Dinci yazardan İstiklal Marşı'na şok sözler!

A

Besteyi mehmet akif mi yaptı?
Kadinin derdi beste degil. Dunyanin en guzel muzigiyle bestelenmis dahi olsaydi bu sozler yine soylenecekti. İmâ ettigi farkli. Saygi diyor, ayakta durmak diyor vs. Tabii ki besteyi Mehmet Akif yapmadi. Ancak sacmaliklarindan sonra kiyas yapmak istedim ki zirvaligi seyler daha da asikar olsun. Biri diyor ki: Allah bu zulmu bir daha yasatmasin. Digeri: O ne oyle canim saygi duymak zorunda miyim. Hanfendinin İstiklal Harbi ile bir alip veremedigi var. Beste falan hikâye.

Kadın bende severim ama beste bir tuhaf
Dyor.
Saygı duymak oturdugn yerden de olabilir ayakta durdun diye saygılı gözükmek tamamen şekilcilik

En gzel beste dahi olsa söyleneckti?nerdn bilyosunuz?))
etckti gtcektiyle iş yürümez

Kadın bende severim ama beste bir tuhaf
Dyor.
Saygı duymak oturdugn yerden de olabilir ayakta durdun diye saygılı gözükmek tamamen şekilcilik
Şüheda fışkaracak, toprağı sıksan şüheda...

Bu dizeler uğruna ölene dek ayakta durmaya razi oldugumuz icin; sekilciyiz. Ömur boyu sekilci olmaya raziyim. Selametle arkadasim...

En gzel beste dahi olsa söyleneckti?nerdn bilyosunuz?))
etckti gtcektiyle iş yürümez
Peki siz "Mehmet Akif, Abdulhamit'e iftira atanlardandi. Mason liderini basa gecirmek istiyordu" derken orada miydiniz? Sahitsiniz sanirim bu kadar kesin konustugunuza gore. -ecek ve -acak ile isler yurumuyor, -du ve -miş ile yuruyor sanirim

Kalkacaksın ayağa. Bu kadar.
Nasıl anan baban evine gelince ayağa kalkıyorsan öyle kalkacaksın.
Çünkü bu vatan için yazılmış bir eser. Vatanın da senin anandır babandır. Kalkacaksın ayağa. Okunan bir "istiklâl" marşıdır.

Son düzenleme:
kimlerle alıp veremediği var bilmem ama, alıp veremedği olduğu kesin:)o zaman göre iyi yazılmış bence..

Hayır haber çelişkili verilmiş.
Kadın bestedn ve duruştan rahatsz
gözünü seveyim kedicik,zamana göre iyi değilmi,.oturarakmı dinlenir istiklal marşı..şehitlere saygı toprağa vatana saygı şehit ailelerine saygı ..o nedenle ayakta dinleniyor..

Dunyadaki cogu ulkenin milli marslari ayakta okunur. Okundugu yerde sadece ait oldugu millet degil, herkes ayaga kalkar. Butun milletlerden butun halklar, insanlar... Gencligimde milli musabakalara giderdim yaris seyretmeye, ya da diger ulkelere musabakaya giden milli sporcularimizi televizyondan seyrederdim. Bizimkilerden biri birinci geldiginde seref kursusune madalyasini almaya ciktiginda Istiklal marsi okunurdu ve hangi ulkede ise o ulkedeki spor salonundaki butun insanlar ayaga kalkip marsimizi oyle dinlerdi, o sevkle gogsumuz kabarirdi, gurur duyardik.. Simdi ise kendi ulkemizde kendi insanimiza zul olmus kendi marsimizi ayakta dinlemek... Gelinen noktaya bak... Milli duygulardan yoksun olmak ne aci...

Son düzenleme:
Balikesirin ayvalik ilcesine bir cuma gunu gidin. Okulda bayrak toreni olurken arabalar bile durur butun esnaf hazirola gecer. Bu bilinc cok kutsal bir sey. Insanlarin deger verdikleri bir seyler var buna saygi duymak anlamlar yuklemek istiyorlar. Kimsenin kimsenin degerine bu sekilde konusma hakki oldugunu sanmiyirum. Kurana inanmiyorum. Annem gelmis evimde dolabimin ustune koymus abdestsiz dokunma demis :)) o boyle istiyor o buna boyle deger veriyor diye ben o kurana hic dokunmadim. Ordan indirip kitapligimin arka koselerine atmasini da bilirdim. Ama karsimda ona o sekilde deger veren bir insan var ve ben ona gidip bu sacmalik anne demem.

Tajdbg
gözünü seveyim kedicik,zamana göre iyi değilmi,.oturarakmı dinlenir istiklal marşı..şehitlere saygı toprağa vatana saygı şehit ailelerine saygı ..o nedenle ayakta dinleniyor..

Tabiki bana göre ayakta durmak lazım.
Istiklal marsı bu devletin kutsalıdır.
Bu bir gerçek
Amma velakin vatan sevgisi i.marsı ile gösterlmez.
Ayakta durma bazı kesmler için zorlayıcı hareket bu da bir gerçek

Somada ölen işçilerimiz için çoğu üniversiteliler miting yapıp, yürüyüş düzenlerken biz üniversitede yas günleri boyunca İstiklal Marşı okuduk. Dedik tüm öğrenciler yürüyüşlerini yapıyor, isyan ediyorlar biz de maneviyatı kuvvetli bir şeyler yapalım dedik. Çünkü üniversitelerde İstiklal Marşı okunmuyor. Biz Somada ölen işçilerimizi böyle andık. Buna ihtiyacımız vardı. Bu kadın kim bilir en son ne zaman İstiklal Marşı okudu. Ne zaman saygı duruşunda bulundu? Bu tip milli bayramlara, törenlere vs. katıldı mı acaba hiç? ben hiç sanmıyorum. Katılmamasına rağmen böyle şeyler söylüyorsa bunun altında iyi niyet arayamam yok bestesini beğenmemiş olabilir de bilmem ne de diyemem üzgünüm. Her zaman herkes oturuyor iki dakika ayakta beklemenin nesi batmış bu kadına bu kadar ya.

Şuan bunların söylenmesi çok enterasan, insanların sinir uçlarina dokunuyor bu tur laflar. İlla bulanacak demi ortalik. Fikrin sen de kalsin. Severim seni bilirsin

istiklal marşı nın bu ülkede kutsal sayıldığını, insanların söylerken "ay burasını da zeki üngör yanlış bestelemiş" demeden tüyleri diken olarak, dedelerini rahmetle anarak, Atatürk'ün varlığına şükrederek söylediğini bilmiyor mu bu kadın sizce? balll gibi biliyor amaç müziği azıcık majör olaydı iyiydi, o diyez olmayadı güzeldi diye geveleyerek ortalığı didiklemek.
istiklal marşında prozodi hatası olduğunu ortaokul hocaları ilk müzik dersinde söyler zaten öğrencilere. bi kendi keşfetmiş sanki.

ayağa kalkmaya gelince. saygıdır ayağa kalkmak, evin dedesi, babası odaya girerken, bir din adamı geçerken, bir cenaze alayı geçerken... ayağa kalkarız biz, saygıdır bu. kaldı ki tüm ülkeler hani şu dinsiiiiz, kafiiiir, münafıııık olanlar veya çok Müslüman olanlar hep ayakta okur marşlarını. yani 2-3 dakika dedelerimizin, ceddimizin anısına ayakta kalmayı mesele etmek ne küçük, ne aciz bir söylem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…