cici :KK14:

Araştırmanın türü neymiş? Her araştırma yaptım diyene güvenmiyceksin, bunun bi sürü kriterleri var. Ve söylediği şeyler sübjektif ifadeler. Mesela pintiligi neye göre ölçmüşler? Bizim hocamız bi tane kişilik ölçeği hazırlamak için yıllarca uğraştı. Bunlar pintiligi ve kabaligi neye göre ölçmüşler? Araştırma yapmak da avama düştü :)

Mesela benim inançlı arkadaşım bikini giyen kadına yaşından başından utanmıyormusun bu bikini giyiniyorsun diye ona bunu söyleme cesaretinde bulunuyor ,kadının torunu var , birde müslüman olarak kadını uyarmamız emrediliyor diyor bu özel hayata saldırı bende buna tahamül edemiyorum sana ne ne diye karışıyorsun diyorum ama beni anlamıyor
başlığı görünce eee ne yapalım dinsiz mi yetiştirelim demek geldi içimden.

zaten yabancı bir araştırma sonucuymuş.

her şeyin adabı olduğunu bilmeli.
kaş yaparken göz çıkartmamalı.
ayrıca bir insana yaptığın yanlış demek onu doğruya götürmez.
islam adına konuşuyorum,araştırmadan,Peygamber Efendimiz'in tavır ve davranışlarını incelemeden kabaca yargılamak boş ve faydasız.
hayatında kimseye kötü söz söylememiş,insanlara güzellikle iyiliği emretmiş bir Örnek varken...

Mesela benim inançlı arkadaşım bikini giyen kadına yaşından başından utanmıyormusun bu bikini giyiniyorsun diye ona bunu söyleme cesaretinde bulunuyor ,kadının torunu var , birde müslüman olarak kadını uyarmamız emrediliyor diyor bu özel hayata saldırı bende buna tahamül edemiyorum sana ne ne diye karışıyorsun diyorum ama beni anlamıyor

Şimdi sizin arkadaşınızın örneğinden yola çıkıp tümevarım yapmak ne kadar sağlıklı ?

Örnek vermek var , örneği genele dayatmak var .

Gitmiş , söylemiş , iyi halt etmiş , kadında ona muhtemelen ve haklı olarak ''seni ilgilendirmez '' demiştir . Eeeee ....

Şimdi biri çıkar , geçen gün otobüste , yaşlı bir teyze , '' tüüü sizin gibiler yüzünden hep geri kalıyor ülke , çıkar o başındakini '' dedi , örneğini verir .Eeeeee ....

Eeeeee yani ?

@kızkurusu doğru tespitte bulunmuş , haberin alt metninde farklı bir mesaj var . Kimse çocuğu kaba ve pinti olsun istemez , bunun sebebini inançlı yetiştirmeye bağlamak ne kadar sığ bir düşünce yapınca .

Tekrarlıyorum , örnekler bireyseldir , geneli bağlamaz .

Ama islam dünyasındada huzur yok savaş var , mezhep,cemaat savaşları bunlarda müslüman ,müslüman müslümanı öldürüyor ,hoşgörüsüzlüğünü sonu bu

Bence de kurban olunucak bir durum yok. :KK51:

alttaki yorumumu iyi okuyup anlasaydın orda ne demek istediğimi anlar bunuda yazmazdın.

ne demişim inançlar demişim dimi sadece İslamiyet yada tek din yada dinsizlik demeden inançlar demişim bunun içinde ateist yada taşa toprağa hayvana inananlar da var neyse inceliği anlamak kolay değil.

uzatmanın anlamı da yok :KK51:

dini inançları kullanıp ne yapıcaklarını şaşırdılar. kurban olun inançlara ve o ailede yetişen çocuklara

Back