afta sebep oluyor... dikkat edin...
Sabah uyanınca ilk işim dişlerimi fırçalamak ve dilimi kazımak oluyor. Çay kaşığı
ile kazıyorum kaç aydır ama en kısa zamanda bir dil kazıyıcısı alıcam eczaneden.
Gece 12 den sonra vücudumuz farklı çalışıyor ve kendini arındırıyor. Bu
arındırmanın sonucunda da atık olarak dilimizin üzerinde bakteriler oluşuyor.
Sadece dilimizde değil tabii. Burnumuz tıkalı olabilir, hemen tuvalet ihtiyacımız
olur. Dilimizin üzerindeki bakterileri kazıyarak almazsak yediğimiz-içtiğimiz ilk
şeylerle beraber midemize gidiyorlar ve toksin olarak depolanıyorlar:1no2:İlk
zamanlar şaşırmıştım nasıl bu kadar madde çıkıyor dilimden diye:roflol:. Tat alma duyum değişti, keskinleşti. Ayrıca beslenme düzenimi dengeleyince çıkan bakteri de neredeyse çeyreğine indi:dance:. Bir gün önceki beslenmeye göre değişiyor dil üzerinde oluşan tortu. ....
aklınızda olsunyerimseniben
Hep daha iyiye ve daha kaliteli yaşama…
sevgiyle kalına.s.
arkadaşlar bende yıllardır kazırım dilimi düzenli olmuyo ama yinede iyi oluyo bende kahvaltı bıçağı yokmu ondan bi tanesini koydum fırçalığıma onla kazıyorum çok rahat oluyo fırçayla yapmam imkansız ııııııı
mıdem alt ust olur her dısımı fırcalarken.ne yaptıysam olmadı.dıs zor fırcalıyorum.kazıma ısı benı oldurur.
ilginçmiş gerçekten ben de deneyeyim bakalım teşekkürler talincim
öğğğğğk
kızlar sakın talinin evinde çay içmeyin :roflol:
içiyorsanız da şeker kullanmadığınızı söyleyin acı acı idare edin artık bir günlüğüne:roflol:
ya ben talinin evinde çay içiyorum amakafamçokkarıştısırnaşık şeysırnaşık şeya.s.
dil kazimakmiii:1shok:kizlar siz ciddimisiniz.cahilligimi mazur gorun ben bu yasima geldim bunu yeni duydum.iyide ben hic dilimi kazimadim desenize benim dilim curudu dusmek uzere:1shok:insallah bunun dile bir zarari yoktur yani tahris falan etmiyordur.konuyu okudugumdan beri agzimda bir ton kir varmis gibi hisettim tiksinc oldum vallahi.dil kazima deyince icim kamasti bir hos oldum ya.bugun deneyecegim bakim nolacak:1shok:
soku atlattiktan sonra ise gitmeden kazi islemini yapayim dedim..Allah senin iyligini versin talin nerden geldi aklina dil kazimak:mymeka:boggg,boggg yapmaktan gozlerime yas geldi.artik bu paslada yasayamam.simdi taktim ben bu dil temizligine her gun bu kahri cekecegiz :1closedeyes:saka bir yana bu bilgi iyi oldu canim tesekkurler:1hug:
kızlar bu deneyimi yaşayan başka şanslı arkadaşımız yok muuuuuuuuuuuuuu
selam,ben yillardir yapiyorum cok memnunum agiz icindeki temizligin en önemlisi dil temizlemektir.agiz icinde olan bütün bakteriler aslinda dilde toplaniyor basta onun temizlenmesi gereklidir ki disler saglikli olsun.herkesin yapmasi gereken bir uygulama bence.bir önemli husus daha dis fircanizi secerken muhakkak dil demizleyici olanlari alin.
Bende kendimi bildim bileli dilimi fırçalarım bunu nerden edindim bilmiyorum ama senelerdir bu böyle,eşim çok garip karşılıyor kıskıs güler hep bana (tabi öğürtülerimin karşısında gülmemek de içten değil) fırçalamazsam rahat uyuyamıyorum bu bir alışkanlık oldu bende, ama kazıma işinide deneyiceğim.
bu arada sadece dil degil yumuşak fırçanızla diş etlerinizin üzerinide süpürür gibi mutlaka fırçalayın dil kadar bu da önemli teşekkürler Talin...
çok memnun oldum deneyimini bizimle paylaştığın içinŞeniz
yani şimdi bu diş fırçalarının dil temizleyicili olanları da mı varmış :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?