• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

din nefse hakim olmak hakkinda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yerdekifindik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2023
5
21
3
22
Arkadaslar hatta ablalarim merhaba hemen hemen hepiniz benden cokca buyuksunuzdur 18 yasindayim ve uygulamada yeniyim cok cozebilmis degilim ahshahah. Bu saatte aktif ne kadar vardir bilemem ama artik dayanamiyorum, sizlere danismak fikir almak istedigim bir sey var. Ben duzenli olarak elimden geldigince namazlarimi kilmaya basladim. Su anlik kuranin turkce mealini okuyorum, insallah arapcasini da ogrenmeye baslayacagim. Neyin dogru neyin yanlis, Allahin neleri yasakladigini biliyorum. Lakin nefsime hakim olamiyorum. Seytana uyuyorum sanirim bilmiyorum ama acik giyinen birisiyim. Sort, etek, crop, dekolte hani gercekten var bunlar. Olmamasi gerektigini biliyorum cok gunah oldugunu biliyorum ama kapali giyinemiyorum bir turlu. Disarida beni gorseniz bu kiz namaz kiliyor demezsiniz (bi akrabam namaza basladigimi duyunca boyle soyledi) yaptigim seyin cok yanlis oldugunun farkindayim ama bir turlu olmuyor, kapanmak icin erken goruyorum kendimi (asla degil) ama icimden gelmiyor. Nasil namaz kilmak icimden geldigi icin vakit ciktiginda seve seve gidiyosam ayni sey kapanmak konusunda olmaz, severek isteyerek takmam en azindan su an icin. Allahin nasip edip icime dolduracagi zamani bekleyeyim diyorum ama olum var, kabir azabi cehennem azabi cekmek istemiyorum tovbe etmeye calisiyorum surekli. Lutfen bana akil verir misiniz💗

Burada dini konu açmak yasak. Dualarımız sizinle başlığına yazarsanız daha faydalı olur size. Ya da bilmiyorum, dini paylaşım yapılan başka başlık var mı.

Bu konu çok ucu açık bir konu fakat spesifik olarak müslüman kesimden fikir istediğinizi varsayıyorum. Ben sürekli günahkarmış gibi hissedip, psikolojini yıpratmaman ve sevgi kanalında olman gerektiğini düşünüyorum. Hep şöyle bak, binlerce alemi yaratan tek gerçek yaratıcının vizyonu ne kadar büyüktür.. O çok anlayışlı ve çok farklı bi noktadadır :) Bu seni sevgi kanalında mutsuzluğa yer olmadan ait hissettirecek güzel bir done olabilir. Yaşar Nuri Öztürk'ü çok sayıyorum bu alanda. Korkusuz din sevgisini aşıladığı için. Fikir almak istersen dinleyebilirsin.

Bu konu çok ucu açık bir konu fakat spesifik olarak müslüman kesimden fikir istediğinizi varsayıyorum. Ben sürekli günahkarmış gibi hissedip, psikolojini yıpratmaman ve sevgi kanalında olman gerektiğini düşünüyorum. Hep şöyle bak, binlerce alemi yaratan tek gerçek yaratıcının vizyonu ne kadar büyüktür.. O çok anlayışlı ve çok farklı bi noktadadır :) Bu seni sevgi kanalında mutsuzluğa yer olmadan ait hissettirecek güzel bir done olabilir. Yaşar Nuri Öztürk'ü çok sayıyorum bu alanda. Korkusuz din sevgisini aşıladığı için. Fikir almak istersen dinleyebilirsin.
cok tesekkurler hemen simdi bakacagim yorumun da rahatlatti beni fazlasiyla💗

Dini konu yasak.. Tek diyeceğim -sadece dini mevzularda da değil- kendinizi objektif değerlendirmeye çalışın, evet ama katı bir şekilde yargılamayın. İyiden, doğrudan anladığınız neyse onlara yönelmeye çalışın, onları arayın. Biraz da akışına bırakın. Değişim aniden olmaz. Zaman alır. Bir şeyleri içinizde sindire sindire büyüyeceksiniz zaten. Daha gençsiniz çoook fikriniz değişecek.

