DILENCI...

Nevvreste

PATRON ANA
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2018
675
1.265
33
32
DÜNYALI
Gerçekten şu dilencilere para veren ınsanlar ne zaman gözünüz açılacak? Her gün haberlerde çıkıyorlar. Emin olun sizden bizden zengin onlar . Sizin ayda kazandığınız parayı bir günde kazanıyorlar .

Herkes birbirini uyarsa da kimse vermese onlar da bu işi bırakır . Onları bu mesleğe iten biziz . Biz verdiğimiz için onlar babadan oğula Bu mesleğe devam ediyor .
Meslek diyorum çünkü onlar böyle diyor bu bizim mesleğimiz :KK66:

Gerçekten hayır mi yapmak istiyorsunuz okullarda durumu olmayan öğrencilere yapın .
Fakir bir çocuğun tutun elinden götürün bir mağazaya kıyafet alın.
O kadar da mi yapamıyorsunuz ?
Simit alın ayran alın alinteriyle çalışan mendil satan dedeye verin karnı doysun en azından paranızın yeri belli olur.
Ne zamandır içime dert olmuştu bu konu oh be konuştum rahatladım.

Son düzenleme:
cumartesi günü bi mekanın dışarı masasındaydık.
küçük bi çocuk geldi. beş tl istiyor.
5 tl.
dilenciler de etkilenmiş zamlardan. eskiden 1 tl isterlerdi.
hiç vermem. çocuk dahi olsa.
Özellikle de çocuklara verilmemeli çünkü kendileri dilenmiyorlar, dilendiriyorlar. Kimse vermese de azalarak bitse keşke :/

Birgün işten çıkmış eve gidiyorum. Arabaya binmek için bir hastanesinin bahçesinden geçiyordum yürüyerek. Yanıma yaşlıca bir teyze geldi. "kızım, yol param kalmamış. bana yol parası verir misin?" dedi. normalde dilencilere para vermem ben de ama teyzeyi hastaneye tek başına gelmek zorunda kalmış ve parasız kalmış bir yaşlı olarak görüp çıkarıp para verdim. iki adım yürüdüm, arkamdan bir ses "yol param kalmamış. bana yol parası verir misin?""
demek istiyorum ki meslek derken haklısınız. alışılmış dilenciliğin dışına çıkıp bu tarz yöntemlerle de para toplayabiliyorlar.
biz verdikçe de toplamaya devam edecekler.
onun yerine bildiğimiz ihtiyacı olan kişilere yardım etmek en doğrusu gerçekten de...

Çocuk denk gelirse direkt polisi arayıp yeri belirtip ihbar ediyorum . Bu şekilde şu ana kadar 6 çocuk kurtuldu. Kimsesiz çocuklar yada aileleri satıyor mafyaya . Polis direkt alıyor, yurda yolluyor. Onun harici şu an küçük bir yerde yaşıyorum. Belli aylar da dilenciler akın ediyor ama buranın Belediyesi göz açtırmıyor anında müdahale ediyor. Sınır dışı ediyor büyükleri , çocuklar içinde yurda verdiyorlar ailelerinden alıp

birincisi o dilenci kelimesi hic sevimli degil engelli birine ozurlu demek gibi benim gozumde.yardima muhtac desek daha dogru olur.diger bi konu ben cocuklara asla vermem ama bazen yasli yada gercekten yardima muhtac oldugunu hissedersem veririm.bunu kotuye kullananlar var ama gercekten yardima muhtac insanlarda var

Kime inanip guvenecegimizi sasirdik evet haberlerde cikiyo bizler uc kurus kazanmak icin aylarca calisiken evleri barklari cikiyo merhamet iste ya ihtiyaci varsa diye dusunuyoruz vicdan yapiyoruz yapmamak lazim

Gerçekten şu dilencilere para veren ınsanlar ne zaman gözünüz açılacak? Her gün haberlerde çıkıyorlar. Emin olun sizden bizden zengin onlar . Sizin ayda kazandığınız parayı bir günde kazanıyorlar .

Herkes birbirini uyarsa da kimse vermese onlar da bu işi bırakır . Onları bu mesleğe iten biziz . Biz verdiğimiz için onlar babadan oğula Bu mesleğe devam ediyor .
Meslek diyorum çünkü onlar böyle diyor bu bizim mesleğimiz :KK66:

Gerçekten hayır mi yapmak istiyorsunuz okullarda durumu olmayan öğrencilere yapın .
Fakir bir çocuğun tutun elinden götürün bir mağazaya kıyafet alın.
O kadar da mi yapamıyorsunuz ?
Simit alın ayran alın alinteriyle çalışan mendil satan çocuğa verin karnı doysun en azından paranızın yeri belli olur.
Ne zamandır içime dert olmuştu bu konu oh be konuştum rahatladım.
lisede bir kız arkadaşım vardı..babasının 2 bacağı kesikti, elleri üzerinde yürürdü ve dilenirdi...bunlar 4 kişilik bir aile idi...oğlu çalışıyordu, kendi emekli maaşı vardı ve evleride kendilerine aitti...kızı son model marka takılırdı... ozaman'lar parayla özel ders alırdı (90 lı yıllarda sadece çok zenginler özel ders alabilirdi, dersaneye bile zenginler giderdi) kız ticaret lisesi mezunu olduğu halde, hukuk bölümünü kazandı ve avukat oldu. o gün bugündür, dilencilere kesinlikle para vermem...

