Dil konusunda yardim lütfen

Miyav68

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
522
1.695
28
33
Öncelikle konunun yeri burası degil biliyorum Mune Mune ama en azından görülmesi için kısa sure burda kalabilir mi lütfen?

Bir kaç sene içinde almanyaya yerleşme planım var ve şuan sıfır almanca bilgisine sahibim .
Küçük bir doğu şehrinde yaşıyorum . Aslında yinede özel hoca bulmuştum ama internetten online özel ders alma fikri de var aklımda/fiyatları daha uygun olabilir diye düşünüyorum.
Siz hangisini önerirsiniz?
Haftada 3 ders almanca için fazla midir ?
Öğrenmesi nasil bir dil ?

Maalesef cevremde bir adet bile almanca bilen olmadığı için buraya yazdım .
Isterseniz özelden isterseniz burdan yazın . Yardımcı olduğunuz için teşekküler, sevgiler .

Valla dil yerinde öğrenilir . Oraya gidince 1 yıla öğrenirsin .burda da alt yapı yaparsın .

Valla dil yerinde öğrenilir . Oraya gidince 1 yıla öğrenirsin .burda da alt yapı yaparsın .
Evet ara ara gidecegim ama sıfır almanca ile gidemem .
Bir kaç senede iyi seviyey gelirim burada da diye düşünüyorum.
Zaten orada isimi yapmam için c1 seviyesinde almanca bilerek gitmem gerekiyor

https://www.lingohut.com/tr/l59/almanca-öğrenin
ve duolingo'yu öneririm, en azından hiç bir şey bilmiyorsanız göz ve kulak aşinalığı açısından yardımcı olur. Özgüven probleminiz yoksa görüşme yapabildiğiniz siteler var karşılıklı siz Türkçe öğretirken o Almanca öğretiyor misal, bunlar hakkında pek bilgim yok ama.

Almanca gramatik olarak gerçekten çok zor bir dil. Ayrıca turkiyede ögretilen almancsda gerçekten telaffuz 0 . Fakat isterseniz tabii ki başarırsınız.

Youtube'a (ünal özdal almanca) yazın. Kim olduğunu bilmiyorum ama 0'dan anlatıyor ve telaffuz tamamen doğru. Açıklayıcı. Ben almanya-da yaşıyorum , bana soranlar için araştırmış bu kişiyi bulmuştum . O yüzden sizede öneririm .

Almanca gramatik olarak gerçekten çok zor bir dil. Ayrıca turkiyede ögretilen almancsda gerçekten telaffuz 0 . Fakat isterseniz tabii ki başarırsınız.

Youtube'a (ünal özdal almanca) yazın. Kim olduğunu bilmiyorum ama 0'dan anlatıyor ve telaffuz tamamen doğru. Açıklayıcı. Ben almanya-da yaşıyorum , bana soranlar için araştırmış bu kişiyi bulmuştum . O yüzden sizede öneririm .

Teşekkür ederim ama ücretli bir online hoca bulmak daha iyi olmaz mı ?
Karşıdaki video olunca motivasyon düşük olur gibime geliyor

Teşekkür ederim ama ücretli bir online hoca bulmak daha iyi olmaz mı ?
Karşıdaki video olunca motivasyon düşük olur gibime geliyor
Artik orasi aizin bileceğiniz iş. Elinizin altında internet var . Acın bakın, işe yaramadığını düşünürseniz , online hoca tutarsınız. Gerçi onunda videolardan farklı olduğunu çok düşünmüyorum . Ama dediğim gibi o sizin bileceğiniz iş .

kardeşim tömerin dil kursuna gitmişti, memnun kalmıştı.

duolingo müthiş kelime öğretiyor tavsiye ederim.

memrise da daha çok günlük diyaloğa yönelik sizi çalıştırıyor, onu da tavsiye ederim.

özel öğretmenle hiç çalışmadım, bilemiyorum.

kardeşim tömerin dil kursuna gitmişti, memnun kalmıştı.

duolingo müthiş kelime öğretiyor tavsiye ederim.

memrise da daha çok günlük diyaloğa yönelik sizi çalıştırıyor, onu da tavsiye ederim.

