- 7 Aralık 2011
- 11.162
- 7.216
-
- Konu Sahibi perigunlugu
Canim Ya Latifi en az 500 okuyalim, bir gunde biter. Eger mazeretin yoksa diger dualardanda okuyoruz hepsinden alip okuyoruz. Yeniyim dedigin icin soyluyorum, amacimiz birgunde bir arkadasin duasini bitirmek350 ya latif okudum.
canım nasıl uygunsa öyle yapalım, ben yeniyim uyarım.
Allah kabul etsin inşallah.
kim icin okumustun Masmavi icin micanım ben az önce 350 ya latif okumuştum onu yazar mısın listeye, ya da üstüne ilave edeyim toplu mu yazalım? ben onu 1000 e tamamlayayım en iyisi, 20 de ayetel kürsi alıyorum.
evet ama onu okurken sen tamamlamışsın, sıradaki arkadaş için olur herhalde değil mi?kim icin okumustun Masmavi icin mi
bir kez 350 okumustun onu ekledim, sonrasinda tekrar mi okudun. Ben aldigim 350 yi okumadim henuz, eger sen okuduysan okimicamevet ama onu okurken sen tamamlamışsın, sıradaki arkadaş için olur herhalde değil mi?
350 okuyan sen degilmissin, Ben aldigim 350 ya latifi okumayacagim sen okumussun zatenbir kez 350 okumustun onu ekledim, sonrasinda tekrar mi okudun. Ben aldigim 350 yi okumadim henuz, eger sen okuduysan okimicam
Tamam canim, ben okumadan once alip oyle okuyorum, sayfayi duzenliyodum henuz okumamistim, sen okumussun bu arada, ben okumayacagim, sagol soyledigin icinevet ama onu okurken sen tamamlamışsın, sıradaki arkadaş için olur herhalde değil mi?
tamam canım okudum ben, Allah kabul etsin.350 okuyan sen degilmissin, Ben aldigim 350 ya latifi okumayacagim sen okumussun zaten
Canim her yeni arkadasa gecince o arkadas icin ne kadar okumak istiyorsak dualardan okadar alacagiz, sonra eger bitmemisse tejrar alip okuyacagiz. Okumadan alsak daha iyi olur diye dusunuyorum, boylece fazla okuma riski kalkar, daha cabuk ilerler, birde listeyi duzunlemede karisiklik olmaz. Listeyi duzenlemekte zaman aliyor surekli, bir iki seferde halletmis oluruz, bastan okumadan alirsak450 tane ya Lâtif okudum
450 tane ya Lâtif okudum
250 tane ya Mucib
Arkadaslar ben 400 tane ya Lâtif 250 tane ya Mücib i alıyorum
CAnim syi bildirelim demissin, ben oyle olsun istemiyorum acikcasi, bazi gunler ben okuyamiyorum diger arkadaslar cok okuyabilir bazen onlar okuyamaz ben okurum. Oyle zorunluluk olunca ben okuyamiyorum acikcasi, Herkes gonlunden gectigi kadar okusun. Konuyu acan arkadasta hasta oldugunu soylemis dun oyuzden cevap verilememis olabilir. Karisik birseyde yok aslinda, yeni katilanlar listede yeni oldugu icin biraz oturtana kadar skinti oluyor ama onuda cozuyoruz , insallahbeni çıkartabilirsiniz listeden çok karışık takip edemiyorum canım sorularımada cvp alamıyorum zaten başka topiklerimde var
canım aslında bu yanlış bişey sayıyla dua dağıtmak , teşvik amaçlı yapılan bişeyArkadaslar bir onerim var, yeni arkadasa gecince herkes okudugu kadarini soylemek yerine okuyabilecegi kadar alsin boylece daha hizli ilerlemis oluruz, olur mu. Birde hangi dualardan kalmis ona bakip onu bitirmeye calissak, Sayili okuyoruz ya biten dualardan alinca fazla okumus oluyoruz, sayinin anlami kalmiyor. Benim cok dini bilgim yok belki aranizda bu konuda bilgisi olan vardir ama benim anladigim sayili okuyup, fazladan okuyunca sayinin cok anlami kalmiyor gibi