Arkadaslar hatta ablalarim merhaba hemen hemen hepiniz benden cokca buyuksunuzdur 18 yasindayim ve uygulamada yeniyim cok cozebilmis degilim ahshahah. Bu saatte aktif ne kadar vardir bilemem ama artik dayanamiyorum, sizlere danismak fikir almak istedigim bir sey var. Ben duzenli olarak elimden geldigince namazlarimi kilmaya basladim. Su anlik kuranin turkce mealini okuyorum, insallah arapcasini da ogrenmeye baslayacagim. Neyin dogru neyin yanlis, Allahin neleri yasakladigini biliyorum. Lakin nefsime hakim olamiyorum. Seytana uyuyorum sanirim bilmiyorum ama acik giyinen birisiyim. Sort, etek, crop, dekolte hani gercekten var bunlar. Olmamasi gerektigini biliyorum cok gunah oldugunu biliyorum ama kapali giyinemiyorum bir turlu. Disarida beni gorseniz bu kiz namaz kiliyor demezsiniz (bi akrabam namaza basladigimi duyunca boyle soyledi) yaptigim seyin cok yanlis oldugunun farkindayim ama bir turlu olmuyor, kapanmak icin erken goruyorum kendimi (asla degil) ama icimden gelmiyor. Nasil namaz kilmak icimden geldigi icin vakit ciktiginda seve seve gidiyosam ayni sey kapanmak konusunda olmaz, severek isteyerek takmam en azindan su an icin. Allahin nasip edip icime dolduracagi zamani bekleyeyim diyorum ama olum var, kabir azabi cehennem azabi cekmek istemiyorum tovbe etmeye calisiyorum surekli. Lutfen bana akil verir misiniz💗
Bir yerlerden başlamışsın inşallah devamı da gelecektir

Nefis ve şeytan bizi Rabbimize yaklaştırmaktan uzaklaştıyor Elhamdülillah namaz kılıyormuşsun Namazdan sonra samimiyetle Allah'ım halimi razı olacağın hale çevir diye dua et Tesettür konusunda nefsini yenmen gerek Bu konu seni rahatsız ediyorsa bu iyiye işaret demek ki kalbinde yer etmiş Ben de sonradan tesettüre girdim Önce namaz kılmaya başlamıştım Sonra şu şekilde bir sorgulamam olmuştu Namazda Rabbinin huzurunda kapanıyorsun dışarda açık geziyorsun bu çok tezat bir durum diyordum Bu hal senin gibi beni de rahatsız ediyordu Bu konuda nefsimi Youtubede ne kadar tesettürle alakalı video varsa izleyerek yendim Rabbimin izniyle
Nur Suresi 31ayeti oku Tefsirini oku ve tesettürle alakalı ne kadar video varsa izle kardeşim. Ben video izledikçe Rabbimizin bizden istediği tesettür nasıl olmalı idrak ettim O ara aynı zamanda ferace çarşaf resimlerine baktım İnsanlar bunları nasil giyiyor diyordu nefsim Şuan ben de rahatlıkla giyebiliyorum:)Bir gün sokakta dolaşıyorum henüz tesettürlü değildim Bir anda kendimi çırılçıplak hissettim Bana bir utanma hali geldi Kimsenin beni gôrmesini istemiyordum İzlediğim o videolar demek ki nefsimi yenmem de yer etmiş ben farketmeden Koşar adımlarla eve gittim Ben bir daha açık gezemem dedim aileme ferace almaya karar verdim Yani zamanla olacak kardeşim Yüce Allahtan samimiyetle iste Rabbim ben halimin farkındayım Halimi düzeltmem için bana yardım et diye dua et Biz Rabbimizin rızasi için bir adım atarsak Rabbimiz işimizi kolaylaştırır kendisine yaklaştırır

