• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil ögrenmenin yollari?

BSariPapatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
974
2
116
Diğer
Selam kizlar meslegim itibariyle çok dil bilmem gerek siz nasil ögrendiniz? hep televizyona bakin kitap çok okuyun deniliyor aranizda bunlari yaparak dil ögrenen varmi?

1 senedir Amerika'dayimm.
Kursa gitmedimm ve calismadimmm hala da calismamaya israrla devam ediyorum sadece 6aydir tv izliyorumm ama bir yarari varmi ? Pek yok.. :5:

Eger ingilizce ise öğrenmek istediğin dil, ve kursa gitmek istemiyorsan internetteki grammer yani dil bilgisi anlatan siteleri karıştırmakla başlayabilirsin.
Çünkü biraz da olsa grammer bilmeden istediğin kadar tv dizi seyret işin zor.

Kursa tabi ki gidilmeli. Gerekli seviyeye gelindiğinde grammar konuları yalanıp yutulduğunda... İş pratiğe dökmeye geliyor.
Öyle kuru bi kitap oku, müzik dinleyle olmuyor. Tabi ki de yapılmalı bunlar beceri kadar.
Örneğin İngilizce öğrenilecek.
İngiliz birisi hoşgörülü birisi değilse öğretmez size bunu. Uğraşmaz.
O yüzden net üzerinden pratik yapabileceğiz başka ülkelerden arkadaşlar bulun. Bir çok site var bunun için.
Örneğin Kore'den ing öğrenen birisi.
Yunanistan'dan, Hindistan'dan, İran'dan, İtalya'dan...

:) Ben böyle öğrendim ve şu an İngilizce'de Upper seviyedeymişim. Oysa kurstan Elementary'de ayrılmıştım.

1 senedir Amerika'dayimm.
Kursa gitmedimm ve calismadimmm hala da calismamaya israrla devam ediyorum sadece 6aydir tv izliyorumm ama bir yarari varmi ? Pek yok.. :5:

ilgiyle alakalı bence küçüklüğümden beri altyazılı filmlere dizilere inanılmaz merakım vardı ingilizceyi konuşmayı ve pratik yapmayı çok seviyodum sayısalcı olmak istedim hep ama baktım ki dil öğrenmeyi sayısaldan çok seviyorum bende bıraktım sayısalı dile yöneldim üniversitede hayırlısıyla ingiliz dili ve edebiyatı okumak istiyorum . öncelikle diziler filmler kelime dağarcığı ve cümlenin kuruluş şeklini öğrenmesi açısından çok fayda getirdi bana bu iyi bişey mi bilmiyorum ama cümleleri kalıp halinde öğrendim. herşeyi harry potter kitaplarını ingilizce olarak okumaya başladığımda anladım gerçekten kelime dağarcığım baya gelişmişti üüzerine birazcık grammere bakmaya başladım şimdi ise dizileri altyazısız izleyebildiğimi farkettim çok enteresan bişey ingilizcenin olduğu her ortama girin derim konu hakkında ne kadar çok bilgi edenirseniz o kadar çok yol alırsınız

Back