Özge kardeşim,
"Allah Resulu sallallahu aleyhi ve sellem bize cesitli zamanlarda salavat getirmemizi tavsiye ediyor fakat bunu her birimizin kendisinin yapmasini istiyor.
Mesela: Adini duydugunda kendisine salavat getirmeyen kisiyi dünyanin en cimri insani olarak vasiflandiriyor. Hatta burnu yerde sürtülsün diye beddua da ediyor rahmet ve merhamet insani.
Cuma günleri kendisine cok salavat getirmemizi tavsiye ediyor. Cuma günü getirilen salavatlarin direk kendisine ulastigini belirtiyor.
Her sabah ve aksam kendisine on defa salavat getiren kisinin sefaatine nail olacagini söylüyor ama bu salavat kampanyalarindan hic bahsetmiyor.
Malesef cogu kimselerin kampanyalar düzenleyerek, adeta insanlari salavat cekmekten usandirarak sevap kazandiklarini düsünmeleri ne acaip." diye konuşmuştuk salavat kampanyaları için bir kaç ay önce.
QUOTE=riseboz;35233413]Özge kardeşim,
"Allah Resulu sallallahu aleyhi ve sellem bize cesitli zamanlarda salavat getirmemizi tavsiye ediyor fakat bunu her birimizin kendisinin yapmasini istiyor.
Mesela: Adini duydugunda kendisine salavat getirmeyen kisiyi dünyanin en cimri insani olarak vasiflandiriyor. Hatta burnu yerde sürtülsün diye beddua da ediyor rahmet ve merhamet insani.
Cuma günleri kendisine cok salavat getirmemizi tavsiye ediyor. Cuma günü getirilen salavatlarin direk kendisine ulastigini belirtiyor.
Her sabah ve aksam kendisine on defa salavat getiren kisinin sefaatine nail olacagini söylüyor ama bu salavat kampanyalarindan hic bahsetmiyor.
Malesef cogu kimselerin kampanyalar düzenleyerek, adeta insanlari salavat cekmekten usandirarak sevap kazandiklarini düsünmeleri ne acaip." diye konuşmuştuk salavat kampanyaları için bir kaç ay önce.[/QUOTE]
öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederiz.
Bazı konularda açıklık getireyim kimseyi salavattan bıktırma usandırma zorla çektirme ay vesile olayımda sevap alayım diye bir durum söz konusu değil ben birine dua okutup sevabını alayım vesile olayımdan çok isteyen varsa okuyayım mantığıyla girerim dua forumlarına.Nitekim okunan sayılardanda belli zaten istesem kendım oturur okurum isteyen varsa yardımcı olmak amaçlı açılmış bir konu biri bir dilekteyse yardımcı olmaya çalışıyorum kimseye okuyun bıkın bıkmayın demıyoruz ılk sayfalarada baktıysanız sadece ırtıbat istiyoruz .
dinimizde var olup olmadığı vs gibi konularda sizin durumunuzu bilmiyorum ben sizinle bu tarz tartısmalara giricek kadar kendimi bilgili görmüyorum belki cahil kalırım .Burada kenzül arş adı altında okuyan arkadaşlarda var o dua içinde benzer tartışmalar söz konusu lakın burada kimse peygamber efendimizden (s.av) evliyalardan sevdiklerinden isteyecek zihniyette değil.namazla rabbe yonelıp ondan dileyip selavat okuyup sonrası sevdiği kulu hürmetine ALLAHTAN dilio herkes.Bırakalım kim neye inanıyorsa onunla istesin ben dua isteyene okurum ister Yasin ister ihlas ister TEFRİCİYE İSTER MÜNCİYE .Ben kendimi bildim bileli var olan birçok dini kitapta geçen (kendimde tesirini gördüğüm) duanın son dönemde bu tarz tartışmaları var önemli olan niyettir kalptir biz salavatla haşa ALLAHLA pazarlığa girmiyoruz.Verende o alanda o bırakalım kim nasıl istiyorsa nasıl inanmışsa öyle yönelsin.Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederiz ancak okuyan kişilerinde enerjisini düşürmeyelim.
sevgilerimle