Nefis ve şeytan bizi Rabbimize yaklaştırmaktan uzaklaştıyor Elhamdülillah namaz kılıyormuşsun Namazdan sonra samimiyetle Allah'ım halimi razı olacağın hale çevir diye dua et Tesettür konusunda nefsini yenmen gerek Bu konu seni rahatsız ediyorsa bu iyiye işaret demek ki kalbinde yer etmiş Ben de sonradan tesettüre girdim Önce namaz kılmaya başlamıştım Sonra şu şekilde bir sorgulamam olmuştu Namazda Rabbinin huzurunda kapanıyorsun dışarda açık geziyorsun bu çok tezat bir durum diyordum Bu hal senin gibi beni de rahatsız ediyordu Bu konuda nefsimi Youtubede ne kadar tesettürle alakalı video varsa izleyerek yendim Rabbimin izniyle
Nur Suresi 31ayeti oku Tefsirini oku ve tesettürle alakalı ne kadar video varsa izle kardeşim. Ben video izledikçe Rabbimizin bizden istediği tesettür nasıl olmalı idrak ettim O ara aynı zamanda ferace çarşaf resimlerine baktım İnsanlar bunları nasil giyiyor diyordu nefsim Şuan ben de rahatlıkla giyebiliyorum:)Bir gün sokakta dolaşıyorum henüz tesettürlü değildim Bir anda kendimi çırılçıplak hissettim Bana bir utanma hali geldi Kimsenin beni gôrmesini istemiyordum İzlediğim o videolar demek ki nefsimi yenmem de yer etmiş ben farketmeden Koşar adımlarla eve gittim Ben bir daha açık gezemem dedim aileme ferace almaya karar verdim Yani zamanla olacak kardeşim Yüce Allahtan samimiyetle iste Rabbim ben halimin farkındayım Halimi düzeltmem için bana yardım et diye dua et Biz Rabbimizin rızasi için bir adım atarsak Rabbimiz işimizi kolaylaştırır kendisine yaklaştırır
Bu arada Yaşar Nuri Öztürk 'ü izlemeni tavsiye etmem Nefislere göre fetva veriyor Yaşar nuri öztürk Reddiye yazarsan sayısız hocanın onun hakkında reddiye yaptığını görürsün Ehli sünnet hocaları izle kardeşim İhsan Şenocak hocayı tavsiye ederim Rabbim bu güzel niyeti kabul etsin Tessetüre girmeni nasip etsin Bu ahir zamanda bir müslüman bile Allah rızası için bir adım atmaya niyetlenince çok mutlu oluyorum Gönderini görünce çok sevindim Sabah namazı vakti sana dua edeceğim güzel kardeşim🤍🥀

Sen o akrabanın dediğini bir kenara koy canım. Yapabildiğin sana iyi gelenleri yap. Zaman içinde kendine koydugun hedeflerde ilerleyeceğini göreceksin.
Kimsenin kimseye sen böyle giyiniyorsun ama namaz kılıyorsun demeye hakkı yok. Giyimini o kadının dediği bi yapmıyorsun diye namaz kılmaya hakkın mı yok ne sacma sey.
Ben crop vs sevmiyorum. Estetik bulmuyorum. Hatta ben örtülü bir kadınım ama o akrabanın dediği ve yaklasımı beni cok sinirlendirdi.
Sen doğruluktan ayrılma, hak yeme, insanlara ve diğer canlılara zarar verme. İç huzurunu saglamanın yolunu bulmuşsun buna devam et. Bu yolda karsına cıkan can sıkıcı engelleri göz ardı edebilmeyi de zamanla öğreneceksin.
Ben de namaza ilk vasladığımda örtülü değildim. Zamanla zamanla değişe dönüşe kendi istegim ve arzumla giyimim bu hale geldi. Ben de tam ve dosdopru yapamıyorum giyimimi belki ama bu kadar yapabiliyorum. Allah eksiklerimi tam olarak kabul etsin daha da iyi olurum inşaallah.
Bu arada dini konu acmak yasak diye biliyorum

kapanma istemiyorsan neden kendini suçlu hissediyorsunki,bu çok tuhaf bir soru aslına bakarsan,kapanmak dinlemi alakalı,ahlaklamı bu algı zaten cok karmasık ülkede,kalıplaşmış bir düşünce var ve kimseyi bunun aksine inandıramıyosun,ama din kişisel ve manevi bir durum,yönlendirmeyle yada zorlamayla olacak birşey değil,dinin gerektirdiği diye bir söz var o apayrı bir konu zaten,önemli olanı söylim iç güzelliğin,merhametin,iyiliğin varsa için rahat olsun,5 vakit kılıp,camiden çıkmayıp yada kafayı kapatıp neler yapanlar var,illaki o doğru bu yalnış diye şartlama kendini,sen doğru ol iyi ol için rahat olsun,canın ne istiyorsa giyin,kuranınıda oku namazınıda kıl bunların hepsi ayrı ayrı şeyler...

Kapanmak istemediğin icin kendini yerden yere vurduguna göre,ya evde ya cevrede bu isleniyor demekki.
18 yasında insan kapalı degilim diye kendini bukadar dövmez.
Etrafı sustur,ic sesini dinle.
Kapananlarda acılma daha travmatik bi durum bence.
Cocukluk arkadasım kapalıydı ailesi öyle yetistirmis.
Bu yaz acıldı ,croplarla geziyo.
Bence daha travmatik bi durum ,acıkken kapanır yapamazsan daha cok üzülürsün.
Cünkü yas daha 18.