özel öğretmenle hiç çalışmadım, bilemiyorum.
Burada dil kursu maalesef yok :/
Teşekkür ederim önerileriniz için.

Ben 1.5 yıldır almanyadayim ama tam anlamiyla ogrenemedim suanda kursa gidiyorum. Almanca cok zor bir dil öğrenmesi zor ve karışık. Ama bu tabiki sizede bagli calisirsaniz yaparsiniz. Ingilizceniz varmi varsa öğrenmesi daha kolay olur.

Burada dil kursu maalesef yok :/
Teşekkür ederim önerileriniz için.

ingilizceniz var mı?

youtube da ingilizce bilenler için müthiş kaynaklar var dil öğrenme konusunda.
ama sanıyorum almanca için türkçe online ders de çoktur, youtube dan ilk dersleri genelde ücretsiz oluyor. ilk dersi ücretsiz alıp beğenirseniz kursun tamamını satın alırsınız.
ayrıca günlük olarak dualingo ve memrise ile de çalışırsanız çok hızlı geliştirirsiniz kendinizi.

ama c1 sertifikasını ancak sanıyorum ki gidip bir süre yaşadıktan sonra alabilirsiniz.

ingilizceniz var mı?

youtube da ingilizce bilenler için müthiş kaynaklar var dil öğrenme konusunda.
ama sanıyorum almanca için türkçe online ders de çoktur, youtube dan ilk dersleri genelde ücretsiz oluyor. ilk dersi ücretsiz alıp beğenirseniz kursun tamamını satın alırsınız.
ayrıca günlük olarak dualingo ve memrise ile de çalışırsanız çok hızlı geliştirirsiniz kendinizi.

ama c1 sertifikasını ancak sanıyorum ki gidip bir süre yaşadıktan sonra alabilirsiniz.
Evet var ama ingilizce almanca öğrenim yapacak kadar kendime güvenmiyorum :/
Dil konusunda biraz zorlaniyorum .
Video yerine karşılıklı konuşabileceğim biri daha iyi olmaz mı sizce ?

Ben 1.5 yıldır almanyadayim ama tam anlamiyla ogrenemedim suanda kursa gidiyorum. Almanca cok zor bir dil öğrenmesi zor ve karışık. Ama bu tabiki sizede bagli calisirsaniz yaparsiniz. Ingilizceniz varmi varsa öğrenmesi daha kolay olur.
Evet var ama beni korkutunuz :/
Mesleğim geregi öğrenmeden yerleşme şansım da yok:/

Evet var ama beni korkutunuz :/
Mesleğim geregi öğrenmeden yerleşme şansım da yok:/
Yok korkmayin ingilizceniz varsa ogrenmeniz daha kolay olur. Ilk once bilen kisiden kurs alin sonra evde programlarla kitaplarla kendinizi gelistirirsnz. Sonrasinida buraya gelince halledersinz. Gerçekten burda ister istemez öğreniyorsunuz.

Yine ceza aldim site kurallarına uygun olmayan bir konuymuş?
Neresi uygun değil anlam veremiyorum
Illa kocam beni dövdü diye mi başlık açalım buraya ?

Evet var ama ingilizce almanca öğrenim yapacak kadar kendime güvenmiyorum :/
Dil konusunda biraz zorlaniyorum .
Video yerine karşılıklı konuşabileceğim biri daha iyi olmaz mı sizce ?

Ben kendi deneyimime göre cevaplayayım, uzman değilim :)

ilk başlarken videolar ve telefon uygulamaları çok hızlı ilerletiyor. Kelime bilginizi artırdıktan sonra karşılıklı diyalog gerekiyor. Az kelime bilgisi ile diyalog kurulamıyor zaten. O zaman da çok yavaş ilerleniyor. Bence bir kaç ay kendi kendinize bir seviyeye gelin, sonra hoca ile çalışın.

Back
X