Hicbir zaman vermedim dilencilerden de rahatsiz oluyorum denk gelirsem...
Dilenci dilencidir yardima ihtiyaci olan filan diye de kibarlastircak bisey yok.

Yasli teyzeler vardi eskiden gorurdum pogaca satarlardi, pecete,patik, boncuk... Sattigi seyin onemi yok ve o seye ihtiyacim olmasa da yardim olsun diye alirim, aliyorum ama yeter ki bisey satsin.

El acip nilletin pesinde dolanan dilencidir para filan da vermem.

birincisi o dilenci kelimesi hic sevimli degil engelli birine ozurlu demek gibi benim gozumde.yardima muhtac desek daha dogru olur.diger bi konu ben cocuklara asla vermem ama bazen yasli yada gercekten yardima muhtac oldugunu hissedersem veririm.bunu kotuye kullananlar var ama gercekten yardima muhtac insanlarda var
Çoğu yardıma muhtaç değil, sadece dilenci.

Sonları gelmez. Kolay para niye bıraksınlar ki... Asla para vermem. Verdikçe o çocukları kullanmaya devam edecekler. Ha bir de şu soğukta kucaklarındaki bebekleri kullanmıyorlar mı!
Ha bu arada “gerçekten” yardıma muhtaçlarda bu yola girişmez bana kalırsa girişmemeli... Doğru yoldan bir şekilde yardıma ulaşabiliyorlar.

Ama kadın yardıma muhtaçlara vermeyin dememiş ki. Dilencilere, dilenen-vicdaninizi sömüren insanlara para vermeyin demiş.
Bu bir sektör cidden ya, bir dilenci beni her gördüğünde 'allah sevdiğine kavuştursun' diye dua ederdi. Bir kere önünden anneannemle gecmistim, anneannecim de baston kullanıyor. 'allah sağlık sıhhat versin, Allah hastaneye dusurmesin' diye dua etmeye başladi:halay:

Şu dilencilerin dualarından medet uman da dursun kendi aklını sorgulasin. Adamın zaten duası kabul olan biri olsa sokakta dilenmez:duduk:

Uzun zamandır para vermiyorum.
Bir olayla akıllandım. Artık yaşlı, çocuk, sakat, bebekli farketmez artık kimseye zırnık vermem.

Kalabalık bir meydanda eşimi bekliyordum. Kolunda yaşlı teyze olan orta yaşlı kadın geldi "hastahaneye gideceğiz yol paramız yok" dedi.
Cüzdana baktım bozuk yok 5tl yi verdim. Cüzdanı çıkarmış bulundum ya sonuçta vermemek olmaz :işsiz:
Arkamdan biraz ilerledi hemen başka birine aynı numara :KK57:
Yahu biraz ilerle bari bana ayıp olmasın. Ben para vermeden cüzdanı geri sokmaya utanıyorum onların yaptığına bak.
Hiç bir şey demedim benim salaklığım sonuçta ama son oldu..
Mendil veya başka şey satana veririm ama boş yere el açana asla!

Hicbir zaman vermedim dilencilerden de rahatsiz oluyorum denk gelirsem...
Dilenci dilencidir yardima ihtiyaci olan filan diye de kibarlastircak bisey yok.

Yasli teyzeler vardi eskiden gorurdum pogaca satarlardi, pecete,patik, boncuk... Sattigi seyin onemi yok ve o seye ihtiyacim olmasa da yardim olsun diye alirim, aliyorum ama yeter ki bisey satsin.

El acip nilletin pesinde dolanan dilencidir para filan da vermem.
Aynen. Yardım bulamadı çok kötü durumda mı? Su satar, el işi satar bulur bir şeyler... Dilenmek hoş görülecek şey değil bana kalırsa.

Birgün işten çıkmış eve gidiyorum. Arabaya binmek için bir hastanesinin bahçesinden geçiyordum yürüyerek. Yanıma yaşlıca bir teyze geldi. "kızım, yol param kalmamış. bana yol parası verir misin?" dedi. normalde dilencilere para vermem ben de ama teyzeyi hastaneye tek başına gelmek zorunda kalmış ve parasız kalmış bir yaşlı olarak görüp çıkarıp para verdim. iki adım yürüdüm, arkamdan bir ses "yol param kalmamış. bana yol parası verir misin?""
demek istiyorum ki meslek derken haklısınız. alışılmış dilenciliğin dışına çıkıp bu tarz yöntemlerle de para toplayabiliyorlar.
biz verdikçe de toplamaya devam edecekler.
onun yerine bildiğimiz ihtiyacı olan kişilere yardım etmek en doğrusu gerçekten de...

Benzer hikayeyle dolandırılmışız :)

En kötüsü ayda 7000 ₺ kazanıyormuş..
Biz de asgari ücretin biraz fazlası için akşama kadar kafa patlatalım..

Back
X