Konu kapanmadan yorumumu yapayım 😜
Yaşar Nuri’yi dinleme ehli sünnet hocaları dinle
Bence kapanacaksın o yüzden direkt bunu baz alarak söyleyim kapanırsan öyle altta pantolon üstte kalçaya kadar tunik önden saçın gözükecek şekilde eşarp bağlama makyajlı tesettür böyle şeyler yapma. Dinimiz bu şekilde giyimi tesettür olarak kabul etmiyor hatta peygamberimiz bu şekilde kapananlar için cennetin kokusunu bile alamazlar demiştir
Örtünmenin ölçütü belli vücut hatları belli olmayacak
Yukarıda söylediğim gibi kapananlardan çokları açılıyor. Neden? Çünkü tesettürün feyzinden yararlanamıyorlar
Bende önceden üstte buluz altta etek o şekilde giyiniyordum sonra yukarıda yazdığı gibi kendimi çıplak hissettim bu ne biçim kapanmak ya dedim
Gittim kendime pardesü ferace aldım
Pardesüyü giydiğim ilk anda ki hissimi anlatamam
Sanki özgürleştim içim öyle huzurla doldu ki tarifi imkansız keşke her giyişte aynı hissi yaşasam
İşte böyle o hissi hissettikten sonra önceden aslında hiç tesettürlü olmadığımı fark ettim.

Dua edip seni motive edecek videolar dinleyip kitaplar okuyabilirsin. Ben namaza başlamadan önce her gece yatarken Allahım namaza başlıyım diye dua ediyordum kabul oldu çok şükür

Bir de şunu söyleyim sen Allah için bir şeyler yaptıkça emirlerine yasaklarına riayet ettikçe Allah’ta sana neyin doğru neyin yanlış olduğunu his olarak ilham ediyor. Yanlış olan bir şeyi yapmak istemiyorsun içinden gelmiyor

Son düzenleme:
Canım kardeşim korkarak yapma yaptıklarını. İslam'ı daha fazla araştırmalısın korku dini değil. Severek yapılacak bir din aslında. Tesettür Kur'an'ın emri bunu zaten biliyorsun. Daha fazla bilgi topla bu konuda. Nasıl giyinmeliyimi araştır önce. Çünkü makyajlı kısa pantolonlu kısa kollu tesettür sayılmıyor. Şu an kapandım diyen yakınlarıma bakıyorum pantolon kısa bacaklı ortada e makyaj desen halt etmiş. Tamam da tesettürlü olan Sahabe validelerimiz böyle mi yapıyordu?
Deme o ki doğru tesettürü araştır ve onu yapmaya çalış. Şu an ki süslü tesettürlü olacaksan bir kez daha düşün.
Ve tekrar diyorum İslam'dan korkma. Kalbinde o huzuru samimiyet ve muhabbeti hissedene kadar oku ve araştır. Seni canı gönülden tebrik ediyorum Rabbim Celle Celâlühû tamamına erdirsin ♥️

Ayrıca örtünmek için erken değil geç bile kaldın çünkü bûluğ çağıyla beraber başlıyor sorumluluklarımız

Önemli olan iç güzellik gibi süslü ve nefsini susturmak için söylenmiş laflara aldanma senin ne kadar niyetin temiz olursa olsun iyi niyetin sokağa çıktığında yabancı bakışları üzerinden çekmez

Allah tesettürü kadına eziyet olsun diye değil erkekler kötü niyetle bakıp incitmesin diye farz kılmıştır. Kadını değerli kıldığı için.
Her erkek kötü niyetle bakmaz elbet ama biz karşımızdakinin niyetini bilemeyiz onu kontrol de edemeyiz ancak kendimizi kontrol ederiz

Ve bu geçici bir süre. Belki bugün ömrümüzün son günü o vazgeçemediğimiz kıyafetleri bir daha giyebilecek miyiz? İsterse upuzun olsun ne fark eder ki bitmeyecek mi? Cennette ise ipekten çok daha güzel kıyafetler olacak ve sonsuza kadar giyilecek

Dini oku hatta dinleri oku
Tek bir kaynaktan beslenme
Kuranı incili tevratı oku
Buduzmi hinduizmi şamanizmi oku
Evrimi oku
zaten bunlardan sonra tam fikrin oluşur
Sakın örtünmek için acele etme
Bilerek örtün
Kız müslüman ne alaka diğer kitaplar? Ne alaka budizm Hinduizm iyimisiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back